X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie nie do końca o to chodziło :). U mnie też się dużo zmienia - inaczej funkcjonuje itp...ale ja staram się nie wykorzystywać sytuacji, tam, gdzie na siłę można się zasłaniać ciążą....
    jeśli wcześniej prasowałam wszystko - a teraz przychodzę zmęczona - to nie robię tego, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że w 6 miesiącu ciąży w chwilach, kiedy dobrze się czuję - to nie mogę tego prasowania zrobić....no po prostu dla mnie to trochę śmieszne jak widzę zagrania niektórych kobiet....:)Ja teraz nie myje podłóg, nie myje okien, nie noszę zakupów, mniej gotuję, więcej odpoczywam itp...Te rzeczy robią moi faceci w domu... A te wszystkie inne pseudo niewydolności ciążowe mnie śmieszą - bo sama jestem w ciąży i znam ten stan...
    To jest dla mnie porównywalne zjawisko do tego, że idzie kobieta z mężczyzną ulicą i on jej niesie torebkę - no normalnie mnie szarpie ze śmiechu w środku...:) żenada...:)

Hmm, ja w ogole nie myje podlog. :D No, czasem moze. Ale mam w domu pedanta, a do tego rycerza, nie bede sie z nim szarpac, kto ma myc okna czy odkurzac, bo on juz byl tak nauczony, ze to meskie rzeczy. No, raczej nie bede tego zmieniac. :D

Mega, Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hmm, ja w ogole nie myje podlog. :D No, czasem moze. Ale mam w domu pedanta, a do tego rycerza, nie bede sie z nim szarpac, kto ma myc okna czy odkurzac, bo on juz byl tak nauczony, ze to meskie rzeczy. No, raczej nie bede tego zmieniac. :D
    a no to co innego - jak lubi, to niech robi.... a Ty co robisz w domu? :)

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Beta 15211 - pierwsze usg 12 czerwca :)
    Dzięki za kciuki :)

to wyglada na blizniakowa bete SUPER <3

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    to wyglada na blizniakowa bete SUPER <3
    a jak się rozpoznaje bliźniakową betę - jest wyższa?

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aguś nawet teraz robi Ci dopochwowe? Bo mi tylko grzebie łapą a potem USG przez brzuch - to samo jak byłam w szpitalu na połówkowym. Podobno na tym etapie nie powinno się robić USG dopochwowo - tylko nie wiem, czy z tego powodu, że źle widać, czy z tego, że to jakoś szkodzi...
    tak, dziś też miałam, w poprzedniej ciaży było dokładnie tak samo, kiedyś pytałam swojej gin i tego poprzedniego "zastępczego" gina czy USG dopochwowe w III trymestrze jest bezpieczne,

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dzięki ;-) zeszłym razem mój progesteron miał 7,8dni po owulacji mało....płyn w zatoce był...potem poroniłam mimo luteiny i duphastonu.
    Peppa - to może powinnaś zaraz po owulce jechać na dupku i luteinie - bo skoro masz słaby progesteron, to CIę to wspomoże...

Bliska 77, peppapig lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbulec czy to oznacza, że bendom ze dwa simbokoty ????

Bozia3, Mega, samira, Simba, Sabina, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ciasta piecze ;)

Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja nie lubię wyręczać się własnym stanem ciążowym - mieć nadprogramowe zachcianki, wymagania i zwolnienia z obowiązków- jakoś czuję się z tym nie bardzo...- a może szkoda, bo wiele kobiet wykorzystuje ten stan dla swoich własnych korzyści - niekoniecznie wypływających z ich prawdziwych ograniczeń w danym momencie... - więc ja prasuję...:) Natomiast padam wieczorem..:) chłop coś do mnie mówi, opowiada - a ja odjeżdżam...nie panuje nad tym i na to sobie pozwalam...a sama osobiście nie lubię histeryczek....i jak słyszę, że w ciąży to mi np. wolno drzeć japę i rozwalać atmosferę całego domu - bo to hormony...to mi się niedobrze robi...:)
    hahahah! :)
    to ja bez ciazy tak mam :) wiec moze jak zajde, nagle bede mowic aksamitnym glosem i zaczne prasowac oraz gotowac ;)

Mega, Bozia3, mysza1975, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyje ubranka dla kotów ;-)
    Bozia3 wrote:

Pusurek, Mega, Bursztyn, Bozia3, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no jak to co? czapki kotom szyje :)

Pusurek, Reni, samira, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Pisalam kiedys, paluszkiem pokazuje, co ma byc zrobione. :D
    A na powaznie, to gotuje, piore, hmm, wiecej nic nie robie? To ze mnie ch.. nie kobieta, na to wyglada. :P Kuchnie i lazienke sprzatam z grubsza, bo on to uwielbia robic na wysoki polysk.
    Ja rzadze remontem od A do Z, a ze kupilismy stary dom, to roboty mam na kolejne 10 lat. :D
    Zakupy tez sa ma mojej glowie, z tym, ze ja ostatnio nie nosze - zawsze jakis noszacz chodzi ze mna.
    Ogrod ogarniam tez ja, ale trawy nie kosze. ;)
    I to chyba wsio... Wyglada na to, ze mam rewelacyjne zycie. :D Ale zdaje sobie z tego sprawe i dziekuje Bogu, ze po roznych zyciowych perturbacjach trafil mi sie wlasnie taki facet. :)

Mega, Bursztyn, samira, mysza1975, Panda, polarmiś, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, Reni - mamy telepatyczne connection :) co sie dziwic, na jednym wozku i w parze jedziemy :)

Reni, Mega, Pusurek, samira, mysza1975, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam postępy w pracy :-) przełożyłam papiery na drugą stronę biurka :-D
    jest dobrze ..

inessa, Mega, samira, Simba, polarmiś, Sabina, Żanet, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szyje ubranka dla kotów ;-)
    no o tym zapomniałam ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i ja też - żal mi jest, bo wyobrażam sobie przez co przechodzi....
    moze ma epidural i sie wyluzowala :) a moze juz po?

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z jednego dżewa :-)
    Bursztyn wrote:
    Cholera, Reni - mamy telepatyczne connection :) co sie dziwic, na jednym wozku i w parze jedziemy :)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, Reni i Bursztyn, ale mnie rozgryzlyscie. Szyje i pieke, ale ogolnie robie domowa atmosferke i dobre wrazenie. Wiecie, dom odpoczynkiem wojownika. Przychodzi wojownik, je obiad i dawaj, do mycia podlog. ;)
    Bo ja przeciez leze i pachne... :) :P

Reni, Mega, Bursztyn, mysza1975, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i z jednego dżewa :-)
    hahaha! ba! z jednej galezi ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... własnie do mnie dotarło, że Caffe rodzi.. a jeszcze niedawno rzucała qrwami :-( tęsknię..

Mega, samira, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3475 3476 3477 3478 3479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ