X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czesc dziewczynki :)
    Dzieki za wszystkie kciuki - przydały sie - czułam Wasze wsparcie na odległość.
    Wysiedzialam 11 jajek, lekarz ktory robił punkcje twierdził ze super, bo średnio jest 6-7. Teraz zobaczymy jaka ich jakość. Liczę ze wszystko ok, bo na sobotę planowany transfer także nasze dzieci sie właśnie robią :)
    Cieszę sie ze juz po wszystkim. Przyjemne to nie było, ale dało sie przeżyć. Teraz trochę tam wszystko ciągnie i boli ale juz jestem w domu czyli super :)
    Jestem dobrej myśli!
    Sciskam i ide nadrabiac forum.
    Bomba!
    No to w sobote znowu nic nie będę robić tylko zaciskać kciuki ;)
    A Paszczak poszedł/szła Cię szukać w klinice...

Simba, mysza1975, malgos741, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    cudo gif ;)

ja zaraz mykam na badania do kliniki, to sie bede rozgladac za Simba, a raczej mauzem, bo ona to chyba jeszcze nie wyjszla..

Boziu, super ze dziec przebadany i sliczny- gratulacje

Iwka, pokazalabys dziecie na kolorowym zdjeciu, bo na cz-b to tylko z tego ze napisalas to wiemy, ze czekoladka.
    Ja zawsze mauzowi mowie, ze fajnie by bylo miec takiego malego mulatka, bo u nas sporo slicznych takich widac, no ale z moja zielonoscia skory i jego prawie bialych wlosach w dziecinstwie, to raczej albinoska mozemy sie podziewac niz czekoladki.

mamuska, trudno tak jak norm nie masz, ale prolaktyna wydaje mi sie wysoka.. ja mialam wlasnie zbijane z 27ng, teraz mam 11ng i jest podobno ok

O! To jeszcze tam byłam

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - przed tą przerwą głodową koniecznie najedz się dużo kotletów - to Cię wspaniale wzmocni na cały dzień...;)

Wróciłam z połówkowego. Zupełnie inaczej, niż na pierwszym badaniu. Lekarka przemiła - a z nią kilka studentek. Najpierw byłam średnio zadowolona, że się uczą na mnie, ale dzięki temu po kilka razy mierzyły serce, nerki, móżdżki, kutaska i inne członki...:)
    Na koniec dowiedziałam się, że dziecko w 100 procentach zdrowe - oczywiście na tym poziomie możliwości badań. Do tego jest grzeczny i ma ładną buzię - bez żadnych krzywizn, zajęczych warg itp...:)
    Bardzo się cieszę...:)

Super :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę te wczorajsze forumowa "rozmowy" mi dużo dały. Jesteście super!

Sabina, ania.g, EwaT, mysza1975, malgos741, iwcia77, Bozia3, samira, Bursztyn, Mega, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza i tu cytuje:
    " wyniki objawy nie wskazują na zespół antyfosfolipidowy wg niej jest to wina tarczycy,hormonów i innych chorób oraz stresu po poronieniach a zatem nie mam podstaw do podania jakikolwiek leków"
    zapytałam tylko to w takim razie co dalej co z poronieniami z ewentualną ciazą ona powiedziała,ze jej to już nie dotyczy i wzdrygneła ramionami.
    Wtedy poczułam sie co jednak robią pieniadze i chodzenie do lekarza prywatnie a nie na NFZ.
    Nie wiem już co dalej mam robić to znaczy wiemy z meżem,ze nie bede już sie leczyć bo to nawet leczeniem nie można nazwać tylko braniem kasy do tej pory i olewactwem.
    Mam dosć lekarzy i tego wszystkiego. Z meżem bardzo sie kochamy ale widocznie taka nasza droga :) czekamy na wiadomosci z ośrodka i mamy nadzieje,ze chociaż tu bedą radosne.
    Kochane dziekuje za pamieć ja o każdej z Was pamietam z całego serca ciesze sie Wami i mocno wspieram <3

mysza1975, Sabina, EwaT, malgos741, iwcia77, Simba, samira, Bozia3, Iwone, mama78, Bursztyn, Pusurek, Mega, Viv78, gosia7122, Mango, Kate 75 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktorej masz ten transfer w sobote?
    Simba wrote:
    Czesc dziewczynki :)
    Dzieki za wszystkie kciuki - przydały sie - czułam Wasze wsparcie na odległość.
    Wysiedzialam 11 jajek, lekarz ktory robił punkcje twierdził ze super, bo średnio jest 6-7. Teraz zobaczymy jaka ich jakość. Liczę ze wszystko ok, bo na sobotę planowany transfer także nasze dzieci sie właśnie robią :)
    Cieszę sie ze juz po wszystkim. Przyjemne to nie było, ale dało sie przeżyć. Teraz trochę tam wszystko ciągnie i boli ale juz jestem w domu czyli super :)
    Jestem dobrej myśli!
    Sciskam i ide nadrabiac forum.

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ktorej masz ten transfer w sobote?
    Jeszcze nie wiadomo, maja dzwonić. Wszystko zależy od tego jak sie bedą dzieciaki rozwijać ;)

Sabina, mysza1975, samira, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Wróciłam od lekarza i tu cytuje:
    " wyniki objawy nie wskazują na zespół antyfosfolipidowy wg niej jest to wina tarczycy,hormonów i innych chorób oraz stresu po poronieniach a zatem nie mam podstaw do podania jakikolwiek leków"
    zapytałam tylko to w takim razie co dalej co z poronieniami z ewentualną ciazą ona powiedziała,ze jej to już nie dotyczy i wzdrygneła ramionami.
    Wtedy poczułam sie co jednak robią pieniadze i chodzenie do lekarza prywatnie a nie na NFZ.
    Nie wiem już co dalej mam robić to znaczy wiemy z meżem,ze nie bede już sie leczyć bo to nawet leczeniem nie można nazwać tylko braniem kasy do tej pory i olewactwem.
    Mam dosć lekarzy i tego wszystkiego. Z meżem bardzo sie kochamy ale widocznie taka nasza droga :) czekamy na wiadomosci z ośrodka i mamy nadzieje,ze chociaż tu bedą radosne.
    Kochane dziekuje za pamieć ja o każdej z Was pamietam z całego serca ciesze sie Wami i mocno wspieram <3

Inessa, podziwiam Cie za Twoja sile i wytrwałość. Życzę Wam cudu!

Sabina, mysza1975, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zajadłam dzisiejszy stres jajkami z majonezem :-)

Bozia3, iwcia77, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba nie ma co podziwiać my kończymy już bo ja nie jestem wstanie przeżyć kolejnego poronienia. Czekamy tylko tak na cud,ze adopcja sie nam powiedzie.
    Tobie życze wspaniałej spokojnej ciaży i radosci z dzieciątka a może dwóch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:38

mysza1975, samira, iwcia77, Sabina, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Simba nie ma co podziwiać my kończymy już bo ja nie jestem wstanie przeżyć kolejnego poronienia. Czekamy tylko tak na cud,ze adopcja sie nam powiedzie.
    Tobie życze wspaniałej spokojnej ciaży i radosci z dzieciątka a może dwóch :D

No i właśnie życzę Wam takiego cudu, na ktory sami liczycie :)

mysza1975, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak maz sie czuje?
    Simba wrote:
    Jeszcze nie wiadomo, maja dzwonić. Wszystko zależy od tego jak sie bedą dzieciaki rozwijać ;)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziś to się naprawdę zdenerwowałam. Biurokracja kościelna mnie dobija. Mój M jest rozwiedziony cywilnie i oprócz wyroku rozwodowego potrzebne było zeznanie jego i dwóch świadków, że jest stanu wolnego, złożone przed księdzem. Sprowadziliśmy świadków (co wcale nie jest takie łatwe - mój M plus 2 świadkowie plus jeszcze godziny pracy kancelarii), złożyli podpisy, a dziś okazało się, że druk nie ten i cała zabawa od nowa. Popłakałam się najpierw a teraz szlag mnie chce trafić. Gdyby nie to, że goście już zaproszeni to byłabym gotowa powiedzieć księdzu żeby się wypchał.
    Sukienka się szyje. Generalnie to będzie pewnie na ostatnią chwile dopasowywana, bo nie wiadomo jak bardzo "urosnę". Fryzjer i babka od makijażu umówiona, kuzyn w ramach prezentu cyknie nam fotki, obrączki zamówione. Nie mamy jeszcze samochodu i zamówionych kwiatków.
    Generalnie pełen luz!
    Mysza bierzecie ślub konkordatowy?

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jak maz sie czuje?

Ok, cały dzień był przy mnie i przeżywał do tego stopnia, ze jak wyjeżdżaliśmy spod szpitala, to przy ruszaniu "pocalowal" drugi samochód.

iwcia77, Sabina, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mysza bierzecie ślub konkordatowy?

Tak. I teraz się nie dziwię, że niektórzy odpuszczają.

Iwone, anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Tak. I teraz się nie dziwię, że niektórzy odpuszczają.
    gdybyście sami załatwili sprawy urzędowe w USC nie byłoby tych pytań i problemów

mysza1975, anna maria lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    gdybyście sami załatwili sprawy urzędowe w USC nie byłoby tych pytań i problemów

Z USC mamy wszystkie papiery, sami załatwialiśmy, ale potrzebujemy dyspensy i papiery muszą przejść przez diecezjalny sąd biskupi, a ten potrzebuje swoich papierów.

Najlepsze jest to, że też je dostarczyliśmy tylko nie na specjalnym sądowym druku, tylko na takim, który dał nam proboszcz. Ręce opadają.

Iwone, Sabina, anna maria, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Z USC mamy wszystkie papiery, sami załatwialiśmy, ale potrzebujemy dyspensy i papiery muszą przejść przez diecezjalny sąd biskupi, a ten potrzebuje swoich papierów.

Najlepsze jest to, że też je dostarczyliśmy tylko nie na specjalnym sądowym druku, tylko na takim, który dał nam proboszcz. Ręce opadają.
    Mysza przepraszam że pytam, ale dlaczego potrzebujecie dyspensy jeśli z tego co zrozumiałam to wg. kościoła jesteście wolni?

samira, anna maria lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mysza przepraszam że pytam, ale dlaczego potrzebujecie dyspensy jeśli z tego co zrozumiałam to wg. kościoła jesteście wolni?

Mój M jest rozwiedziony cywilnie i w takich przypadkach potrzebna dyspensa.

Iwone, Sabina, anna maria lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba kotku jestes super kurka,witam wieczorkiem.

iwcia77, mysza1975, Simba, Bozia3, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 3083 3084 3085 3086 3087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ