X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    prawda jest taka, że raczej nie ulegnie zmianie....i nie ma się co oszukiwać i wmawiać cudów.
    no wlasnie, tego sie obawialam
    Bozia3 wrote:
    Natomiast i ja i Aga zaszłyśmy przy niskiej morfologii ( u mnie 5%)
    tylko ze 5% to jest jeszcze norma, a 3 juz nie, o kazdy procent robi tutaj duuuuza roznice
    Bozia3 wrote:
    ale ja wpychałam codziennie mojemu suplementy przez jakies 5-6 miesięcy regularnie. Trzeba tego pilnować. One nie zmienią morfologii, ale bardzo poprawią jakość nasienia jeśli chodzi o ilość plemników i te wszystkie inne ważne parametry. 3% ze zwyczajnej ilości to dużo mniej, niż z tej podrasowanej - i to może wystarczyć na naturalną ciążę.
    inne parametry mial dosc dobre, ale podrasowac zawsze warto
    kupie te preparaty i niech je

malgos741, Bozia3, Simba, moremi, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale to musialas pic chyba bardzo duzo i bardzo mocna?
    Hmm, ale teraz doczytuje, ze kawa obniza PRL, wiec o co tu chodzi? Co mowil lekarz?
    Miałam trzykrotnie wyższą prolaktynę, przyczyna mikrogruczolak przysadki mózgowej powiedział żebym kawy nie piła nawet lekkiej i biorę lek Norprolac, teraz pół tabletki. Kawy z kofeiną nie piję prawie od roku czasu, a kiedyś nie mogłam się obudzić bez kawy. :)
    Piłam dwie dziennie, kawa z dwóch płaskich łyżeczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:15

Pusurek lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka37 wrote:
    Przepraszam jeśli w nieodpowiednim miejscu pytam,ale szukalam i nie odnalazłam . A mianowicie martwi mnie jedna rzecz zawsze miałam cykle 25 dniowe, wg tego wczoraj powinnam była dostać @. Niestety miałam tylko plamienie przez jakieś dwie godziny i na tym koniec. Dzisiaj w południe znowu zaczelam plamić w większej ilości,ale nie na tyle by musieć zmieniać wkładkę. Ból jak na @ , szyjka nisko ,średnio twarda i średnio zamknięta. Test ciążowy negatywny. Martwię się ,że coś nie tak z moimi hormonami. Jakie badania powinnam wykonać by to sprawdzić . Nadmieniam iż plamienia po raz pierwszy pojawiły się u mnie. Wcześniej zawsze @ zaczynała się od krwawienie nie pozostawiającego wątpliwości czym jest. Dziękuję z gory za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
    Zawsze musi byc ten pierwszy raz kiedy jest inaczej niz zwykle. Na razie sie ńie przejmuj tylko czekaj na@'lub + .

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    iwcia sprawdzaj sobie też ciśnienie w domu, jeśli masz czym...bo być może masz jakiś lęk przed lekarzami...moja kumpela z pracy tak miała - jak tylko szła do lekarza na zmierzenie ciśnienia - to jej waliło w górę bez powodu, a w domu mierząc sobie sama miała normalne....może Ciebie to też dotyczy? U niej skończyło się tak, że zapisywała te swoje pomiary w zeszycie i pokazywała lekarzom i oni dali jej spokój z lekami, bo każdy pomiar przy lekarzu był bardzo wysoki - ale z tego wynika, że niemiarodajny...
    A może ma Jatrofobię to jest strach , fobia przed lekarzami

iwcia77 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Jutro napisze wiecej.

ania.g, samira, Simba, malgos741, Dorka1979, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    no to super jako że mamy te same terminy ,ciekawe czy moje dziecię też ma podobną wagę ja idę za tydzień do gina to się okaże,chyba że nie będzie usg...
    to wymuś na nim żeby zrobił . Ja jak z poprzednimi ciążami chodziłam od samego początku co miesiąc to odkąd było widać bicie serca to za każdym razem miałam USG i to było bez proszenia się , oczywiście wizyty były prywatne

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dobrze gadasz Simba, gdyby nie to ze ty ciężarna wódki bym ci dala ;)
    A ja się winka na tą okoliczność napiję

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mysza, daj głos!
    A co to pies , że ma dać głos ?
    siad

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bliska czytałam o Twojej córce. No wiec możesz tez nie wiedzieć, czy ktoś jej czegos nie powiedział.
    Ze mna było tak, ze w wieku ośmiu lat byłam bardzo wysoka na swój wiek i - tak mi sie wydaje - mogłam wyglądać trochę poczwarkowato, bo miałam długie nogi, krótki tulow...no wiadomo....człowiek sie kształtuje. I bardzo dobrze pamietam kretyńska nauczycielkę od WF która na widok mojego biegu, zaczęła sie ze mnie śmiać i szydzic z innymi dziećmi. To poskutowalo blokada na 27 lat, bo dopiero od ubiegłego roku zaczęłam znowu biegać. I powiem Ci ze nawet w wieku 35 lat cieżko mi sie było przełamać. Czasem jedno słowo, śmiech potrafią człowieka zniechęcić. To moze nie byc ten przypadek, ale wiem ze z dziećmi trzeba postępować bardzo ostrożnie jeśli chodzi o ich ciało, ich umiejętności. A przede wszsytkim musza czuć, ze sa bezpieczne i kochane nawet jeśli nie sa mistrzami swiata :) Ale co ja Ci tu ględze, ostatecznie Ty jesteś juz matka ;) Cały obraz w moim przypadku został dopełniony przez mojego ojca, bo przecież kazano nam stawać na rękach, a ja miałam bardzo słabe ręce, a poza tym bałam sie takich akcji. No i mój ojciec próbował mnie uczyć w debilny sposób, tracąc przy tym cierpliwość...Trauma gotowa :)
    trzeba było tą nauczycielkę kopnąć w kostkę niech ma za swoje suka

• Alis Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja też jestem. Uspokojona po wizycie. Następna za miesiąc. A na razie można spokojnie remontować mieszkanie :)

Bursztyn u nas też wyniki były kiepskie - podobne do waszych o ile pamiętam. Przy następnym teście się poprawiły nieco. U nas był alkohol ograniczony, sauna w odstawkę i wcinanie pestek dyni i orzeszków. Ale nawet przy tych kiepskich wynikach specjaliści twierdzili, że to nie jest problem i tak naprawdę radzili tylko cierpliwośc. Wiec się nie łamcie.

Bursztyn, Bozia3, malgos741, Sabina, Simba, EwaT, Mega, Pusurek, Bliska 77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    fajnie ze jeszcze to nie poród :)

jak syna urodziłam to tez był taki wózek ,stał przed sala i tam wkładałyśmy dzieciaczki jak wietrzyłyśmy salę i na korytarz wystawialiśmy pojazd ,super to wyglądało,tyle dzieci ,jak śledziki obok siebie :D
    A potem się dziwić , ze po latach dzieci dowiadują się , ze w szpitalach zost5ali popodmieniani ha ha ha

samira lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Hej,

ja też jestem. Uspokojona po wizycie. Następna za miesiąc. A na razie można spokojnie remontować mieszkanie :)

Bursztyn u nas też wyniki były kiepskie - podobne do waszych o ile pamiętam. Przy następnym teście się poprawiły nieco. U nas był alkohol ograniczony, sauna w odstawkę i wcinanie pestek dyni i orzeszków. Ale nawet przy tych kiepskich wynikach specjaliści twierdzili, że to nie jest problem i tak naprawdę radzili tylko cierpliwośc. Wiec się nie łamcie.
    ciesze Sie ze u Was dobrze :)
    weszlam na watek "meskie sprawy" i widzialam Twoj wpis, faktycznie tez pisalas o morfo. 3% i udalo Wam sie, to daje nadzieje :)

malgos741, Bozia3, Dorka1979, Simba, iwcia77, EwaT, Mega, Alis lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn będzie dobrze teraz tylko suplementy i podrasowanie oraz mówienie menowi że jest najlepszy. ;)

Bursztyn, Bozia3, Dorka1979, Sabina, Simba, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Bursztyn będzie dobrze teraz tylko suplementy i podrasowanie oraz mówienie menowi że jest najlepszy. ;)
    tak tez mu mowie, wlasciwie to mu powiedzialam ze jego wyniki wcale nie sa zle i ze moze je spokojnie poprawic- no bo co mi z tego ze chlop sie bedzie martwil, stresowal, denerwowoal i obwinial- wtedy mu sie jeszcze moga pogorszyc- z nerwow. Wiec on bardzo ochoczo i optymistycznie podszedl do suplementow, cwiczeni, spacerow i innych ziaren dyni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:06

Sabina, Simba, malgos741, Bozia3, iwcia77, EwaT, samira, Mega, Viv78, ania.g, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak trzymać :)

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Hej,

Alis, super wieści :)

Alis lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak tez mu mowie, wlasciwie to mu powiedzialam ze jego wyniki wcale nie sa zle i ze moze je spokojnie poprawic- no bo co mi z tego ze chlop sie bedzie martwil, stresowal, denerwowoal i obwinial- wtedy mu sie jeszcze moga pogorszyc- z nerwow. Wiec on bardzo ochoczo i optymistycznie podszedl do suplementow, cwiczeni, spacerow i innych ziaren dyni..

rozsądna kobieta ! :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A potem się dziwić , ze po latach dzieci dowiadują się , ze w szpitalach zost5ali popodmieniani ha ha ha

ale z czego się śmiejesz bo nie rozumiem i wkurzyłaś mnie ,każdy pilnował swoje dziecko i to nie był ogólnodostępny korytarz a wózek stał przy wejściu do sali

uważasz że to ze pomylono dzieci i ktoś wychowywał nieswoje to jest powód do śmiechu.

a właśnie skończyłam oglądać film OSZUKANE nie był to film oparty stricte na tym wydarzeniu ale fakt był ze nastąpiła pomyłka jedna z bliźniaczek poszła do innej babki a jej córka z kolei do tamtych rodziców (to się zdarzyło jak bliźniaczki zostały przewiezione do innego szpitala bo miały zapalenie płuc ) i tam nastąpiła pomyłka -tragedia a one przez przypadek spotkały się w szkole średniej

akurat w tym wypadku nie jest to powód do "ha ha ha "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:55

megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

mój ma podobne ,będzie ok,podrasujesz samca suplementami i żołnierzyki się pomnożą :)

<3

Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super wieści!

Alis lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3381 3382 3383 3384 3385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ