35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:bozia, smutne przyklady pokazuja, ze do porodu nie ma 100% pewnosci..
a w Simach jestBliska 77, Lucky, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Ja mam duży od zarcia. Na leki nie mam jak zgonic
Właśnie szefowa mi podniosła ciśnienie. Dzizasss! Przez ta pracę nie mam czasu dla forum!
Misiek zdrowka
Iwcia wszystkiego co najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:22
Lucky lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:dlatego potem porównują z obrazem USG i wyliczają średni termin. Przecież dzień terminu nigdy nie jest tym konkretnym dniem - bo 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po kobieta jest już w terminie....
I weź sobie depilacje zaplanuj...paszczakin, Reni, Bliska 77, polarmiś, Lucky, iwcia77, Mega, Sabina, Mango lubią tę wiadomość
-
no i w ten o to sposób stworzymy zestawy pytań na matury w przyszłym roku
paszczakin wrote:no wlasnie.. wiec poraz kolejny mowie, ze zle to jest zorganizowane.. kolejny temat na mature- wyznacz termin depilacji i lewatywy na podstawie stosunku w 50 dniu cyklu zaczynajacego sie 5 maja..Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Rocznice małżeńskie
1 – papierowa
2 – bawełniana (niektóre źródła podają odwrotną kolejność pierwszych dwóch rocznic)
3 – skórzana
4 – kwiatowa lub owocowa (spotykana jest też nazwa jedwabna)
5 – drewniana
6 – cukrowa (lub żelazna)
7 – wełniana (lub miedziana)
8 – spiżowa, brązowa lub blaszana
9 – gliniana, generalska lub fajansowa
10 – cynowa lub aluminiowa
11 – stalowa
12 – płócienna, jedwabna lub lniana
13 – koronkowa
14 – kości słoniowej
15 – kryształowa lub szklana
20 – porcelanowa
25 – srebrna
30 – perłowa
35 – koralowa
40 – rubinowa
45 – szafirowa
50 – złota
55 – szmaragdowa lub platynowa
60 – diamentowa
65 – żelazna
70 – kamienna
75 – brylantowa
80 – dębowa
heh, ciekawe, czy ktos do tej debowej dotrwal. tak czy inaczej iwcia- gratulajce aluminiowej!Bozia3, Reni, Lucky, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
hej dziewczyny
jakoś przygniotła mnie rzeczywistość i nie mogę się odnaleźć w powodzi postów
za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki, byśmy szybko mogły dołączyć do tych rozważań porodowo ciuszkowych
ciężarnym -zdrowia i braku komplikacji
Cafe - trzymam za M, i za Twój piękny Brzuch
Boziu- ciężarny brzuch jest dziełem sztuki samym w sobie, nie podlega więc dyskusjom fakt, że jest piękny
Wirtualnie macam te Wasze piękne Brzuszki, licząc że łaska spadnie i na mnie
pozdrawiamBozia3, ania.g, malgos741, Bliska 77, iwcia77, samira, Sabina, Mango, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to ja się nie mogę połapać konkretnie który tydzień to który miesiąc. Na belly piszą że 17 tyd to początek 5 miesiąca i tak faktycznie z wyliczeń wynika. Ale w necie znalazłam ( i niektórzy też tak liczą) że 5 miesiąc zaczyna się od 19 tyg. I bądź tu mądra. W sumie jak policzyć wszystkie 40 tygodni ciąży to wychodzi 10 miesięcy z nie 9.
Simba lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:A tak w ogóle to ja się nie mogę połapać konkretnie który tydzień to który miesiąc. Na belly piszą że 17 tyd to początek 5 miesiąca i tak faktycznie z wyliczeń wynika. Ale w necie znalazłam ( i niektórzy też tak liczą) że 5 miesiąc zaczyna się od 19 tyg. I bądź tu mądra. W sumie jak policzyć wszystkie 40 tygodni ciąży to wychodzi 10 miesięcy z nie 9.
Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży najczęściej liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki. Jeśli u pani w środę zacznie się 9. tydzień ciąży a więc będą to 2 pełne miesiące księżycowe (zacznie się trzeci miesiąc ciąży). Czas trwania ciąży (liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):
4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych. -
Bozia3 wrote:z neta:
Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży najczęściej liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki. Jeśli u pani w środę zacznie się 9. tydzień ciąży a więc będą to 2 pełne miesiące księżycowe (zacznie się trzeci miesiąc ciąży). Czas trwania ciąży (liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):
4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych.Bliska 77 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Andzia33 wrote:no wreszcie sama to zauwayła!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sorki dziewczyny ,że Wam tu zaśmiecam ale tak mnie ten ksiądz ,czy też panienka puszczona przez księdza wnerwia ,że muszę to przytoczyć!
może puść parę bąków to ci ulży?Mega lubi tę wiadomość
-
Caffe wspolczuje, oj jakie te chłopy nierozumne, mój też gra w piłkę raz w tygodniu i wraca polamany a na drugi dzien meczy steka normalnie masakra
Sport to zdrowie taaaBliska 77, caffe lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja nigdzie nie znalazłam, że była przytomna
własnie Bursztyn jak to jest a może wcześniej dostałaś głupiego jasia
zaluje tylko ze nie poprzestalam na pierwszym porodzie, laska rodzila tez pierwsze dziecko, bez znieczulenia, nie darla sie, nie zesrala a z tego co wiem lewatywy nie bylo, nie popekala, ogolnie estetycznie nawet.
Drugi byl juz ze znieczuleniem, troche krwi, naciecie, okropny proznociaciag, tez nikt sie ne zesral (no moze maz, bo zemdlal jak zobaczyl ihle do zniecz.i polecial na mnie, trz' go bylo pod sciana klasc), trzeci - znieczulenie zadzialo tylko po lewej stronie ciala z powodu skoliozy, srania nie bylo chyba a jesli cos to niewiele, rzyganie z bolu bylo, bez nacinania, ponoc wedzajna nadal w formie, wszystkie porody byly pierwszymi.Ten ostatni byl najgorszy. Po pierwszym, nie chcialam juz brac w tych imprezach udzialu ale przyjaciolki mnie prosily i nie mialam serca odmowic. Generalnie do przyjemnosci to nie nalezaloReni, iwcia77, samira, Simba, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
masz piekny brzuch taki jak z zurnala i nawet awatarek to jakby wyciety z gazety
do tego kiecka pieknie go eksponuje i wogole jest cudny
Bozia3 wrote:o jak miło - że ktoś się spiera o mój brzuch...
Szczerze mówiąc, to dużo zależy od tego, jak się ubiorę - codziennie w pracy dziewczyny mnie oglądają - i jeśli ciuchy opięte - to brzuch mniejszy - jak zaczynam zakładać jakieś falbaneczki i zakładeczki - to od razu z miesiąc do przodu.....Bozia3, samira lubią tę wiadomość