X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Rozumiem Twoje wkurzenie. Ja mialabym identycznie.
    I nie wiem czy postapilas slusznie, czy nie, bo nie wiem jaka jest Twoja corka, ale ducha walki mozna ksztaltowac od poczatku. I nie ma znaczenia, czy sie wygra, czy przegra ( oczywiscie, smak zwyciestwa jest lepszy ), ale wazne jest brac udzial.
    Kolejnym razem bedzie lepiej. :) Niech sie mala nie frustruje Twoimi gadkami, a Ty sie nie frustruj jej rezygnacja. :)
    dzięki :-), wkurzyłam się, bo pierwszy raz coś takiego jej się zdarzyło, właśnie, dobrze napisałaś, kształtować ducha walki, jakiego qrwa ducha jak nawet nie spróbowała.......

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale byl Niemcem, wiec nie wiem, czy to sie liczy. ;) Jednak jest to calkiem mozliwe, ze w Norwegii nie ma ginekologow! :D
    znaczy ze sami przyjezdni... ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy.
    Byla to wizyta na fundusz.
    Wszystko dobrze poza morfologia, tutaj norma jest 5% a R. ma 3%, lekarz z jednej strony powiedzial ze w tym moze tkwic problem, a z drugiej nie zalamywal specjalnie rak, kazal brac witaminy, zdrowy tryb zycia, ruch i wakacje soobie zafundowac po czym przyjsc za 3 miesiace zbadac jeszcze raz chlopakow.
    Mi pobrali krew, LH, FSH, prolaktyna chyba i jeszcze cos tam bylo ale nie doczytalam. Dostane zaproszenie na usg jajnnikow i jamy brzusznej oraz na Hsg.
    Zapytal ile ssie staramy wiec niestety musialam sciemnic ze przwie 3 lata - tak jak powiedzialam mojemu lekarzowi rodzinnemu- bo inaczej nie dostalabym skierowanie nigdzie, wiec powiedzial zeby pomyslec o Ivf, do 39 roku zycia jest refund., po kosztuje u nich mniej wiecej 3000 £.Powiedzial ze jesli chce moge zrobic AMH, ale to jest ppelnoplatne, kosztuje 100 £, wiec narazie sobie odpuszcze bo mi to nie jest do niczego potzrebne w tej chwili.
    To chyba tyle. Najlepiej wiec nie jest. No i nie wiadomo jak wypadna moje badnia.

Bliska 77, ania.g, Pusurek, samira, anna maria, iwcia77, moremi, gosia7122, EwaT, Bozia3, Viv78, mysza1975, Dorka1979, paszczakin lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a może Twojej córce ktoś coś powiedział przykrego i dlatego zrezygnowała. Może ktoś się z niej śmiał. Dziecko nie wszystko powie. Nie będę oceniać czy słusznie jej nagadałaś bo sama nie jestem matką idealną.

Bliska 77, Mega, anna maria, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wrocilismy.
    Wszystko dobrze poza morfologia, tutaj norma jest 5% a R. ma 3%, lekarz z jednej strony powiedzial ze w tym moze tkwic problem, a z drugiej nie zalamywal specjalnie rak, kazal brac witaminy, zdrowy tryb zycia, ruch i wakacje soobie zafundowac po czym przyjsc za 3 miesiace zbadac jeszcze raz chlopakow.
    Mi pobrali krew, LH, FSH, prolaktyna chyba i jeszcze cos tam bylo ale nie doczytalam. Dostane zaproszenie na usg jajnnikow i jamy brzusznej oraz na Hsg.
    Zapytal ile ssie staramy wiec niestety musialam sciemnic ze przwie 3 lata - tak jak powiedzialam mojemu lekarzowi rodzinnemu- bo inaczej nie dostalabym skierowanie nigdzie, wiec powiedzial zeby pomyslec o Ivf, do 39 roku zycia jest refund., po kosztuje u nich mniej wiecej 3000 £.Powiedzial ze jesli chce moge zrobic AMH, ale to jest ppelnoplatne, kosztuje 100 £, wiec narazie sobie odpuszcze bo mi to nie jest do niczego potzrebne w tej chwili.
    To chyba tyle. Najlepiej wiec nie jest. No i nie wiadomo jak wypadna moje badnia.
    Bursztyn, najlepiej nie ale źle też nie jest, tak jak pisałam, mój m morfologie miał ok 4%, dało radę, niech bierze zestaw, który zapodała Bozia (mój miał praktycznie taki sam) i nie stresujcie się tym, wierzę, że nic straconego, że dużo przed Wami

Bursztyn, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aga a może Twojej córce ktoś coś powiedział przykrego i dlatego zrezygnowała. Może ktoś się z niej śmiał. Dziecko nie wszystko powie. Nie będę oceniać czy słusznie jej nagadałaś bo sama nie jestem matką idealną.
    też mi to przyszło do głowy ale mówi, ze nikt jej nic nie mówił aj, tam samo życie, no cóz, nigdy za dobrze być nie może, dzięki, wiem, że chyba przesadziłam .......

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, wszystko jest możliwe. Myślę że wszystko się ułoży <3

Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wrocilismy.

Ale przynajmniej wiecie juz troche, na czym stoicie. Po Twoich badaniach tez juz duzo bedzie mozna wywnioskowac. A chlopu suplementy. Tylko jak on tyle podrozuje, to gdzie zdrowy tryb zycia, kruca bomba?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    też mi to przyszło do głowy ale mówi, ze nikt jej nic nie mówił aj, tam samo życie, no cóz, nigdy za dobrze być nie może, dzięki, wiem, że chyba przesadziłam .......
    Aga, ja ostatnio zrobiłam młodej dym bo rozsypała pół paczki płatków kukurydzianych po podłodze. Głupie płatki, nie warte nerwów a ja wybuchłam. Przepraszałam ją potem za moją reakcję ale i tak mam wyrzuty sumienia.

Bliska 77, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn nie jest najgorzej, przynajmniej coś juz wiecie. Teraz sie trzeba wziąć za siebie i do przodu. Bezie dobrze, zobaczysz. A twoje wyniki kiedy?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aga, ja ostatnio zrobiłam młodej dym bo rozsypała pół paczki płatków kukurydzianych po podłodze. Głupie płatki, nie warte nerwów a ja wybuchłam. Przepraszałam ją potem za moją reakcję ale i tak mam wyrzuty sumienia.
    no właśnie te wyrzuty sumienia, człowiek chciałby żeby wszystko było ok, tak przy okazji, teraz nasunęła mi się myśl, że ciąża i poród to dopiero początek bardzo długiej drogi, drogi na której zmierzymy się chyba ze wszystkimi możliwymi uczuciami od radości i łez szczęścia po nerwy, wybuchy i cholerne wyrzuty sumienia

Mega, samira, ania.g, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dzięki :-), wkurzyłam się, bo pierwszy raz coś takiego jej się zdarzyło, właśnie, dobrze napisałaś, kształtować ducha walki, jakiego qrwa ducha jak nawet nie spróbowała.......

Moze jest wlasnie bardzo ambitna i bala sie porazki? Wolala odpuscic?
    Moja do tej pory beczy, jak jej nie pojdzie na zawodach, nie znosi przegrywac i strasznie to przezywa. Musi byc najlepsza i juz. Na ostatnich zawodach skakala m. in. wzwyz - pobila swoj rekord, ale jeszcze jej bylo malo, bo to byly krajowe zawody i chciala miesc 3 miejsce. Zajela 4 i beczy. I na mnie wrzeszczy, kiedy mowie, ze jest zajebista i zrobila swietna robote. Ochlonela dopiero po jakichs 2 godzinach.
    Wiec tak ostroznie z ta pasja do sportu, bo jak trafisz na ambitniaka, to przekichane. ;)

Bliska 77, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moze jest wlasnie bardzo ambitna i bala sie porazki? Wolala odpuscic?
    Moja do tej pory beczy, jak jej nie pojdzie na zawodach, nie znosi przegrywac i strasznie to przezywa. Musi byc najlepsza i juz. Na ostatnich zawodach skakala m. in. wzwyz - pobila swoj rekord, ale jeszcze jej bylo malo, bo to byly krajowe zawody i chciala miesc 3 miejsce. Zajela 4 i beczy. I na mnie wrzeszczy, kiedy mowie, ze jest zajebista i zrobila swietna robote. Ochlonela dopiero po jakichs 2 godzinach.
    Wiec tak ostroznie z ta pasja do sportu, bo jak trafisz na ambitniaka, to przekichane. ;)
    oj wiem wiem, sama wiesz pewnie, ze wszystko jest takie oczywiste w teorii, no nic, trzeba przejść nad tym do porządku dziennego i tyle, chyba masz rację, bo cioci powiedziała, ze nie da rady......
    Swoją drogą zdolniacha z tej Twojej córki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 18:40

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    oj wiem wiem, sama wiesz pewnie, ze wszystko jest takie oczywiste w teorii, no nic, trzeba przejść nad tym do porządku dziennego i tyle, chyba masz rację, bo cioci powiedziała, ze nie da rady......
    Swoją drogą zdolniacha z tej Twojej córki :-)

Dzieki. :) Ale ja tez, przyznam szczerze, ze wyszlam juz poza etap startowania w zawodach tylko dla samego startowania. To mamy juz za soba, teraz zabawa jest ciut powazniejsza, bo i sa wyniki, i naklad nasz w jej sport wiekszy. I ja jestem raczej z tych ambitnych matek. ;) Jesli kiedys postanowi, ze koniec ze sportem, to nic na sile, ale mysle, ze bede troche zawiedziona.
    Moze Twojej malej troche brak wiary w siebie? Cos sobie w glowce wymyslila i sie zablokowalo? Kto tam te male glowinki ogarnie. ;)

Mega, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chce ktoras pieska? Przyjaciolka moja sprzedaje. Miala 13, ten jest ostatni.
    Uwielbiaja dzieci :)
    http://alegratka.pl/ogloszenie/landseer-piesek-niewystawowy-bor-23428172.html

Mega, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no właśnie te wyrzuty sumienia, człowiek chciałby żeby wszystko było ok, tak przy okazji, teraz nasunęła mi się myśl, że ciąża i poród to dopiero początek bardzo długiej drogi, drogi na której zmierzymy się chyba ze wszystkimi możliwymi uczuciami od radości i łez szczęścia po nerwy, wybuchy i cholerne wyrzuty sumienia
    Lepiej bym tego nie ujęła.

Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Angelina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam wszystkich. Mam 36 lat , starania czynimy od ok października.
    Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszła słabiutka druga po ok. 10 min. podczas gdy na teście pisze że wynik odczytywać do 5 min.
    W dwóch poprzednich ciążach nie miałam takiej sytuacji - test od razu wychodził. Aha dodam, że test robiłam popołudniu w 11 dniu po ovu.
    Czy ktoś miał taki przypadek?

samira, Bliska 77, polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, od jutra nowy Shape z najnowsza plyta Chodaowskiej. Trening nazywa sie Super Kardio, wiec zakladam, ze bedzie mega spalanie i rownie mega wycisk. :)

Viv78, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze troche jestesmy podlamani, mozna sie pocieszac ale te 3% to bardzo cienko, ponizej normy ktora i tak jest jaka jest. Moj chlop sobie troche wykrakal. Jak pomysle, ze mnie tez zabawa w hsg czeka to mi sie robi slabo.

Mega, Simba, samira, iwcia77, Sabina, Bliska 77, EwaT, Bozia3, Viv78 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Powiem Wam, ze troche jestesmy podlamani, mozna sie pocieszac ale te 3% to bardzo cienko, ponizej normy ktora i tak jest jaka jest. Moj chlop sobie troche wykrakal. Jak pomysle, ze mnie tez zabawa w hsg czeka to mi sie robi slabo.
    glowa do góry wierze ze bedzie w porządku

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ