X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ha już mam ,kiedyś kupiliśmy razem jak byliśmy na Walentynki w Zakopanem ,dawno temu

takie maleńkie kierpce (ale nie z czubkiem tylko zaokrąglone) :D ale jeszcze do tego bym test dołożyła pozytywny :D
    to dobrze Ci radzę oddaj je komuś jak chcesz zajść , wiem że to zabobony ale ponoć jak się kupuje swojemu dziecku które jest jeszcze nie poczęte to się szybko nie zajdzie . Znajoma kupę lat się starała i miała właśnie taką śliczną sukieneczkę kupioną bo chciała córkę i gdy się o tym przesądzie dowiedziała , a akurat ja byłam ze swoją córką w 7 miesiącu ciąży to mi tą sukienkę oddała i po dwóch tygodniach okazało się , że jest w ciąży , po prawie 10 latach starań , możecie się śmiać ale coś w tym jest

samira lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dobranoc,do juterka :)
    Dobranoc

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    to dobrze Ci radzę oddaj je komuś jak chcesz zajść , wiem że to zabobony ale ponoć jak się kupuje swojemu dziecku które jest jeszcze nie poczęte to się szybko nie zajdzie . Znajoma kupę lat się starała i miała właśnie taką śliczną sukieneczkę kupioną bo chciała córkę i gdy się o tym przesądzie dowiedziała , a akurat ja byłam ze swoją córką w 7 miesiącu ciąży to mi tą sukienkę oddała i po dwóch tygodniach okazało się , że jest w ciąży , po prawie 10 latach starań , możecie się śmiać ale coś w tym jest
    Nie znałam tego zabobonu :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka zapomniałam dzisiaj zrobic test owu. Skleroza to jednak ciężka choroba :)

malgos741 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam ten przesąd..dlatego nic nie kupuję

Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mega mi szwagierka cały czas powiada żebym na sklerozę zaczęła łykać jakieś tabletki , tylko ją też martwi to , kto mi będzie przypominał o tym , że mam je łykać

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja znam ten przesąd..dlatego nic nie kupuję
    Dopiero gdzieś po połowie ciąży kupuje się rzeczy dla dziecka , tak lepiej bliżej porodu

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobra - najpierw trzeba zajść, zakupy potem ;)
    A tak na poważnie to wiem ze nie powinno sie kupować rzeczy dla dziecka na początku ciąży, tylko nie wiedziałam ze to przesąd. I tak na razie nie mam zamiaru nic kupować, najpierw dwie kreski, oby szybko :)

Dorka1979, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja test zrobię sobie na dzień matki 26 i zobaczymy czy sama siebie prezentem obdaruję
    ktoś się dołącza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 23:41

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę zrobic prezent na dzien ojca :)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, spadam do podusi, spokojnej, owocnej nocki ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam uczulenie na takie histeryczki - nie cierpię po prostu dorabiania całej historii do takich spraw...- powinna jeszcze mu grób wykopać i kłaść się na nim w rozpaczy przez kolejne 5 lat...
    jeszcze wymysł z płcią - żenada i śmiech na sali
    qrcze kobitki..my sie staramy tu pol roku, rok, dwa i sie nie zalamujemy..wiele z nas ma poronienia za soba (ja mam dwa!) i co..probujemy dalej..nie myslimyy chociaz nie zapominamy naszych aniolkow..stracic ciaze w 5 mies to juz by byla tragedia..bo widzisz dziecko czjesz slyszysz serduszko..no ale po 5 dniach to byl tylko zlepek komorek ktory organizm odrzucil..z miliona roznych powodow. tak czasem jest i nic trzeba walczyc dalej. okrutne ale prawdziwe

Bozia3 lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale laski, co mi dzis glowy przyszlo. Bo my to od rana przy sniadanku, o jedzeniu lozyska rozprawiamy. ;) A mi to wczesniej nie zaswitalo jakos...
    Wiecie jak po norwesku jest lozysko? Morkake, czyli doslownie ciasto matki! :P
    Na bank Wikingi wpieprzaly to od zarania dziejow ( ciekawe, czy na slodko czy jak? ) :D
    Mam nadzieje, ze mi nie podadza w szpitalu na talerzyku deserowym. :P
    hahah po niemiecku jest Mutterkuchen czyli dokladnie ciasto matki....:D germanki tez to wpieprzaly, jak widac...ja sie jakos nie moge przekonac

Pusurek lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja radziłbym sn. Z tym że to na razie i chyba na zawsze to tylko moje gadanie. Bo i ja ciut młodsza jestem i nie tak dawno rodzilam. Ale co z tego jak nie możemy zmachac Alicji :-/

Witajcie kobietki.

Mam dokładnie takie samo marzenie.
    Coś te Alicje uparte i nie tak łatwo je wykraść z krainy czarów.

Sabina znasz jakieś zaklęcia?

Ja jeszcze w marcu;ale od kilku dni czuję się fatalnie ,boli mnie brzuch i niedobrze mi całe dnie,może to od cebuli.

A po zatym zepsuła mi się pralka-może polecicie jakięś modele,ciche i bardzo wytrzymałe?
    Pozdrawiam!

samira, Sabina lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam pytanie do Bozi03: kiedy po laparoskopii dostalas naturalny okres i jak szybko potem zaszlas w ciaze?

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kurka zapomniałam dzisiaj zrobic test owu. Skleroza to jednak ciężka choroba :)
    test ovu najlepiej się robi w godz. 12.00-do 18.00, a nie rano. Rano to sikamy na ciążowy - więc masz szansę...

iwcia77, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Czesc. Mam pytanie do Bozi03: kiedy po laparoskopii dostalas naturalny okres i jak szybko potem zaszlas w ciaze?
    laparo miałam robione w 10dc. w tym samym cyklu raczej mi nie polecali już bzykanka, ale ja i tak spróbowałam chyba raz. Plamiłam prawie cały cykl, ale @ przyszła normalnie po 29 dniach. Kolejny cykl zaczęłam już normalnie i w nim zaszłam w ciążę...Badanie nic nie wykazało - nie miałam zatkanych rur, ani ognisk endometriozy - mimo to ginka mówiła, że zabieg mógł ogólnie rozruszać coś w środku, albo przebić jakąś niewidoczną blokadę (błonkę) - no albo przypadek, że akurat cykl później wyszło.....

malgos741, pyska_ta lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witajcie kobietki.

Mam dokładnie takie samo marzenie.
    Coś te Alicje uparte i nie tak łatwo je wykraść z krainy czarów.

Sabina znasz jakieś zaklęcia?

Ja jeszcze w marcu;ale od kilku dni czuję się fatalnie ,boli mnie brzuch i niedobrze mi całe dnie,może to od cebuli.

A po zatym zepsuła mi się pralka-może polecicie jakięś modele,ciche i bardzo wytrzymałe?
    Pozdrawiam!

ja polecam Candy CTL 1006 jest zarąbista ,wkłada się ciuchy od góry ,oszczędna,szczególnie pierzemy na programach które ważą ciuchy i dostosowują ilość wody ,ale są tez fajne krótkie programy i inne bajery :)

acha nie jest super cicha ,jest ze tak powiem głośna w sam raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 07:58

iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dybry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    laparo miałam robione w 10dc. w tym samym cyklu raczej mi nie polecali już bzykanka, ale ja i tak spróbowałam chyba raz. Plamiłam prawie cały cykl, ale @ przyszła normalnie po 29 dniach. Kolejny cykl zaczęłam już normalnie i w nim zaszłam w ciążę...Badanie nic nie wykazało - nie miałam zatkanych rur, ani ognisk endometriozy - mimo to ginka mówiła, że zabieg mógł ogólnie rozruszać coś w środku, albo przebić jakąś niewidoczną blokadę (błonkę) - no albo przypadek, że akurat cykl później wyszło.....
    No to spoznione gratulacje i dziekuje za odpowiedz. Ja zabieg mialam wczoraj w 23dc. Dzis termin @ , a nie ma, tylko sikam na niebiesko po plynie do HSG. Nic , poczekam i w nowym cyklu sie postaram.
    Acha: wszystko w srodku ok- drozne i czyste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:00

polarmiś, Bozia3, Pusurek, malgos741, iwcia77, Mega, Kate 75, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3321 3322 3323 3324 3325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ