X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Powiem Wam, ze troche jestesmy podlamani, mozna sie pocieszac ale te 3% to bardzo cienko, ponizej normy ktora i tak jest jaka jest. Moj chlop sobie troche wykrakal. Jak pomysle, ze mnie tez zabawa w hsg czeka to mi sie robi slabo.
    Bursztyn, nie dołuj sie. To wszystko jest do przejścia. Jak juz sie zacznie, to krok po kroku, ze wspomagaczami, z badaniami, nawet sie nie obejrzysz jak będziesz w ciazy.
    Chcecie wiedzieć co jest nie tak. To ważny krok i odważny. Wolisz siedzieć, biadolić (wiem, ze nie biadolisz, ale potrzebuje trochę dramatyzmu ;) i potem zorientować sie za 10 lat ze mozna było coś zrobić? Nie. Bo juz zaczęliście. Największy krok za Wami.
    Wiem, ze ta droga jest trochę przykra i ciężka. Mnie najbardziej wkurwialo poczucie niesprawiedliwości. Ale koniec końców nie wyobrażam sobie, ze mogłam z tego zrezygnować z leku przed HSG czy laparo, czy zastrzykami w brzuch ;). Ostatecznie to jest forum dla fajterek, a nie dla zasmarkanych dziewczynek. Do boju!

iwcia77, Sabina, malgos741, Mega, Pusurek, samira, Bliska 77, Bursztyn, EwaT, Reni, Bozia3, mysza1975, Dorka1979, paszczakin, gosia7122 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, nic dodac nic ujac...

Mega, Sabina, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Simba, nic dodac nic ujac...
    ja też pod tym się podpiszę, Simba ma świętą rację.

samira, Sabina, Bliska 77, Bursztyn, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bursztyn, nie dołuj sie. To wszystko jest do przejścia. Jak juz sie zacznie, to krok po kroku, ze wspomagaczami, z badaniami, nawet sie nie obejrzysz jak będziesz w ciazy.
    Chcecie wiedzieć co jest nie tak. To ważny krok i odważny. Wolisz siedzieć, biadolić (wiem, ze nie biadolisz, ale potrzebuje trochę dramatyzmu ;) i potem zorientować sie za 10 lat ze mozna było coś zrobić? Nie. Bo juz zaczęliście. Największy krok za Wami.
    Wiem, ze ta droga jest trochę przykra i ciężka. Mnie najbardziej wkurwialo poczucie niesprawiedliwości. Ale koniec końców nie wyobrażam sobie, ze mogłam z tego zrezygnować z leku przed HSG czy laparo, czy zastrzykami w brzuch ;). Ostatecznie to jest forum dla fajterek, a nie dla zasmarkanych dziewczynek. Do boju!
    Simba jak na babkę pod wpływem hormonów to napisałaś to tak, że poszło w piety :)
    A teraz niech ktoś przyprowadzi Mango, dobrze? Wyryjemy to co napisałaś w glinie albo wyhaftujemy ściegiem dowolnym i damy, żeby sobie dziewczę wzięło do serca te słowa :) Mango słyszysz??

pyska_ta, Mega, Bliska 77, Bursztyn, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dobrze gada, dac jej soczku ( bo wodki nie moze ;) )

Sabina, Simba, malgos741, Bliska 77, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze gadasz Simba, gdyby nie to ze ty ciężarna wódki bym ci dala ;)

Sabina, Simba, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wole pyfko :)
    Tera sie o Andzeja na czezwo martwić muszę.

Sabina, Mega, samira, malgos741, Bliska 77, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzieki. :) Ale ja tez, przyznam szczerze, ze wyszlam juz poza etap startowania w zawodach tylko dla samego startowania. To mamy juz za soba, teraz zabawa jest ciut powazniejsza, bo i sa wyniki, i naklad nasz w jej sport wiekszy. I ja jestem raczej z tych ambitnych matek. ;) Jesli kiedys postanowi, ze koniec ze sportem, to nic na sile, ale mysle, ze bede troche zawiedziona.
    Moze Twojej malej troche brak wiary w siebie? Cos sobie w glowce wymyslila i sie zablokowalo? Kto tam te male glowinki ogarnie. ;)
    Pewnie ze nic na sile ale trzymam kciuki za twoja corke, oby zapal i chec do walki jak najdluzej Jej nie opuszczal :-)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Powiem Wam, ze troche jestesmy podlamani, mozna sie pocieszac ale te 3% to bardzo cienko, ponizej normy ktora i tak jest jaka jest. Moj chlop sobie troche wykrakal. Jak pomysle, ze mnie tez zabawa w hsg czeka to mi sie robi slabo.
    Bursztynku, to zrozumiala ze czujecie sie zrezygnowani, spojrz jednak ile z nas wyszlo z takich opresji z pozytywnymi testami :-) , glowa do gory, po oswojeniu sie z wynikami czas na dzialanie, bo szkoda tego czasu

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wole pyfko :)
    Tera sie o Andzeja na czezwo martwić muszę.
    No wlasnie i tak cale zycie :-)

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, głowa do góry, trzeba walczyć.

Moim zdaniem, na tym etapie ciąży, na którym jest Ewa, to jeśli się da to będą wstrzymywali poród. Bo to jednak trochę wcześnie o jakieś 2 tygodnie.

Bursztyn, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza się pojawiła :)
    Tzn, jeszcze nic nie napisała, ale wiem że jest :)

Dawaj fotki, relacje, jak noc poślubna i podróż poślubna? I gdzieś się tyle czasu bez nas szlajała??? Tylko nie gadaj, że z mężem, bo Ci nie uwierzymy... ;)

Mega, Bliska 77, samira, malgos741, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    no.... :)

Bliska 77, Simba, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki za dobre slowo, bedzie co ma byc.

Bliska 77, Sabina, Mega, samira, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to no to na razie jakies zrezygnowane i zdechłe jest. To powinno być takie NO ze szyby zadrża. No!

Bliska 77, Simba, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki Dziewczynki za dobre slowo, bedzie co ma byc.
    Co ma byc to bedzie ale Wy zrobcie zo w Waszej mocy :-)

Mega, Simba, Bursztyn, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, daj głos!

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki spadam, bo u nas burza jak cholera sie zaczyna zatem uciekam od tableta, jakby cos to do jutra

Mega, caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska czytałam o Twojej córce. No wiec możesz tez nie wiedzieć, czy ktoś jej czegos nie powiedział.
    Ze mna było tak, ze w wieku ośmiu lat byłam bardzo wysoka na swój wiek i - tak mi sie wydaje - mogłam wyglądać trochę poczwarkowato, bo miałam długie nogi, krótki tulow...no wiadomo....człowiek sie kształtuje. I bardzo dobrze pamietam kretyńska nauczycielkę od WF która na widok mojego biegu, zaczęła sie ze mnie śmiać i szydzic z innymi dziećmi. To poskutowalo blokada na 27 lat, bo dopiero od ubiegłego roku zaczęłam znowu biegać. I powiem Ci ze nawet w wieku 35 lat cieżko mi sie było przełamać. Czasem jedno słowo, śmiech potrafią człowieka zniechęcić. To moze nie byc ten przypadek, ale wiem ze z dziećmi trzeba postępować bardzo ostrożnie jeśli chodzi o ich ciało, ich umiejętności. A przede wszsytkim musza czuć, ze sa bezpieczne i kochane nawet jeśli nie sa mistrzami swiata :) Ale co ja Ci tu ględze, ostatecznie Ty jesteś juz matka ;) Cały obraz w moim przypadku został dopełniony przez mojego ojca, bo przecież kazano nam stawać na rękach, a ja miałam bardzo słabe ręce, a poza tym bałam sie takich akcji. No i mój ojciec próbował mnie uczyć w debilny sposób, tracąc przy tym cierpliwość...Trauma gotowa :)

Mega, Bursztyn, samira, caffe, Sabina, ania.g, moremi, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Moze trochę wiecej entuzjazmu co? Jakiś wykrzyknik, cokolwiek??

Mega, samira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3378 3379 3380 3381 3382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ