X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Amen :)

Bursztyn , nie tragizuj bo nie jest tragicznie, to Wam tylko da kopa żeby wreszcie zawalczyć a nie tylko tempki mierzyć testy kupować i rozmawiać ze soba przez telefon
    zaczęła sie walka na serio!

no!!

Sabina, Bursztyn, Mega, malgos741, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jeszcze trochę cierpliwoći, zaciskaj nogi, niech Mały wytrzyma choć te dwa tygodnie :) POwiedz, gdzie mu będzie lepiej?? ;)

zaciskam i już leże Sabinko
    dla męża też zaciskać ? ;)

Sabina, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa super ze wszystko ok

EwaT lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Jak lubi ;)

Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Bursztyn , nie tragizuj bo nie jest tragicznie, to Wam tylko da kopa żeby wreszcie zawalczyć a nie tylko tempki mierzyć testy kupować i rozmawiać ze soba przez telefon
    zaczęła sie walka na serio!

no!!
    no, zaczela sie
    tylko ze on tutaj poza ivf nic innego nie proponuja

Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz i głowa do góry
    picgifs-clapping-491518.gif
    Bursztyn wrote:
    jest, bo tak wlasnie sie czuje, nie bede sobie wmawiac ze czuje sie inaczej, bo wygladaloby to jak na treningu Amway- wszystko super nawet jak nie jest super, powinnam pewnie jeszcze sobie sama bravo bic ;)

Sabina, Mega, Simba, Bozia3, Bursztyn, moremi, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no niestety chyba tak. Kiedyś słyszałam ze na przyspieszenie porodu jak dziecku sie nie spieszy zalecają sex. Pewnie nie na kazda to dziala, ale...

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no, zaczela sie

ale jeszcze nie znasz swoich wyników!
    a plemniory może sie da podrasować?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie mam wyjscia..
    jakie te piplaki słodkie....nie mogłam sie napatrzeć

fajnie ze jeszcze to nie poród :)

jak syna urodziłam to tez był taki wózek ,stał przed sala i tam wkładałyśmy dzieciaczki jak wietrzyłyśmy salę i na korytarz wystawialiśmy pojazd ,super to wyglądało,tyle dzieci ,jak śledziki obok siebie :D

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no niestety chyba tak. Kiedyś słyszałam ze na przyspieszenie porodu jak dziecku sie nie spieszy zalecają sex. Pewnie nie na kazda to dziala, ale...
    Też o tym słyszałam. Mi pomogło mycie okien, ale Ty Ewa na razie tego nie czytaj, leż, odpoczywaj, skoro jeszcze możesz, to korzystaj :)

Mega, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam odmóżdżyć się przed TV i zaraz spać. Dobrej nocy dziewczyny :)

Pusurek, Dorka1979, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo to, ze orgazm to skurcze macicy, a ty po to bierzesz no - spe i magnez, zeby one ustapily. Wiec daj Tomaszkowi pobyc w srodku jeszcze troche, maz? Coz, jak jest taki fantastyczny, to skuma, ze to cel wyzszy. ;)

EwaT, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no, zaczela sie

Niemozliwe - na pewno alternatywa dla IVF moze byc poklepanie po ramieniu i powiedzenie, ze wszystko bedzie dobrze.
    Ja sie tez oburzalam, ze tu nic nie proponuja, ale w sumie to NAM nic innego nie zaproponowali. Paszcze, ktora jest mlodsza, do tej pory mecza IUI. Po prosty kazdy przypadek jest inny a i wiek niestety robi swoje. Nie chca marnowac czasu, tak sadze.
    Ok. Wiadomo, ze oni proponuja jedno, a Wy ze swojej strony robcie drugie (=Boziowe suplementy itd.) I bedzie git!

Bursztyn, moremi, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    masz i głowa do góry
    picgifs-clapping-491518.gif

No wlasnie. Przywolywalam Cie telepatycznie :)

Bozia3, Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia dobrze że jesteś jeszcze w dwupaku, a jeśli chcesz pić kawkę to kup bez kofeiny, smaczna i indentyczna co z kofeiną może jedyne co to kopa nie daje, idzie się przyzwyczaić. Ja piję ją już od roku bo lekarz mi zabronił przez wysoką prolaktynę.

EwaT lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ewcia dobrze że jesteś jeszcze w dwupaku, a jeśli chcesz pić kawkę to kup bez kofeiny, smaczna i indentyczna co z kofeiną może jedyne co to kopa nie daje, idzie się przyzwyczaić. Ja piję ją już od roku bo lekarz mi zabronił przez wysoką prolaktynę.

Ale to musialas pic chyba bardzo duzo i bardzo mocna?
    Hmm, ale teraz doczytuje, ze kawa obniza PRL, wiec o co tu chodzi? Co mowil lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:55

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niby tak, tylko nie wiem czy morfologia moze az tak ulec zmianie...
    prawda jest taka, że raczej nie ulegnie zmianie....i nie ma się co oszukiwać i wmawiać cudów. Natomiast i ja i Aga zaszłyśmy przy niskiej morfologii ( u mnie 5%), ale ja wpychałam codziennie mojemu suplementy przez jakies 5-6 miesięcy regularnie. Trzeba tego pilnować. One nie zmienią morfologii, ale bardzo poprawią jakość nasienia jeśli chodzi o ilość plemników i te wszystkie inne ważne parametry. 3% ze zwyczajnej ilości to dużo mniej, niż z tej podrasowanej - i to może wystarczyć na naturalną ciążę.
    Dlatego wydaje mi się, że w przypadku Pandy problem można łatwo rozwiązać. U Ciebie można podkręcić ilość i lepkość - co bardzo zwiększy szansę. Jeśli to nie pomoże - to masz szansę na in vitro - bo z 3% to jest z czego wybrać....
    Ja bym na Twoim miejscu nie zwlekała - tylko zamówiła suplementy i zaczęła tego pilnować....

Bursztyn, Simba, EwaT, moremi, iwcia77, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mamuśka37 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam jeśli w nieodpowiednim miejscu pytam,ale szukalam i nie odnalazłam . A mianowicie martwi mnie jedna rzecz zawsze miałam cykle 25 dniowe, wg tego wczoraj powinnam była dostać @. Niestety miałam tylko plamienie przez jakieś dwie godziny i na tym koniec. Dzisiaj w południe znowu zaczelam plamić w większej ilości,ale nie na tyle by musieć zmieniać wkładkę. Ból jak na @ , szyjka nisko ,średnio twarda i średnio zamknięta. Test ciążowy negatywny. Martwię się ,że coś nie tak z moimi hormonami. Jakie badania powinnam wykonać by to sprawdzić . Nadmieniam iż plamienia po raz pierwszy pojawiły się u mnie. Wcześniej zawsze @ zaczynała się od krwawienie nie pozostawiającego wątpliwości czym jest. Dziękuję z gory za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niemozliwe - na pewno alternatywa dla IVF moze byc poklepanie po ramieniu i powiedzenie, ze wszystko bedzie dobrze.
    Ja sie tez oburzalam, ze tu nic nie proponuja, ale w sumie to NAM nic innego nie zaproponowali. Paszcze, ktora jest mlodsza, do tej pory mecza IUI. Po prosty kazdy przypadek jest inny a i wiek niestety robi swoje. Nie chca marnowac czasu, tak sadze.
    Ok. Wiadomo, ze oni proponuja jedno, a Wy ze swojej strony robcie drugie (=Boziowe suplementy itd.) I bedzie git!
    no w sumie tak, bo jesli inaczej sie nie da no to co moga zaproponowac...
    tyle tylko ze zadnego monitoringu u mnie nie bedze zeby sie np. przekonac czy jest owulacja, czy pecherzyki pekaja, nic z tych rzeczy, jedno badanie dzis mialam na hormony i na tym koniec. Wyniki to nawet nie wiem kiedy, nastepna wizyta 21 pazdziernika, a wczesniej bede mialla usg brzucha i hsg tylko tez nie wiem czy za miesiac, dwa czy trzy....
    A zreszta, nie chce mi sie juz o tym myslec

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bursztyn trzymam kciuki!
    Andzej - nie wiem jak to zrobisz, ale dawaj znaki.
    No i gdzie jest Mysza sie pytam????
    no przecież mówiłam , ze wróci za miesiąc , po miesiącu miodowym ;)

‹‹ 3380 3381 3382 3383 3384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ