X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale czego?
    Moja Pani doktor lekarz rodzinny wypisała mi na receptę takie cudo gdy zapytałam o kwas foliowy : "Acidum folicum Hasco" 15mg. Skład: jedna tabletka zawiera 15mg substancji czynnej kwas foliowy . A pytałam dlaczego moje opakowanie ma taką dawkę bo pisałyscie ze dostępne dawki kwasu foliowego to 0,4-0,8 mg chyba że ja coś źle zrozumiałam z Waszych wypowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty no nie przesadzaj... jak już będziesz na emeryturze albo około emerytury to małe już nie będzie takie małe... mówiliśmy o tym wieku a nie teraz..
    chociaż moja przyjaciółka była tak bardzo zmęczona, że zostawiła pod opieką babci i poleciała na tydzień na wakacje.. dziecku krzywda się nie działa, bo do babci przyzwyczajony.. mama wróciła wypoczęta szczęśliwa..
    2 tyg to może długo przy takim maluchu

Nie zostawilabym raczej malucha z 13 latka. ;)
    U mnie jest jeszcze kanal, ze najblizsza babcia jest o 1500 km od nas. Kolejna jeszcze dalej. Raczej nie beda znaly dobrze wnuczka, jak beda go widywaly po pare dni 3 razy w roku. To tez mi troche banie obciaza, bo moge prosic o pomoc corke, ale nie non stop, a zadnej rodziny w poblizu nie ma. Kolezanki sa, polskie i obce, ale raczej same w wieku prokreacyjnym albo czynne zawodowo.
    Oj, straszne mi sie dzis jeczenie wlaczylo. Niech mi ktos da klapsa. ;)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tego kurka nie wiem, jestem jedynaczka. Mozna tak obciazac starsze mlodszym? Nie tam, ze na spacer pojdzie z malym, ale ze ja zostawimy na 2 tygodnie i polecimy do Egiptu na nurkowanie? Mozna tak? ;) :P
    Pewnie ze tak. Moj modszy lbrat byl zawsz pod ochrona starszej siostry.

Pusurek, Reni, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Dzień dobry. MOREMI GRATULUJĘ! :-D pare z nas będzie rodzic w styczniu:-) super! Która następna w kolejce? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:-D
    ja się łapię na luty ,zamawiam ten miesiąc ;)

moremi, mama78, Mega, Bozia3, Dorka1979, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Moja Pani doktor lekarz rodzinny wypisała mi na receptę takie cudo gdy zapytałam o kwas foliowy : "Acidum folicum Hasco" 15mg. Skład: jedna tabletka zawiera 15mg substancji czynnej kwas foliowy . A pytałam dlaczego moje opakowanie ma taką dawkę bo pisałyscie ze dostępne dawki kwasu foliowego to 0,4-0,8 mg chyba że ja coś źle zrozumiałam z Waszych wypowiedzi

W 1 trymestrze daja nawet 1 mg. 15 mg to duzo jakos? Dostalas najwieksza dawke, sa jeszcze po 5 mg. Mialas jakies niedobory kwasu foliowego? Masz go brac codziennie?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki

Cos sie porobilo tutaj dziwnego, bo slonce nadal swieci....nieprzyzwyczajona jestem...
    Moj maz znowu wczoraj zaczal gadac o jakiejs robocie w Indiach w koncu czerwca, trwajacej 3 tyg. A w czerwcu system zapowiada mi 2 owulacje :) (krotkie cykle mam) i moje urodziny- tego system nie zapowiada ;) rece mi opadly i powiedzialam mu spokojnie (naprawde) ze dla mnie to przestaje miec sens i w takim razie trzeba sie zastanowic czy ten wozek ciagnac dalej razem czy kazdy w swoja strone... Te starania wydaja mi sie po prostu bezsensowne w tej sytuacji.... Musze to wszystko na spokojnie przemyslec.

Moremi, widzialam ze temp. odbija :) baaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki
    Pusur, rozumiem Cie...no bo z jednej strony wszystko fajnie ale z drugiej utrata wolnosci no i brak babc (tez bym tak miala, napewno dasz sobie rade ale naprawde Cie rozumiem. Mam jednak nadzieje ze Adas wszystko Ci wynagrodzi i zapomnisz chwilowo o tych rozterkach, moze jakas opiekunke wynajmiecie zebys miala czas dla siebie?

samira, Pusurek, Sabina, anna maria, moremi, Bozia3, iwcia77, malgos741, EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał to naprawdę mnóstwo kwasu foliowego 15mg ,duże dawki dają lekarze jak kobieta urodziła wcześniej dzieci z wadą układu nerwowego ,cewy nerwowej np. rozczep kręgosłupa ...ale chyba nie aż tak duże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 09:42

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzieki laski za slowa otuchy, wszystko jest prawda to co piszecie i ja tez to wszystko wiem. Nie chodzi mi nawet o okres karmienia, ale caly ten kolejny dlugi okres, gdzie maluch jest taki niesamodzielny i trzeba odlozyc czesc rzeczy na bok, bo nie ma na nie czasu.
    Ja mam duza corke i w zyciu byl juz taki fajny luzik. Wszystko bylo na miejscu. A teraz trzeba bedzie wpasowac ten nowy puzel do ukladanki. Czy ja bede miala na to sile?
    Musze sie chyba dzis wysmarkac chlopu w rekaw, w koncu to jego sprawka. ;) On to sie tylko cieszy i mimo, ze mowi, ze wyobraza sobie, ze za chwilke bedzie lekki chaos w zyciu, to chyba jednak nie widzi tego naprawde.
    Mam tak samo jak Ty....

Pusurek lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Pusur, rozumiem Cie...no bo z jednej strony wszystko fajnie ale z drugiej utrata wolnosci no i brak babc (tez bym tak miala, napewno dasz sobie rade ale naprawde Cie rozumiem. Mam jednak nadzieje ze Adas wszystko Ci wynagrodzi i zapomnisz chwilowo o tych rozterkach, moze jakas opiekunke wynajmiecie zebys miala czas dla siebie?
    Wychodzi, ze ze mnie ch... nie matka. :D
    Opiekunka to moze pozniej, jak Adamek bedzie wisial przy cycku, to bede lekko uziemiona. Nie wiem tez, jak bedzie, bo z corka to mialam totalny odjazd, jezeli chodzi o opiekunki - mamusi nie zastapi nikt i basta! Teraz troche mi sie chyba poluzowalo pod beretem i bede tez myslala troche wiecej o sobie. Zreszta w wiele miejsc mozna pojsc z dzieckiem, ja sie wspinam, on sobie siedzi na dole w nosidelku, samoloty tez raczej nie sa problemem, szoping tym bardziej. No i tatusia musze przyuczac do kazdej roboty, bo z corka tez taka miala jazde, ze nie wierzylam, ze ojciec zrobi cos tak dobrze jak ja, wiec robilam sama. ;) Ot, beret, beret.
    Teraz chlop bedzie robil przy dziecku, a ja na lezak. ;)
    Kurcze, musi byc dobrze!

Bursztyn, Sabina, Reni, moremi, iwcia77, Mango, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mam tak samo jak Ty....
    Uff, dobrze, ze nie jestem sama...

anna maria, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Cos sie porobilo tutaj dziwnego, bo slonce nadal swieci....nieprzyzwyczajona jestem...
    Moj maz znowu wczoraj zaczal gadac o jakiejs robocie w Indiach w koncu czerwca, trwajacej 3 tyg. A w czerwcu system zapowiada mi 2 owulacje :) (krotkie cykle mam) i moje urodziny- tego system nie zapowiada ;) rece mi opadly i powiedzialam mu spokojnie (naprawde) ze dla mnie to przestaje miec sens i w takim razie trzeba sie zastanowic czy ten wozek ciagnac dalej razem czy kazdy w swoja strone... Te starania wydaja mi sie po prostu bezsensowne w tej sytuacji.... Musze to wszystko na spokojnie przemyslec.

No to slabo... Kto bedzie z Toba to dziecko wychowywal, jak nawet nie ma kto go zrobic?
    A chlop ma taka prace, ktora kocha nad zycie i nie wyobraza sobie, zeby ja zmienic?
    Bo do dupy takie zycie...

Sabina, Bursztyn, Lucky, Mega, malgos741, EwaT lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczynki wlasnie weszlam w 3 trymest ,91 dni do porodu ale to szybko zlecialo ,przeciez niedawno zaczelam rzygac no coz nic dodac nic ujac:-)milego dnia wszystkim zycze

Pusurek, Sabina, moremi, Bursztyn, Reni, polarmiś, Lucky, Mega, Bozia3, iwcia77, gosia7122, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam wszystkie dziewczynki wlasnie weszlam w 3 trymest ,91 dni do porodu ale to szybko zlecialo ,przeciez niedawno zaczelam rzygac no coz nic dodac nic ujac:-)milego dnia wszystkim zycze
    Teraz sie zaczelam bac... Zerknelam na belly i mam 100 dni do porodu...

anna maria, moremi, Reni, Lucky, iwcia77, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wychodzi, ze ze mnie ch... nie matka. :D
    Opiekunka to moze pozniej, jak Adamek bedzie wisial przy cycku, to bede lekko uziemiona. Nie wiem tez, jak bedzie, bo z corka to mialam totalny odjazd, jezeli chodzi o opiekunki - mamusi nie zastapi nikt i basta! Teraz troche mi sie chyba poluzowalo pod beretem i bede tez myslala troche wiecej o sobie. Zreszta w wiele miejsc mozna pojsc z dzieckiem, ja sie wspinam, on sobie siedzi na dole w nosidelku, samoloty tez raczej nie sa problemem, szoping tym bardziej. No i tatusia musze przyuczac do kazdej roboty, bo z corka tez taka miala jazde, ze nie wierzylam, ze ojciec zrobi cos tak dobrze jak ja, wiec robilam sama. ;) Ot, beret, beret.
    Teraz chlop bedzie robil przy dziecku, a ja na lezak. ;)
    Kurcze, musi byc dobrze!
    oczywiscie ze chlop bedzie musial zajmowac sie malym, wkoncu oni sa nie tylko od zapladniania ;) moze bedzie lepiej niz sie spodziewasz :)

Pusurek, anna maria, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,przed chwilą przyszła @ sama bez lutki ,cieszę się jak głupia z tego faktu jupi :D czyli cykl miał 37 dni :D :D :D (mam nadzieje tylko będzie normalna nie jakaś skąpa)

jeśli będę testować w czerwcu to 21-22 bo G ma 22.06 urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 10:01

anna maria, moremi, Pusurek, Bursztyn, mama78, Sabina, Lucky, iwcia77, gosia7122, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oczywiscie ze chlop bedzie musial zajmowac sie malym, wkoncu oni sa nie tylko od zapladniania ;) moze bedzie lepiej niz sie spodziewasz :)

No! :)
    Co prawda ostatnio pozno wraca z pracy, ale obiecuje, ze to sie zmieni po wakacjach. Ja mysle! Bo juz mam plan przemyslny przygotowany na ta okolicznosc.
    Nie ma go do pozna, biore malego, jade do jego pracy, klade ufadane dziecko na biurko na bardzo wazne dokumenty ;) i triumfalnie wychodze. ;) :P

paszczakin, Sabina, Lucky, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to slabo... Kto bedzie z Toba to dziecko wychowywal, jak nawet nie ma kto go zrobic?
    A chlop ma taka prace, ktora kocha nad zycie i nie wyobraza sobie, zeby ja zmienic?
    no wlasnie...

Lucky, EwaT lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no wlasnie...

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no laseczki mam dla Was petardę ;-)

Simba ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdd32922d066.jpg

polarmiś, Sabina, moremi, Alis, Lucky, Mega, Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faken szit Reni, tak przy sniadaniu? :P

Reni, Lucky, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3291 3292 3293 3294 3295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ