35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Nie klikam ale Was czytam miło tu zawsze, się przyzwyczaiłam
Napisałabym coś ale dół mnie nie opuszcza, znacie coś na depresję? Prócz prozaku heh...
ZAKUPY!!!Reni, Pusurek, peppapig, Mega, Dorka1979, iwcia77, moremi, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Dostalam wlasnie rabarbar od sasiadki i zajme sie wiciem gniazda od dupy strony, znaczy dogodze sobie i rodzinie, robiac drozdzowke z rabarbarem, truskawkami i budyniem.
-
i kto Ci poda szklankę chleba na stare lata?
skandal!Pusurek wrote:Niestety, dowiedzialam sie ostatnio od przyjaciolki, ktora ma 18- sto letniego syna, ze duze dzieci odchodza z domu i na to nie ma rady.
Chyba trzeba sie z tam mysla zaczac oswajac, coby potem w jakies stany nie popasc.
Maslo i ogrodek zostanie na moich starczych barkach.Pusurek, Mega, Simba, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Nadaje Ci zatem tylul Matki Wariatki!
Myslisz, ze bakterie wylaza z cewki moczowej na swiezo wyprasowane majtki i tam gina?
Czy gina te, ktore pozostaly jeszcze po praniu?
Bo ja nie kumam tego...
Pusur wydaje mi się ze zelazkiem morduje resztę bakterii która przetrwała po praniu ¡Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Z tego co wiem, to rabarbaru nie powinno się jeść będąc w ciąży, ale moze sprawdź sama, bo ja nie mam czasu
Ma szczawiany, to wiem, nie polecane sa przy kamicach nerkowych. I podczas karmienia, bo to alergen jest.
Ale musialabym chyba zjesc 5 kg, zeby dalo jakis niepozadany efekt.
Chrzanie i jem!
I jeszcze fotke wstawie, jak mi ladnie ciasto urosnie.kkisia, samira, Bozia3, iwcia77, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:i kto Ci poda szklankę chleba na stare lata?
skandal!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 13:54
Pusurek, Mega, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:i kto Ci poda szklankę chleba na stare lata?
skandal!
A jak juz bede bardzo leciwa, to chlop, po to sobie wzielam tyle mlodszego, zeby mnie na starosc obslugiwal, bo jeszcze mlody bedzie!Bozia3, Dorka1979, iwcia77, Mango, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:W 1 trymestrze daja nawet 1 mg. 15 mg to duzo jakos? Dostalas najwieksza dawke, sa jeszcze po 5 mg. Mialas jakies niedobory kwasu foliowego? Masz go brac codziennie?
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Powiem Ci tak : byłam z córką na bilansie gimnazjalisty i pod koniec wizyty zapytałam czy kwas foliowy jest na receptę, bo od ostatniej ciąży minęło 10 lat więc nie pamiętam a już byłam parę dni po odstawieniu tabletek anty i wiedziałam że będziemy się starać więc dobrze by było chociaż z tym kwasem w miarę wcześniej zacząć , i ta moja Pani doktor mówi tak: " nie mam pojęcia czy jest na receptę ale mogę wypisać " i zajrzała w swoją książkową ściągę z dostępnymi lekami i mówi tak: " jest z dawką 5 mg i z 15 mg , to którą dać ? A dam z 15 mg. " i tak zrobiła , Czy w takim razie źle zrobiła bo dochodzę do wniosku , że to chyba z takimi dużymi dawkami to chyba na receptę a te o których Wy mówicie to bez recepty
i dziwne że ginka się zastanawia czy jest jakiś kwas foliowy bez recepty,ze taka osoba w ogóle nie wie jakie są dostępne dawki !!
jeżeli z córka nie masz takich problemów jak neurologiczne a wnioskuje ze nie to wystarczy przy kolejnych staraniach i w ciąży dawka 0,4 lub 0,8mg
tamta jest stanowczo za duża !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 14:31
Pusurek, Simba, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Powiem Ci tak : byłam z córką na bilansie gimnazjalisty i pod koniec wizyty zapytałam czy kwas foliowy jest na receptę, bo od ostatniej ciąży minęło 10 lat więc nie pamiętam a już byłam parę dni po odstawieniu tabletek anty i wiedziałam że będziemy się starać więc dobrze by było chociaż z tym kwasem w miarę wcześniej zacząć , i ta moja Pani doktor mówi tak: " nie mam pojęcia czy jest na receptę ale mogę wypisać " i zajrzała w swoją książkową ściągę z dostępnymi lekami i mówi tak: " jest z dawką 5 mg i z 15 mg , to którą dać ? A dam z 15 mg. " i tak zrobiła , Czy w takim razie źle zrobiła bo dochodzę do wniosku , że to chyba z takimi dużymi dawkami to chyba na receptę a te o których Wy mówicie to bez recepty
A na zasadzie: A dam z 15 mg, to mozna pasztetowa kupowac.Mega, samira, iwcia77, Dorka1979, Lavendula, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Peppa przytulam
Alkohol i zakupy powinny pomóc. Ale z umiaremkobiety to twardziele i ze wszystkim dadzą radę, ty też
iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:łał to naprawdę mnóstwo kwasu foliowego 15mg ,duże dawki dają lekarze jak kobieta urodziła wcześniej dzieci z wadą układu nerwowego ,cewy nerwowej np. rozczep kręgosłupa ...ale chyba nie aż tak duże
samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:ja prasować lubię, nie znoszę wyjmowania ze zmywarki...........
Pusurki, od kilku dni, choć jestem zmęczona, rozpiera mnie energia, dzień w dzień odkurzam w salonie dywan, wycieram kurze i myję podłogę, mąż patrzy na mnie co najmniej dziwnym wzrokiem ale już tak mam, np, nie będąc w ciąży, czasem wieczorem zaczynam generalne porządki i kończę ok 1 w nocy a w domu lśni, mam takie zrywy od dziecka, kiedy to dokonywałam "drobnych przemeblowań" w swoim pokoju
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Nic z tych rzeczy , urodziłam dwa zdrowe zdrowiuteńkie cuda , żadnych problemów . Czy w takim razie mam przestać je brać i kupić sobie słabsze
to kup 0,8 a nie 0,4 i tez będzie dobrze te dawki nie zaszkodzą na pewnoDorka1979, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:i dziwne że ginka się zastanawia czy jest jakiś kwas foliowy bez recepty,ze taka osoba w ogóle nie wie jakie są dostępne dawki !!
jeżeli z córka nie masz takich problemów jak neurologiczne a wnioskuje ze nie to wystarczy przy kolejnych staraniach i w ciąży dawka 0,4 lub 0,8mg
tamta jest stanowczo za duża !!samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaski, jaka mi drozdzowka wyszla genialna!
Polecam przepis, troche mi nie pasil sposob robienia ciasta drozdzowego ( ja robie inaczej), ale wyszlo genialne, puszyste, bez zakalca, nawet pod budyniem.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b1fa66286a1.jpg
Tu przepis:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe101214.htmlAlis, iwcia77, Mega, peppapig, Lavendula, polarmiś, EwaT, Bursztyn, Sabina, Simba, samira, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość