X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie nie do końca o to chodziło :). U mnie też się dużo zmienia - inaczej funkcjonuje itp...ale ja staram się nie wykorzystywać sytuacji, tam, gdzie na siłę można się zasłaniać ciążą....
    jeśli wcześniej prasowałam wszystko - a teraz przychodzę zmęczona - to nie robię tego, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że w 6 miesiącu ciąży w chwilach, kiedy dobrze się czuję - to nie mogę tego prasowania zrobić....no po prostu dla mnie to trochę śmieszne jak widzę zagrania niektórych kobiet....:)Ja teraz nie myje podłóg, nie myje okien, nie noszę zakupów, mniej gotuję, więcej odpoczywam itp...Te rzeczy robią moi faceci w domu... A te wszystkie inne pseudo niewydolności ciążowe mnie śmieszą - bo sama jestem w ciąży i znam ten stan...
    To jest dla mnie porównywalne zjawisko do tego, że idzie kobieta z mężczyzną ulicą i on jej niesie torebkę - no normalnie mnie szarpie ze śmiechu w środku...:) żenada...:)

Hmm, ja w ogole nie myje podlog. :D No, czasem moze. Ale mam w domu pedanta, a do tego rycerza, nie bede sie z nim szarpac, kto ma myc okna czy odkurzac, bo on juz byl tak nauczony, ze to meskie rzeczy. No, raczej nie bede tego zmieniac. :D

Mega, Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hmm, ja w ogole nie myje podlog. :D No, czasem moze. Ale mam w domu pedanta, a do tego rycerza, nie bede sie z nim szarpac, kto ma myc okna czy odkurzac, bo on juz byl tak nauczony, ze to meskie rzeczy. No, raczej nie bede tego zmieniac. :D
    a no to co innego - jak lubi, to niech robi.... a Ty co robisz w domu? :)

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Beta 15211 - pierwsze usg 12 czerwca :)
    Dzięki za kciuki :)

to wyglada na blizniakowa bete SUPER <3

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    to wyglada na blizniakowa bete SUPER <3
    a jak się rozpoznaje bliźniakową betę - jest wyższa?

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aguś nawet teraz robi Ci dopochwowe? Bo mi tylko grzebie łapą a potem USG przez brzuch - to samo jak byłam w szpitalu na połówkowym. Podobno na tym etapie nie powinno się robić USG dopochwowo - tylko nie wiem, czy z tego powodu, że źle widać, czy z tego, że to jakoś szkodzi...
    tak, dziś też miałam, w poprzedniej ciaży było dokładnie tak samo, kiedyś pytałam swojej gin i tego poprzedniego "zastępczego" gina czy USG dopochwowe w III trymestrze jest bezpieczne,

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dzięki ;-) zeszłym razem mój progesteron miał 7,8dni po owulacji mało....płyn w zatoce był...potem poroniłam mimo luteiny i duphastonu.
    Peppa - to może powinnaś zaraz po owulce jechać na dupku i luteinie - bo skoro masz słaby progesteron, to CIę to wspomoże...

Bliska 77, peppapig lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbulec czy to oznacza, że bendom ze dwa simbokoty ????

Bozia3, Mega, samira, Simba, Sabina, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ciasta piecze ;)

Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie lubię wyręczać się własnym stanem ciążowym - mieć nadprogramowe zachcianki, wymagania i zwolnienia z obowiązków- jakoś czuję się z tym nie bardzo...- a może szkoda, bo wiele kobiet wykorzystuje ten stan dla swoich własnych korzyści - niekoniecznie wypływających z ich prawdziwych ograniczeń w danym momencie... - więc ja prasuję...:) Natomiast padam wieczorem..:) chłop coś do mnie mówi, opowiada - a ja odjeżdżam...nie panuje nad tym i na to sobie pozwalam...a sama osobiście nie lubię histeryczek....i jak słyszę, że w ciąży to mi np. wolno drzeć japę i rozwalać atmosferę całego domu - bo to hormony...to mi się niedobrze robi...:)
    hahahah! :)
    to ja bez ciazy tak mam :) wiec moze jak zajde, nagle bede mowic aksamitnym glosem i zaczne prasowac oraz gotowac ;)

Mega, Bozia3, mysza1975, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyje ubranka dla kotów ;-)
    Bozia3 wrote:

Pusurek, Mega, Bursztyn, Bozia3, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no jak to co? czapki kotom szyje :)

Pusurek, Reni, samira, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Pisalam kiedys, paluszkiem pokazuje, co ma byc zrobione. :D
    A na powaznie, to gotuje, piore, hmm, wiecej nic nie robie? To ze mnie ch.. nie kobieta, na to wyglada. :P Kuchnie i lazienke sprzatam z grubsza, bo on to uwielbia robic na wysoki polysk.
    Ja rzadze remontem od A do Z, a ze kupilismy stary dom, to roboty mam na kolejne 10 lat. :D
    Zakupy tez sa ma mojej glowie, z tym, ze ja ostatnio nie nosze - zawsze jakis noszacz chodzi ze mna.
    Ogrod ogarniam tez ja, ale trawy nie kosze. ;)
    I to chyba wsio... Wyglada na to, ze mam rewelacyjne zycie. :D Ale zdaje sobie z tego sprawe i dziekuje Bogu, ze po roznych zyciowych perturbacjach trafil mi sie wlasnie taki facet. :)

Mega, Bursztyn, samira, mysza1975, Panda, polarmiś, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, Reni - mamy telepatyczne connection :) co sie dziwic, na jednym wozku i w parze jedziemy :)

Reni, Mega, Pusurek, samira, mysza1975, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam postępy w pracy :-) przełożyłam papiery na drugą stronę biurka :-D
    jest dobrze ..

inessa, Mega, samira, Simba, polarmiś, Sabina, Żanet, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szyje ubranka dla kotów ;-)
    no o tym zapomniałam ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i ja też - żal mi jest, bo wyobrażam sobie przez co przechodzi....
    moze ma epidural i sie wyluzowala :) a moze juz po?

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z jednego dżewa :-)
    Bursztyn wrote:
    Cholera, Reni - mamy telepatyczne connection :) co sie dziwic, na jednym wozku i w parze jedziemy :)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, Reni i Bursztyn, ale mnie rozgryzlyscie. Szyje i pieke, ale ogolnie robie domowa atmosferke i dobre wrazenie. Wiecie, dom odpoczynkiem wojownika. Przychodzi wojownik, je obiad i dawaj, do mycia podlog. ;)
    Bo ja przeciez leze i pachne... :) :P

Reni, Mega, Bursztyn, mysza1975, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i z jednego dżewa :-)
    hahaha! ba! z jednej galezi ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... własnie do mnie dotarło, że Caffe rodzi.. a jeszcze niedawno rzucała qrwami :-( tęsknię..

Mega, samira, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3475 3476 3477 3478 3479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ