X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bo ona z tymi lajkami do parlamentu europejskiego startuje. Zbiera elektorat na ovufriendzie
    :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze badać kilka razy dziennie ciśnienie. Chociaz teraz to pewnie mam wysokie... Całe szczęście, ze obrzęków nie mam, bo chyba bym się załamała.

Bliska 77, samira, EwaT lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ja się przyznam, ze tydzień temu siuśków nie zbadałam, bo pojemnika z moczem zapomniałam... ide dopiero w ostatnim tygodniu maja, wtedy morfologie musze powtórzyć bo kiepska, tradycyjnie tsh, ft3, ft4 no i siki
    Ja do tej pory miałam wszystko ok, a teraz zonk.

Idź lepiej zbadaj ten mocz, tak sama dla siebie.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mam jeszcze badać kilka razy dziennie ciśnienie. Chociaz teraz to pewnie mam wysokie... Całe szczęście, ze obrzęków nie mam, bo chyba bym się załamała.
    kurde i jak tu można sie wyluzować...ale postaraj się, grunt że teraz jesteś już w "bezpiecznym momencie ciazy"

caffe, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja do tej pory miałam wszystko ok, a teraz zonk.

Idź lepiej zbadaj ten mocz, tak sama dla siebie.
    no wiem, też mi to spokoju nie daje, skoczę w sobotę z rańca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 19:11

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    kurde i jak tu można sie wyluzować...ale postaraj się, grunt że teraz jesteś już w "bezpiecznym momencie ciazy"
    Już spokoju, przynajmniej do jutra nie zaznam...

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no wiem, też mi to spokoju nie daje, skoczę w sobotę z rańca
    Koniecznie zrób.

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Koniecznie zrób.
    zrobię, dzięki <3

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe uwazaj na siebie.

Bilska i Pusurku - dzieki za info.

caffe, Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Już spokoju, przynajmniej do jutra nie zaznam...
    trzymam jednak kciuki, pamiętaj, ze jeszcze wszystko zależy od tego jak bardzo wyniki odbiegają od normy, wierzę, ze u Ciebie jest ok

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Caffe uwazaj na siebie.

Uważam, uważałam i cholera jak się sypie to wszystko naraz. W robocie też koleżanka poszła dzisiaj na zwolnienie, no normalnie pkp.

Bliska 77, polarmiś, Viv78, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    trzymam jednak kciuki, pamiętaj, ze jeszcze wszystko zależy od tego jak bardzo wyniki odbiegają od normy, wierzę, ze u Ciebie jest ok
    Nie znam tych norm. W sumie to miałam zrobić ogólne badanie moczu, ale skoro wyszło to cholerstwo, to mi babki jeszcze poziom tego zbadały dodatkowo.

Bliska 77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Uważam, uważałam i cholera jak się sypie to wszystko naraz. W robocie też koleżanka poszła dzisiaj na zwolnienie, no normalnie pkp.
    samo zycie, pociesz się faktem, ze będzie lepiej, pamiętaj, zawsze po deszczu wychodzi słońce
    odnośnie pracy, nie wiem czy pamiętacie moją wszystko wiedzącą koleżankę, wydzwania do mnie średnio 2,3 razy w tygodni u i o wszystko pyta al dziś już przegięła, bo po raz któryś podjęła "próbę" sprawdzania mojej pracy i nie o to chodzi, ze jestem nieomylna bo niech to robi ale chodzi o sposób w jaki to czyni, już nie pierwszy raz dzwoni i pyta czy to i to to aby na pewno dobrze policzyłam i zrobiłam, za każdym razem cierpliwie tłumacze co z czego wynika itp no i okazuję sie ze jest ok ale dziś już mnie tak podk.. że z lekka ustawiłam ją do pionu, przykro mi trochę było ale musiałam

ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie znam tych norm. W sumie to miałam zrobić ogólne badanie moczu, ale skoro wyszło to cholerstwo, to mi babki jeszcze poziom tego zbadały dodatkowo.
    dobrze, ze zbadały a najlepsze jest to, że pewnie czułaś sie ok?

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe trzymaj sie

caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dobrze, ze zbadały a najlepsze jest to, że pewnie czułaś sie ok?
    Poza zwyczajnymi dolegliwościami ciążowymi, to nie mam żadnych innych. Z oddawaniem moczu czy jakimiś bólami z tym związanymi tez nie mam problemów.

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, tu znalazłam fragment o białku "Badanie moczu jest nieodzownym i najczęstszym badaniem kontrolnym podczas trwania ciąży. Białko w moczu w ciąży występuje aż u 70% kobiet. Fizjologią są jednak śladowe jego ilości."
    Ty nie masz obrzęków, z ciśnieniem nie wiem jak u Ciebie ale spokojnie wyraźnie jest tu napisane ze występuje az u 70% ciężarnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 19:30

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to nie było to
    http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Stan-przedrzucawkowy-i-rzucawka-w-ciazy,wid,15648087,wiadomosc.html?smgputicaid=612bb3

caffe lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    samo zycie, pociesz się faktem, ze będzie lepiej, pamiętaj, zawsze po deszczu wychodzi słońce
    odnośnie pracy, nie wiem czy pamiętacie moją wszystko wiedzącą koleżankę, wydzwania do mnie średnio 2,3 razy w tygodni u i o wszystko pyta al dziś już przegięła, bo po raz któryś podjęła "próbę" sprawdzania mojej pracy i nie o to chodzi, ze jestem nieomylna bo niech to robi ale chodzi o sposób w jaki to czyni, już nie pierwszy raz dzwoni i pyta czy to i to to aby na pewno dobrze policzyłam i zrobiłam, za każdym razem cierpliwie tłumacze co z czego wynika itp no i okazuję sie ze jest ok ale dziś już mnie tak podk.. że z lekka ustawiłam ją do pionu, przykro mi trochę było ale musiałam
    Masz cierpliwość. Już by mnie dawno szlag trafił. Ja mam taką w pracy która non stop gada przez telefon a potem narzeka że się z robotą nie wyrabia. Ciągle latała do mnie żeby jej pomóc i twierdziła że ja nie mam nic do roboty. Jak tylko poszłam na zwolnienie i ona musiała przejąć moje obowiązki to blady strach ją obleciał i teraz wydzwania do mnie jak co zrobić. Teraz to dopiero może się nie wyrabiać :)

Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam i do tej pory mnie częsie
    Z Andzejem mamy solówe ale musi brzuch zgubić..
    Pusurek wrote:
    Cos mi sie wydaje, ze powiedzenie "Czas goi rany", bardzo pasuje do bywalczyn naszego forum. Wiekszosc juz chyba nie pamieta, jak to z Ewka bylo i jakiego kalibru to byly wymiany zdan.
    Ale moze to i lepiej. Prolaktyna mniej skacze, cuker tez :P

Bursztyn, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 3214 3215 3216 3217 3218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ