35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:A teraz ciekawostka geograficzno - spoleczna.
Zachcialo mnie sie truskawek, to se pomykam do wioskowego spozywczaka. Ubrana stosownie do pogody ( jest 25 stopni i slonce wysoko, jak w Polsce o godz. 16. ), w miniowce, koszulce na ramiaczkach i klapeczkach. Dolatuje do sklepu, a tam wychodzi rodzina z Somalii ( takie nasze uchodzce, przyjechali cos kolo gwiazdki), ona i on.
Ona w kurtce z misiem, szalik, czapka i kozaki, on wersja podobna, z tym, ze bez szalika. Rekawiczek nie mieli... Spojrzelismy na siebie, oni chyba sie zatrzesli z zimna na moj widok, ja na ich - spocilam sie pod paszkami.
Kurka, i oni tak zawsze! Czy to sama nazwa kraju tak dziala? Wiadomo, Norwegia skuta jest wiecznym lodem i misie polarne tu smigaja.
Ot, stereotypy. Chyba, ze oni tak faktycznie tu marzna, no ale chyba nie w taki dzien jak dzis??nie dziw im sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:03
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?
-
Sabina wrote:Dziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?
tarczyca?Sabina lubi tę wiadomość
-
Sabina wrote:Dziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?
ale zawsze warto sie zbadaciwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja zarlam namietnie, ale ja to w ogole lekomanka jestem.
Za to wlos bujny, cera piekna, wyniki badan idealne. Sprawdz tylko, czy nie maja za duzo wit. A, w pierwszym trymestrze nie wskazane.
A jak nie lubisz lykac duzo, to teraz najwazniejszy jest kwas foliowy. Mozesz dolozyc sobie tran, on cuda czyni.
A za dużo wit. A to ile?
No właśnie w tym kompleksie jest juz kwas....przecież nie będę łykać jeszcze dodatkowego? -
Mnie beretka zaczęła uciskać przed jutrzejszym połówkowym. Miało być po południu, więc planowaliśmy z moim M, że spotkamy się z Wojtusiem razem, ale zadzwonili z gabinetu, że są zmuszeni przesunąć na 10.20. Mnie to rybka, bo mam urlop i czym prędzej tym krótszy stres. Mój M, mówi, że ma już poustawiane rożne rzeczy w pracy, więc nie bardzo. Ok, jestem dużą dziewczynką, więc dam rade sama. Po chwili zastanowienia stwierdziłam, że wolałabym żeby jednak był. Po czym znowu minęło kilka minut i po namyśle powiedziałam zrób jak Ci będzie wygodniej, jak nie dasz rady urwać się z pracy to trudno.
Biedny facet. Zwariuje przez te moje sprzeczne komunikaty.Simba, Sabina, iwcia77, Bursztyn, Mega, malgos741, samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ponoc wlosy reaguja na stress z duzym opoznieniem, wiec to ze akurat teraz ci wychodza tzn ze stres mialas duzo wczesniej...Sabina wrote:Dziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:no własnie ...zapomniałam o tranie - pije codziennie Mollers Baby
Mollers baby ma podwojne dawki witamin, w porownaniu do zwyklego. Kwasow tyle samo.
Duzo troche wit. A, jesli mowimy np. o pierwszym trymestrze.
I dziwne, bo w Norwegii, kraju Mollersa, nie sprzedaja wersji baby.
Niemowlaki dostaja ten zwykly.
-
mysza1975 wrote:Mnie beretka zaczęła uciskać przed jutrzejszym połówkowym. Miało być po południu, więc planowaliśmy z moim M, że spotkamy się z Wojtusiem razem, ale zadzwonili z gabinetu, że są zmuszeni przesunąć na 10.20. Mnie to rybka, bo mam urlop i czym prędzej tym krótszy stres. Mój M, mówi, że ma już poustawiane rożne rzeczy w pracy, więc nie bardzo. Ok, jestem dużą dziewczynką, więc dam rade sama. Po chwili zastanowienia stwierdziłam, że wolałabym żeby jednak był. Po czym znowu minęło kilka minut i po namyśle powiedziałam zrób jak Ci będzie wygodniej, jak nie dasz rady urwać się z pracy to trudno.
Biedny facet. Zwariuje przez te moje sprzeczne komunikaty.
Masz trochę wydarzeń w tym tygodniu, nie ma co.
Jak Ci bardzo zależy to niech zmienia plany. Ty możesz zmieniać zdanie wolno CiBursztyn, Sabina, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa tarczyca jest regularnie badana, jest ok
Burszta może rzeczywiście to nadal reakcja na stres? Musze przyznać, że Mała zachowa się inaczej czy coś mnie zaniepokoi i od razu ciśnienie mi skacze pod sufit. Razem z prolaktyną...iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Mollers baby ma podwojne dawki witamin, w porownaniu do zwyklego. Kwasow tyle samo.
Duzo troche wit. A, jesli mowimy np. o pierwszym trymestrze.
I dziwne, bo w Norwegii, kraju Mollersa, nie sprzedaja wersji baby.
Niemowlaki dostaja ten zwykly.
od dwóch miesiecy mama mi wciska..paskudztwo straszne ale popijam zimnym mlekiem i jakoś da sie przezyć -
Sabina wrote:Ewa tarczyca jest regularnie badana, jest ok
Burszta może rzeczywiście to nadal reakcja na stres? Musze przyznać, że Mała zachowa się inaczej czy coś mnie zaniepokoi i od razu ciśnienie mi skacze pod sufit. Razem z prolaktyną...iwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:A za dużo wit. A to ile?
No właśnie w tym kompleksie jest juz kwas....przecież nie będę łykać jeszcze dodatkowego?
Kwas foliowy mozna brac do nawet do 1 mg dziennie w 1 trymestrze. Dawka w tabletkach to z reguly 0.4 mg lub 0,8 mg.
Wit. A - 1250 µg od 2 trymestru. W tranie masz 250 µg.Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny