X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra dobra trzeba na polara uważać
    chwila nieuwagi i skoczy do gardła
    picgifs-animals-cats-pets-1730610.gif
    eeee - Ona tylko skacze do męża..;)

polarmiś lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!

Bozia3, samira, Sabina, iwcia77, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
    węszysz jakiś zamach?
    polarmiś wrote:
    Leze sobie spokojnie w domu z kolanem nasiąknietym plynem tak ze nie moge zgiac, okresu nie mam, brzuch mnie boli od tygodnia, cycki bola. Zrobilam testa - negatywny. Jestem b. Spokojna. A brzucha Bozi bede bronila jak swojego!!!!

Simba, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak się zapytam a przed czym albo kim chcesz bronić?
    węszysz jakiś zamach?
    Bo Boziny brzuch jest piekny. To ze same tu z niedowaga na forum i brzuchy prawie wklęsłe nie znaczy ze Bozi za duzy.

Bozia3, Sabina, iwcia77, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qrwa ale kto powiedział, że za duży i brzydki!
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    polarmiś wrote:
    Bo Boziny brzuch jest piekny. To ze same tu z niedowaga na forum i brzuchy prawie wklęsłe nie znaczy ze Bozi za duzy.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie pomagasz! ;-)
    paszczakin wrote:
    hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.

polarmiś, Bozia3, Simba, paszczakin, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello,
    Caffe, wspolczuje, mam nadzieje, ze dojdzie chlop do siebie i bedzie w stanie godnie przeciac pepowine. :)
    Ja wlasnie po kolejnym tescie glukozowym, tym razem bylam na skraju pawia...
    No i wynik dobry. Tzn. szalu nie ma, bo norma jest do 140, a ja mialam wlasnie 140, ale przestane sie katowac myslami o dzieciatku wazacym 4,5 kg i skubne cos innego, niz ciasteczka o wygladzie i smaku tektury. :) Ale cukry tak czy owak utne, dla zdrowia i urody. :)

Viv78, Bliska 77, samira, ania.g, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    Kogos muszę bo męża nie ma w pobliżu! Ale i tak Cie kocham!

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    weź się nie czepiaj
    zen.gif
    o jak miło - że ktoś się spiera o mój brzuch :)...

Szczerze mówiąc, to dużo zależy od tego, jak się ubiorę - codziennie w pracy dziewczyny mnie oglądają - i jeśli ciuchy opięte - to brzuch mniejszy - jak zaczynam zakładać jakieś falbaneczki i zakładeczki - to od razu z miesiąc do przodu.....

polarmiś, Reni, Bliska 77, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
    a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
    i że ciąża liczona jest od dnia @
    no nic człowiek uczy się całe życie
    paszczakin wrote:
    ja wlasnie mysle, ze w ciazy cos sie przestawia- cale zycie wmawiano nam, ze ciaza trwa 9 miesiecy, tu nagle tygodnie. ;)

ja to zawsze musze te Wasze statystyki dzielic przez 4, zeby mniej wiecej wiedzec, jak daleko jestescie.

paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja też zawsze myślałam, że to 9 mcy
    a i że liczone jest od zapłodnienia a tu owulacja zagnieżdzenia i cuda na kiju..
    i że ciąża liczona jest od dnia @
    no nic człowiek uczy się całe życie
    no ale ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej @ - więc dobrze myślałaś. Jest to jedyny miarodajny pomiar - bo jeszcze kilka lat temu mniej się kontrolowało ten proces - nie wiadomo było - kiedy była owulka, zagnieżdżenia i inne duperele.....A ostatnia @ jest pewna i od niej się liczy....

Reni, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz szczęście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabfd51e19f1.jpg
    polarmiś wrote:
    Kogos muszę bo męża nie ma w pobliżu! Ale i tak Cie kocham!

polarmiś, Simba, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wlasnie- i te cale cyrki z zagniezdzaniem kilk dni po zaplodnieniu..

zle to jest wszytko pomyslane. Powinno byc tak jak w The Sims- jak sie idzie do lozka w celu zrobienia dziecia z simowym partnerem i sie uda, to po seksie jest taka melodyjka kolysanki i nad glowa pojawia sie smoczek. Tak wlasnie powinno byc, a nie kurde 9 miesiecy niepewnosci. ;)
    myślę, że nie będziesz 9 miesięcy w niepewności - czy jesteś w ciąży - pójdzie Ci szybciej..;)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    masz szczęście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fabfd51e19f1.jpg
    Reni....jak Ty się graficznie rozwijasz..:)

Reni, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że od zapłodnienia
    Bozia3 wrote:
    no ale ciąża liczona jest od 1 dnia ostatniej @ - więc dobrze myślałaś. Jest to jedyny miarodajny pomiar - bo jeszcze kilka lat temu mniej się kontrolowało ten proces - nie wiadomo było - kiedy była owulka, zagnieżdżenia i inne duperele.....A ostatnia @ jest pewna i od niej się liczy....

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno być takie pytanie na maturze na matmie rozszerzonej
    Oblicz datę porodu wiedząc, że ciąża człowieka trwa 40 tyg a mediana owulacji ciężarnej jest 33,4 ;-)
    paszczakin wrote:
    no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
    w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:18

polarmiś, Bozia3, Simba, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja myślałam, że od zapłodnienia
    a skąd by miało byc wiadomo - kiedy było zapłodnienie - tego się nigdy nie wie...
    lekarze obliczają na podstawie pierwszego dnia ostatniej @ i potem ewentualnie porównują z tym obraz USG - jeśli mniej więcej rozmiar i waga dziecka się zgadza z obliczeniami według @- wtedy wszystko jest ok. Ale różnice do kilku dni zwykle się pojawiają...

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolano w ciązy, rosnie i rosńie. Pewnie za chwile sie cos wykluje:-)

Bozia3, Bliska 77, malgos741, iwcia77, Mega, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja bym nie byla tka pewna- a co z tymi, co maja nieregularne cykle i owulke np 50 dni po ostatniej @?
    w porownaniu z ta, ktora owule miala w 18 dniu cyklu porod bedzie chyba miesiac pozniej, nie?
    dlatego potem porównują z obrazem USG i wyliczają średni termin. Przecież dzień terminu nigdy nie jest tym konkretnym dniem - bo 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po kobieta jest już w terminie....

Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, to ja Wam zrobie zdjecie swojego brzucha za jakies 10 dni, po lekach. Bozi brzuch przy tym to nic.
    Ja mam duży od zarcia. Na leki nie mam jak zgonic ;-)
    Właśnie szefowa mi podniosła ciśnienie. Dzizasss! Przez ta pracę nie mam czasu dla forum!
    Misiek zdrowka <3
    Iwcia wszystkiego co najlepsze

Bliska 77, Lucky, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3143 3144 3145 3146 3147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ