35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!
Bozia3, samira, Sabina, iwcia77, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
węszysz jakiś zamach?
polarmiś wrote:Leze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!Simba, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
węszysz jakiś zamach?Bozia3, Sabina, iwcia77, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
qrwa ale kto powiedział, że za duży i brzydki!
weź się nie czepiaj
polarmiś wrote:Bo Boziny brzuch jest piekny. To ze same tu z niedowaga na forum i brzuchy prawie wklęsłe nie znaczy ze Bozi za duzy.Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
no nie pomagasz!paszczakin wrote:hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.
polarmiś, Bozia3, Simba, paszczakin, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEllo,
Caffe, wspolczuje, mam nadzieje, ze dojdzie chlop do siebie i bedzie w stanie godnie przeciac pepowine.
Ja wlasnie po kolejnym tescie glukozowym, tym razem bylam na skraju pawia...
No i wynik dobry. Tzn. szalu nie ma, bo norma jest do 140, a ja mialam wlasnie 140, ale przestane sie katowac myslami o dzieciatku wazacym 4,5 kg i skubne cos innego, niz ciasteczka o wygladzie i smaku tektury.Ale cukry tak czy owak utne, dla zdrowia i urody.
Viv78, Bliska 77, samira, ania.g, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:qrwa ale kto powiedział, że za duży i brzydki!
weź się nie czepiaj
...
Szczerze mówiąc, to dużo zależy od tego, jak się ubiorę - codziennie w pracy dziewczyny mnie oglądają - i jeśli ciuchy opięte - to brzuch mniejszy - jak zaczynam zakładać jakieś falbaneczki i zakładeczki - to od razu z miesiąc do przodu.....
polarmiś, Reni, Bliska 77, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
i że ciąża liczona jest od dnia @
no nic człowiek uczy się całe życiepaszczakin wrote:ja wlasnie mysle, ze w ciazy cos sie przestawia- cale zycie wmawiano nam, ze ciaza trwa 9 miesiecy, tu nagle tygodnie.
ja to zawsze musze te Wasze statystyki dzielic przez 4, zeby mniej wiecej wiedzec, jak daleko jestescie.paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
i że ciąża liczona jest od dnia @
no nic człowiek uczy się całe życieReni, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
masz szczęście
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabfd51e19f1.jpg
polarmiś wrote:Kogos muszę bo męża nie ma w pobliżu! Ale i tak Cie kocham!polarmiś, Simba, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:wlasnie- i te cale cyrki z zagniezdzaniem kilk dni po zaplodnieniu..
zle to jest wszytko pomyslane. Powinno byc tak jak w The Sims- jak sie idzie do lozka w celu zrobienia dziecia z simowym partnerem i sie uda, to po seksie jest taka melodyjka kolysanki i nad glowa pojawia sie smoczek. Tak wlasnie powinno byc, a nie kurde 9 miesiecy niepewnosci. -
ja myślałam, że od zapłodnieniaBozia3 wrote:no ale ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej @ - więc dobrze myślałaś. Jest to jedyny miarodajny pomiar - bo jeszcze kilka lat temu mniej się kontrolowało ten proces - nie wiadomo było - kiedy była owulka, zagnieżdżenia i inne duperele.....A ostatnia @ jest pewna i od niej się liczy....
-
powinno być takie pytanie na maturze na matmie rozszerzonej
Oblicz datę porodu wiedząc, że ciąża człowieka trwa 40 tyg a mediana owulacji ciężarnej jest 33,4paszczakin wrote:no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:18
polarmiś, Bozia3, Simba, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja myślałam, że od zapłodnienia
lekarze obliczają na podstawie pierwszego dnia ostatniej @ i potem ewentualnie porównują z tym obraz USG - jeśli mniej więcej rozmiar i waga dziecka się zgadza z obliczeniami według @- wtedy wszystko jest ok. Ale różnice do kilku dni zwykle się pojawiają...samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.
Właśnie szefowa mi podniosła ciśnienie. Dzizasss! Przez ta pracę nie mam czasu dla forum!
Misiek zdrowka
Iwcia wszystkiego co najlepszeBliska 77, Lucky, malgos741, Mango lubią tę wiadomość