X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Nie klikam ale Was czytam miło tu zawsze, się przyzwyczaiłam ;-)
    Napisałabym coś ale dół mnie nie opuszcza, znacie coś na depresję? Prócz prozaku heh...
    Znam B-)
    ZAKUPY!!!

Reni, Pusurek, peppapig, Mega, Dorka1979, iwcia77, moremi, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dostalam wlasnie rabarbar od sasiadki i zajme sie wiciem gniazda od dupy strony, znaczy dogodze sobie i rodzinie, robiac drozdzowke z rabarbarem, truskawkami i budyniem. :)
    Z tego co wiem, to rabarbaru nie powinno się jeść będąc w ciąży, ale moze sprawdź sama, bo ja nie mam czasu :P

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kto Ci poda szklankę chleba na stare lata?
    skandal!
    Pusurek wrote:
    Niestety, dowiedzialam sie ostatnio od przyjaciolki, ktora ma 18- sto letniego syna, ze duze dzieci odchodza z domu i na to nie ma rady. ;)
    Chyba trzeba sie z tam mysla zaczac oswajac, coby potem w jakies stany nie popasc. ;)
    Maslo i ogrodek zostanie na moich starczych barkach. ;)

Pusurek, Mega, Simba, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nadaje Ci zatem tylul Matki Wariatki! :P
    Myslisz, ze bakterie wylaza z cewki moczowej na swiezo wyprasowane majtki i tam gina?
    Czy gina te, ktore pozostaly jeszcze po praniu?
    Bo ja nie kumam tego...
    Hm specjalnie normalna nie jestem ;-)

Pusur wydaje mi się ze zelazkiem morduje resztę bakterii która przetrwała po praniu ¡;-) :-P

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Z tego co wiem, to rabarbaru nie powinno się jeść będąc w ciąży, ale moze sprawdź sama, bo ja nie mam czasu :P
    No zesz w morde!
    Ma szczawiany, to wiem, nie polecane sa przy kamicach nerkowych. I podczas karmienia, bo to alergen jest.
    Ale musialabym chyba zjesc 5 kg, zeby dalo jakis niepozadany efekt.
    Chrzanie i jem! :)
    I jeszcze fotke wstawie, jak mi ladnie ciasto urosnie. :P

kkisia, samira, Bozia3, iwcia77, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    skandal!
    Jak to kto? wynajęta Ukrainka lub pracownik domu spokojnej starości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 13:54

Pusurek, Mega, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    skandal!
    No Adamek, nie?
    A jak juz bede bardzo leciwa, to chlop, po to sobie wzielam tyle mlodszego, zeby mnie na starosc obslugiwal, bo jeszcze mlody bedzie! :P

Bozia3, Dorka1979, iwcia77, Mango, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak to kto? wynajęta Ukrainka lub pracownik domu spokojnej starości ;-)

Buahahha, to prawda! W mojej wsi jest dom opieki, bardzo ladne tam mieszkanka maja! :D

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W 1 trymestrze daja nawet 1 mg. 15 mg to duzo jakos? Dostalas najwieksza dawke, sa jeszcze po 5 mg. Mialas jakies niedobory kwasu foliowego? Masz go brac codziennie?
    Powiem Ci tak : byłam z córką na bilansie gimnazjalisty i pod koniec wizyty zapytałam czy kwas foliowy jest na receptę, bo od ostatniej ciąży minęło 10 lat więc nie pamiętam a już byłam parę dni po odstawieniu tabletek anty i wiedziałam że będziemy się starać więc dobrze by było chociaż z tym kwasem w miarę wcześniej zacząć , i ta moja Pani doktor mówi tak: " nie mam pojęcia czy jest na receptę ale mogę wypisać " i zajrzała w swoją książkową ściągę z dostępnymi lekami i mówi tak: " jest z dawką 5 mg i z 15 mg , to którą dać ? A dam z 15 mg. " i tak zrobiła , Czy w takim razie źle zrobiła bo dochodzę do wniosku , że to chyba z takimi dużymi dawkami to chyba na receptę a te o których Wy mówicie to bez recepty

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Powiem Ci tak : byłam z córką na bilansie gimnazjalisty i pod koniec wizyty zapytałam czy kwas foliowy jest na receptę, bo od ostatniej ciąży minęło 10 lat więc nie pamiętam a już byłam parę dni po odstawieniu tabletek anty i wiedziałam że będziemy się starać więc dobrze by było chociaż z tym kwasem w miarę wcześniej zacząć , i ta moja Pani doktor mówi tak: " nie mam pojęcia czy jest na receptę ale mogę wypisać " i zajrzała w swoją książkową ściągę z dostępnymi lekami i mówi tak: " jest z dawką 5 mg i z 15 mg , to którą dać ? A dam z 15 mg. " i tak zrobiła , Czy w takim razie źle zrobiła bo dochodzę do wniosku , że to chyba z takimi dużymi dawkami to chyba na receptę a te o których Wy mówicie to bez recepty

i dziwne że ginka się zastanawia czy jest jakiś kwas foliowy bez recepty,ze taka osoba w ogóle nie wie jakie są dostępne dawki !!

jeżeli z córka nie masz takich problemów jak neurologiczne a wnioskuje ze nie to wystarczy przy kolejnych staraniach i w ciąży dawka 0,4 lub 0,8mg

tamta jest stanowczo za duża !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 14:31

Pusurek, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Na recepte czy bez, to jest jakas miazdzaca dawka. Kwas foliowy jest bardzo wazny jeszcze przed, szczegolnie po tabletkach. Ale duzo jakos, no kurka... Jesli jeszcze nie jestes w ciazy, to dziecku krzywdy nie zrobisz, ale ja bym sie jeszcze gdzies dowiedziala, co z ta dawka.
    A na zasadzie: A dam z 15 mg, to mozna pasztetowa kupowac. ;)

Mega, samira, iwcia77, Dorka1979, Lavendula, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka radzę zmienić lekarza na bardzie kompetentnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 14:33

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa przytulam <3
    Alkohol i zakupy powinny pomóc. Ale z umiarem ;) kobiety to twardziele i ze wszystkim dadzą radę, ty też

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    łał to naprawdę mnóstwo kwasu foliowego 15mg ,duże dawki dają lekarze jak kobieta urodziła wcześniej dzieci z wadą układu nerwowego ,cewy nerwowej np. rozczep kręgosłupa ...ale chyba nie aż tak duże
    Nic z tych rzeczy , urodziłam dwa zdrowe zdrowiuteńkie cuda , żadnych problemów . Czy w takim razie mam przestać je brać i kupić sobie słabsze

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ja prasować lubię, nie znoszę wyjmowania ze zmywarki...........
    Pusurki, od kilku dni, choć jestem zmęczona, rozpiera mnie energia, dzień w dzień odkurzam w salonie dywan, wycieram kurze i myję podłogę, mąż patrzy na mnie co najmniej dziwnym wzrokiem ale już tak mam, np, nie będąc w ciąży, czasem wieczorem zaczynam generalne porządki i kończę ok 1 w nocy a w domu lśni, mam takie zrywy od dziecka, kiedy to dokonywałam "drobnych przemeblowań" w swoim pokoju :-)
    to przyjdź do mnie posprzątać moje 260 m2

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nic z tych rzeczy , urodziłam dwa zdrowe zdrowiuteńkie cuda , żadnych problemów . Czy w takim razie mam przestać je brać i kupić sobie słabsze
    tak zdecydowanie TAK :)

to kup 0,8 a nie 0,4 i tez będzie dobrze te dawki nie zaszkodzą na pewno :)

Dorka1979, moremi lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, kup normalny dostępny bez recepty. To kosztuje jakieś grosze - 3-5 zł.

moremi lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

I teraz mi to piszesz, jak już cały placek wsunęłam? :D Idę sprawdzać.

Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    i dziwne że ginka się zastanawia czy jest jakiś kwas foliowy bez recepty,ze taka osoba w ogóle nie wie jakie są dostępne dawki !!

jeżeli z córka nie masz takich problemów jak neurologiczne a wnioskuje ze nie to wystarczy przy kolejnych staraniach i w ciąży dawka 0,4 lub 0,8mg

tamta jest stanowczo za duża !!
    to nie ginekolog to lekarz rodzinny , chyba jej się myśleć nie chciało

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jaka mi drozdzowka wyszla genialna!
    Polecam przepis, troche mi nie pasil sposob robienia ciasta drozdzowego ( ja robie inaczej), ale wyszlo genialne, puszyste, bez zakalca, nawet pod budyniem.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b1fa66286a1.jpg

Tu przepis:
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe101214.html

Alis, iwcia77, Mega, peppapig, Lavendula, polarmiś, EwaT, Bursztyn, Sabina, Simba, samira, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3295 3296 3297 3298 3299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ