X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek trzymam kciuki musisz dać radę ;-) Nie ma innej opcji :-)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja juz w akcji: cukrzyca ciazowa.
    Dostalam aparacik do mierzenia, wytyczne co do diety, skierowanie do endokrynologa przeslano do szpitala ( wizyta prawodopodobnie w przyszlym tygodniu ), wyryczalam sie i stawiam czola wyzwaniu. Zmierzylam sobie cukier ( niziutki ). Mam ucznia z cukrzyca ( ojca tez ), wiec klucie, mierzenie i liczenie weglowodanow, to raczej fraszka, choc troche zabawy z tym jest.
    Zegnajcie wiec Prince Pole i inne frykaski, i mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
    Ważne jest to, że w pierwszej ciąży nie miałaś.....bo teraz się trochę pomęczysz...na pewno nie przytyjesz i będzie potem z głowy..... Jeśli w kolejnej ciązy się powtarza, to wtedy problem na całe życie i to jest dopiero przesrane...

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jeśli w kolejnej ciązy się powtarza, to wtedy problem na całe życie i to jest dopiero przesrane...
    Ja jestem genetycznie obciazona, a tu jeszcze wiek do tego... Moglam sie spodziewac, ale mialam nadzieje, ze bedzie ok. Coz, biore dziedzictwo genow na klate i tyle.

malgos741 lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim
    solenizantkom życzenia wszystkiego najlepszego, chociaż obie już wylosowały sobie co lepsze losy na loterii ;)
    Aga, Myszo - sto lat!

no ja jutro podejście do testa, nie liczę na nic, bo zero objawów i jakoś tak w ogóle mizernie

Pusurku dbaj o siebie, dasz radę, ważne że w porę wyłapane i wiesz co robić, ja bym kompletnie nie wiedziała

pozdrawiam Was

mysza1975, Pusurek, samira, Sabina, malgos741, Viv78, polarmiś, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Liczę na to że jej się zmieni tak samo jak przy Natanie była zła że chłopiec a teraz z miłości by go zjadła :-D! Więc jakby teraz była Nadia to jest nadzieja że będzie zadowolona... bo jak widzi różowe dzidziusie to twierdzi że są przesłodkie... :-D
    przepraszam, Natanek mial byc moj ;)
    no i znowu nie zdazylam...

Reni, mysza1975, iwcia77, mama78 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Raczej tak jest jeszcze Sandra-najstarsza Marietta i Gracjan:-D
    fajne imiona

mama78 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja juz w akcji: cukrzyca ciazowa.
    Dostalam aparacik do mierzenia, wytyczne co do diety, skierowanie do endokrynologa przeslano do szpitala ( wizyta prawodopodobnie w przyszlym tygodniu ), wyryczalam sie i stawiam czola wyzwaniu. Zmierzylam sobie cukier ( niziutki ). Mam ucznia z cukrzyca ( ojca tez ), wiec klucie, mierzenie i liczenie weglowodanow, to raczej fraszka, choc troche zabawy z tym jest.
    Zegnajcie wiec Prince Pole i inne frykaski, i mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
    dasz rade, no i zgrabna sylwetke zaraz po porodzie masz jak w banku :)
    trzeba mierzyc przed i po posilku?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej wszystkim
    solenizantkom życzenia wszystkiego najlepszego, chociaż obie już wylosowały sobie co lepsze losy na loterii ;)
    Aga, Myszo - sto lat!

no ja jutro podejście do testa, nie liczę na nic, bo zero objawów i jakoś tak w ogóle mizernie

Pusurku dbaj o siebie, dasz radę, ważne że w porę wyłapane i wiesz co robić, ja bym kompletnie nie wiedziała

pozdrawiam Was
    powodzenia przy tescie i daj znac jak poszlo

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie nie nakręcało - kończyłam po godzinie wypompowana na maksa - potem ciepły prysznic, herbata i zasypiałam jak dziecko...a rano - jak błogo - z czystym sumieniem mogłam pospać dłużej...:)
    chyba musze sprobowac tego sposobu z wieczornymi cwiczeniami bo rano to klapa

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej wszystkim
    Aga, Myszo - sto lat!

pozdrawiam Was
    A gdzie ukrywasz swój wykres? Ja go nie widzę :(

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtam , najlepsze zyczenienia urodzinowe dla Agi i Myszy- 100 lat!

mama78- wiem co to znaczy byc jedynakiem niestety..:(, poza tym imiona dzieci bardzo fajne :)

A ze spaniem to jestem za panbrat???( jak to sie pisze?'?), rano kosmos ale w nocy to dopiero mam powera :)aha no i jak jest pelnia to ni holery nie zasne, zrobie nawet generalne porzadki , w domu , w garazu, na strychu i moge nawet u sasiadow kosic trawe :), ale rano to jest masakra niesety..., zamulona, zakrecona, wygnieciona- no zombie jednym slowem...

Sabina, mysza1975, Bliska 77, mama78 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantkom wszystkiego najlepszego.
    Bursztyn trzymam kciuki.
    Podczytuje was ukradkiem w pracy na komórce :D

Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek kto jak kto, ale ty ze wszystkim sobie poradzisz

iwcia77, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bursztyn trzymam kciuki.
    a za co?
    ale oczywiscie bardzo dziekuje :)

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a za co?
    ale oczywiscie bardzo dziekuje :)
    a za wszystko :D

Bursztyn, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    a za wszystko :D
    dzieki dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dasz rade, no i zgrabna sylwetke zaraz po porodzie masz jak w banku :)
    trzeba mierzyc przed i po posilku?

Na razie mierze po, zeby zobaczyc jak spalam posilek. Przed, to gdybym miala przeliczyc posilek i podac sobie insuline.
    Ale bede tez mierzyc rano, chociaz dzis mialam wzorcowy cukier.
    No i licze na ta sylwetke, w zamian za klucie sie 5 razy dziennie. ;)

iwcia77, Mega, samira, peppapig, Sabina, mysza1975, malgos741, EwaT, Simba, Viv78, Bliska 77, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz, to chyba nie tylko od wagi zależy ale od ogólnego samopoczucia, u mnie tarczyca robi swoje no i ta morfologia tez nie jest najlepsza a na wadze plus 5kg już :-)
    są dni ze też śmigam a są s=dni ze na nic nie mam siły
    Aga ja w poprzedniej ciąży byłam mniej więcej w Twoim wieku i do połowy ciąży spadałam na wadze 3 kg, dopiero po połowie zaczęłam przybierać. W sumie przybrałam 9 kg. Pamiętam to jak dziś, że też miałam problemy z poruszaniem się, szczególnie dalsze odcinki. W 3 trymestrze nie mogłam sobie już nawet pochodzić po zakupach.

Sabina, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek taki wynik to jeszcze nie cukrzyca, a tylko nietolerancja glukozy. Miód który zjadłaś mógł mieć wpływ.
    Na pewno wyniki trzeba powtórzyć, ale nie martw się, taki cukier powinnaś zbić dietą bez insuliny.

caffe, Pusurek, Sabina, mysza1975, Viv78, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusurek taki wynik to jeszcze nie cukrzyca, a tylko nietolerancja glukozy. Miód który zjadłaś mógł mieć wpływ.
    Na pewno wyniki trzeba powtórzyć, ale nie martw się, taki cukier powinnaś zbić dietą bez insuliny.
    No ja bym tez powtórzyła.

Mnie mój gin przed badaniem powiedział, żeby dzień wcześniej nie pić słodkich soków, ani słodzonej herbaty lub kawy, nie jeść owoców.Wszystko po to żeby nie zaburzyć wyniku.

ania.g, Pusurek, Sabina, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3075 3076 3077 3078 3079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ