X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    ale oczywiscie imie bedzie normalnie brzmiace zadna tam Hildegarda albo Siegfryd :D
    no do tego momentu mam jeszsze sporo czasu i moze sie wiele zmienic. musze troszke poszperac. hah a z norweskiego pamietam jedno piekne imie dziewczece : Villemo (dziki okruch) pieknie brzmi!

Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie ;)
    Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie. ;)
    Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi. :P

paszczakin, KATHARINKA, Mega lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie ;)
    Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie. ;)
    Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi. :P
    ta Sunniva... cos mi sie kojarzy..chyba czytalam te imie w Sadze o Ludziach Lodu :) moj Steffen ma meskiego faworyta w postaci imienia Vincent ;) co do Baby nie mam jeszcze idei ale np Ingrid..Marit, Malin, Gudrun, Silvia to sa typowo winkingowe kobiece imiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:24

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    fajne toto.. a jak sie zdaje egzaminy, trzeba gdzies jechac, czy online?

Do stolycy trza na egzaminy. Jeden dzionek, a raczej od rana do jakiejs godz. 14. Polski - egzamin pisemny i ustny, historia Polski z geografia i wiedza o spoleczenstwie - pisemny i ustny. My zawsze zaliczamy kilkudniowy pobyt, zwiedzamy, ew jedziemy dalej. Toc dziecku trza kraj ojczysty pokazac, a ze Wawa w srodku lezy, to jest dobra baza wypadowa. :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Panda, jeszcze dla Ciebie info, znowu z inseminacyjnego. pisalam Wam o tym gosciu co z wynikow ekstra do inseminacji nie mial nic przez to, ze sobie ciepla kapiel strzelil- powtorzyli badania (bella, 14.30) i znowu super wyniki..

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja,54,169.html?sd=1
    Znaczy ugotowany plemnik - niezdatny plemnik. :P
    Zupelnie inaczej niz z ryba! :D

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo miodu ;-)

szkoda, że nie można nicku zmienić bez kasowania konta ;-)

mówcie do mnie Skrzydlimiro ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7753035bffc7.jpg

Mega, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a propo miodu ;-)

szkoda, że nie można nicku zmienić bez kasowania konta ;-)

mówcie do mnie Skrzydlimiro ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7753035bffc7.jpg
    moje Bzykofila - ładniejsze..:)

Reni, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni...kiedy Ty masz czas na zajmowanie się tymi wszystkimi bzdurami..:)

Reni, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapylodora??? Foch! :P

Reni, Bozia3, Mega, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni...kiedy Ty masz czas na zajmowanie się tymi wszystkimi bzdurami..:)

Pewnie w pracy, no bo gdzie indziej? :P

Reni, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej ;-)
    Pusurek wrote:
    Pewnie w pracy, no bo gdzie indziej? :P

Pusurek, polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatemu ogłaszam, że idę do domu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3a8bf89267b.jpg

Mega, Bursztyn, polarmiś, Simba, iwcia77, malgos741, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    A jeszcze takie niedyskretne pytanko mam do tych, co brzuch rozcinany z okazji laparoskopii mialy: jak tu zrobic kupe nie napinajac sie zbytnio coby szwy nie pekly? :O Boje sie nawet baka puscic!
    ;-)
    Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...:)

Bursztyn, Simba, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...:)
    Ej, ale mnie to naciecie przy pepku jednak boli... I okazalo sie, ze wcale tam nie mam szwu! :-P Z kupa ok. :-D

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni fajną masz pracę. U mnie nie dość że program szpiegowski zamontowany to jeszcze mam taka przeglądarkę, ze jak kiedyś chciałam odpalić jakaś stronkę to wyświetlił komunikat: "twoja przeglądarka pamięta erę kamienia łupanego - zmień ją" :D

pyska_ta, Bozia3, samira, Reni lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Ej, ale mnie to naciecie przy pepku jednak boli... I okazalo sie, ze wcale tam nie mam szwu! :-P Z kupa ok. :-D
    no boli..jak zwykłe nacięcie...:) poczekaj jak będziesz rodzić...:)

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Boziu,czy Ty robilas ostatnio moze chlodnik? Jesli tak to mozesz mi podpowiedziec jak to sie robi?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no boli..jak zwykłe nacięcie...:) poczekaj jak będziesz rodzić...:)
    Oj tam, oj tam! Pokrzycze, pomdleje, spanikuje. Ot, standardzik melodramatyczny jak przy pobieraniu krwi! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi panowie stolarze, grasujacy u mnie na poddaszu znalezli skarb! Norweskie gazety ( Przyjaciolka, Pani Domu i te klimaty ) z lat 50 i 60 ocieplajace dach! :D Siedze i przegladam, czarno - biale rozpikslowane fotki, reklamy proszku do zebow i pasty do polerowania srebrnej zastawy stolowe, porady w stylu, jak uniknac zylakow ( mocz stopy w misce z woda ), przepisy kulinarne ( smazony boczek i fasola to dobra propozycja obiadowa dla kazdego ), cudo po prostu! :)
    Musze je zabrac moim dzieciakom do szkoly, pewnie zadne z nich nie widzialo gazety z 56 roku, pokolenie na Ipodach wychowane! ;)

Bursztyn, Mega, samira, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu,czy Ty robilas ostatnio moze chlodnik? Jesli tak to mozesz mi podpowiedziec jak to sie robi?

Na poczatku musi byc zimno, wiec polecam wlozenie gaci z ice packiem. :P

‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ