X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, hahahaha :) no pewnie nie tylko siedzialy na jednej galezi ale i bzykaly sie, kazda z kazdym, bo malpy to rozwiazle sa :) wiec szansa jest duza na pokrewienstwo ;)
    a z tym chrapaniem to u nas podobnie, moj tez si obraza kiedy go upomne mniej lub bardziej brutalnie, ale nie ma sie gdzie wyniesc bo w salonie na kanapie spi Leon- na podkladach nieprzemakalnych dla starszych ludzi nieszczelnych :) wiec bylby narazony na plywanie w sikach :)
    Reniek, ale Ty mowilas ze morfologii nie robiliscie?

Reni, Bliska 77, Mega, Simba, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zeby cwiczyc bo blokada a jak sie kolano usztywni to kolejna ingerencja. No wiec od piatku mam zajecia z kolanka! Ja mu mowie ze takie inne brzydkie to kolano a on ze jest dobrze, ze te zgrubienia to nie woda tylko ew zrosty. Jak zaloze spodnie to to kolano wyglada jakby bylo zabandazowane - takie grube i nieforemne. No nic mam nadzieje ze cwiczenia pomoga , jestem dobrej mysli. Wazne by bylo sprawne a nie ladne .
    fzjoterapia czyni cuda, wiec napewno bedzie sprawne, ale zeby bylo ladne to tez nie zaszkodzi ;)

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem to co Ty mówisz to pewnie Bonobo ;-) a nie pasuje to do mojej chuci ;-)
    Bursztyn wrote:
    Reni, hahahaha :) no pewnie nie tylko siedzialy na jednej galezi ale i bzykaly sie, kazda z kazdym, bo malpy to rozwiazle sa :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie wiem to co Ty mówisz to pewnie Bonobo ;-) a nie pasuje to do mojej chuci ;-)
    bo Twoja chuc jest chwilowo przytlumiona z jakiegos powodu.... ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bo wtedy tylko na podstawowe miałam kase a w sumie to nie wiem dlaczemu bo przecież to raptem 40 różnicy..ale ja chyba miałam przy sobie gotówe i karty nie miałam przy sobie.. ja tak się cieszyłam że tam go zaciągnęłam i pilnowałam, żeby nie zwiał, że jakoś wtedy logicznie nie myślalam :-(
    więc tylko podstawowe .. ale żaden z lekarzy nie wspominal do tej pory o morfologi i to jest dla mnie zagadka dlaczemu
    Bursztyn wrote:
    Reniek, ale Ty mowilas ze morfologii nie robiliscie?

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak być hahaha
    Bursztyn wrote:
    bo Twoja chuc jest chwilowo przytlumiona z jakiegos powodu.... ;)

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie bo wtedy tylko na podstawowe miałam kase a w sumie to nie wiem dlaczemu bo przecież to raptem 40 różnicy..ale ja chyba miałam przy sobie gotówe i karty nie miałam przy sobie.. ja tak się cieszyłam że tam go zaciągnęłam i pilnowałam, żeby nie zwiał, że jakoś wtedy logicznie nie myślalam :-(
    więc tylko podstawowe .. ale żaden z lekarzy nie wspominal do tej pory o morfologi i to jest dla mnie zagadka dlaczemu
    ale pewnie Was to czeka jesli w gre wchodziloby ivf, byc moze przed iui tez (chociaz mam nadzieje ze uda Wam sie naturalnie) w sumie najwazniejsze badanie jesli o chlopa chodzi

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witam,
    mam 35 lat i od 7 -cy staramy się o dzidziusia.
    Jutro pierwsza wizyta w klinice bezpłodności.
    To pierwsze badania jakie wykonałam.
    Wcześniej wizyty kontrolne u ginekologów, które nie wykrywały żadnych nieprawidłowości.
    Czy któraś z Was pomogłaby rozszyfrować wyniki?
    TSH 2.09
    FSH 10.84 (faza foli )
    LH 10.17 (faza foli )
    Prolaktyna 11.95 ( faza foli )
    Już zestresowałam się moim FSH, którego poziom oznacza obniżoną rezerwę jajeczek, LH też ponad normę.
    Normalnie jakoś specjalnie bym się nie przejmowała aż tak, ale mój wiek w kontekście zachodzenia w ciążę nie jest niestety bez znaczenia...
    Pozdrawiam wszystkie Staraczki :)
    A moje wyniki sprzed ponad trzech lat były takie:
    TSH 3generacji 2,421
    FSH <0,10
    LH <0,10
    prolaktyna 29,52

lekarz stwierdził , że mam hipogonadyzm wtórny , powiedział żebym się cieszyła że zdążyłam urodzić dwójkę dzieci bo już więcej mieć nie będę . A ja si zapytałam czy na pewno itp. a on że tak a jak bym zaszła to on by chyba jakąś publikację napisał czy coś w tym stylu . A rok temu wyskoczył do mnie z tekstem czy chcemy mieć jeszcze jedno dziecko bo jak tak to on mi powie jak tabletki odstawić , więc tak myślę , że coś tu jest nie halo . Albo zapomniał co mi zdiagnozował albo jakiś idiota

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka niezle ;-)
    A lekarz jakiś cudny niedouczony i z zaburzeniami pamięci ;-) :-P

Mega lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie lekceważę, bo jeszcze nie mam objawów porodowych, albo ich nie czuję :P
    powiem Ci szczerze Caffe, że już doczekać się nie mogę :-)

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cze...normalnie pisze szybko bo znajomi mi sie zwalili na chate na 3 dnijeszcze mi tego potrzeba bylo..... a tutaj tyle sie dzieje.

Bursztyn - przytulam, pocieszam i mowie tak jak Ty do mnie ludzie z 1% zachodzili wiec i wy dacie rade, doskonale rozumie jak sie czulas wczoraj ale jest nadzieja ze bedze dobrzekurna DAMY RADE!!! Szoda ze jestes tak daleko bo na wino bysmy sie umowily i oblaly sprawe hahaha...ciezarowki Ewa T, Caffee to juz tuz tuz trzymajcie sie zdrowo i jak najdluzej ;)

Bozia dzieki za wszsytkie info biore wszsytko pod uwage co piszesz i dostosowuje sie masz racje jesli chodzi o suplementy ale ja na pewno bede podawalo mojemu tyle i ile trzeba ;) na razie mam to co mam ale uzupelnie ilosc wspomagaczy w sobote, moj wpiernicza orzechy brazylijskie i mowi ze czuje sie jak wieworka...lyka co mu podtykam jest wpspolpraca wiec to najwazniejsze.

Pozdro dla wszystkich mam i nie mam :)

Bozia3, caffe, iwcia77, malgos741, Bliska 77, Bursztyn, samira, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni u mnie z chrapaniem jest to samo - po piwie szczególnie. Dostaję białej gorączki i nerwicy. Dodatkowo wtedy mój ma jakiś rozrzut fizyczny siebie po całym łóżku - chrapie i sapie mi do ucha - zwala się na mnie całym sobą - bo wtedy ma jakąś szczególną potrzebę bliskości - ja zwisam na skraju łózka - teraz czasami jeszcze zwisa mój brzuch ;). I to samo co u Was - w nocy się obróci, ale wciąż narzeka, że mówię do niego tonem teatralnym i z wkurwem....no a ciekawe jaki mam mieć nastrój w związku z tym...:)

Sabina, iwcia77, Reni, Bliska 77, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    powiem Ci szczerze Caffe, że już doczekać się nie mogę :-)
    Ja z jednej strony też, ale jak pomyśle ile tego "cyrku" będzie w trakcie porodu, to mi się nie spieszy :P

Bliska 77, EwaT, samira lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie rozczulałam się nad wózkami, ciuszkami czy ryczącymi bachorami zza ściany.....ale ze swoim to co innego - jak usłyszycie bicie serca we własnym brzuchu - to Wam też odbije palma..:)

caffe, Sabina, iwcia77, Reni, malgos741, Bursztyn, samira, Viv78 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja z jednej strony też, ale jak pomyśle ile tego "cyrku" będzie w trakcie porodu, to mi się nie spieszy :P
    i ja już bym chciała, żebyś nam tu pisała o swoim Szymku - no i o tych wszystkich atrakcjach porodowych...;) Znów się połowa dziewczyn wystraszy...:)

Sabina, caffe, iwcia77, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i ja już bym chciała, żebyś nam tu pisała o swoim Szymku - no i o tych wszystkich atrakcjach porodowych...;) Znów się połowa dziewczyn wystraszy...:)
    hehehe, ale ja będę pierwsza wystraszona :P no może trzecia, bo pierwszy będzie mój m, potem syn, a ja na końcu :P

iwcia77, Bozia3, Sabina, Bliska 77, Bursztyn, samira, Viv78 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Alis, teraz chyba jesteś już spokojniejsza co?

Dowiedziałam się, że chociaż miedniczki są poszerzone to nerki mają poprawną budowę i pracują, więc to jest dobra wiadomość. No i do porodu nic się z tym nie robi, a po porodzie trzeba będzie zdiagnozować, dlaczego miedniczki poszerzone - czy to jest jakaś przewężenie moczowodu czy co. Dlatego mam rodzić w Łodzi, żeby od razu zrobić diagnostykę małej. Może też się jeszcze coś samo wyprostować. Cieszę sie też, bo rozmiar tym razem nie był większy niż tydzień temu. Chociaż lekarka twierdziła, że rozmiar aż tak bardzo nie ma znaczenia, bo dziecko zawsze może być przed lub po sikaniu.

Cieszę się, bo wreszcie porozmawialiśmy, dostałam wszystkie informacje i teraz wiem, że nie muszę się martwić.

iwcia77, Bozia3, Sabina, malgos741, Bliska 77, caffe, Bursztyn, Mega, paszczakin, EwaT, Simba, polarmiś, samira, ania.g, gosia7122, Viv78, mama78, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ament ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80c025cecf34.png

iwcia77, Bozia3, Alis, Sabina, Pusurek, megan8, Bursztyn, Mega, Simba, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn ciesze sie , ze morale dzisiaj sa wyzsze :)

dzisiejsze wyniki beaty to 26927 mUI/ml...komentarz :" 7-14 tyg ciazy" hm ..no to w koncu w ktorym jestem 6 czy 7?...

Reni, Bozia3, Alis, Sabina, malgos741, caffe, Bursztyn, Mega, Simba, polarmiś, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobre wiesci :)
    Alis wrote:
    Dowiedziałam się, że chociaż miedniczki są poszerzone to nerki mają poprawną budowę i pracują, więc to jest dobra wiadomość. No i do porodu nic się z tym nie robi, a po porodzie trzeba będzie zdiagnozować, dlaczego miedniczki poszerzone - czy to jest jakaś przewężenie moczowodu czy co. Dlatego mam rodzić w Łodzi, żeby od razu zrobić diagnostykę małej. Może też się jeszcze coś samo wyprostować. Cieszę sie też, bo rozmiar tym razem nie był większy niż tydzień temu. Chociaż lekarka twierdziła, że rozmiar aż tak bardzo nie ma znaczenia, bo dziecko zawsze może być przed lub po sikaniu.

Cieszę się, bo wreszcie porozmawialiśmy, dostałam wszystkie informacje i teraz wiem, że nie muszę się martwić.

‹‹ 3387 3388 3389 3390 3391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ