X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Yes yes! I jestem juz prawie lepsza od pani! ;) :D
    super! :) podziwiam :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Musi panie, ze to bedzie to samo. :)
    Musi tak

iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A teraz ciekawostka geograficzno - spoleczna.
    Zachcialo mnie sie truskawek, to se pomykam do wioskowego spozywczaka. Ubrana stosownie do pogody ( jest 25 stopni i slonce wysoko, jak w Polsce o godz. 16. ), w miniowce, koszulce na ramiaczkach i klapeczkach. Dolatuje do sklepu, a tam wychodzi rodzina z Somalii ( takie nasze uchodzce, przyjechali cos kolo gwiazdki), ona i on.
    Ona w kurtce z misiem, szalik, czapka i kozaki, on wersja podobna, z tym, ze bez szalika. Rekawiczek nie mieli... Spojrzelismy na siebie, oni chyba sie zatrzesli z zimna na moj widok, ja na ich - spocilam sie pod paszkami. ;)
    Kurka, i oni tak zawsze! Czy to sama nazwa kraju tak dziala? Wiadomo, Norwegia skuta jest wiecznym lodem i misie polarne tu smigaja.
    Ot, stereotypy. Chyba, ze oni tak faktycznie tu marzna, no ale chyba nie w taki dzien jak dzis??
    no wiesz jakbys byla przyzwykajona do 50 stopni w cieniu to 25 to zimno ;) nie dziw im sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:03

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja mysle ze 2 sztuki przynajmniej sie rozpychaja- juz! a co bedzie pozniej... ;)
    Właśnie sie zastanawiam czy sobie tym avatarem nie wykrakam?

iwcia77, mysza1975, Mega, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - od ostatniej choroby córki włosy wyraża mi garściami. Jak biorę prysznic, to woda nie chce schodzić z brodzika. Pierwsza taka gruba akcja była jakieś 4 dni po powrocie ze szpitala. I niestety nie ustaje. Nie mam stresów, to co jest?

tarczyca?

Sabina lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    rekacja na stres moze pojawic sie nawet po miesiacu od zdarzenia, wiec stawiam ze to jest to
    ale zawsze warto sie zbadac

iwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja zarlam namietnie, ale ja to w ogole lekomanka jestem. ;) Za to wlos bujny, cera piekna, wyniki badan idealne. Sprawdz tylko, czy nie maja za duzo wit. A, w pierwszym trymestrze nie wskazane.
    A jak nie lubisz lykac duzo, to teraz najwazniejszy jest kwas foliowy. Mozesz dolozyc sobie tran, on cuda czyni. :)

A za dużo wit. A to ile?
    No właśnie w tym kompleksie jest juz kwas....przecież nie będę łykać jeszcze dodatkowego?

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Właśnie sie zastanawiam czy sobie tym avatarem nie wykrakam?
    i jaki ogromny wozek bedziesz musiala kupic :)

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie beretka zaczęła uciskać przed jutrzejszym połówkowym. Miało być po południu, więc planowaliśmy z moim M, że spotkamy się z Wojtusiem razem, ale zadzwonili z gabinetu, że są zmuszeni przesunąć na 10.20. Mnie to rybka, bo mam urlop i czym prędzej tym krótszy stres. Mój M, mówi, że ma już poustawiane rożne rzeczy w pracy, więc nie bardzo. Ok, jestem dużą dziewczynką, więc dam rade sama. Po chwili zastanowienia stwierdziłam, że wolałabym żeby jednak był. Po czym znowu minęło kilka minut i po namyśle powiedziałam zrób jak Ci będzie wygodniej, jak nie dasz rady urwać się z pracy to trudno.

Biedny facet. Zwariuje przez te moje sprzeczne komunikaty.

Simba, Sabina, iwcia77, Bursztyn, Mega, malgos741, samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc wlosy reaguja na stress z duzym opoznieniem, wiec to ze akurat teraz ci wychodza tzn ze stres mialas duzo wczesniej...
    Sabina wrote:

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no własnie ...zapomniałam o tranie - pije codziennie Mollers Baby

Mollers baby ma podwojne dawki witamin, w porownaniu do zwyklego. Kwasow tyle samo.
    Duzo troche wit. A, jesli mowimy np. o pierwszym trymestrze.
    I dziwne, bo w Norwegii, kraju Mollersa, nie sprzedaja wersji baby.
    Niemowlaki dostaja ten zwykly.

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Mnie beretka zaczęła uciskać przed jutrzejszym połówkowym. Miało być po południu, więc planowaliśmy z moim M, że spotkamy się z Wojtusiem razem, ale zadzwonili z gabinetu, że są zmuszeni przesunąć na 10.20. Mnie to rybka, bo mam urlop i czym prędzej tym krótszy stres. Mój M, mówi, że ma już poustawiane rożne rzeczy w pracy, więc nie bardzo. Ok, jestem dużą dziewczynką, więc dam rade sama. Po chwili zastanowienia stwierdziłam, że wolałabym żeby jednak był. Po czym znowu minęło kilka minut i po namyśle powiedziałam zrób jak Ci będzie wygodniej, jak nie dasz rady urwać się z pracy to trudno.

Masz trochę wydarzeń w tym tygodniu, nie ma co.
    Jak Ci bardzo zależy to niech zmienia plany. Ty możesz zmieniać zdanie wolno Ci :)

Bursztyn, Sabina, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

mnie go nie zal :) niewiele musi przechodzic w porownaniu do tego przez co Ty bedziesz musiala :)

Simba, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tarczyca jest regularnie badana, jest ok :)

Burszta może rzeczywiście to nadal reakcja na stres? Musze przyznać, że Mała zachowa się inaczej czy coś mnie zaniepokoi i od razu ciśnienie mi skacze pod sufit. Razem z prolaktyną...

iwcia77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mollers baby ma podwojne dawki witamin, w porownaniu do zwyklego. Kwasow tyle samo.
    Duzo troche wit. A, jesli mowimy np. o pierwszym trymestrze.
    I dziwne, bo w Norwegii, kraju Mollersa, nie sprzedaja wersji baby.
    Niemowlaki dostaja ten zwykly.

od dwóch miesiecy mama mi wciska..paskudztwo straszne ale popijam zimnym mlekiem i jakoś da sie przezyć

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ewa tarczyca jest regularnie badana, jest ok :)

Burszta może rzeczywiście to nadal reakcja na stres? Musze przyznać, że Mała zachowa się inaczej czy coś mnie zaniepokoi i od razu ciśnienie mi skacze pod sufit. Razem z prolaktyną...
    reakcja czesto sie pojawia dopiero wtedy gdy sytuacja sie stabilizuje, organizm odpuszcza i zaczyna sie...

iwcia77, Sabina, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A za dużo wit. A to ile?
    No właśnie w tym kompleksie jest juz kwas....przecież nie będę łykać jeszcze dodatkowego?

Kwas foliowy mozna brac do nawet do 1 mg dziennie w 1 trymestrze. Dawka w tabletkach to z reguly 0.4 mg lub 0,8 mg.
    Wit. A - 1250 µg od 2 trymestru. W tranie masz 250 µg.

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    reakcja czesto sie pojawia dopiero wtedy gdy sytuacja sie stabilizuje, organizm odpuszcza i zaczyna sie...
    Dzięki :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    od dwóch miesiecy mama mi wciska..paskudztwo straszne ale popijam zimnym mlekiem i jakoś da sie przezyć

Cytrynowy polecam, paluszki lizac.
    Po zwyklym jeszcze 3 godziny pozniej odbijalo mi sie ryba... :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3284 3285 3286 3287 3288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ