X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ha już mam ,kiedyś kupiliśmy razem jak byliśmy na Walentynki w Zakopanem ,dawno temu

takie maleńkie kierpce (ale nie z czubkiem tylko zaokrąglone) :D ale jeszcze do tego bym test dołożyła pozytywny :D
    to dobrze Ci radzę oddaj je komuś jak chcesz zajść , wiem że to zabobony ale ponoć jak się kupuje swojemu dziecku które jest jeszcze nie poczęte to się szybko nie zajdzie . Znajoma kupę lat się starała i miała właśnie taką śliczną sukieneczkę kupioną bo chciała córkę i gdy się o tym przesądzie dowiedziała , a akurat ja byłam ze swoją córką w 7 miesiącu ciąży to mi tą sukienkę oddała i po dwóch tygodniach okazało się , że jest w ciąży , po prawie 10 latach starań , możecie się śmiać ale coś w tym jest

samira lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dobranoc,do juterka :)
    Dobranoc

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    to dobrze Ci radzę oddaj je komuś jak chcesz zajść , wiem że to zabobony ale ponoć jak się kupuje swojemu dziecku które jest jeszcze nie poczęte to się szybko nie zajdzie . Znajoma kupę lat się starała i miała właśnie taką śliczną sukieneczkę kupioną bo chciała córkę i gdy się o tym przesądzie dowiedziała , a akurat ja byłam ze swoją córką w 7 miesiącu ciąży to mi tą sukienkę oddała i po dwóch tygodniach okazało się , że jest w ciąży , po prawie 10 latach starań , możecie się śmiać ale coś w tym jest
    Nie znałam tego zabobonu :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka zapomniałam dzisiaj zrobic test owu. Skleroza to jednak ciężka choroba :)

malgos741 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam ten przesąd..dlatego nic nie kupuję

Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Mega mi szwagierka cały czas powiada żebym na sklerozę zaczęła łykać jakieś tabletki , tylko ją też martwi to , kto mi będzie przypominał o tym , że mam je łykać

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja znam ten przesąd..dlatego nic nie kupuję
    Dopiero gdzieś po połowie ciąży kupuje się rzeczy dla dziecka , tak lepiej bliżej porodu

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobra - najpierw trzeba zajść, zakupy potem ;)
    A tak na poważnie to wiem ze nie powinno sie kupować rzeczy dla dziecka na początku ciąży, tylko nie wiedziałam ze to przesąd. I tak na razie nie mam zamiaru nic kupować, najpierw dwie kreski, oby szybko :)

Dorka1979, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja test zrobię sobie na dzień matki 26 i zobaczymy czy sama siebie prezentem obdaruję
    ktoś się dołącza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 23:41

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę zrobic prezent na dzien ojca :)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, spadam do podusi, spokojnej, owocnej nocki ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam uczulenie na takie histeryczki - nie cierpię po prostu dorabiania całej historii do takich spraw...- powinna jeszcze mu grób wykopać i kłaść się na nim w rozpaczy przez kolejne 5 lat...
    jeszcze wymysł z płcią - żenada i śmiech na sali
    qrcze kobitki..my sie staramy tu pol roku, rok, dwa i sie nie zalamujemy..wiele z nas ma poronienia za soba (ja mam dwa!) i co..probujemy dalej..nie myslimyy chociaz nie zapominamy naszych aniolkow..stracic ciaze w 5 mies to juz by byla tragedia..bo widzisz dziecko czjesz slyszysz serduszko..no ale po 5 dniach to byl tylko zlepek komorek ktory organizm odrzucil..z miliona roznych powodow. tak czasem jest i nic trzeba walczyc dalej. okrutne ale prawdziwe

Bozia3 lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale laski, co mi dzis glowy przyszlo. Bo my to od rana przy sniadanku, o jedzeniu lozyska rozprawiamy. ;) A mi to wczesniej nie zaswitalo jakos...
    Wiecie jak po norwesku jest lozysko? Morkake, czyli doslownie ciasto matki! :P
    Na bank Wikingi wpieprzaly to od zarania dziejow ( ciekawe, czy na slodko czy jak? ) :D
    Mam nadzieje, ze mi nie podadza w szpitalu na talerzyku deserowym. :P
    hahah po niemiecku jest Mutterkuchen czyli dokladnie ciasto matki....:D germanki tez to wpieprzaly, jak widac...ja sie jakos nie moge przekonac

Pusurek lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A ja radziłbym sn. Z tym że to na razie i chyba na zawsze to tylko moje gadanie. Bo i ja ciut młodsza jestem i nie tak dawno rodzilam. Ale co z tego jak nie możemy zmachac Alicji :-/

Witajcie kobietki.

Mam dokładnie takie samo marzenie.
    Coś te Alicje uparte i nie tak łatwo je wykraść z krainy czarów.

Sabina znasz jakieś zaklęcia?

Ja jeszcze w marcu;ale od kilku dni czuję się fatalnie ,boli mnie brzuch i niedobrze mi całe dnie,może to od cebuli.

A po zatym zepsuła mi się pralka-może polecicie jakięś modele,ciche i bardzo wytrzymałe?
    Pozdrawiam!

samira, Sabina lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam pytanie do Bozi03: kiedy po laparoskopii dostalas naturalny okres i jak szybko potem zaszlas w ciaze?

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kurka zapomniałam dzisiaj zrobic test owu. Skleroza to jednak ciężka choroba :)
    test ovu najlepiej się robi w godz. 12.00-do 18.00, a nie rano. Rano to sikamy na ciążowy - więc masz szansę...

iwcia77, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Czesc. Mam pytanie do Bozi03: kiedy po laparoskopii dostalas naturalny okres i jak szybko potem zaszlas w ciaze?
    laparo miałam robione w 10dc. w tym samym cyklu raczej mi nie polecali już bzykanka, ale ja i tak spróbowałam chyba raz. Plamiłam prawie cały cykl, ale @ przyszła normalnie po 29 dniach. Kolejny cykl zaczęłam już normalnie i w nim zaszłam w ciążę...Badanie nic nie wykazało - nie miałam zatkanych rur, ani ognisk endometriozy - mimo to ginka mówiła, że zabieg mógł ogólnie rozruszać coś w środku, albo przebić jakąś niewidoczną blokadę (błonkę) - no albo przypadek, że akurat cykl później wyszło.....

malgos741, pyska_ta lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witajcie kobietki.

Mam dokładnie takie samo marzenie.
    Coś te Alicje uparte i nie tak łatwo je wykraść z krainy czarów.

Sabina znasz jakieś zaklęcia?

Ja jeszcze w marcu;ale od kilku dni czuję się fatalnie ,boli mnie brzuch i niedobrze mi całe dnie,może to od cebuli.

A po zatym zepsuła mi się pralka-może polecicie jakięś modele,ciche i bardzo wytrzymałe?
    Pozdrawiam!

ja polecam Candy CTL 1006 jest zarąbista ,wkłada się ciuchy od góry ,oszczędna,szczególnie pierzemy na programach które ważą ciuchy i dostosowują ilość wody ,ale są tez fajne krótkie programy i inne bajery :)

acha nie jest super cicha ,jest ze tak powiem głośna w sam raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 07:58

iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dybry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    laparo miałam robione w 10dc. w tym samym cyklu raczej mi nie polecali już bzykanka, ale ja i tak spróbowałam chyba raz. Plamiłam prawie cały cykl, ale @ przyszła normalnie po 29 dniach. Kolejny cykl zaczęłam już normalnie i w nim zaszłam w ciążę...Badanie nic nie wykazało - nie miałam zatkanych rur, ani ognisk endometriozy - mimo to ginka mówiła, że zabieg mógł ogólnie rozruszać coś w środku, albo przebić jakąś niewidoczną blokadę (błonkę) - no albo przypadek, że akurat cykl później wyszło.....
    No to spoznione gratulacje i dziekuje za odpowiedz. Ja zabieg mialam wczoraj w 23dc. Dzis termin @ , a nie ma, tylko sikam na niebiesko po plynie do HSG. Nic , poczekam i w nowym cyklu sie postaram.
    Acha: wszystko w srodku ok- drozne i czyste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:00

polarmiś, Bozia3, Pusurek, malgos741, iwcia77, Mega, Kate 75, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3321 3322 3323 3324 3325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ