X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra dobra trzeba na polara uważać
    chwila nieuwagi i skoczy do gardła
    picgifs-animals-cats-pets-1730610.gif
    eeee - Ona tylko skacze do męża..;)

polarmiś lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!

Bozia3, samira, Sabina, iwcia77, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
    węszysz jakiś zamach?
    polarmiś wrote:
    Leze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!

Simba, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
    węszysz jakiś zamach?
    Bo Boziny brzuch jest piekny. To ze same tu z niedowaga na forum i brzuchy prawie wklęsłe nie znaczy ze Bozi za duzy.

Bozia3, Sabina, iwcia77, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrwa ale kto powiedział, że za duży i brzydki!
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    polarmiś wrote:
    Bo Boziny brzuch jest piekny. To ze same tu z niedowaga na forum i brzuchy prawie wklęsłe nie znaczy ze Bozi za duzy.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie pomagasz! ;-)
    paszczakin wrote:
    hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.

polarmiś, Bozia3, Simba, paszczakin, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello,
    Caffe, wspolczuje, mam nadzieje, ze dojdzie chlop do siebie i bedzie w stanie godnie przeciac pepowine. :)
    Ja wlasnie po kolejnym tescie glukozowym, tym razem bylam na skraju pawia...
    No i wynik dobry. Tzn. szalu nie ma, bo norma jest do 140, a ja mialam wlasnie 140, ale przestane sie katowac myslami o dzieciatku wazacym 4,5 kg i skubne cos innego, niz ciasteczka o wygladzie i smaku tektury. :) Ale cukry tak czy owak utne, dla zdrowia i urody. :)

Viv78, Bliska 77, samira, ania.g, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    Kogos muszę bo męża nie ma w pobliżu! Ale i tak Cie kocham!

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    o jak miło - że ktoś się spiera o mój brzuch :)...

Szczerze mówiąc, to dużo zależy od tego, jak się ubiorę - codziennie w pracy dziewczyny mnie oglądają - i jeśli ciuchy opięte - to brzuch mniejszy - jak zaczynam zakładać jakieś falbaneczki i zakładeczki - to od razu z miesiąc do przodu.....

polarmiś, Reni, Bliska 77, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
    a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
    i że ciąża liczona jest od dnia @
    no nic człowiek uczy się całe życie
    paszczakin wrote:
    ja wlasnie mysle, ze w ciazy cos sie przestawia- cale zycie wmawiano nam, ze ciaza trwa 9 miesiecy, tu nagle tygodnie. ;)

ja to zawsze musze te Wasze statystyki dzielic przez 4, zeby mniej wiecej wiedzec, jak daleko jestescie.

paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
    a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
    i że ciąża liczona jest od dnia @
    no nic człowiek uczy się całe życie
    no ale ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej @ - więc dobrze myślałaś. Jest to jedyny miarodajny pomiar - bo jeszcze kilka lat temu mniej się kontrolowało ten proces - nie wiadomo było - kiedy była owulka, zagnieżdżenia i inne duperele.....A ostatnia @ jest pewna i od niej się liczy....

Reni, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz szczęście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabfd51e19f1.jpg
    polarmiś wrote:
    Kogos muszę bo męża nie ma w pobliżu! Ale i tak Cie kocham!

polarmiś, Simba, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wlasnie- i te cale cyrki z zagniezdzaniem kilk dni po zaplodnieniu..

zle to jest wszytko pomyslane. Powinno byc tak jak w The Sims- jak sie idzie do lozka w celu zrobienia dziecia z simowym partnerem i sie uda, to po seksie jest taka melodyjka kolysanki i nad glowa pojawia sie smoczek. Tak wlasnie powinno byc, a nie kurde 9 miesiecy niepewnosci. ;)
    myślę, że nie będziesz 9 miesięcy w niepewności - czy jesteś w ciąży - pójdzie Ci szybciej..;)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    masz szczęście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabfd51e19f1.jpg
    Reni....jak Ty się graficznie rozwijasz..:)

Reni, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że od zapłodnienia
    Bozia3 wrote:
    no ale ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej @ - więc dobrze myślałaś. Jest to jedyny miarodajny pomiar - bo jeszcze kilka lat temu mniej się kontrolowało ten proces - nie wiadomo było - kiedy była owulka, zagnieżdżenia i inne duperele.....A ostatnia @ jest pewna i od niej się liczy....

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno być takie pytanie na maturze na matmie rozszerzonej
    Oblicz datę porodu wiedząc, że ciąża człowieka trwa 40 tyg a mediana owulacji ciężarnej jest 33,4 ;-)
    paszczakin wrote:
    no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
    w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:18

polarmiś, Bozia3, Simba, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja myślałam, że od zapłodnienia
    a skąd by miało byc wiadomo - kiedy było zapłodnienie - tego się nigdy nie wie...
    lekarze obliczają na podstawie pierwszego dnia ostatniej @ i potem ewentualnie porównują z tym obraz USG - jeśli mniej więcej rozmiar i waga dziecka się zgadza z obliczeniami według @- wtedy wszystko jest ok. Ale różnice do kilku dni zwykle się pojawiają...

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolano w ciązy, rosnie i rosńie. Pewnie za chwile sie cos wykluje:-)

Bozia3, Bliska 77, malgos741, iwcia77, Mega, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
    w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?
    dlatego potem porównują z obrazem USG i wyliczają średni termin. Przecież dzień terminu nigdy nie jest tym konkretnym dniem - bo 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po kobieta jest już w terminie....

Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.
    Ja mam duży od zarcia. Na leki nie mam jak zgonic ;-)
    Właśnie szefowa mi podniosła ciśnienie. Dzizasss! Przez ta pracę nie mam czasu dla forum!
    Misiek zdrowka <3
    Iwcia wszystkiego co najlepsze

Bliska 77, Lucky, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3143 3144 3145 3146 3147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ