35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Że się wtrącę...
Mnie się podobają wegetarianie, którzy mięsa nie jedzą, bo to wiąże się z mordowaniem zwierząt, ale butami ze skóry czy torebką nie pogardzą..., a wręcz odwrotnie, wymagają żeby te rzeczy były ze skóry bo przecież są lepsze... zwierzęta wtedy się nie liczą.Bursztyn, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Że się wtrącę...
Mnie się podobają wegetarianie, którzy mięsa nie jedzą, bo to wiąże się z mordowaniem zwierząt, ale butami ze skóry czy torebką nie pogardzą..., a wręcz odwrotnie, wymagają żeby te rzeczy były ze skóry bo przecież są lepsze... zwierzęta wtedy się nie liczą.szczęśliwa 2, samira, caffe lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:czasem sie ludzie kloca, czy to w realu czy to na forum. Pisanie to troche ograniczona forma komunikacji, troche jednowymiarowa, wiec czasem latwo o nadinterpretacje, nie slychac ani tonu glosu, nie widac mimiki i innych. A Bozia jest szczera i mowi to co mysli, uwazam ze tak samo w zyciu jak i na forum, poznalam ja w realu i lubie mimo tych kotletow
Boziu, pzdrawiamy jeszcze raz i zyczymy udanej imprezy urodzinowej
Jak moja szefowa pisze do mnie z wykrzyknikami i caps lockiem to zawsze słyszę jej ton głosu.szczęśliwa 2, ania.g, iwcia77, Żanet, Mega, Simba, Mango lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:a ja Wam powiem, że już jestem trochę na tym forum i bardzo cenię tutejsze dziewczyny za takt i klasę, były już różne sytuacje, wiadomo, gdzie ludzie tam prędzej czy później do jakiegoś spięcia musi dojść ale najważniejsze jest to, że zawsze umiemy być "ponad podziałami" na innych forach byłyby już wyzwiska, obrażanie innych, u nas widać klasę i kulturę ponad wszystko, tak trzymać, każdy ma swoje poglądy i szanujmy to
Bursztyn, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:dokładnie, sama znam dwie takie dziewczyny a właściwie dojrzałe już kobiety......ja trzymam sie tej zasady o której wczoraj pisałam, nic ze skóry, no czasem ale bardzo wyjątkowo buty ale to rzadkość
pieknaszczęśliwa 2, Bliska 77, Reni, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Jak moja szefowa pisze do mnie z wykrzyknikami i caps lockiem to zawsze słyszę jej ton głosu.
ale to chyba dlatego ,że ją znasz i wtedy to co napisze łączy Ci się z jej osobą
a Ty jej wtedy wysli serduszkoBliska 77, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:oj Aga Ty jestes z natury miłą osoba , ale tutaj nie raz już było róznie , ja zawsze staram sie pomysleć by kogoś nie urazić bo po co ???
wiem o czym piszesz, ja też czasem po prostu wolę się nic nie odezwać
szczęśliwa 2, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:oj Aga Ty jestes z natury miłą osoba , ale tutaj nie raz już było róznie , ja zawsze staram sie pomysleć by kogoś nie urazić bo po co ???
taka nasza ludzka natura
Bliska 77, szczęśliwa 2, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:czasami sie cos komus w emocjach wymsknie
taka nasza ludzka natura
samira, Bursztyn, szczęśliwa 2, Mega lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3de32baf0ef.jpg
Bursztyn wrote:kupilam sobie w niedziele torebke czerwona, nie ze skory of course
pieknaBliska 77, Sabina, mysza1975, Bursztyn, iwcia77, Żanet, Mega, Simba, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość
-
wymsknąć się może bąk... a jak ktoś chce kogoś obrazić to i w ładne słowa może obrać..
Bursztyn wrote:czasami sie cos komus w emocjach wymsknietaka nasza ludzka natura
samira, mysza1975, Bursztyn, szczęśliwa 2, iwcia77, Żanet, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz tego co słyszałam ,widziałam nawet będąc wegetarianinem można tworzyć fajne posiłki (smaczne) a taki reset od mięsa choćby na jakiś czas każdemu by się przydał
i są rożne jego odmiany ,polecam http://pl.wikipedia.org/wiki/Wegetarianizm
a to próbka
Odmiany wegetarianizmu
Laktoowowegetarianizm (owolaktarianizm) – najbardziej rozpowszechniona odmiana wegetarianizmu. Polega na rezygnacji z potraw mięsnych. Do jadłospisu dopuszczone są natomiast niektóre produkty pochodzenia zwierzęcego: nabiał, jajka, miód.
Laktowegetarianizm – popularna odmiana wegetarianizmu, polegająca na wyłączeniu z jadłospisu jajek. Laktowegetarianie dopuszczają jednak spożywanie mleka i jego przetworów.
Owowegetarianizm – dieta, która z produktów zwierzęcych dopuszcza jedynie spożywanie jajek.
Weganizm – polega na rezygnacji ze spożywania wszelkich pokarmów pochodzących od zwierząt. Poza mięsem nie spożywa się również mleka, serów, jaj. Niektórzy weganie uważają miód za produkt pochodzenia zwierzęcego i w związku z tym go nie jedzą, jednak jest to sprawa indywidualnych przekonań. Terminu weganizm używa się też do określenia proekologicznego stylu życia obejmującego niekorzystanie z produktów, w powstaniu których brały udział zwierzęta, takich jak skórzane ubrania, futra czy testowane na zwierzętach kosmetyki. Przy takim rozumieniu terminu weganizm samą dietę odrzucającą pokarm zwierzęcego pochodzenia nazywa się ścisłym wegetarianizmem.
Witarianizm – dieta polegająca na spożywaniu wyłącznie produktów świeżych (bardzo rzadko nie łączy się z wegetarianizmem). Odrzuca jakiekolwiek potrawy gotowane. Witarianie rezygnują również z wszelkich napojów typu kawa, herbata.
Frutarianizm (lub fruktarianizm, fruitarianizm, fruktorianizm) – najbardziej zaostrzona forma wegetarianizmu. Oprócz mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, fruktarianie nie jedzą żadnych owoców i warzyw, których zerwanie uśmierciłoby roślinę (np. sałaty). Ich pokarmem jest produkt naturalny, którego pozyskanie nie wymaga „zabicia” rośliny, czyli owoce w znaczeniu botanicznym, do których zaliczają się: ogórki, kabaczki, pomidory, bakłażany, jak i owoce w znaczeniu kulinarnym, np.: jabłka, banany, pomarańcze etc.
Liquidarianizm – dieta oparta na spożywaniu witariańskiego pokarmu pod postacią soku. Stosujący tę dietę uważają, że nie obciąża organizmu, jednocześnie dostarczając wszystkich potrzebnych do funkcjonowania składników mineralnych i witamin.
Sprautarianizm – dieta oparta na spożywaniu w większości kiełków (skiełkowane nasiona roślin-zbóż, warzyw, owoców itd.)[14].
Za rodzaje wegetarianizmu niesłusznie uważa się diety będące wyborem pośrednim pomiędzy dietą obejmującą jedzenie potraw mięsnych a wegetarianizmem. Są to semiwegetarianizm (i jego rodzaje jak pollowegetarianizm oraz ichtiwegetarianizm zwany też pescowegetarianizmem).
W 1847 roku, w czasie pierwszego spotkania Stowarzyszenia Wegetarian w Anglii, ustalono, że wegetarianin to osoba, która odmawia jedzenia jakiegokolwiek rodzaju mięsa. Wcześniej wegetarianie byli często nazywani pitagorejczykami, ponieważ ci także nie spożywali mięsa[6]."
Ja jem mięsko i jest tak ze niekiedy nie mogę na nie patrzeć a to znów mam chcice na mielonego
staram się jeść częściej gotowane ,smażone się zdarzy (nie jem kotletów schabowych)
ale co kto lubi
a co do hodowli i uboju ,to w końcu kurcze te zwierzaki są po to hodowane kurcze no (mówię tu o świniach,krowach,kurach,kaczkach,rybach )
jedynie czego bym nie zjadła to koniny,psa,szczura i jakiś egzotycznych zwierzaków ble
Bursztyn, szczęśliwa 2, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a mi brakuje Caffe i jej ciętego języka.. nikt inny nie potrafił tak rzucać mięsem jak Caffe
odkąd zaszła w ciążę strasznie się wyciszyła..
Caffe no masakra ale zaraz u Ciebie będzie po wszystkimmysza1975, samira, megan8, szczęśliwa 2, iwcia77, Bliska 77, caffe, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny