X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza piękności forumowa, czekamy na wyniki bety :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:02

Bozia3, inessa, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba 15:03 czekam.gif

Bliska 77, inessa, samira, Simba, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, poczytałam o Twoim M, no cóż, w sumie to nic złego, wiesz, chłop ma jednak inną psychikę, trzymam za Was kciuki

Reni, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zbadany masz progesteron w drugiej fazie? Niech CI powie, czy na pewno masz owulki, czy jest płyn w zatoce, niech powie jak duże masz endometrium....czy jest szansa na zagnieżdżenie
    Dzięki ;-) zeszłym razem mój progesteron miał 7,8dni po owulacji mało....płyn w zatoce był...potem poroniłam mimo luteiny i duphastonu.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle myślę co u caffe :-O

Bliska 77, inessa lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie jeszcze mam moze głupie pytanie....dzisiejsze usg miałam po brzuszka a nie dopochwowe czy to jest jakaś różnica? Doktor powiedziała ze nie ma takiej potrzeby bo ona wszystko widzi.....

Aprilka
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    ja też

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 15211 - pierwsze usg 12 czerwca :)
    Dzięki za kciuki :)

Bozia3, Pusurek, inessa, Bliska 77, Panda, Bursztyn, Reni, samira, mysza1975, gosia7122, paszczakin, Sabina, polarmiś, mandragora, Viv78, Żanet, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Takie jeszcze mam moze głupie pytanie....dzisiejsze usg miałam po brzuszka a nie dopochwowe czy to jest jakaś różnica? Doktor powiedziała ze nie ma takiej potrzeby bo ona wszystko widzi.....
    ja nie mam pojęcia szczerze mówiąc - wiem tylko, że w ciąży od któregoś momentu, chyba od 14 tygodnia robią mi już tylko przez brzuch....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    i ja też - żal mi jest, bo wyobrażam sobie przez co przechodzi....

Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie lubię wyręczać się własnym stanem ciążowym - mieć nadprogramowe zachcianki, wymagania i zwolnienia z obowiązków- jakoś czuję się z tym nie bardzo...- a może szkoda, bo wiele kobiet wykorzystuje ten stan dla swoich własnych korzyści - niekoniecznie wypływających z ich prawdziwych ograniczeń w danym momencie... - więc ja prasuję...:) Natomiast padam wieczorem..:) chłop coś do mnie mówi, opowiada - a ja odjeżdżam...nie panuje nad tym i na to sobie pozwalam...a sama osobiście nie lubię histeryczek....i jak słyszę, że w ciąży to mi np. wolno drzeć japę i rozwalać atmosferę całego domu - bo to hormony...to mi się niedobrze robi...:)

A ja sobie lubie pojeczec, facet powinien wiedziec, ze ciaza, to nie jest taki sam stan jak inne. I ja uwazam, ze zasluguje na szczegolne traktowanie szczegolnie teraz. Raczej wiecej razy nie bede w ciazy, niech on tez doswiadczy chociaz w czesci, jak to jest. W koncu to nie jemu jest ciezko, nie on sapie, bo nie moze oddychac, jak wchodzi na schody, to nie on bedzie rodzil i potem nie sypial prawie przez rok, bo sie karmi piersia. A moj facet i tak sie dziwi, ze nie musi latac po jakies ogorki czy inne kapusty, bo ja nie mam zachcianek i jestem normalna, a sie biedak nasluchal i naczytal okropienstw o babach w ciazy.
    Zawsze bylam typem gieroja, a teraz jestem kobieta i dobrze mi z tym. :)
    Moze innym kobietom dobrze, ze nawet w ciazy nic sie w ich zyciu nie zmienia, tylko brzuch rosnie, ja do takich nie naleze. :)

Bursztyn, samira, gosia7122, Simba, Viv78, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    no i elegancko....:)

Bliska 77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba piekna beta :) :) :)

Bliska 77, Simba lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moze innym kobietom dobrze, ze nawet w ciazy nic sie w ich zyciu nie zmienia, tylko brzuch rosnie, ja do takich nie naleze. :)
    mnie nie do końca o to chodziło :). U mnie też się dużo zmienia - inaczej funkcjonuje itp...ale ja staram się nie wykorzystywać sytuacji, tam, gdzie na siłę można się zasłaniać ciążą....
    jeśli wcześniej prasowałam wszystko - a teraz przychodzę zmęczona - to nie robię tego, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że w 6 miesiącu ciąży w chwilach, kiedy dobrze się czuję - to nie mogę tego prasowania zrobić....no po prostu dla mnie to trochę śmieszne jak widzę zagrania niektórych kobiet....:)Ja teraz nie myje podłóg, nie myje okien, nie noszę zakupów, mniej gotuję, więcej odpoczywam itp...Te rzeczy robią moi faceci w domu... A te wszystkie inne pseudo niewydolności ciążowe mnie śmieszą - bo sama jestem w ciąży i znam ten stan...
    To jest dla mnie porównywalne zjawisko do tego, że idzie kobieta z mężczyzną ulicą i on jej niesie torebkę - no normalnie mnie szarpie ze śmiechu w środku...:) żenada...:)

samira, gosia7122, Simba, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba super!!! Piękna beta :D <3

Bliska 77, Bozia3, samira, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    pięknie, cudownie, zajebista beta:-)

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie mam pojęcia szczerze mówiąc - wiem tylko, że w ciąży od któregoś momentu, chyba od 14 tygodnia robią mi już tylko przez brzuch....
    a mi najpierw grzebalucha, potem dopochwowe a na końcu przez powłoki brzuszne i tak na każdej wizycie

Simba lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja prasuje ale wtedy gdy dana rzecz jest potrzebna, ubrania dziś na jutro a nie wszystko po praniu :D kanapek mężowi nie szykuje bo nie lubi tylko sobie robie jedzonko do pracy i dzieciakowi do szkoły :D

Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a mi najpierw grzebalucha, potem dopochwowe a na końcu przez powłoki brzuszne i tak na każdej wizycie
    Aguś nawet teraz robi Ci dopochwowe? Bo mi tylko grzebie łapą a potem USG przez brzuch - to samo jak byłam w szpitalu na połówkowym. Podobno na tym etapie nie powinno się robić USG dopochwowo - tylko nie wiem, czy z tego powodu, że źle widać, czy z tego, że to jakoś szkodzi...

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam caffe daje radę

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3474 3475 3476 3477 3478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ