35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMega wrote:A mnie maz molestuje po raz kolejny Indiana Jones
Ciekawe co z Caffe..
Aguś fajnie, że się o nas martwisz, ale to u Ciebie teraz się dziejeZaciskam kciuki, bo dzień 0 u Ciebie może być lada moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 22:10
malgos741, inessa, Mega lubią tę wiadomość
-
Witam! Wczoraj miałam owulacje tak przynajmniej pokazał test zreszta dziś tez tak pokazuje....od kilku dni bolą mnie jajniki ale od wczoraj mam straszny bol w pachwinie ze cieżko chodzić i nogę podnosić.....to już drugi cykl z takimi bólami w związku z czym mam pytanie czy taki moze być bol owulacyjny? Przez wszystkie lata nie miałam żadnych objawów a teraz tak nagle sie zmieniło....jutro mam usg wiec moze będę wiedziała co sie dzieje ale tak chciałam zasięgnąć rady u Was....bardzo dziękuje za podpowiedź....Aprilka
-
ja bóli owulacyjnych nie mam więc nie pomogę
Aprilka lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
mi jak nie miałam owu to nie wychodziły testy.
samira lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyAprilka wrote:Nawet jeśli testy owu wychodzą pozytywnie to znaczy ze moze nie być owulacji?
Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) pozytywne testy owulacyjne, nie wskazują na moment owulacji. Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodnym.
Sama informacja o dokładnym momencie owulacji jest jednak całkowicie zbędna, jeśli chodzi o praktykę dnia codziennego w kwestii planowania lub odkładania poczęcia dziecka. Ważniejsze od określenia czasu samej owulacji, jest określenie czasu, w którym plemniki są w stanie przeżyć w organizmie kobiety i dotrzeć w głąb narządów rodnych na spotkanie z komórką jajową zdolną jeszcze do zapłodnienia. Wyznaczeniem tego okresu płodnego zajmują się współczesne metody naturalnego planowania rodziny, inaczej zwane metodami rozpoznawania płodności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 22:41
inessa, Aprilka, Mega, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAprilko niestety owulacje może nie być nawet jak wychodzą testy,ponieważ test wskazuje na zbliżajacą sie owulacje a nie,że ona jest i do tego czasami a nawet czesto może sie mylić. No niestety jest to skomplikowane
a ból moze być od owulacji ale nie tylko ja czasami tak mam od kregosłupa a czasami od jelit.
Reni kot superAprilka, Reni, peppapig lubią tę wiadomość
-
Woooow. bardzo dziękuje kochane....jestem tu 1 cykl nawet sie jeszcze nie skończył ale już głowa mi pęka od czytania,tych informacji jest po prostu za dużo i tak zgadzam sie to straaaaasznie skomplikowane....
I trudne....a ja właściwie to sie ucieszyłam ze test pokazał owulacje choć trochę późno no ale lepsze to....a tu zong okazuje sie ze niekoniecznie....(((
Aprilka -
nick nieaktualnyAprilka wrote:Nawet jeśli testy owu wychodzą pozytywnie to znaczy ze moze nie być owulacji?
samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTesty owulacyjne moga pokazac ze szczyt lh osiagnal swoj moment kulminacyjne ale z jakichs powodow pecherzyk nie pekl i owulacji nie ma. Taka biologia, takie zycie. Jak nie w tym cyklu to w kolejnym, kiedys Ci sie uda.
Mega, Aprilka, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
No ja jestem raczej pesymista.....nie mam wytrwałości u mnie zawsze musi być już.....ale co zrobić.....jutro mam usg zobaczę co bedzie...a czy bedzie widać czy ta owulacja była? Ja to sie wogole na tym nie znam....dziękuje za zaproszenie:)))))
samira, polarmiś, Mega, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
Aprilka -
paszczakin wrote:jeszcze nie dobranoc
Przyszlam sie pochwalic, ze bylam dzis zapoznac male Simbiątka i nawet juz mówiły, genialne takie. Beda lubic ciocie Paszczaka jak nicA jakie dobre Simba robi Pusurkowe ciasto, mmmmm..
Samira, dobrze, ze taki "produktywny" dzien.. Hoduj jajka i do dzieła..
Sabinka, koniecznie pochwal sie ciastem, ja lubie wszystkie kreatywne wypieki!
Tacy ciocia i wujek to marzenie! - to tez powiedziały
A potem uśpiły matkę na 24 godziny z przerwami na jedzenie i potrzeby fizjologiczne...
Właśnie wstałam.polarmiś, Mega, malgos741, inessa, iwcia77, paszczakin, Pusurek, samira, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie wiadomo czy sie witać czy mowić dobranoc.
Sa jakies nowe dzieciaki na forum? Caffe? Andzej?
Ej nie spijcie teraz, nooooo....Nuuuuudzi mi sie.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 23:38
Dorka1979, iwcia77, mysza1975, Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny