X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    ale oczywiscie imie bedzie normalnie brzmiace zadna tam Hildegarda albo Siegfryd :D
    no do tego momentu mam jeszsze sporo czasu i moze sie wiele zmienic. musze troszke poszperac. hah a z norweskiego pamietam jedno piekne imie dziewczece : Villemo (dziki okruch) pieknie brzmi!

Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie ;)
    Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie. ;)
    Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi. :P

paszczakin, KATHARINKA, Mega lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie ;)
    Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie. ;)
    Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi. :P
    ta Sunniva... cos mi sie kojarzy..chyba czytalam te imie w Sadze o Ludziach Lodu :) moj Steffen ma meskiego faworyta w postaci imienia Vincent ;) co do Baby nie mam jeszcze idei ale np Ingrid..Marit, Malin, Gudrun, Silvia to sa typowo winkingowe kobiece imiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:24

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    fajne toto.. a jak sie zdaje egzaminy, trzeba gdzies jechac, czy online?

Do stolycy trza na egzaminy. Jeden dzionek, a raczej od rana do jakiejs godz. 14. Polski - egzamin pisemny i ustny, historia Polski z geografia i wiedza o spoleczenstwie - pisemny i ustny. My zawsze zaliczamy kilkudniowy pobyt, zwiedzamy, ew jedziemy dalej. Toc dziecku trza kraj ojczysty pokazac, a ze Wawa w srodku lezy, to jest dobra baza wypadowa. :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Panda, jeszcze dla Ciebie info, znowu z inseminacyjnego. pisalam Wam o tym gosciu co z wynikow ekstra do inseminacji nie mial nic przez to, ze sobie ciepla kapiel strzelil- powtorzyli badania (bella, 14.30) i znowu super wyniki..

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja,54,169.html?sd=1
    Znaczy ugotowany plemnik - niezdatny plemnik. :P
    Zupelnie inaczej niz z ryba! :D

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo miodu ;-)

szkoda, że nie można nicku zmienić bez kasowania konta ;-)

mówcie do mnie Skrzydlimiro ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7753035bffc7.jpg

Mega, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a propo miodu ;-)

szkoda, że nie można nicku zmienić bez kasowania konta ;-)

mówcie do mnie Skrzydlimiro ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7753035bffc7.jpg
    moje Bzykofila - ładniejsze..:)

Reni, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni...kiedy Ty masz czas na zajmowanie się tymi wszystkimi bzdurami..:)

Reni, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapylodora??? Foch! :P

Reni, Bozia3, Mega, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni...kiedy Ty masz czas na zajmowanie się tymi wszystkimi bzdurami..:)

Pewnie w pracy, no bo gdzie indziej? :P

Reni, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej ;-)
    Pusurek wrote:
    Pewnie w pracy, no bo gdzie indziej? :P

Pusurek, polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatemu ogłaszam, że idę do domu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3a8bf89267b.jpg

Mega, Bursztyn, polarmiś, Simba, iwcia77, malgos741, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    A jeszcze takie niedyskretne pytanko mam do tych, co brzuch rozcinany z okazji laparoskopii mialy: jak tu zrobic kupe nie napinajac sie zbytnio coby szwy nie pekly? :O Boje sie nawet baka puscic!
    ;-)
    Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...:)

Bursztyn, Simba, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...:)
    Ej, ale mnie to naciecie przy pepku jednak boli... I okazalo sie, ze wcale tam nie mam szwu! :-P Z kupa ok. :-D

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni fajną masz pracę. U mnie nie dość że program szpiegowski zamontowany to jeszcze mam taka przeglądarkę, ze jak kiedyś chciałam odpalić jakaś stronkę to wyświetlił komunikat: "twoja przeglądarka pamięta erę kamienia łupanego - zmień ją" :D

pyska_ta, Bozia3, samira, Reni lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Ej, ale mnie to naciecie przy pepku jednak boli... I okazalo sie, ze wcale tam nie mam szwu! :-P Z kupa ok. :-D
    no boli..jak zwykłe nacięcie...:) poczekaj jak będziesz rodzić...:)

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Boziu,czy Ty robilas ostatnio moze chlodnik? Jesli tak to mozesz mi podpowiedziec jak to sie robi?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no boli..jak zwykłe nacięcie...:) poczekaj jak będziesz rodzić...:)
    Oj tam, oj tam! Pokrzycze, pomdleje, spanikuje. Ot, standardzik melodramatyczny jak przy pobieraniu krwi! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi panowie stolarze, grasujacy u mnie na poddaszu znalezli skarb! Norweskie gazety ( Przyjaciolka, Pani Domu i te klimaty ) z lat 50 i 60 ocieplajace dach! :D Siedze i przegladam, czarno - biale rozpikslowane fotki, reklamy proszku do zebow i pasty do polerowania srebrnej zastawy stolowe, porady w stylu, jak uniknac zylakow ( mocz stopy w misce z woda ), przepisy kulinarne ( smazony boczek i fasola to dobra propozycja obiadowa dla kazdego ), cudo po prostu! :)
    Musze je zabrac moim dzieciakom do szkoly, pewnie zadne z nich nie widzialo gazety z 56 roku, pokolenie na Ipodach wychowane! ;)

Bursztyn, Mega, samira, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu,czy Ty robilas ostatnio moze chlodnik? Jesli tak to mozesz mi podpowiedziec jak to sie robi?

Na poczatku musi byc zimno, wiec polecam wlozenie gaci z ice packiem. :P

‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ