35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
mam 35 lat i od 7 -cy staramy się o dzidziusia.
Jutro pierwsza wizyta w klinice bezpłodności.
To pierwsze badania jakie wykonałam.
Wcześniej wizyty kontrolne u ginekologów, które nie wykrywały żadnych nieprawidłowości.
Czy któraś z Was pomogłaby rozszyfrować wyniki?
TSH 2.09
FSH 10.84 (faza foli )
LH 10.17 (faza foli )
Prolaktyna 11.95 ( faza foli )
Już zestresowałam się moim FSH, którego poziom oznacza obniżoną rezerwę jajeczek, LH też ponad normę.
Normalnie jakoś specjalnie bym się nie przejmowała aż tak, ale mój wiek w kontekście zachodzenia w ciążę nie jest niestety bez znaczenia...
Pozdrawiam wszystkie Staraczki
Viv78, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalgos741 wrote:Miałam trzykrotnie wyższą prolaktynę, przyczyna mikrogruczolak przysadki mózgowej powiedział żebym kawy nie piła nawet lekkiej i biorę lek Norprolac, teraz pół tabletki. Kawy z kofeiną nie piję prawie od roku czasu, a kiedyś nie mogłam się obudzić bez kawy.
Piłam dwie dziennie, kawa z dwóch płaskich łyżeczek.
Nie chce sie licytowac, ale moja PRL byla 9 - cio krotnie wyzsza niz gorna granica normy, przyczyna taka sama, ale w zyciu od zadnego endo nie slyszalam o kawie.
A ja uwielbiam kawe, wiec zlopalam ja sobie w duzych dawkach. Bralam normalnie 2,5 mg Bromergonu ( przed zajsciem w ciaze 3, 25 - 1,5 tabletki ) i udalo sie po raz 2 zajsc w ciaze. Ale wczoraj mnie ginekolog 2 razy pytal, czy ja z tym gruczolakiem to tak sama z siebie zaszlam, czy z pomoca, bo mu sie to dziwne wydawalo.
malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
Ale pogoda - pochmurno i buro a i zimno.
Czekam na sikańca Paszczakini zaciskam kciuki.
Iwka super suwaczek.Sabina, samira, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien doberek!
Czy Paszcza to dzis szcza?
Alis, kiedy dziecie zamierzasz wydac na swiat, bo nie mam co wpisac w Porodowce. Do pelni szczescia brakuje mi tez Viv i Zanet. Plis, dajcie znak.
Lampa u mnie od rana, ale nabylam wczoraj zaluzje i juz mnie slonce z rana nie zlamie!
Milego dnia.Sabina, iwcia77, Alis, Żanet lubią tę wiadomość
-
Angelina idź na betę, będziesz wiedzieć na 100%.
iwcia77 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Witam
Alis, dobre wieści
Angelina, zrób test z krwi to będziesz miała 100% pewności.
Witaj Różyczko, niestety nie znam się na tych badaniach więc nie pomogę.
Paszczak daj sikańca bo mnie kciuki bolą od trzymaniaSabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Różyczka wrote:Witam,
Wcześniej wizyty kontrolne u ginekologów, które nie wykrywały żadnych nieprawidłowości.
TSH 2.09
FSH 10.84 (faza foli )
LH 10.17 (faza foli )
Już zestresowałam się moim FSH, którego poziom oznacza obniżoną rezerwę jajeczek, LH też ponad normę.
Normalnie jakoś specjalnie bym się nie przejmowała aż tak, ale mój wiek w kontekście zachodzenia w ciążę nie jest niestety bez znaczenia...
Witam
Z tego co ja wiem , to HSH i LH mają mieć stosunek bliski 1 i u Ciebie tak wychodzi więc moim zdaniem nie masz powodów do zmartwień.
Dobrze było by gdybyś napisała normy . pozdrawiamsamira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Paszczak sika jutro.
Dzień dobry
Kurczę, dzisiaj znowu w trakcie śniadania złapał mnie taki bol żołądka (czy jelit, cholera wie) ze mnie skręcilo. Nie wiem co to moze byc. Musiałam sie położyć i właśnie łyknelam gluta z siemienia lnianengo. Co dziwne, ten skurcz pojawia sie tylko rano w trakcie śniadania. Internety nic mądrego na ten temat nie piszą....Bliska 77, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Simba ten ból to silny głód.
A teraz mam mega przelewanie i wrażenie jakbym w środku miała skrzypiace drzwi od szafyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:39
iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Witam,
TSH 2.09
FSH 10.84 (faza foli )
LH 10.17 (faza foli )
TSH w normie ( jesli mowimy o jednostkach mU/l )
Aczkolwiek samo FSH ciut za wysokie? Smigaj do lekarza po interpretacje, forum i google tu raczej nie pomoga.
Trzymam kciuki!iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:No właśnie nie - to nie jest ssanie, a poza tym to juz po jogurcie i kanapce. Nie potrafię tego opisać - ból, czy skurcz ktory cie zgina w pół i masz wrażenie, ze nigdy nie minie. Trwa moze 5 minut i przechodzi.
A teraz mam mega przelewanie i wrażenie jakbym w środku miała skrzypiace drzwi od szafy
Ty sie moze po prostu spinasz za bardzo nieboraczko, co?Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:No właśnie nie - to nie jest ssanie, a poza tym to juz po jogurcie i kanapce. Nie potrafię tego opisać - ból, czy skurcz ktory cie zgina w pół i masz wrażenie, ze nigdy nie minie. Trwa moze 5 minut i przechodzi.
A teraz mam mega przelewanie i wrażenie jakbym w środku miała skrzypiace drzwi od szafy
-
paszczakin wrote:jezzzzzu, ale z Was nakrecacze..
nasikalam- normalnie bym tego nie robila, bo i po co.
i nic, nada, nawet orla cienia nie ma..
Simba, a co ty jesz na te skurczowe sniadania?
No qrwa, jaaaaak toooooooo? Nie bawię sie tak
Dzisiaj kromka ciemnego chleba z philadelphia i pomidorem, jogurt naturalny, ricoré - nic nie zmieniałam ostatnio.
Chyba ugotuje rosół i pare dni na rosole rano pociągnę. Ja w październiku miałam problemy z jelitami, ale juz od lutego był spokój. Nie wiem na co to zwalić.samira, iwcia77 lubią tę wiadomość