35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Witajcie dziewczyny!
Polarmiś, dzięki za odpowiedź
Poczekam na wyniki AMH i zobaczę co powie lekarz. Jeśli zaleci kolejne badania, zrobię. Co się robi w przypadku podobnym do Twojego? Czyli tak niskim AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:27
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Invitro - nie w Polsce bo nie chca sie podejmiwac albo czekac na cud albo czekac na menopauze godzac sie z losem. Ja zaszlam w ciaze naturalnie przy takich wybikach ale jej nie utzymalam.
Ach tak. Teraz stresuję się jeszcze bardziej
Czekać na menopauzę nie zamierzam, prędzej na cud i oczywiście in vitro za granicą gdyby okazało się osiągalne.
Będziesz próbować in vitro? -
o co chodzi z tym niskim amh? że nie chcą robić inv?
czy że za szybko się wypsztyka z jajek i meno przyjdzie wcześniej czy o co chodzi?
co za róznica skoro mam mało jajek i małą szansę na ciążę to co za róznica czy sieknę iv?ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:zaraz zaraz
dzień dobry
znowu zaspałam.. zaraz odpalam parówkę na śniadanie i prasę zobaczymy co nowego
Dawaj Reni, dawaj, bo juz wszystkie pewnie po sniadaniu.
Nawet chlop moj zaczal czekac na Twoje perelki, chociaz przyznal, ze ostatniego artykulu na raz nie udzwignal, nie dal rady.
Tylko juz nie o lozyskach, pliss...
Moze cos o jakichs ciezkich porodach znajdziesz...Ale z happy endem.
Dzien dobry, tak w ogole!Reni, ania.g, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:o co chodzi z tym niskim amh? że nie chcą robić inv?
czy że za szybko się wypsztyka z jajek i meno przyjdzie wcześniej czy o co chodzi?
co za róznica skoro mam mało jajek i małą szansę na ciążę to co za róznica czy sieknę iv?
Amh okresla tez jakos komorek, nie tylko ich ilosc.
Slyszayscie o jakims przypadku, ze odmowiono kobiecie IVF, bo miala niskie amh? Ja chyba nie... W No walcza do ostatniej kropli potu na czole inzyniera genetycznego, majstrujacego przy jajkach.Reni, Bursztyn, samira, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:o co chodzi z tym niskim amh? że nie chcą robić inv?
co za róznica skoro mam mało jajek i małą szansę na ciążę to co za róznica czy sieknę iv? -
nick nieaktualnyPusurek wrote:Amh okresla tez jakos komorek, nie tylko ich ilosc.
Slyszayscie o jakims przypadku, ze odmowiono kobiecie IVF, bo miala niskie amh? Ja chyba nie... W No walcza do ostatniej kropli potu na czole inzyniera genetycznego, majstrujacego przy jajkach. -
nick nieaktualny
-
w prasie nie ma nic ciekawego.. dużo pisania o politycznych pasożytach, w jednej z warszawskich lodziarni powstały lody dla psów
, coś o jedzeniu ludzi ..wiecie, że jest forum kanibali i sadomasochistów zambian meat ..takie tam opisane jak facet poderżnął gardło drugiemu a potem go zjadł.. nuda.. duża strona towarzyska..a nie to nekrologi... nie przykro mi ale dzisiaj nic ciekawego nie ma..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:40
Simba, polarmiś, Mega, Żanet, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Polarku źle mnie zrozumiałaś..
ja nie mówię o moim czy Twoim wieku tylko zastanawiam się dlaczego odmawiają IV kobiecie..
wiem, że do iv są stymulacje żeby więcej jaj było i teraz pytanie
nie chcą robić, żeby się za szybko nie skończyły? i czy to jest jednoznaczne z meno czy dlaczego?
skoro kobieta nie może zajść w ciążę naturalnie to co za różnica? chce dziecko to czemu nie pomóc?
p.s. mam 37,5polarmiś wrote:Ty masz 36 ja 43 - komu blizej? Prawde mowiec nie wiadomo jakie mialam amh w wieku 20 czy 36 lat. Do owulacji srednio u mnie przygotowuja sie 3 pecherzyki w jednym jajniku. Przy prawidlowej owulacji szykuja sie po 5 -8 w kazdym ale tylko jeden staje sie dominujacy. Organizm ma w czym wybierac u mnie juz niebardzo.Bursztyn, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Polarku źle mnie zrozumiałaś..
ja nie mówię o moim czy Twoim wieku tylko zastanawiam się dlaczego odmawiają IV kobiecie..
wiem, że do iv są stymulacje żeby więcej jaj było i teraz pytanie
nie chcą robić, żeby się za szybko nie skończyły? i czy to jest jednoznaczne z meno czy dlaczego?
skoro kobieta nie może zajść w ciążę naturalnie to co za różnica? chce dziecko to czemu nie pomóc?
p.s. mam 37,5
Probuje naturalnie i powoli przygotowuje sie na .....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:58
-
Dzien dobry
Wstalam o 7ej i wiecie co? Nadal mam energie - to korzystam
Zdaje relacje z dolegliwosci zoladkowych: zanim wstalam, wszamalam tekturke i wypilam lnianego gluta. Potem na sniadanie dwie kromki chleba z maslem i pomidorem i kawa. I nicZero bolu.
Doczekac jeszcze do poniedzialkowej bety...
Milego dnia, Lalunie!Bursztyn, Bliska 77, Mega, ania.g, Żanet, Bozia3, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Ty masz 36 ja 43 - komu blizej? Prawde mowiec nie wiadomo jakie mialam amh w wieku 20 czy 36 lat. Do owulacji srednio u mnie przygotowuja sie 3 pecherzyki w jednym jajniku. Przy prawidlowej owulacji szykuja sie po 5 -8 w kazdym ale tylko jeden staje sie dominujacy. Organizm ma w czym wybierac u mnie juz niebardzo.
Niestety nie zawsze wiek biologiczny okresla nasza plodnosc. Siostra mojej przyjaciolki przeszla menopauze w wieku 35 lat, jej matka jeszcze wczesniej, dlatego o dzieci postarala sie zaraz po 20 stce, wiedzac, co ja moze czekac.
To tez moga byc geny, no ale ktora z naszych matek jakies AMH badala? -
nick nieaktualnyReni wrote:w prasie nie ma nic ciekawego.. dużo pisania o politycznych pasożytach, w jednej z warszawskich lodziarni powstały lody dla psów
, coś o jedzeniu ludzi ..wiecie, że jest forum kanibali i sadomasochistów zambian meat ..takie tam opisane jak facet poderżnął gardło drugiemu a potem go zjadł.. nuda.. duża strona towarzyska..a nie to nekrologi... nie przykro mi ale dzisiaj nic ciekawego nie ma..
Znaczy nuda...
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Niestety nie zawsze wiek biologiczny okresla nasza plodnosc. Siostra mojej przyjaciolki przeszla menopauze w wieku 35 lat, jej matka jeszcze wczesniej, dlatego o dzieci postarala sie zaraz po 20 stce, wiedzac, co ja moze czekac.
To tez moga byc geny, no ale ktora z naszych matek jakies AMH badala?Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Poszukaj, ale mnie sie wydaje, ze AMH tez w jakims stopniu moze okreslic jakosc, chociaz chodzi glownie o ilosc i czas.
Jeszcze cos bylo. Poszukam.Pusurek lubi tę wiadomość