X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    widzę, że Ty jak Bursztyn....tylko Natanki się liczą...ja nie wiem co WY chcecie od słodkich, małych dziewczynek ..:)
    Szczerze mowiac tez mi sie bardziej syn marzyl. Ale jak tak slucham opowiesci mojego meza o jego wybrykach w dziecinstwie i mlodosci, to chyba jedank wole coreczke! :-P

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    widzę, że Ty jak Bursztyn....tylko Natanki się liczą...ja nie wiem co WY chcecie od słodkich, małych dziewczynek ..:)

Buuu, ja chce dziewczynke!

samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ty już masz chociaż jedną...a ja teraz drugi chłopiec...same jaja będę mieć w domu i ja jedna między nimi...:)
    Pomyślałabym o dziewczynce, ale..43 lata robi swoje, no i pewności znów żadnej.... :(

malgos741, Pusurek, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W No pije sie wode prosto z kranu, jest taka czysta. Daje sie ja tez niemowlakom, nikt tu wody przed spozyciem nie gotuje ani nie filtruje.
    Woda w butelkach nie ma tu w sklepach racji bytu, chyba, ze jedziesz pod namiot bez dostepu do wody.
    Zalamuja mnie zawsze w Pl te walajace sie wszedzie plastikowe butelki po mineralce...

kurcze fajnie ze tak można się wody z kramu napić :)

Pusurek lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wolałabym dziewczynkę :)

samira, Pusurek, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie no, ja dziewczynke tez mam w planach.. potem ;)
    paszczakin - przypomnij - ile masz lat - bo ja się tu już trochę gubię - a na liście Cię nie ma...

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przytyłam 10 kg - nie pamiętam jak to idzie potem...czy taośnie waga od 8 miesiąca już hamuje, czy rośnie do końca?
    Najbardziej to waga rośnie własnie w okol. 8 m-ca bo dziecko przybiera na siebie

Bliska 77, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ja mam tak - podobają mi się małe dziewczynki - fajnie je ubierać itp...ale w wieku od lat 13 do 18 są tak przygłupiaste, że wtedy wolę chłopaków - są prości, mniej histeryczni i jacyś normalniejsi - tak mi się wydaje..

ania.g, polarmiś, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Najbardziej to waga rośnie własnie w okol. 8 m-ca bo dziecko przybiera na siebie
    no to pięknie..mnie już tak ciągną więzadła, że szok...
    caffe - chociaż Ty mnie pociesz i napisz, że przytyłaś około 20kg..;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    następnym razem Pasurku ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    witaj w klubie :)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam tak - podobają mi się małe dziewczynki - fajnie je ubierać itp...ale w wieku od lat 13 do 18 są tak przygłupiaste, że wtedy wolę chłopaków - są prości, mniej histeryczni i jacyś normalniejsi - tak mi się wydaje..
    No to Ci sie zle wydaje, sorki. Pracuje z chlopcami w wieku 14-17. Powiem Ci jedno: testosteron az kipi! Masakra!!!!!!!!!
    Ale ja i tak lubie moja prace, jakby co! ;-)

samira, KATHARINKA, malgos741, polarmiś, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to pięknie..mnie już tak ciągną więzadła, że szok...
    caffe - chociaż Ty mnie pociesz i napisz, że przytyłaś około 20kg..;)
    Aż się poszłam zważyć żeby Cię pocieszyć :)

Nie wiem jaką dokładnie miałam wagę wyjściową, ale przytyłam tak 15-17 kg :)

Bozia3, Pusurek, Bliska 77, Reni, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty już masz chociaż jedną...a ja teraz drugi chłopiec...same jaja będę mieć w domu i ja jedna między nimi...:)
    Pomyślałabym o dziewczynce, ale..43 lata robi swoje, no i pewności znów żadnej.... :(

Fakt, zycie z jajami to nie przelewki! ;)
    A ja jeszcze nie urodzilam, a juz zaczelam lapac schize, ze zajde zaraz po porodzie w kolejna ciaze...
    Szanse sa praktycznie zerowe, bo przy tak wysokiej prolaktynie jaka bede miala, to bylby cud natury... Ale co glupiego we lbie siedzi, to siedzi...
    Ja sie cale zycie balam, ze zajde w ciaze w nieodpowiednim czasie albo z niewlasciwym facetem... Co najmniej jakbym jakas wiatropylna byla. ;) :D

pyska_ta, samira, Mega, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja sie cale zycie balam, ze zajde w ciaze w nieodpowiednim czasie albo z niewlasciwym facetem... Co najmniej jakbym jakas wiatropylna byla. ;) :D
    No i mam diagnoze mojego przypadku! Dokladnie te same schizy i leki przez 10 lat, wiec nie dziwie sie juz, ze jak sie odpowiedni maz i moment znalazl, to nie chce zaskoczyc! Sama sobie mozg przyblokowalam!

Pusurek, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Oj, to prawda, nastoletnie dziewczynki to jest kaliber. Chociaz jak porownuje moja corke a jej kolezanki z Polski, z ktorymi chodzila do 1 klasy i ktore mieszkaja na naszym osiedlu w Pl, to mysle sobie, ze moja to aniol. Bardzo dobrze sie uczy, sportuje sie, ksiazki czyta. No pysknie czasem i jakby mogla, to by nic nie robila, ale tamte z Polski to masakra jakas... Ciuchy, kosmetyki, chlopaki, siedzenie po marketach, to sa jedyne zainteresowania. A maja po 13 lat! Z co 3 to galerianka wyrosnie...

Bliska 77, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Pusurku, 5 kg w 27 tyg ciąży to nie jest dużo. Mi waga nie rosła a teraz nagle mam 5 kg na plusie a to dopiero początek 19 tyg. Nie jem słodyczy ani w ogóle cukru, zero tłustych rzeczy. W zasadzie to warzywa, owoce i nabiał bo mam wstręt do mięsa. No to skąd te 5 kg?
    Córka ma się lepiej, opuchlizna prawie zeszła. Nadal dziwi mnie to mleczko, bo miód i pyłek kwiatowy jej nie uczula więc o co chodzi? W każdym razie eksperymentów nie będę na niej robić.
    Samiec dziś po robocie jedzie na ryby z kolegami z pracy. Jutro o 5 rano wypływają w morze. Jeszcze jestem taka dobra żona że mu przypomniałam o zabraniu wódki ;) Niech jedzie bo potem do porodu to się nigdzie dalej nie ruszy :) Już zaplanowałam babski wieczór z mamą i córkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:13

Pusurek, malgos741, samira, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oj, to prawda, nastoletnie dziewczynki to jest kaliber.
    Pocieszam sie, ze cale 50% zalezy od wychowania, wiec jak sie wie, jakie bledy mozna popelnic, trzeba sie bardzo starac, by ich nie popelniac. Po prostu trzeba corce odpowiednie wartosci do glowy powkladac. Ciezko, pewnie ze tak, ale nikt chyba nie klamal, ze bedzie lekko?

polarmiś lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam przyszywaną mojego męża ma 19lat więc już doświadczyłam jak to jest i tak wolę dziewczynkę ;)

pyska_ta, samira, iwcia77, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Pusurku, 5 kg w 27 tyg ciąży to nie jest dużo. Mi waga nie rosła a teraz nagle mam 5 kg na plusie a to dopiero początek 19 tyg. Nie jem słodyczy ani w ogóle cukru, zero tłustych rzeczy. W zasadzie to warzywa, owoce i nabiał bo mam wstręt do mięsa. No to skąd te 5 kg?
    Córka ma się lepiej, opuchlizna prawie zeszła. Nadal dziwi mnie to mleczko, bo miód i pyłek kwiatowy jej nie uczula więc o co chodzi? W każdym razie eksperymentów nie będę na niej robić.

Ale tak to wlasnie z alergiami jest. Jesz cale zycie np. orzeszki i jest git, a ktoregos razu po nich puchniesz. I koniec, bo organizm wymyslil sobie, ze to alergen jest i tak juz na nie bedzie reagowal.
    A pylki to jeden z najsilniejszych istniejacych alergenow.
    Ale pomysl, ze bez miodu i pszczelich mleczek da sie zyc. Gorzej bys miala z nietolerancja glutenu czy laktozy. :)

ania.g, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ