35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKATHARINKA wrote:ale oczywiscie imie bedzie normalnie brzmiace zadna tam Hildegarda albo Siegfryd
no do tego momentu mam jeszsze sporo czasu i moze sie wiele zmienic. musze troszke poszperac. hah a z norweskiego pamietam jedno piekne imie dziewczece : Villemo (dziki okruch) pieknie brzmi!
Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie
Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie.
Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi.paszczakin, KATHARINKA, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Niektore norweskie imiona sa ladne, szczegolnie te starsze. Bo te nowe to juz takie jak wszedzie, amerykanskie
Z norweskich moim faworytem jest Sunniva, co znaczy "podarunek od slonca". Ale to dziewczece imie.
Chociaz... Adam Sunniva? Nie, glupio jednak brzmi.moj Steffen ma meskiego faworyta w postaci imienia Vincent
co do Baby nie mam jeszcze idei ale np Ingrid..Marit, Malin, Gudrun, Silvia to sa typowo winkingowe kobiece imiona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:24
Pusurek, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:fajne toto.. a jak sie zdaje egzaminy, trzeba gdzies jechac, czy online?
Do stolycy trza na egzaminy. Jeden dzionek, a raczej od rana do jakiejs godz. 14. Polski - egzamin pisemny i ustny, historia Polski z geografia i wiedza o spoleczenstwie - pisemny i ustny. My zawsze zaliczamy kilkudniowy pobyt, zwiedzamy, ew jedziemy dalej. Toc dziecku trza kraj ojczysty pokazac, a ze Wawa w srodku lezy, to jest dobra baza wypadowa.Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Panda, jeszcze dla Ciebie info, znowu z inseminacyjnego. pisalam Wam o tym gosciu co z wynikow ekstra do inseminacji nie mial nic przez to, ze sobie ciepla kapiel strzelil- powtorzyli badania (bella, 14.30) i znowu super wyniki..
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja,54,169.html?sd=1
Zupelnie inaczej niz z ryba!paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pyska_ta wrote:A jeszcze takie niedyskretne pytanko mam do tych, co brzuch rozcinany z okazji laparoskopii mialy: jak tu zrobic kupe nie napinajac sie zbytnio coby szwy nie pekly?
Boje sie nawet baka puscic!
Bursztyn, Simba, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...
Z kupa ok.
-
Reni fajną masz pracę. U mnie nie dość że program szpiegowski zamontowany to jeszcze mam taka przeglądarkę, ze jak kiedyś chciałam odpalić jakaś stronkę to wyświetlił komunikat: "twoja przeglądarka pamięta erę kamienia łupanego - zmień ją"
pyska_ta, Bozia3, samira, Reni lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Brzuch nie jest rozcinany przy laparoskopii i nie ma to nic wspólnego z robieniem kupy. To trzy malutkie nacięcia szerokości 0,5 cm z pojedynczymi szwami, które w kupie zupełnie nie przeszkadzają, ani nie bolą. Nie buduj jakichś historii dramatycznych tam, gdzie ich nie ma...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA moi panowie stolarze, grasujacy u mnie na poddaszu znalezli skarb! Norweskie gazety ( Przyjaciolka, Pani Domu i te klimaty ) z lat 50 i 60 ocieplajace dach!
Siedze i przegladam, czarno - biale rozpikslowane fotki, reklamy proszku do zebow i pasty do polerowania srebrnej zastawy stolowe, porady w stylu, jak uniknac zylakow ( mocz stopy w misce z woda ), przepisy kulinarne ( smazony boczek i fasola to dobra propozycja obiadowa dla kazdego ), cudo po prostu!
Musze je zabrac moim dzieciakom do szkoly, pewnie zadne z nich nie widzialo gazety z 56 roku, pokolenie na Ipodach wychowane!Bursztyn, Mega, samira, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny