X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aguś, ale dlaczego? Skoro przytyłaś tylko kilka kg to nie powinno Ci być cięzko - chyba, że to się inaczej rozkłada u każdej. Ja mam na plusie 8 kg i na razie smigam bez problemu - bo i bez ciąży ważyłam kiedys więcej.
    Jedynie te więzadła ciągna jak diabli...
    wiesz, to chyba nie tylko od wagi zależy ale od ogólnego samopoczucia, u mnie tarczyca robi swoje no i ta morfologia tez nie jest najlepsza a na wadze plus 5kg już :-)
    są dni ze też śmigam a są s=dni ze na nic nie mam siły

samira, mysza1975, Iwone lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 29 tygodniu i już 5 kilo...no ja nie wiem, co to dalej będzie z Tobą...;)

Bliska 77, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w 29 tygodniu i już 5 kilo...no ja nie wiem, co to dalej będzie z Tobą...;)
    no ja też ;) ale tak na poważnie to nigdy nic nie wiadomo, w ostatnich dwóch miesiącach mogę np 5kg przytyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 11:26

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    własnie doczytałam, że masz już 4 dzieci..
    noooo mama nieładnie tak bez kolejki.. ;-)
    a córka może zmieni zdanie jak zobaczy malucha
    chociaż może po ostatnim ma dosyć ;-) dlatego się buntuje, że znowu będzie płacz i pieluchy..
    i jakbyś mogła mieć dziewczynkę to może równowaga na forum zostanie zachowana :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to że jej się zmieni tak samo jak przy Natanie była zła że chłopiec a teraz z miłości by go zjadła :-D! Więc jakby teraz była Nadia to jest nadzieja że będzie zadowolona... bo jak widzi różowe dzidziusie to twierdzi że są przesłodkie... :-D

Bliska 77, Reni, samira, ania.g, Bursztyn, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Liczę na to że jej się zmieni tak samo jak przy Natanie była zła że chłopiec a teraz z miłości by go zjadła :-D! Więc jakby teraz była Nadia to jest nadzieja że będzie zadowolona... bo jak widzi różowe dzidziusie to twierdzi że są przesłodkie... :-D
    fajne imiona - podobają mi się - Natan, Nadia - wszystkie masz w tym stylu?

Bliska 77, mama78 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak jest jeszcze Sandra-najstarsza Marietta i Gracjan:-D

peppapig, samira, ania.g, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna taka duża rodzinka :-)
    mama78 wrote:

mama78 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    aa to inne jednak - choć też ładne..myślałam , że lecisz wszystko na Na
    Nadia, Natan, jakaś Natalia, Nadzieja itp...:)

mama78, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jedynaczką:'( ...

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aa to inne jednak - choć też ładne..myślałam , że lecisz wszystko na Na
    Nadia, Natan, jakaś Natalia, Nadzieja itp...:)
    nie ale akurat te dwa ostatnie tsk by były jakby teraz była córeczka :-D

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ja też lubię spać...mój chłop mi mówi,że całe życie prześpie! Wszędzie zasnę...wstyd mi trochę :-P
    Aaa fakt najlepiej się zakochać...Nie chcę sie jeść,motyle w brzuchu,te sprawy,.... ja się pisze jak coś :-D
    mam dokładnie tak samo, uwielbiam spac :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Solenizantkom najlepszego

Ja mam dzis jakis masakryczny dzien , rano nie moglam wstac a teraz tylko mysle o tym zeby isc do wyra i tak wogole czuje sie jakos grypowo , tz nawet moj mowi ze parze nic nie boli a jakas tak nie teges :(

samira, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za wysoki cukier i podpadam pod cukrzyce ciazowa :( Zalamka, normalnie. A tu u mnie zadnej poradni porzadnej nie ma :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam za wysoki cukier i podpadam pod cukrzyce ciazowa :( Zalamka, normalnie. A tu u mnie zadnej poradni porzadnej nie ma :(
    To znaczy że Cię tak bez odpowiedniej opieki zostawią?

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dużo masz cukru?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To znaczy że Cię tak bez odpowiedniej opieki zostawią?

Nie mam pojecia, lekarz ma dzwonic do mnie dzis. Mam 178 mg/dl po 2 godzinach, norma jest do 140, ale tu podaja wiecej glukozy, wiec nie wiem, jak to ogarnac. NIe da sie tego przelozyc na polskie wyniki, bo podaje sie 50g albo 75, a w No 82,5g.
    No i badz to czlowieku madry.
    Glupio bylo, ze zjadlam wczoraj na kolajce chleb z zmiodem, czego nie robilam od 3 lat, bo mam na niego uczulenie, moze to wplynelo na cukier? Shit, cala glupia juz jestem.
    Ale cukier wyjsciowy na czczo byl niziutki, wiec sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mam swoja teorie na ten temat, ale nie jest ona fajna. Zauwazylam u siebie, ze jesli kiedy moja pompa dopaminowo-serotoninowa w mozgu dziala na wysokich obrotach to nie mam problemu ze wstawaniem rano. Dzieje sie tak niestety niezwykle rzadko, bo albo wtedy kiedy sie zakocham, albo kiedy mam ekscytujacy projekt do wykonania. Ale ostatnio przezywam wewnetrzny marazm, nic zlego sie nie dzieje ale i tez nic co pobudzaloby moj uklad wydzielania wewn. No. I leze w wyrze. Tzn. teraz wstalam bo musze zapylac do roboty.
    Mam dokładnie to samo, choc wstaje zazwyczaj o 5 ale o ćwiczeniach nie ma mowy. W ogole nie mam mowy - przez caly dzien, chyba ze jestem w fazie dopa-sero- wtedy jak burza ide przez zycie!!! Od ponad roku jestem niestwty w tej drugiej:-(

Reni, Bursztyn, mysza1975, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantkom zycze wszystkiego naj!

mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz w akcji: cukrzyca ciazowa.
    Dostalam aparacik do mierzenia, wytyczne co do diety, skierowanie do endokrynologa przeslano do szpitala ( wizyta prawodopodobnie w przyszlym tygodniu ), wyryczalam sie i stawiam czola wyzwaniu. Zmierzylam sobie cukier ( niziutki ). Mam ucznia z cukrzyca ( ojca tez ), wiec klucie, mierzenie i liczenie weglowodanow, to raczej fraszka, choc troche zabawy z tym jest.
    Zegnajcie wiec Prince Pole i inne frykaski, i mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

polarmiś, Mega, EwaT, samira, Sabina, malgos741, Viv78, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ