X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale tak to wlasnie z alergiami jest. Jesz cale zycie np. orzeszki i jest git, a ktoregos razu po nich puchniesz. I koniec, bo organizm wymyslil sobie, ze to alergen jest i tak juz na nie bedzie reagowal.
    Nowa teoria nieplodnosci idiopatycznej: nagle organizm wymysla sobie, ze plemnik to alergen i tak juz bedzie reagowal! :-D

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    po pierwsze Bursztyn, zdrowia dla Mamy, wspieram Was <3
    nie było mnie prawie dwa dni bo wzięłam się w końcu za pranie, prasowanie układanie itp ciuszków dla dzieciątka, dziś robię sobie od tych zajęć wolne, zaraz spadam na taras poczytać ksiazkę. na dworze cholernie gorąco, ja upałów nie znoszę, muszę jakoś przetrwać ;-) w domku mam chłodek jest 20 stopni i to jest fantastyczne, a taras zacieniony.
    Piszecie o wadze, dziś zaczęłam 33 tydzień i mam ok 7 kg na plusie i muszę się bardzo pilnować, nie wiem jak to będzie bo nie mogę przekroczyć 9-10kg
    dzidziol coraz intensywniej daje się we znaki, no i strasznie zaczyna mnie ciągnąć w pachwinach. z córką miałam termin na początek maja, urodziłam w połowie kwietnia a z rozwarciem 2cm i skierowaniem na patologię do CZMP chodziłam od drugiej połowy marca, teraz idę do gin 2 czerwca, jestem ciekawa jak sprawy maja się tym razem :-)

Miłego dnia

Pusurek, malgos741, ania.g, iwcia77, Bursztyn, samira, Simba, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale tak to wlasnie z alergiami jest. Jesz cale zycie np. orzeszki i jest git, a ktoregos razu po nich puchniesz. I koniec, bo organizm wymyslil sobie, ze to alergen jest i tak juz na nie bedzie reagowal.
    A pylki to jeden z najsilniejszych istniejacych alergenow.
    Ale pomysl, ze bez miodu i pszczelich mleczek da sie zyc. Gorzej bys miala z nietolerancja glutenu czy laktozy. :)
    To dopiero by była gimnastyka w kuchni bez laktozy i glutenu. Kompletnie nie wiem jak wygląda taka dieta.

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To dopiero by była gimnastyka w kuchni bez laktozy i glutenu. Kompletnie nie wiem jak wygląda taka dieta.
    Jakbys musiala, to bys sie nauczyla. :) Na szczescie nie musisz! :)

Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bozia, ja dopiero za 24 dni bede mogla byc na liscie na legalu. takze czas na dziewczynke jest.. ;)

Mamy takich smarkaczy na forum? Szejm on ju! :P

iwcia77, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o to, to.. tyle, ze ja mysle, ze dziwczynkom sie to wlacza w wieku 3 latn nie 13-u ;)

no ale oczywiscie nasze dziwczynki takie nie beda, no jak, z takich fajnych matek?
    dokładnie :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    eeej, no przylazlam dopiero po nowym roku, jak rocznikowo mialam 35 i sie przyznalam. i powiedzialyscie, ze moge!

6 stycznia, 12:31 pierwszy post
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/35,9,2114.html

Usprawiedliwiona! :P
    Ale niesmak pozostal...ze Ty taka mloda jeszcze. ;)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to nie idiopatyczna, to wrogosc sluzu..
    Tak sobie zazartowalam, no! ;-)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witojcie dziolchy :) jestem w ciazy a objawow brak...troszke cycki twardzsze sie zrobily...hm

niestety z mezem mamy preferencje jesli chodzi o plec- chcielibysmy dziewczynke , wiec znajac prawo Murphiego , ktore w moim przypadku sie sparawdza to bedzie chlopak...no ale wezme co daja oby bylo zdrowe :)

Bliska 77, Pusurek, pyska_ta, paszczakin, samira, Simba, Mega, Bozia3, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, tak w ogóle to wiedzę, ze już jesteś na finiszu, córkę urodziłam w pierwszym dniu 38 tygodnia, czyli ciąża miała równiutko 37 tygodni :-)
    Po Caffe jest chyba Ewa :), no dziewczyny ale ten czas leci, ja pierniczę :)

iwcia77, caffe, samira, Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, co znowu dzis na obiad??
    Chyba krupnik zrobie. Jak przywale duzo ziemniakow i kaszy, to sie chociaz dziecko naje. ;) Jak znam zycie, to zje ze 3 talerze, poprawi miseczka platkow sniadaniowych z mlekiem i na 1,5 godziny mam spokoj. Bo potem to znowu wraca i przetrzepuje lodowke...
    Wasze dzieci tez tak jedza? To jest jakas porazka, ile taki chudy patyczak moze wciagnac i wiecznie glodny... jak pisklak jakis...

Bliska 77, samira, Simba, Mega, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dobry ranek staraczki
    u mnie lody waniliowe na sniadanie :)
    Dzien dobry!

U mnie sushi na sniadanie:-)

iwcia77, Pusurek, Reni, Simba, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witojcie dziolchy :) jestem w ciazy a objawow brak...troszke cycki twardzsze sie zrobily...hm

niestety z mezem mamy preferencje jesli chodzi o plec- chcielibysmy dziewczynke , wiec znajac prawo Murphiego , ktore w moim przypadku sie sparawdza to bedzie chlopak...no ale wezme co daja oby bylo zdrowe :)
    Iwcia, tak jak piszesz, najważniejsze, żeby dzieciątko zdrowe było ale z tym prawem faktycznie jest cos na rzeczy, moja koleżanka chciała mieć córke, po trzecim synu zrezygnowali ze starań o nią :-)

iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, tak w ogóle to wiedzę, ze już jesteś na finiszu, córkę urodziłam w pierwszym dniu 38 tygodnia, czyli ciąża miała równiutko 37 tygodni :-)
    Po Caffe jest chyba Ewa :), no dziewczyny ale ten czas leci, ja pierniczę :)

A kto po caffe? Ty Aga?
    Trzeba by jakas liste zrobic, czy co?
    Potem chyba Alis i Anna Maria, nastepnie ja, Bozia, mysza?
    Ogarnia to ktos?
    Watek nowy moze trzeba zalozyc: 35+ porody :)

paszczakin, iwcia77, samira, Bozia3, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurde, co znowu dzis na obiad??
    Chyba krupnik zrobie. Jak przywale duzo ziemniakow i kaszy, to sie chociaz dziecko naje. ;) Jak znam zycie, to zje ze 3 talerze, poprawi miseczka platkow sniadaniowych z mlekiem i na 1,5 godziny mam spokoj. Bo potem to znowu wraca i przetrzepuje lodowke...
    Wasze dzieci tez tak jedza? To jest jakas porazka, ile taki chudy patyczak moze wciagnac i wiecznie glodny... jak pisklak jakis...
    ja na dziś i jutro rosołek gotuję :-)
    ostatnio w ogóle coś mało chce mi sie jesc, z obiadu to zjadam tylko mięso jak dam radę i surówkę

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dzien dobry!

U mnie sushi na sniadanie:-)

O zesz Ty... Jakie? Co wcinasz?

Mega lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foken, to ja latam po domu w legginsach i bez cyckonosza (jak dobrze..) i wpierdzielam sloik nutelli a najlepsze ze mnie wzielo na orzeszki pini,kiedys po cos tam kupilam a teraz uprazylam na patelni i zjadlam jeszcze gorace ( a to nie moja bajka raczej) <:)

iwcia77, samira, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.u mnie piękna pogoda znów cały dzień na dworze :-D jutro mam pierwszą wizytę u lekarza trochę się boję bo bardzo szybko przeszły mi mdłości... Zawsze miałam silne do końca 3 miesiąca

anna maria, Bliska 77, samira, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak pewnie idźcie sobie..
    disappointed003.gif

p.s. dzbry
    Pusurek wrote:
    Watek nowy moze trzeba zalozyc: 35+ porody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:08

pyska_ta, KATHARINKA, iwcia77, samira, Simba, Mega, Bozia3, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze takie niedyskretne pytanko mam do tych, co brzuch rozcinany z okazji laparoskopii mialy: jak tu zrobic kupe nie napinajac sie zbytnio coby szwy nie pekly? :O Boje sie nawet baka puscic!
    ;-)

‹‹ 3324 3325 3326 3327 3328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ