X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Malgos, a co ma kawa do gruczolaka? ja tez mam i nigdy lekarz nie zakazywal, a pytalam go czy jakos "inaczej" zyc.. Ja to z kole slyszalam, zeby z kawa nie przesadzac w fazie lutealnej, wiec tez ograniczam, moze to zabobon, ale tonacy brzytwy sie chwyta ;)

No! Co ma kawa do PRL?
    Z kawa w ogole nie powinno sie przesadzac ( tak samo jak ze sloncem ;) ), w koncu magnes nam zabiera i inne cenne rzeczy.
    A w No pija sie kawe litrami ( 1 miejsce w swiecie w spozyciu kawy ), jak u nas wode i soki. I jakos sie mnoza. ;)

Mega lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mówię to głodu. Tak reaguje Twój organizm jak w końcu dostanie jedzenie. Znam to uczucie.
    Mówisz zeby w nocy wstawać do lodówki? ;)

Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Malgos, a co ma kawa do gruczolaka? ja tez mam i nigdy lekarz nie zakazywal, a pytalam go czy jakos "inaczej" zyc.. Ja to z kole slyszalam, zeby z kawa nie przesadzac w fazie lutealnej, wiec tez ograniczam, moze to zabobon, ale tonacy brzytwy sie chwyta ;)
    Nie wiedziałam że trzeba uważać z kawa. Ja uwielbiam kawke pije litrami

Mega lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ty sie moze po prostu spinasz za bardzo nieboraczko, co?
    Ja w jakiej sprawie miałabym sie spinac?

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja w jakiej sprawie miałabym sie spinac?

Tak, ogolnie, zyciowo. ;) Malo masz teraz na glowie?

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczak to jutro też sikasz ;)

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ha, taki juz nasz los, ze na siebie wiekszosc tego cisnienia sie bierze. A morfologia moze sie poprawic, nie jest tak, ze to juz przesadzone. Tyle, ze to trwa..
    A co do propozycji dalszych bursztyn, to ja z doswiadczenia probowania roznych rzeczy powiem Ci, ze jak bym mogla cofnac czas to i ze wzgledow psychicznych i finansowych zdecydowala bym sie od razu na in vitro. A tak bujam sie od pol roku nafaszerowana hormonami, pryszczata i opuchnieta.. Faken- czerwiec przerwa, w lipcu idziemy na in vitro..

Właśnie Bursztyn, poczytaj wątek od IUI do IVF, znalazłam tam np. cos takiego: U nas rok temu morfologia była na poziomie 2%, M brał Orthomol Fertil i wedle ostatnich wyników jest 8%

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mówisz zeby w nocy wstawać do lodówki? ;)
    Może jakieś biszkopty przy łóżku,? Mi by się nie chciała wstawać do lodówki ;-)

• Mega Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dzień dobry :D

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin to jeszcze nie przesądzone ja tam jeszcze trzymam kciuki.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tak, ogolnie, zyciowo. ;) Malo masz teraz na glowie?
    Kompletnie nie. Ja nawet nie mam siły sie spinac, bo ciagle śpię :)
    W pracy wrzuciłam luz i prawie sie tam nie pojawiam. Głownie leże, czytam, śpię. No nie moge powiedziec ze sie nadwyrężam :)

Pusurek, Bliska 77, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Może jakieś biszkopty przy łóżku,? Mi by się nie chciała wstawać do lodówki ;-)
    Jutro mam plan Pt. Glut z siemienia lnianengo i jakiegoś neutralnego krakersa. Odczekam trochę i śniadanie. A jeśli to nie pomoże to rosół. On mnie ostatnio wyleczył :)

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczu znowu miałam popsuły test. Jesteś w ciąży jak byk. Mówię Ci ;-)

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    moze musisz sie odkwasic? zdrowe zarcie nie zawsze jest zdrowe dla wszytkich..
    zobacz tu np- duzo jesz tych "kwasowych"? (lista po FR, bo polskie sa jakies wege-ukierunkowane w necie)
    http://www.diencong.com/wp-content/uploads/2013/04/tableau600.jpg

takie skurcze jak najbardziej moga byc tego rezultatem..
    Dzieki, zaraz zobaczę.

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bliska czytałam o Twojej córce. No wiec możesz tez nie wiedzieć, czy ktoś jej czegos nie powiedział.
    Ze mna było tak, ze w wieku ośmiu lat byłam bardzo wysoka na swój wiek i - tak mi sie wydaje - mogłam wyglądać trochę poczwarkowato, bo miałam długie nogi, krótki tulow...no wiadomo....człowiek sie kształtuje. I bardzo dobrze pamietam kretyńska nauczycielkę od WF która na widok mojego biegu, zaczęła sie ze mnie śmiać i szydzic z innymi dziećmi. To poskutowalo blokada na 27 lat, bo dopiero od ubiegłego roku zaczęłam znowu biegać. I powiem Ci ze nawet w wieku 35 lat cieżko mi sie było przełamać. Czasem jedno słowo, śmiech potrafią człowieka zniechęcić. To moze nie byc ten przypadek, ale wiem ze z dziećmi trzeba postępować bardzo ostrożnie jeśli chodzi o ich ciało, ich umiejętności. A przede wszsytkim musza czuć, ze sa bezpieczne i kochane nawet jeśli nie sa mistrzami swiata :) Ale co ja Ci tu ględze, ostatecznie Ty jesteś juz matka ;) Cały obraz w moim przypadku został dopełniony przez mojego ojca, bo przecież kazano nam stawać na rękach, a ja miałam bardzo słabe ręce, a poza tym bałam sie takich akcji. No i mój ojciec próbował mnie uczyć w debilny sposób, tracąc przy tym cierpliwość...Trauma gotowa :)
    dzięki za odzew, wieczorem moje dziecko mi powiedziało, że zwyczajnie [przestraszyła się że będą się z niej śmiać, wytłumaczyłam, że nic takiego się nie stało że trudno, że jak będzie chciała to pobiegnie za rok itp, ona sama do tych zawodów się zgłosiła, i nie mogła sie doczekać, ja nigdzie jej nie wypycham, nigdy nic na siłę, bo uważam, że to przynosi odwrotny skutek, (powiedziała, że nikt jej nic nie powiedziała - a cz tak było?, to był pierwszy ale pewnie nieostatni raz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:12

samira, Simba, Mega, ania.g, Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    prawda jest taka, że raczej nie ulegnie zmianie....i nie ma się co oszukiwać i wmawiać cudów. Natomiast i ja i Aga zaszłyśmy przy niskiej morfologii ( u mnie 5%), ale ja wpychałam codziennie mojemu suplementy przez jakies 5-6 miesięcy regularnie. Trzeba tego pilnować. One nie zmienią morfologii, ale bardzo poprawią jakość nasienia jeśli chodzi o ilość plemników i te wszystkie inne ważne parametry. 3% ze zwyczajnej ilości to dużo mniej, niż z tej podrasowanej - i to może wystarczyć na naturalną ciążę.
    Dlatego wydaje mi się, że w przypadku Pandy problem można łatwo rozwiązać. U Ciebie można podkręcić ilość i lepkość - co bardzo zwiększy szansę. Jeśli to nie pomoże - to masz szansę na in vitro - bo z 3% to jest z czego wybrać....
    Ja bym na Twoim miejscu nie zwlekała - tylko zamówiła suplementy i zaczęła tego pilnować....
    Bozia, świete słowa, Bursztyn, nie załamywać mi tu proszę rąk!!!!!! a nawet do IUI plemniory podrasowują

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    inne parametry mial dosc dobre, ale podrasowac zawsze warto
    kupie te preparaty i niech je
    jezuz maria Bursztyn mój miał około 4%!!!!!!!!!!!!!!, już nie wiem jak do Ciebie gadać-pisać

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Paszczak sika jutro.
    Dzień dobry :)
    Kurczę, dzisiaj znowu w trakcie śniadania złapał mnie taki bol żołądka (czy jelit, cholera wie) ze mnie skręcilo. Nie wiem co to moze byc. Musiałam sie położyć i właśnie łyknelam gluta z siemienia lnianengo. Co dziwne, ten skurcz pojawia sie tylko rano w trakcie śniadania. Internety nic mądrego na ten temat nie piszą....
    Ja miałam to samo na początku ciąży - aż się bałam, że coś mi sie dzieje. Zawsze rano, po śniadaniu - jakby skręt kiszek...leciałam do kibelka - bo to trochę jak silny ból przy rozwolnieniu....a po 5 minutach mijało...
    Ja obczaiłam, że u mnie to się działo po nabiale i np. majonezie, albo jajecznicy i tylko rano...może to jakiś ucisk na żołądek ...w kązdym razie mnie minęło po kilku tygodniach

Simba lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina wrote:
    Dziś ta sama sytuacja- rano test i druga kreska słaba po jakiś 15 min. hmmmm..........
    Temperatura pozytywna, drugi test rowniez , zrob bete bedziesz pewniejsza:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No właśnie nie - to nie jest ssanie, a poza tym to juz po jogurcie i kanapce. Nie potrafię tego opisać - ból, czy skurcz ktory cie zgina w pół i masz wrażenie, ze nigdy nie minie. Trwa moze 5 minut i przechodzi.
    A teraz mam mega przelewanie i wrażenie jakbym w środku miała skrzypiace drzwi od szafy ;)
    Moze zacznij od cieplego posilku np owsianki jesli lubisz. Zimny jogurt moze potegowac lub wywolywac takie skurcze.

‹‹ 3383 3384 3385 3386 3387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ