X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to juz sie rozciąga? To chyba tam ich jest naprawdę sporo :)
    Ja mam progesteron w dawce dziennej 600 mg i ostatnio wszystko na niego zwalam. Powodzie na Bałkanach tez.
    I teraz tak: skończył mi sie kwas foliowy a mam vita-min mama, kompleks witamin z kwasem w odpowiedniej dawce. Tylko ja zawsze mam wrażenie ze te "kompleksy" to jakies lewe sa i ze jak sie mogą sie te wszystkie witaminy w taka mała tabletkę zmieścić? W dodatku podobno nic sie nie powinno brać na własna rękę. :-/

Bursztyn, EwaT, iwcia77, Mega, Pusurek, malgos741, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bole normalne. Aczkolwiek nie lec na silownie i nie biegaj maratonu.
    Co do bety, to ja musialam zyc bez niej, bo tu chyba o niej wcale nie slyszeli. Dasz rade. Jestes w ciazy, to jestes w ciazy i juz. :)

Ok.
    Właśnie strasznie mi aktywności fizycznej brakuje, ale nawet i siły nie mam. Tylko uzależnienie od endorfin nie daje o sobie zapomnieć.

Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już się rozciąga ;) Bo juz jesteś ciąży :) To nie tak łatwo rozciągnąć się na taaaaką wielkość ;)

Nie wiem, ja na początku brałam tylko kwas foliowy, potem wprowadziłam witaminy. A to są wit dla ciężarnych? To pewnie pisze czy mozna je od początku ciąży

iwcia77, Pusurek, Mega, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne.. niestety stwierdzam, że zwierzaki bardziej mnie wzruszają..
    miałam okazję na żywo widzieć jak te kolosy dbają o młode.. jak w obronie stają całe klany matka i jej rodzina..
    Pusurek wrote:
    Z innej beki ( a moze i podobnej ). Matczyna milosc i troska u sloni. :)
    Ja sie wzruszylam na maxa.
    http://deser.pl/deser/1,111858,15995351.html

Bursztyn, Pusurek, Mega, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A Simba, Dupka bierzesz? Przyda sie i na beret tez pomoze. ;)
    U mnie o nim nie slyszeli, nie wiem jak u Ciebie. Zawsze z Polszy mozna sciagnac.
    No dupek to prog? Ja biorę Utrogestan.

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz ciekawostka geograficzno - spoleczna.
    Zachcialo mnie sie truskawek, to se pomykam do wioskowego spozywczaka. Ubrana stosownie do pogody ( jest 25 stopni i slonce wysoko, jak w Polsce o godz. 16. ), w miniowce, koszulce na ramiaczkach i klapeczkach. Dolatuje do sklepu, a tam wychodzi rodzina z Somalii ( takie nasze uchodzce, przyjechali cos kolo gwiazdki), ona i on.
    Ona w kurtce z misiem, szalik, czapka i kozaki, on wersja podobna, z tym, ze bez szalika. Rekawiczek nie mieli... Spojrzelismy na siebie, oni chyba sie zatrzesli z zimna na moj widok, ja na ich - spocilam sie pod paszkami. ;)
    Kurka, i oni tak zawsze! Czy to sama nazwa kraju tak dziala? Wiadomo, Norwegia skuta jest wiecznym lodem i misie polarne tu smigaja.
    Ot, stereotypy. Chyba, ze oni tak faktycznie tu marzna, no ale chyba nie w taki dzien jak dzis??

Sabina, mysza1975, iwcia77, Mega, samira, Dorka1979, gosia7122 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt mam 3 opakowania podpasek na zapaas :D
    mialam suchoty dowcipne i na forum wyczytalam , ze ponoc pomaga, wiec zakupilam :) i 3 x uzylam ... .D
    Sabina wrote:
    A zapas podpasek? Bo to podobno też działa ;)

Iwcia kupiłaś ten żel, bo miałaś problemy ze śluzem czy profilaktycznie?

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Musi panie, ze to bedzie to samo. :)

Sabina, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    fakt mam 3 opakowania podpasek na zapaas :D
    mialam suchoty dowcipne i na forum wyczytalam , ze ponoc pomaga, wiec zakupilam :) i 3 x uzylam ... .D

Ja mam w domu tyle tamponow, ze moge apteke otworzyc. Albo nimi z procy strzelac, opcjonalnie. :P

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie falujace lekkie skorczy-byki :D tak , ja tez mam , najczesciej wieczorem :)
    Simba wrote:
    Pytanie za sto punktów (pewnie bylo juz tu wałkowane, ale jak człowiek nie jest w tej sytuacji to jakoś mu to umyka). Czy bol w dole brzucha, podobny - jednak dużo słabszy - do okresowego jest normalny??
    Właśnie miałam mała wymianę zdań z M na temat plusów wynikających z możliwości zrobienia bety bez skierowania. On oczywiscie uważa, ze przecież mozna "spokojnie poczekać do soboty" oraz ze jestem narwancem. Ciekawa jestem jak by faceci reagowali na coś nowego co zaczyna sie w ich organizmie? Ja pierdole. Kurwa. Przepraszam.

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ok.
    Właśnie strasznie mi aktywności fizycznej brakuje, ale nawet i siły nie mam. Tylko uzależnienie od endorfin nie daje o sobie zapomnieć.

Teraz to pewnie bedziesz najbardziej chciala spac. A potem polecam gruba pania na YT :)

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    100 procent prgesteron i to naturalny.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja mam progesteron w dawce dziennej 600 mg i ostatnio wszystko na niego zwalam. Powodzie na Bałkanach tez.
    I teraz tak: skończył mi sie kwas foliowy a mam vita-min mama, kompleks witamin z kwasem w odpowiedniej dawce. Tylko ja zawsze mam wrażenie ze te "kompleksy" to jakies lewe sa i ze jak sie mogą sie te wszystkie witaminy w taka mała tabletkę zmieścić? W dodatku podobno nic sie nie powinno brać na własna rękę. :-/
    ja mysle ze 2 sztuki przynajmniej sie rozpychaja- juz! a co bedzie pozniej... ;)

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

moja kupela (2gi trym)własnie dostała zakaz od dermatolog jedzenia vitamin w tabletkach bo ja wszystko swedziało, ja równiez niczego nie łykałam oprócz folika do 3mc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:51

iwcia77, Simba, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Teraz to pewnie bedziesz najbardziej chciala spac. A potem polecam gruba pania na YT :)
    a Ty dalej zasuwasz z pania?

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A teraz ciekawostka geograficzno - spoleczna.
    Zachcialo mnie sie truskawek, to se pomykam do wioskowego spozywczaka. Ubrana stosownie do pogody ( jest 25 stopni i slonce wysoko, jak w Polsce o godz. 16. ), w miniowce, koszulce na ramiaczkach i klapeczkach. Dolatuje do sklepu, a tam wychodzi rodzina z Somalii ( takie nasze uchodzce, przyjechali cos kolo gwiazdki), ona i on.
    Ona w kurtce z misiem, szalik, czapka i kozaki, on wersja podobna, z tym, ze bez szalika. Rekawiczek nie mieli... Spojrzelismy na siebie, oni chyba sie zatrzesli z zimna na moj widok, ja na ich - spocilam sie pod paszkami. ;)
    Kurka, i oni tak zawsze! Czy to sama nazwa kraju tak dziala? Wiadomo, Norwegia skuta jest wiecznym lodem i misie polarne tu smigaja.
    Ot, stereotypy. Chyba, ze oni tak faktycznie tu marzna, no ale chyba nie w taki dzien jak dzis??
    Przebywalam kilka lat w tropikach. Po pewnym czasie temp. w cieniu 22-23 stopnie " pachnie" polarkiem. W kazdym razie nam juz bylo zimno.

mysza1975, Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Ja zarlam namietnie, ale ja to w ogole lekomanka jestem. ;) Za to wlos bujny, cera piekna, wyniki badan idealne. Sprawdz tylko, czy nie maja za duzo wit. A, w pierwszym trymestrze nie wskazane.
    A jak nie lubisz lykac duzo, to teraz najwazniejszy jest kwas foliowy. Mozesz dolozyc sobie tran, on cuda czyni. :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauwazylyscie ze nam sie forum rozdziela na te- "po" i "zdazyc przed 40" ?
    Boszszsz......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:55

Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a Ty dalej zasuwasz z pania?

Yes yes! I jestem juz prawie lepsza od pani! ;) :D

Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja zarlam namietnie, ale ja to w ogole lekomanka jestem. ;) Za to wlos bujny, cera piekna, wyniki badan idealne. Sprawdz tylko, czy nie maja za duzo wit. A, w pierwszym trymestrze nie wskazane.
    A jak nie lubisz lykac duzo, to teraz najwazniejszy jest kwas foliowy. Mozesz dolozyc sobie tran, on cuda czyni. :)

no własnie ...zapomniałam o tranie - pije codziennie Mollers Baby

Simba, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 3283 3284 3285 3286 3287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ