X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gdzies te emocje musialy sie rozladowac :D :D mam nadzieje ze to tylko stluczka :), teraz mysl pozytywnie, bo tam w laboratorium kocą sie twoje kiciusie - blastociusie i maja do soboty byc gotowe do podróży do twojego brzusia :)
    Simba wrote:
    Ok, cały dzień był przy mnie i przeżywał do tego stopnia, ze jak wyjeżdżaliśmy spod szpitala, to przy ruszaniu "pocalowal" drugi samochód.

Simba, anna maria, samira, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Mój M jest rozwiedziony cywilnie i w takich przypadkach potrzebna dyspensa.
    Trzy lata temu brałam ślub kościelny. Ja i mój m mamy za sobą poprzednie związki śluby cywilne rozwiązane rozwodem i śluby kościelne uznane za nieważnie zawarte i nie musieliśmy mieć dyspensy na zawarcie ślubu kościelnego. Dlatego zdziwiło mnie to co piszesz.

Dyspensa jest potrzebna tylko wtedy jeśli Twój m miałby uznane za nieważnie zawarte małżeństwo kościelne i byłby uznany za winnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:31

anna maria, samira, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Trzy lata temu brałam ślub kościelny. Ja i mój m mamy za sobą poprzednie związki śluby cywilne rozwiązane rozwodem i śluby kościelne uznane za nieważnie zawarte i nie musieliśmy mieć dyspensy na zawarcie ślubu kościelnego. Dlatego zdziwiło mnie to co piszesz.

Dyspensa jest potrzebna tylko wtedy jeśli Twój m miałby uznane za nieważnie zawarte małżeństwo kościelne i byłby uznany za winnego.

Może przepisy się zmieniły. Nie znam się na tym, pierwszy raz biorę ślub.
    Wkurzyło mnie to, że nawet w kościele traktują cię jak petenta i każą wypełnia papiery od nowa, bo druczek nie ten. Jak nie zdążymy to zadzwonię do księdza i powiem, że zwalniamy termin.

Koniec tematu nie chcę się denerwować, bo to nie służy ani mnie ani Wojtusiowi.

Sabina, anna maria lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no gdzies te emocje musialy sie rozladowac :D :D mam nadzieje ze to tylko stluczka :), teraz mysl pozytywnie, bo tam w laboratorium kocą sie twoje kiciusie - blastociusie i maja do soboty byc gotowe do podróży do twojego brzusia :)

hura.gif

anna maria, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Simba kotku jestes super kurka,witam wieczorkiem.

Ale ladny ten Twoj brzuszek :)

anna maria lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wkurzyło mnie to, że nawet w kościele traktują cię jak petenta i każą wypełnia papiery od nowa, bo druczek nie ten. Jak nie zdążymy to zadzwonię do księdza i powiem, że zwalniamy termin.

małżeństwo zawarte tylko w Urzędzie Stanu Cywilnego z punktu widzenia prawa kanonicznego zostało zawarte nieważnie. Jest ono ważne przed państwem, ale nie w Kościele. Zatem po rozwiązaniu tego cywilnego kontraktu (po rozwodzie), można zawrzeć prawdziwe małżeństwo przed Bogiem.

http://www.przewodnik-katolicki.pl/nr/ksiadz_odpowiada/slub_koscielny_osoby_cywilnie.html

Życzę Wam, żebyście jak najszybciej wszystko pozytywnie pozałatwiali :)

ok, już nic nie piszę na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:54

Viv78 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale ladny ten Twoj brzuszek :)
    Dzieki ,szykuj sie bo nie dlugo sama bedziesz taki miala:-)

iwcia77, samira, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny brzuszek :D
    anna maria wrote:
    Simba kotku jestes super kurka,witam wieczorkiem.

anna maria lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wiem co czujesz... jako ciekawostkę dodam, że wywiad ten przedślubny przeprowadzał z nami ten ksiądz co go ostatnio powieźli za pedofilię.. uroczo..
    mysza1975 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:55

iwcia77, samira, mysza1975, malgos741, Pusurek, Sabina, Viv78 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzieki ,szykuj sie bo nie dlugo sama bedziesz taki miala:-)
    aniu simba będzie miała taki ładny ale większy bo będą bliźnięta :P

iwcia77, Sabina, Simba, anna maria lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliśmy od razu do papieża Franciszka pisać. Prędzej by było.

Iwone, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria piękny brzuszek.

A u mnie oponka na około rośnie. Będę musiała przy kolejnym usg poprosić, żeby sprawdzili czy w tych boczkach nie rosną kolejne Wojtusie albo Karolinki.

iwcia77, Sabina, Mega, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Ivon a jakim cudem dostałaś unieważnienie kościelnego ,wiem ze to bardzo ciężko dostać ,wywiady przed komisja ,mnóstwo pytań i długo chyba trwa :O

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    haha wiem co czujesz... jako ciekawostkę dodam, że wywiad ten przedślubny przeprowadzał z nami ten ksiądz co go ostatnio powieźli za pedofilię.. uroczo..
    no nieźle ;)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ivon a jakim cudem dostałaś unieważnienie kościelnego ,wiem ze to bardzo ciężko dostać ,wywiady przed komisja ,mnóstwo pytań i długo chyba trwa :O
    U mnie to trwało dwa lata, bo sprawa była w miarę prosta. Małżeństwem byliśmy krótko i byłam w stanie udowodnić winę.
    Rzeczywiście nie jest łatwo i trwa to ok 3 lat w dwóch instancjach.
    Przebieg jest mniej stresujący niż w sądzie cywilnym, bo nie widzisz się w ogóle z drugą stroną i składanie zeznań nie odbywa się na sali sądowej.

samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    U mnie to trwało dwa lata, bo sprawa była w miarę prosta. Małżeństwem byliśmy krótko i byłam w stanie udowodnić winę.
    Rzeczywiście nie jest łatwo i trwa to ok 3 lat w dwóch instancjach.
    Przebieg jest mniej stresujący niż w sądzie cywilnym, bo nie widzisz się w ogóle z drugą stroną i składanie zeznań nie odbywa się na sali sądowej.
    a mieliście dzieci czy te dzieciaki twoje to już z drugiego mołżeństwa

Iwone, Sabina lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a mieliście dzieci czy te dzieciaki twoje to już z drugiego mołżeństwa
    Mam syna z pierwszego małżeństwa, mój m też ma syna ze swojego pierwszego małżeństwa. Teraz mamy na razie jedno wspólne dziecko

czyli: moje, twoje, nasze ;)

mysza1975, malgos741, samira, Sabina, Mega, Viv78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria super brzusio:-D

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    małżeństwo zawarte tylko w Urzędzie Stanu Cywilnego z punktu widzenia prawa kanonicznego zostało zawarte nieważnie. Jest ono ważne przed państwem, ale nie w Kościele. Zatem po rozwiązaniu tego cywilnego kontraktu (po rozwodzie), można zawrzeć prawdziwe małżeństwo przed Bogiem.

http://www.przewodnik-katolicki.pl/nr/ksiadz_odpowiada/slub_koscielny_osoby_cywilnie.html

Życzę Wam, żebyście jak najszybciej wszystko pozytywnie pozałatwiali :)

ok, już nic nie piszę na ten temat
    no wlasnie nie zawsze,ja tez potrzebowalam dyspensy mimo ze pierwszyslub mialam tylko cywilny...w waszym przypadku dyspensa nie byla potrzebna poniewaz kosciol sam uniewaznil poprzedni slub koscielny

Iwone, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, ciesze sie ze juz po punkcji, oby do soboty :)

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ