SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza no to jestes niezla z tymi kanapeczkami....ja to spie jak zabita rano..nawet nie wiem kiedy wychodzi...ale Tobie moze za jakiś czas minie...bo na początku to się nie tylko kanapeczki codziennie robi...;)

mysza1975, Reni, Simba, iwcia77, peppapig, Bursztyn, malgos741, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    już się nie mogę doczekać :-) czy będą forumowe bliźniaki?
    no ja to samo - zycze tego Simbie z calego serca..Tym bardziej, skoro James Bond to nie młody Janosik - to od razu mieliby dwójkę - super ;)

mysza1975, Reni, samira, Simba, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojemu nigdy kanapek nie robiłam
    mało tego jak ma drugą zmianę to ja obiadów nie gotuję :-)
    lubiłam jak pracował na 8 jak miał jedną zmianę i obiadki były i kanapeczki do pracy.. oczywiście wsyzstko formi? ;-)
    mysza1975 wrote:

A dziś zaczęłam szare małżeńskie życie. Obydwoje do pracy, więc pobudka o 6.30, kanapeczki dla mężusia i jazda do kompa (ja pracuję z domu). W międzyczasie pranie i obiadek.
    I na co mi to było ;-)?

mysza1975, samira, Bozia3, Pusurek, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uważam ze praca w ciąży powinna być dobrowolna..

Przyklasne z ochota!
    W No mowi sie, ze ciaza to nie choroba. Autorem tego haselka musial byc facet, do tego stary kawaler.
    Ja mam 100 cm w pasie i nie mieszcze sie w klasie miedzy lawkami :D. To jak tu pracowac? ;)
    Simba, odpoczywaj ile wlezie, matka blizniakow musi miec 2 razy wiecej sily! ;)

samira, mysza1975, Simba, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no wiem ..wiem..
    tak właśnie sobie myślę, że skoro ja się stresuję to pewnie i on też czuje presję..
    może nie mówi o tym ale myślę, że też ma stresa..
    dobra to nie odetnę mu rurki z tlenem ;-)
    z reguły faceci bardzo takie sprawy przezywają ale nie dają po sobie poznać,pokazują niby twardość i może nawet niby obojętność a w sercu co innego

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - czy na tym USG za tydzień będzie już widoczna ilość dzieci w Twoim brzuszku? :)
    No taka mam nadzieję, serducha już powinny bić od tego tygodnia :)
    Przećwiczą tu człowiekowi cierpliwość, nie ma co.

Bozia3, Pusurek, mysza1975, Reni, ania.g, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapeczki dla meza to chyba przejsciowe, co? ;)
    Chociaz znam kobiety, ktore wstaja rano, 3 godziny wczesniej niz by mogly wstac, tylko po to, zeby z mezusiem wypic poranna kawke i zrobic mu kanapeczki... Lekki niesmak z lekkim szacunem... ;)
    U mnie to nawet dziecko od 10 roku zycia robi sobie samo kanapki do szkoly. Adamek tez bedzie sam sobie musial robic kaszke z rana. ;) Trzeba uczyc mlodziez samodzielnosci, a co! :P

mysza1975, Bozia3, Reni, iwcia77, Żanet, polarmiś, peppapig, Mega, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uważam ze praca w ciąży powinna być dobrowolna..

Mnie moja gina za każdym razem pyta czy pisać L4. W pracy umówiłam się, że jak się nic złego nie będzie działo to będę pracować do końca lipca. Poszli mi na rękę i dostałam służbowego laptopa i pracuje z domu. Bywam w biurze raz na tydzień, dwa.

Pusurek, Bozia3, samira, Simba, Żanet, ania.g, malgos741, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, a jak imiona dla blizniakow? Cos w stylu: Jacek i Agatka? Ptys i Balbinka? Jas i Malgosia? ;)

mysza1975, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kanapeczki dla meza to chyba przejsciowe, co? ;)
    Chociaz znam kobiety, ktore wstaja rano, 3 godziny wczesniej niz by mogly wstac, tylko po to, zeby z mezusiem wypic poranna kawke i zrobic mu kanapeczki... Lekki niesmak z lekkim szacunem... ;)
    U mnie to nawet dziecko od 10 roku zycia robi sobie samo kanapki do szkoly. Adamek tez bedzie sam sobie musial robic kaszke z rana. ;) Trzeba uczyc mlodziez samodzielnosci, a co! :P

Taki okres promocji. Pewnie jeszcze chwilę potrwa.

Pusurek, samira, iwcia77, Bursztyn, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, a jak imiona dla blizniakow? Cos w stylu: Jacek i Agatka? Ptys i Balbinka? Jas i Malgosia? ;)

Jacek i Placek!

Pusurek, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Taki okres promocji. Pewnie jeszcze chwilę potrwa.

Ah, te promocje! Moj mezczyzna z lezka w oku wspomina okres promocji na seks... ;) :P

mysza1975, Bozia3, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pogrzeb w piątek..
    mam jakieś qrwa deżawi.. rok temu miałam podobną sytuację śmierć, pogrzeb i starania w tym samym czasie.. Triste14.gif

Bozia3, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku nie mam neta w pracy.
    Chrzanie to. Jadę kupić prezent M gdyż ma jutro urodziny i jeszcze na lody. Nie będę się zmuszać do pracy - unikam negatywnych emocji :)

Pusurek, mysza1975, Bozia3, polarmiś, malgos741, Mega, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz zauwazylam, jaki mam glupi tekst w suwaczku: Pewnie nie mozesz juz doczekac sie porodu...
    Nie, ja nie moge sie juz doczekac, kiedy bedzie juz PO PORODZIE! ;)

mysza1975, Bozia3, samira, Reni, ania.g, Mega, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja mam pogrzeb w piątek..
    mam jakieś qrwa deżawi.. rok temu miałam podobną sytuację śmierć, pogrzeb i starania w tym samym czasie.. Triste14.gif

Wiem, że to przykre, ale mam taką teorię, że na tym świecie jeden musi zrobić miejsce drugiemu.

Tuż przed Bożym Narodzeniem zmarła babcia mojego M, a ja w styczniowym cyklu zaszłam w ciąże.

Bozia3, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Jacek i Placek!
    Bolek i Lolek,Pixi i Dixi :)

mysza1975, Pusurek, iwcia77, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wiem, że to przykre, ale mam taką teorię, że na tym świecie jeden musi zrobić miejsce drugiemu.

Tuż przed Bożym Narodzeniem zmarła babcia mojego M, a ja w styczniowym cyklu zaszłam w ciąże.
    ja tez wierze w ten przesąd - kilka razy już się potwierdziło...

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie M wstaje pół godziny wcześniej i robi śniadanie. A teraz jeszcze serwuje mi do łóżka gluta z lnu i tekturke. Świetny zwyczaj!

mysza1975, Bozia3, Reni, iwcia77, polarmiś, Bursztyn, malgos741, Mega, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bolek i Lolek,Pixi i Dixi :)

Persil i Omo? :D Simba, masz do wyboru, do koloru! :D
    Jeszcze Flip i Flap. No i Sherlock i Watson! :D

samira, mysza1975, iwcia77, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ