X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja to samo, tez nie jem surowego.. kiedys przez przypadek zamowilam sashimi w knajpie (w nazwie nic nie sugerowalo surowego rybska) to korcilo mnie poprosic, zeby na 5 minut po piekarnika wrzucili.. Ale zjadlam, bo to oficjalne wyjscie bylo, bleh, trauma..

No nie no. Do piekarnika?? I nie mow, ze nie bylo dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, obrobilam sie! Zupa sie gotuje, pocwiczone z pania gruba, kapiel z masowaniem dupki uskuteczniony. ;) Kot nakarmiony, spi, ja moge isc do pracy.
    Matka Polka jak nic! :P

iwcia77, Bliska 77, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze, autentyczne wydarzenie z wczorajszego wieczoru, musialam sie nim z wami podzielic. ;)

Lezymy w wyrze, pozno juz chociaz jasno, ja z panem rogalem miedzy nogami, zasypiam. A chlop sie zaczyna wiercic i przytulac. Wiec ja sie pytam grzecznie: czego? No to on, ze seksu mu sie chce. Mowie mu, ze ja ledwo zyje, a poza tym rano mial. Chlop wielkie oczy i pyta: A to mi sie nie snilo??
    Myslalam, ze padne ze smiechu. :D Fakt, ze to wczesnie rano bylo, ale wygladalo na to, ze czai, co robi.
    Pomruczal jeszcze potem lekko naburmuszony, ze on to jednak woli seks wieczorem, bo przynajmniej cos z tego pamieta. :D

samira, KATHARINKA, Alis, iwcia77, Mega, ania.g, Bozia3, Sabina, polarmiś, gosia7122, mysza1975, Dorka1979, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ANdzej.. a jak się czujesz? bo znalazłam Twoje zdjecie w sieci i słabo coś ..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ef260d895fa.jpg
    buhahahahaahah świetne :D

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matka Polka jak tralala. A Ty Pusurek nie mieszkasz w Norwegii? myslalas juz o tym jakim jezykiem chcesz uczyc dziecko? pewnie dwoma. dla mnie to tez zastanawiajace

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kurcze fajnie ze tak można się wody z kramu napić :)
    a jaka to jest woda z kramu? W butelce? ;)

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Lezymy w wyrze, pozno juz chociaz jasno, ja z panem rogalem miedzy nogami, zasypiam. A chlop sie zaczyna wiercic i przytulac. Wiec ja sie pytam grzecznie: czego? No to on, ze seksu mu sie chce. Mowie mu, ze ja ledwo zyje, a poza tym rano mial. Chlop wielkie oczy i pyta: A to mi sie nie snilo??
    Myslalam, ze padne ze smiechu. :D Fakt, ze to wczesnie rano bylo, ale wygladalo na to, ze czai, co robi.
    Pomruczal jeszcze potem lekko naburmuszony, ze on to jednak woli seks wieczorem, bo przynajmniej cos z tego pamieta. :D

Piękne :D
    Reni też dzisiaj ładnie pojechała ze zdjęciem :)
    Pusurek - co to znaczy poćwiczone z pania gruba? Jakie ćwiczenia robisz?

Pusurek lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    matka Polka jak tralala. A Ty Pusurek nie mieszkasz w Norwegii? myslalas juz o tym jakim jezykiem chcesz uczyc dziecko? pewnie dwoma. dla mnie to tez zastanawiajace
    W No. Moje polskie dziecko bedzie mowilo po polsku. Norweski dojdzie pozniej. ;)

pyska_ta lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W No. Moje polskie dziecko bedzie mowilo po polsku. Norweski dojdzie pozniej. ;)
    a bo ja mam Taki dylemat, moj M to Niemiec nie rozumie po polsku ani slowa, chiclby zeby dziecko od poczatku bylo dwujezyczne. jakos mi to sobie trudno wyobrazic hmmm

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Piękne :D
    Reni też dzisiaj ładnie pojechała ze zdjęciem :)
    Pusurek - co to znaczy poćwiczone z pania gruba? Jakie ćwiczenia robisz?

Polecam goraco! Pani gruba jest w 36 tygodniu pierwszej ciazy, na oko jest sporo po 35.
    Ja robie Standing pilates i Total Body Pilates. Na brzuch nie robie, nie chce sie za bardzo napinac.
    http://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM

Alis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    a bo ja mam Taki dylemat, moj M to Niemiec nie rozumie po polsku ani slowa, chiclby zeby dziecko od poczatku bylo dwujezyczne. jakos mi to sobie trudno wyobrazic hmmm

Mialsmy tu burzliwa dyskusje o dwujezycznosci dzieci jakies 195 stron temu. ;) Konsensusu nie osiagnelysmy. ;)
    Ale byly obie opcje - 2 jezyki od poczatku albo jeden a kolejny dochodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    Jesli wolno mi sie wtracic, napisze, ze Twoje dziecko jest w bardzo dobrej sytuacji, by swietnie opanowac oba jezyki. Otoz wskazane jest, by kazdy rodzic poslugiwal sie przy dziecku swoim jezykiem ojczystym, czyli Ty po polsku, a maz po niemiecku. Jest to metoda OPOL (One Person One Language, "jedna osoboa jeden jezyk").

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:10

KATHARINKA, iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    No i mam diagnoze mojego przypadku! Dokladnie te same schizy i leki przez 10 lat, wiec nie dziwie sie juz, ze jak sie odpowiedni maz i moment znalazl, to nie chce zaskoczyc! Sama sobie mozg przyblokowalam!
    To mnie chyba teściowa psychicznie przyblokowała ;) co roku w Wigilie składając nam życzenia mówiła: i drugiego wam nie życzę! Od dwóch lat tego nie mówiła to może sie odblokuje ;)

pyska_ta, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    To mnie chyba teściowa psychicznie przyblokowała ;) co roku w Wigilie składając nam życzenia mówiła: i drugiego wam nie życzę! Od dwóch lat tego nie mówiła to może sie odblokuje ;)
    Albo tak "szczerze" Wam zyczy! :-P

Mega lubi tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale oczywiscie imie bedzie normalnie brzmiace zadna tam Hildegarda albo Siegfryd :D
    no do tego momentu mam jeszsze sporo czasu i moze sie wiele zmienic. musze troszke poszperac. hah a z norweskiego pamietam jedno piekne imie dziewczece : Villemo (dziki okruch) pieknie brzmi!

pyska_ta, iwcia77 lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Jesli wolno mi sie wtracic, napisze, ze Twoje dziecko jest w bardzo dobrej sytuacji, by swietnie opanowac oba jezyki. Otoz wskazane jest, by kazdy rodzic poslugiwal sie przy dziecku swoim jezykiem ojczystym, czyli Ty po polsku, a maz po niemiecku. Jest to metoda OPOL (One Person One Language, "jedna osoboa jeden jezyk").
    to bardzo dobry pomysl ! moje dziecko jest dopiero w staraniach :) ale syn 15letni ma problemy z niemieckim, buntuje sie i nie chce sie uczyc a w domu uparcie uzywa tylko polskiego i tu jest masakra..bo to gluuuuuupi wiek te 15 lat

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jest makaron wiec z dzieckiem po italiansku bedzie dyskutowal ja nastawilam sie na jezyk polski , bo nie wyobrazam sobie aby moje dziecko nie dogadalo sie z z polskia rodzina - ksiazki zakupione ,polska tv tez jest , wiec nie ma srania po krzakach trza sie zmusic i wprowadzac kosekwentnie jezyk polski do obiegu.
    KATHARINKA wrote:

pyska_ta, samira, Mega, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    to bardzo dobry pomysl ! moje dziecko jest dopiero w staraniach :) ale syn 15letni ma problemy z niemieckim, buntuje sie i nie chce sie uczyc a w domu uparcie uzywa tylko polskiego i tu jest masakra..bo to gluuuuuupi wiek te 15 lat
    A mieszkacie w Polsce czy w Niemczech? Zalezy tez, czy syn urodzil sie w Polsce, czy w Niemczech lub w jakim wieku zmienil kraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:20

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Niemczech tyle ze ja niemiecki bardzo dobrze znam a dla mojego syna to nowosc. mieszkamy tu prawie rok.przeciez bym go mogla nauczyc ale to jest uparty koziol...ehh..sam nie wie co chce.

Mega, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dlaczego trudno? w moim towarzystwie jest wiele dzieci 2, 3-jezycznych i swietnie sobie radza.. fakt, mowic zaczynaja pozniej, ale jak zaczna to juz w kilku jezykach naturalnie.. najlepsze co dziecku mozna dac, taki latwy start w swiat jezykow.
    Moj Adas bedzie, hmmm, pomyslmy- 4 jezyczny. W domu polski, z malymi sasiadami holenderski, w zlobku francuski w szkole polski, angielski i francuski. o! Duzo znam takich dzieci..
    Swietna inwestycja w przyszlosc dziecka, tylko nalezy pamietac o konsekwencji, tzn. byciu konsekwentnym. Jesli postanowiliscie w domu po polsku, wazne, by tej decyzji sie trzymac.

‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ