X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, zwolnij tempo, spójrz jak niewiele zostało :)
    ja też już dałam sobie luz, brzuch ewidentnie mam niżej niż miałam, nawet osoby 3cie to widzą, powiedziałam, ze przez miesiąc nie ruszam ogródka, trudno najwyżej zarośnie chwaściskami,z córką byłam jednak ostrożniejsza, na spacery dużo chodziłam, teraz oprócz spacerów zapierdalam w tym ogródku na stołeczku jak debil, bo nie znoszę chwastów i musi cieszyć oko, powiedziałam koniec z tym, sa rzeczy ważne i ważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:32

Bozia3, iwcia77, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, teraz chyba jesteś już spokojniejsza co?

Alis, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    jezuz maria Bursztyn mój miał około 4%!!!!!!!!!!!!!!, już nie wiem jak do Ciebie gadać-pisać
    dokładnie tak - i procent w tą czy tamtą nie robi różnicy. Podstawowe parametry, którymi kierują się lekarze i podkręcają je - to ilość i ruchliwość..
    ja się będę upierać, że te wszystkie leki i witaminy nie polepszą morfologii...wynik oczywiście może wyjść różny w różnych badaniach i okresach i wahania kilkuproocentowe się zdarzają - jak w każdych wynikach. Ja chyba zbyt dużo siedziałam już w temacie i rozmawiałam z lekarzami na ten temat....
    Ludzie łykają tony leków i się jarają poprawą o np. 2 procent. A prawda jest taka, że niska morfologia to po prostu kiepskie nasienie i trzeba mu pomóc ilością i ruchliwością tych dobrych....
    Bursztyn - trochę dobrych ma i z tego się ciesz, bo to jest duża szansa na sukces czy to drogą naturalną, czy in vitro metodą ICSI, gdzie będą mogli wybrać najbardziej wypasionego żołnierza. Ważne, że jest z czego wybrać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:26

Bliska 77, samira, Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokłądniei tak - i procent w tą czy tamtą nie robi różnicy. Podtsaowoe parametry, którymi kierują się lekarze i podkręcają je - to ilość i ruchliwość..
    ja się będę upierać, że te wszystkie leki i witaminy nie polepszą morfologii...wynik oczywiście może wyjść różny w różnych badaniach i okresach i wahania kilkuproocentowe się zdarzają - jak w każdych wynikach. Ja chyba zbyt dużo siedziałam już w temacie i rozmawiałam z lekarzami na ten temat....
    Ludzie łykają tony leków i się jarają poprawą o np. 2 procent. A prawda jest taka, że niska morfologia to po prostu kiepskie nasienie i trzeba mu pomóc ilością i ruchliwością tych dobrych....
    Bursztyn - trochę dobrych ma i z tego się ciesz, bo to jest duża szansa na sukces czy to drogą naturalną, czy in vitro metodą ICSI, gdzie będą mogli wybrać najbardziej wypasionego żołnierza. Ważne, że jest z czego wybrać....
    dokładnie, masz w 100000% rację, przecież ja miałam cholerne problemy hormonalne, mimo silnej stymulacji pęcherzyki nie rosły albo nie pękały, do tego zajebista niedoczynność i hashimoto oraz PCO, mąż słaba morfologia i inne wyniki też nie najlepsze.......,Bursztyn po prostu przechodzi obecnie etap "wszytko na NIE", trzeba przeczekać spokojnie, tylko nie za długo bo szkoda czasu, ja wiem, że u mojego męża wyniki nieco poprawiły sie już po blisko 2mcach faszerowania cała listą suplementów i witamin

Bozia3, Simba, Mega, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis - super, że wszystko ok u Twojej córeczki...:)
    Uzupełnił dane porodu i rocznik - bo nam CIebie brakuje na liscie porodówek...:)

Bliska 77, Alis, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed IUI, mojemu mężowi tak podrasowali żołnierzyki że z 50% ruchliwych po podrasowaniu było 100%, ruch progresywny był na poziomie 38% a po podrasowaniu 95% także w naprawdę sporym stopniu da się pomóc, Bursztyn, wiem, ze możesz wkurzać się na nas ale chcemy Wam pomóc, pokazujmy, że naprawdę da sie sporo zrobić, ja jeszcze zapomniałam o swoim zajebistym AMH, dolna granica czyli 1

Bozia3, Simba, iwcia77, Bursztyn, Alis lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Moze zacznij od cieplego posilku np owsianki jesli lubisz. Zimny jogurt moze potegowac lub wywolywac takie skurcze.
    Bardzo lubie owsiankę, ale prawdopodobnie nią miedzy innymi rozwalilam sobie jelita. Owsianka jest ciężkostrawna i długo zalega w jelitach. Dziwi mnie to, ze nie zmieniając menu, zmieniła sie reakcja organizmu. Ale wiem ze najlepsza diagnozę stawia sie dieta eliminacyjną, wiec taki właśnie mam plan.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja miałam to samo na początku ciąży - aż się bałam, że coś mi sie dzieje. Zawsze rano, po śniadaniu - jakby skręt kiszek...leciałam do kibelka - bo to trochę jak silny ból przy rozwolnieniu....a po 5 minutach mijało...
    Ja obczaiłam, że u mnie to się działo po nabiale i np. majonezie, albo jajecznicy i tylko rano...może to jakiś ucisk na żołądek ...w kązdym razie mnie minęło po kilku tygodniach
    Dobrze wiedzieć. Ja w sumie przez ostatnie miesiące unikałam nabiału, ale jak sie dobrze zaczęłam czuć to znowu włączyłam. Spróbuje bez.

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bardzo lubie owsiankę, ale prawdopodobnie nią miedzy innymi rozwalilam sobie jelita. Owsianka jest ciężkostrawna i długo zalega w jelitach. Dziwi mnie to, ze nie zmieniając menu, zmieniła sie reakcja organizmu. Ale wiem ze najlepsza diagnozę stawia sie dieta eliminacyjną, wiec taki właśnie mam plan.
    Cos co jest cieple i lekko strawne np kaszki dla dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    przed IUI, mojemu mężowi tak podrasowali żołnierzyki że z 50% ruchliwych po podrasowaniu było 100%, ruch progresywny był na poziomie 38% a po podrasowaniu 95% także w naprawdę sporym stopniu da się pomóc, Bursztyn, wiem, ze możesz wkurzać się na nas ale chcemy Wam pomóc, pokazujmy, że naprawdę da sie sporo zrobić, ja jeszcze zapomniałam o swoim zajebistym AMH, dolna granica czyli 1
    Przy PCO nie powinnas miec tak niskiego AMH.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Przy PCO nie powinnas miec tak niskiego AMH.
    no wiem też to było dziwne a jednak miałam, z tym, że kiedyś PCO miałam bardzo zaawansowane teraz było minimalne ale wyniki mam z dwóch laboratoriów to AMH w obu przypadkach wybosiło 1 a lh/fsh różniło się nieznacznie ale małe było, przy córce parę lat temu miałam bardzo znaczące, również w obrazie usg, widać, leki pomagają :-) i jak to lekarz powiedział oglądając moje wyniki, że każdy organizm jest wielką niewiadomą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:49

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Cos co jest cieple i lekko strawne np kaszki dla dzieci?
    Ale to z kolei na mleku a mleka od dawna unikam, a na wodzie nie przelkne. Ja tez jestem zwolenniczka ciepłych śniadań ogólnie rzecz biorąc. Kasza jaglana, komosa, jajecznica :)

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja się czujesz?

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahoj pisarki :) kurde! dopiero 10 rano a wy juz 4 strony napisalyscie...! mammamia!

rano polecialam do labo zrobic badania i machnelam tez bete ...po 12 bedzie wynik, potem polecialam zmierzyc cisnienie i mam 129/83 puls 69...czyli troszke nizej niz wczoraj wieczorem, dzis o 17 ide znowu.

Bliska 77, ania.g, Bursztyn, Mega, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ahoj pisarki :) kurde! dopiero 10 rano a wy juz 4 strony napisalyscie...! mammamia!

rano polecialam do labo zrobic badania i machnelam tez bete ...po 12 bedzie wynik, potem polecialam zmierzyc cisnienie i mam 129/83 puls 69...czyli troszke nizej niz wczoraj wieczorem, dzis o 17 ide znowu.
    Iwcia, ciśnienie w sumie ok, to p[pewnie tak jest jak dziewczyny pisały, syndrom białego fartucha, wiele osób tak ma

iwcia77, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i czekamy z Tobą na wynik bety :-)

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, ja się czujesz?

Cafe, podbijam wątek, chodzisz mi po głowie i czekam na wieści :)

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Cafe, podbijam wątek, chodzisz mi po głowie i czekam na wieści :)
    no właśnie, tym bardziej że u Caffe to 38 tydzień a raczej jego końcówka o ile się nie mylę

samira, iwcia77, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no właśnie, tym bardziej że u Caffe to 38 tydzień a raczej jego końcówka o ile się nie mylę

Caffe czeka na 1 czerwca tak żeśmy się umawiały :P

iwcia77, Bliska 77, ania.g, Bursztyn, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien doberek!
    Czy Paszcza to dzis szcza? ;)

Alis, kiedy dziecie zamierzasz wydac na swiat, bo nie mam co wpisac w Porodowce. Do pelni szczescia brakuje mi tez Viv i Zanet. Plis, dajcie znak. :)

Lampa u mnie od rana, ale nabylam wczoraj zaluzje i juz mnie slonce z rana nie zlamie! :)
    Milego dnia. :)

Pusurku - termin 11 sierpnia. I w dodatku w Łodzi. Tyle dobrze, że Łódź stosunkowo tania, jak przyjdzie mieszkanie wynająć.

iwcia77, Bliska 77, Bursztyn, Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 3384 3385 3386 3387 3388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ