Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, durna ja :)

iwcia77, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIV odpoczywaj i ja też jak ty bym poleciała na betę. :-)

Viv78, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv, trzymaj się. A dupka bierz bo jeśli ciąża ma się utrzymać to dupek pomoże. Betę też zrób bo przyrost jest istotny i daje jakieś pojęcie o sytuacji.

anna maria, Viv78, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluje synka no bedzie miala Helena w kim wybierac :-),o ile sie nie myle to Alis tez bedzie miala dziewczynke ,a co bedzie miala Aga?Jutro mam polozna i ktg.dzisiaj bylam u fryca scinac i farbowac,bo juz wygladalam jak flaga z tymi odrostami.

ania.g, iwcia77, caffe, malgos741, nick nieaktualny, Mango, Mega, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ania gratuluje synka no bedzie miala Helena w kim wybierac :-),o ile sie nie myle to Alis tez bedzie miala dziewczynke ,a co bedzie miala Aga?Jutro mam polozna i ktg.dzisiaj bylam u fryca scinac i farbowac,bo juz wygladalam jak flaga z tymi odrostami.
    Fakt, duży będzie miała wybór ;)
    O ja skleroza, oczywiście że Alis i Aga czekają na córeczki :)

anna maria, nick nieaktualny, Mango, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecialabym z toba :D
    malgos741 wrote:
    VIV odpoczywaj i ja też jak ty bym poleciała na betę. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:00

Viv78, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Viv, trzymaj się. A dupka bierz bo jeśli ciąża ma się utrzymać to dupek pomoże. Betę też zrób bo przyrost jest istotny i daje jakieś pojęcie o sytuacji.

no pewnie że tak,
    co oni tam wiedzą, te chłopy :)

mysza1975, iwcia77, caffe, ania.g, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    dzięki za pamięć :)
    w sumie bez zmian - plamienie mniejsze na szczęście,
    rano rozmawialam z lekarzem - troche mnie "ostudził" - tj powiedzial że z takimi wczesnymi ciążami to nic nie wiadomo - więc mam leżeć, brać nospę - a dupka - to tylko jeśli na ...głowę mi pomoże :) bo on nie zaszkodzi ciąży, ale i nie pomoże-natura teraz działa.
    nawet drugą betę mi odradzil - bo za wcześnie - ale ja oczywiście jutro na nią lecę :)
    a w polowie dnia ide do niego - ale w sumie tylko po zwolnienie - no i moze po recepte na dupka, bo fakt, na glowe mi pomaga :)
    nie mam żadnych objawów, niestety :( no poza strachem i nieustającym zaglądaniem czy sie @ nie zaczęła, ehh, niech ten czas szybciej leci
    No i się słuchaj lekarza ;)w końcu to nasz wspólny gin ;) stąd też jego podejście co do leczenia głowy jest mi znane :)

Objawy nie są wyznacznikiem ciąży, bo albo mogą być, albo wcale nie muszą. Wiem co przeżywasz, bo ja w czasie plamienia też miałam krew i myślałam, że już po wszystkim. Niestety trzeba czekać co będzie dalej i czasu się nie pogoni, a nerwy szaleją.

Trzymam kciuki <3

ania.g, nick nieaktualny, Viv78, mysza1975, nick nieaktualny, Mango, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    no pewnie że tak,
    co oni tam wiedzą, te chłopy :)
    ja tez trzymam kciuki <3

caffe, Viv78, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No i się słuchaj lekarza ;)w końcu to nasz wspólny gin ;) stąd też jego podejście co do leczenia głowy jest mi znane :)

Objawy nie są wyznacznikiem ciąży, bo albo mogą być, albo wcale nie muszą. Wiem co przeżywasz, bo ja w czasie plamienia też miałam krew i myślałam, że już po wszystkim. Niestety trzeba czekać co będzie dalej i czasu się nie pogoni, a nerwy szaleją.

Trzymam kciuki <3
    Caffe a ty jak się trzymasz ;)

caffe, Viv78 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Caffe a ty jak się trzymasz ;)
    Właśnie ja się trzymam, tylko puścić się nie mogę...bo nie mam siły ;)

A tak na w skrócie, to mam problemy z udźwignięciem własnego ciała i to w sumie tyle dolegliwości ciążowych :)

Zgaga pojawia się sporadycznie, zależy od tego co zjem. Zaparć nie mam w ogóle, bo mały jak ma ciasno to mnie skopie i bez problemu mogę iść do wc.

Viv78, mysza1975, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie stacje STOPKLATKA TV polecam dziś film 22:10 "Zajście Awaryjne" troszkę smutny ,troszkę wesoły ale bardzo fajny :)
    no i w naszych klimatach :)

teraz patrze na spis i nie mam tego programu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:41

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Właśnie ja się trzymam, tylko puścić się nie mogę...bo nie mam siły ;)

A tak na w skrócie, to mam problemy z udźwignięciem własnego ciała i to w sumie tyle dolegliwości ciążowych :)

Zgaga pojawia się sporadycznie, zależy od tego co zjem. Zaparć nie mam w ogóle, bo mały jak ma ciasno to mnie skopie i bez problemu mogę iść do wc.
    hehehe właśnie tak myślałam ze odpowiesz,szczególnie to pierwsze zdanie :D

a to dobry sposób na zaparcia w ciąży ,dziecko skopie mamusie po jelitach i ze tak powiem "kupa " jak ta lala :D

ale jeszcze dwa tygodnie i spokojnie możesz rodzić :) i zrzucić słodki ciężar

no a niedługo po tobie Ewa :)

caffe, Viv78, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    hehehe właśnie tak myślałam ze odpowiesz,szczególnie to pierwsze zdanie :D

a to dobry sposób na zaparcia w ciąży ,dziecko skopie mamusie po jelitach i ze tak powiem "kupa " jak ta lala :D

ale jeszcze dwa tygodnie i spokojnie możesz rodzić :) i zrzucić słodki ciężar

no a niedługo po tobie Ewa :)
    hehehehe :P

W sumie gin mi powiedział, ze jeszcze tydzień i mogę się czuć bezpiecznie, tzn. teoretycznie mogę się tak czuć :) Ja bym chciała do końca maja "dociągnąć", a potem niech już się dzieje co chce i kiedy chce :P

iwcia77, nick nieaktualny, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam ale sobie sciagne , tytulik zapisany :)
    samira wrote:
    Dziewczyny jak macie stacje STOPKLATKA TV polecam dziś film 22:10 "Zajście Awaryjne" troszkę smutny ,troszkę wesoły ale bardzo fajny :)
    no i w naszych klimatach :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehehe :P

W sumie gin mi powiedział, ze jeszcze tydzień i mogę się czuć bezpiecznie, tzn. teoretycznie mogę się tak czuć :) Ja bym chciała do końca maja "dociągnąć", a potem niech już się dzieje co chce i kiedy chce :P
    1 czerwca -Dzień Dziecka miły dzień narodzin :)

iwcia77, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    1 czerwca -Dzień Dziecka miły dzień narodzin :)
    I niech tak będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    I niech tak będzie ;)
    to trzymam kciuki za ten termin :D

caffe, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    to trzymam kciuki za ten termin :D
    Nie dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ale supcio będę ciotką... mmm..
    Niech się zdrowe,rozdarte dzieciaczki rodzą :-D

caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3071 3072 3073 3074 3075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ