X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bozia, smutne przyklady pokazuja, ze do porodu nie ma 100% pewnosci..
    a w Simach jest ;)
    sam poród też nie daje Ci żadnej pewności...bo już o tego bąka będziesz się bać i troszczyć do końca życia...

Bliska 77, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam duży od zarcia. Na leki nie mam jak zgonic ;-)
    Właśnie szefowa mi podniosła ciśnienie. Dzizasss! Przez ta pracę nie mam czasu dla forum!
    Misiek zdrowka <3
    Iwcia wszystkiego co najlepsze
    Jestem zdrowa ale rodze płyny kolanowe:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:22

Lucky lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dlatego potem porównują z obrazem USG i wyliczają średni termin. Przecież dzień terminu nigdy nie jest tym konkretnym dniem - bo 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po kobieta jest już w terminie....

I weź sobie depilacje zaplanuj...

paszczakin, Reni, Bliska 77, polarmiś, Lucky, iwcia77, Mega, Sabina, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I weź sobie depilacje zaplanuj...
    albo co gorsza lewatywę...;)

Sabina, paszczakin, polarmiś, Lucky, malgos741, iwcia77, Mega, Simba, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    sam poród też nie daje Ci żadnej pewności...bo już o tego bąka będziesz się bać i troszczyć do końca życia...
    mądre słowa

Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w ten o to sposób stworzymy zestawy pytań na matury w przyszłym roku ;-)
    paszczakin wrote:
    no wlasnie.. wiec poraz kolejny mowie, ze zle to jest zorganizowane.. kolejny temat na mature- wyznacz termin depilacji i lewatywy na podstawie stosunku w 50 dniu cyklu zaczynajacego sie 5 maja..

Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Rocznice małżeńskie

1 – papierowa
    2 – bawełniana (niektóre źródła podają odwrotną kolejność pierwszych dwóch rocznic)
    3 – skórzana
    4 – kwiatowa lub owocowa (spotykana jest też nazwa jedwabna)
    5 – drewniana
    6 – cukrowa (lub żelazna)
    7 – wełniana (lub miedziana)
    8 – spiżowa, brązowa lub blaszana
    9 – gliniana, generalska lub fajansowa
    10 – cynowa lub aluminiowa
    11 – stalowa
    12 – płócienna, jedwabna lub lniana
    13 – koronkowa
    14 – kości słoniowej
    15 – kryształowa lub szklana
    20 – porcelanowa
    25 – srebrna
    30 – perłowa
    35 – koralowa
    40 – rubinowa
    45 – szafirowa
    50 – złota
    55 – szmaragdowa lub platynowa
    60 – diamentowa
    65 – żelazna
    70 – kamienna
    75 – brylantowa
    80 – dębowa

heh, ciekawe, czy ktos do tej debowej dotrwal. tak czy inaczej iwcia- gratulajce aluminiowej!
    Dębowa to już chyba w dębowym mieszkanku

Bozia3, Reni, Lucky, paszczakin, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, 100 lat :)

Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    jakoś przygniotła mnie rzeczywistość i nie mogę się odnaleźć w powodzi postów
    za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki, byśmy szybko mogły dołączyć do tych rozważań porodowo ciuszkowych
    ciężarnym -zdrowia i braku komplikacji

Cafe - trzymam za M, i za Twój piękny Brzuch
    Boziu- ciężarny brzuch jest dziełem sztuki samym w sobie, nie podlega więc dyskusjom fakt, że jest piękny

Wirtualnie macam te Wasze piękne Brzuszki, licząc że łaska spadnie i na mnie :)

pozdrawiam

Bozia3, ania.g, malgos741, Bliska 77, iwcia77, samira, Sabina, Mango, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ja się nie mogę połapać konkretnie który tydzień to który miesiąc. Na belly piszą że 17 tyd to początek 5 miesiąca i tak faktycznie z wyliczeń wynika. Ale w necie znalazłam ( i niektórzy też tak liczą) że 5 miesiąc zaczyna się od 19 tyg. I bądź tu mądra. W sumie jak policzyć wszystkie 40 tygodni ciąży to wychodzi 10 miesięcy z nie 9.

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A tak w ogóle to ja się nie mogę połapać konkretnie który tydzień to który miesiąc. Na belly piszą że 17 tyd to początek 5 miesiąca i tak faktycznie z wyliczeń wynika. Ale w necie znalazłam ( i niektórzy też tak liczą) że 5 miesiąc zaczyna się od 19 tyg. I bądź tu mądra. W sumie jak policzyć wszystkie 40 tygodni ciąży to wychodzi 10 miesięcy z nie 9.
    z neta:

Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży najczęściej liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki. Jeśli u pani w środę zacznie się 9. tydzień ciąży a więc będą to 2 pełne miesiące księżycowe (zacznie się trzeci miesiąc ciąży). Czas trwania ciąży (liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):

4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
    8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
    12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
    16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
    20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
    24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
    28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
    32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
    36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
    40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych.

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle Iwcia, wszystkiego NAJ, oby wszystko układało sie po Waszej mysli

iwcia77, samira, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    z neta:

Od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni lub 9 i ½ miesiąca księżycowego (miesiące po 28 dni czyli 4 tygodnie). Najczęściej jednak czas trwania ciąży najczęściej liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Wówczas ciąża trwa 40 tygodni lub inaczej 10 miesięcy księżycowych. Lekarze czas trwania ciąży określają w tygodniach nie w miesiącach, według daty ostatniej miesiączki. Jeśli u pani w środę zacznie się 9. tydzień ciąży a więc będą to 2 pełne miesiące księżycowe (zacznie się trzeci miesiąc ciąży). Czas trwania ciąży (liczony od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):

4 pełne tygodnie- 1 pełny miesiąc księżycowy,
    8 tygodni- 2 pełne miesiące księżycowe,
    12 tygodni- 3 pełne miesiące księżycowe,
    16 tygodni- 4 pełne miesiące księżycowe,
    20 tygodni- 5 pełnych miesięcy księżycowych,
    24 tygodnie- 6 pełnych miesięcy księżycowych,
    28 tygodni- 7 pełnych miesięcy księżycowych,
    32 tygodni- 8 pełnych miesięcy księżycowych,
    36 tygodni- 9 pełnych miesięcy księżycowych,
    40 tygodni- 10 pełnych miesięcy księżycowych.
    Czyli w piątek zaczynam 5 miesiąc.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    no wreszcie sama to zauwayła!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorki dziewczyny ,że Wam tu zaśmiecam ale tak mnie ten ksiądz ,czy też panienka puszczona przez księdza wnerwia ,że muszę to przytoczyć!

może puść parę bąków to ci ulży?

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe wspolczuje, oj jakie te chłopy nierozumne, mój też gra w piłkę raz w tygodniu i wraca polamany a na drugi dzien meczy steka normalnie masakra
    Sport to zdrowie taaa

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czyli w piątek zaczynam 5 miesiąc.
    tak..według kalendarza księzycowego

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nigdzie nie znalazłam, że była przytomna ;-)
    własnie Bursztyn jak to jest a może wcześniej dostałaś głupiego jasia ;-)
    nie, chyba mi sie udzielilo ogolne podkrecenie atmosfery, ale cieszylam sie ze nie jestem na ich miejscu mimo wszystko
    zaluje tylko ze nie poprzestalam na pierwszym porodzie, laska rodzila tez pierwsze dziecko, bez znieczulenia, nie darla sie, nie zesrala a z tego co wiem lewatywy nie bylo, nie popekala, ogolnie estetycznie nawet.
    Drugi byl juz ze znieczuleniem, troche krwi, naciecie, okropny proznociaciag, tez nikt sie ne zesral (no moze maz, bo zemdlal jak zobaczyl ihle do zniecz.i polecial na mnie, trz' go bylo pod sciana klasc), trzeci - znieczulenie zadzialo tylko po lewej stronie ciala z powodu skoliozy, srania nie bylo chyba a jesli cos to niewiele, rzyganie z bolu bylo, bez nacinania, ponoc wedzajna nadal w formie, wszystkie porody byly pierwszymi.Ten ostatni byl najgorszy. Po pierwszym, nie chcialam juz brac w tych imprezach udzialu ale przyjaciolki mnie prosily i nie mialam serca odmowic. Generalnie do przyjemnosci to nie nalezalo

Reni, iwcia77, samira, Simba, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow... masz stalowe nerwy!

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz piekny brzuch taki jak z zurnala i nawet awatarek to jakby wyciety z gazety :) do tego kiecka pieknie go eksponuje i wogole jest cudny :)
    Bozia3 wrote:
    o jak miło - że ktoś się spiera o mój brzuch :)...

Szczerze mówiąc, to dużo zależy od tego, jak się ubiorę - codziennie w pracy dziewczyny mnie oglądają - i jeśli ciuchy opięte - to brzuch mniejszy - jak zaczynam zakładać jakieś falbaneczki i zakładeczki - to od razu z miesiąc do przodu.....

Bozia3, samira lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skucha z chemi :( ale stalowe nerwy to rzeczywiscie mam :)
    paszczakin wrote:
    zaden inox- inox to stal, to za rok..

‹‹ 3144 3145 3146 3147 3148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ