X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na mojej Liście już zmienione :) kolejny bobas przybyła :)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

wiecie co, po tam tej stronie musi być ciag dalszy , inaczej to zycie w ogóle nie ma sensu :(

samira, Sabina, Simba, Bliska 77, Viv78, Mega, Dorka1979, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wiecie co, po tam tej stronie musi być ciag dalszy , inaczej to zycie w ogóle nie ma sensu :(
    i jest tak ,wiele razy przyśnił mi się mój śp.brat a w jednym ze snów jego słowa były bardzo wymowne ,długo by opowiadać

przykre bardzo biedna zona i dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 18:59

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Simba- wspaniala Beta!!! Blizniaki jak nic!!!!
    Mówisz? :)

EwaT, moremi, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    i jest tak ,wiele razy przyśnił mi się mój śp.brat a w jednym ze snów jego słowa były bardzo wymowne ,długo by opowiadać

przykre bardzo biedna zona i dziecko

jak bys miała kiedys ochote to opowiedz, chętnie przeczytam
    tez mam doświadczenia w tym temacie

samira, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mówisz? :)

tez tak myśle :)

Simba, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jak bys miała kiedys ochote to opowiedz, chętnie przeczytam
    tez mam doświadczenia w tym temacie

nie ma sprawy napiszę wkrótce ,dzięki

EwaT lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    smierc jest tylko przejciem do innego wymiaru istnienia

Simba, EwaT, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe serdeczne gratulacje i buziaki dla małego <3

Bliska 77, samira, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    smierc jest tylko przejciem do innego wymiaru istnienia

tak, tylko dlaczego takie nieplanowane i dlaczego tak boli tych którzy zostają

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam filmy w tych klimatach "Nostalgia Anioła ","Dom Snów" albo ze starszych filmów ,ciężkich w odbiorze "Miedzy Piekłem a Niebem" z Robinem Williamsem w głównej roli

inessa, Bliska 77, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Hej.ja juz jestem po. Urodzilam o 12.55, pierwsze sku rcze (wywolywane) pojawily sie o 11. Bylo szybko, ale intensywnie. Maly zdrowy :) gin superowy. Opisze w szcievolach moze jutro albo z domu. Dziski za kciukk

CUUUDDDNNIIEEE :):):):)
    gratulacje!!!!!
    no tyle Cię nie było, że nawet w pracy nerwowo zagladalam w komore
    "nasz" gin odbierał? czy byla jakaś zmiana na koniec?

mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, gratuluję :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super caffe to moje pierwsze dzieciątko tzn ciotką zostałam :D no i na tym nie koniec :)dziewczyny sie szykują a i wysyp pewnie bedzie nowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:52

inessa, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty wkurwiona i zdenerwowana. Okazało się podczas usg że na połówkowe jestem za wcześniej. Sami mnie tak zapisali. Dostałam kilka fotek z usg niepełne pomiary i żadnego opisu ( pewnie z racji tego że usg będzie powtarzane)Np. wymiary główki: ciemieniowy 20 tyg i 6 dni, obwód główki 20 tyg i 1 dzień, brzuszek ma wymiar z 19 tyg i 1 dzień a kość udowa 20 tyg i 4 dni. Nie znam długości ale podobno waży ok 350 gram. Nie sprawdzone ani budowa serduszka ani narządów wewnętrznych ani mózgu. Lekarz chrzanił trzy po trzy i już mam schizę że czegoś nie chciał mi powiedzieć. Jutro mam dzwonić dowiedzieć się kiedy konkretnie mam się zapisać żeby tym razem dało się wszystko sprawdzić. Jestem zdenerwowana tym że jest taka duża rozbieżność pomiędzy tyg ciąży według ostatniej @, że wymiar ciemieniowy jest taki duży a brzuszek mały. Ryczeć mi się chce. Teraz będę w napięciu czekać na następne badanie. Do dupy.

mysza1975, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak, tylko dlaczego takie nieplanowane i dlaczego tak boli tych którzy zostają
    chcialabym znac odpowiedz...

samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wróciłam z wizyty wkurwiona i zdenerwowana. Okazało się podczas usg że na połówkowe jestem za wcześniej. Sami mnie tak zapisali. Dostałam kilka fotek z usg niepełne pomiary i żadnego opisu ( pewnie z racji tego że usg będzie powtarzane)Np. wymiary główki: ciemieniowy 20 tyg i 6 dni, obwód główki 20 tyg i 1 dzień, brzuszek ma wymiar z 19 tyg i 1 dzień a kość udowa 20 tyg i 4 dni. Nie znam długości ale podobno waży ok 350 gram. Nie sprawdzone ani budowa serduszka ani narządów wewnętrznych ani mózgu. Lekarz chrzanił trzy po trzy i już mam schizę że czegoś nie chciał mi powiedzieć. Jutro mam dzwonić dowiedzieć się kiedy konkretnie mam się zapisać żeby tym razem dało się wszystko sprawdzić. Jestem zdenerwowana tym że jest taka duża rozbieżność pomiędzy tyg ciąży według ostatniej @, że wymiar ciemieniowy jest taki duży a brzuszek mały. Ryczeć mi się chce. Teraz będę w napięciu czekać na następne badanie. Do dupy.
    tzn. o ile za wczesnie?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    polecam filmy w tych klimatach "Nostalgia Anioła ","Dom Snów" albo ze starszych filmów ,ciężkich w odbiorze "Miedzy Piekłem a Niebem" z Robinem Williamsem w głównej roli

Samira, ja ci polecam film na podstawie książki brazylijskiego medium Chico Xaviera - Nasz Dom

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania uspokój się! Na razie nie wiesz, że coś jest nie tak, więc nerwy i panikę schowaj do torby. To z pewnością dziecięciu nie służy :)

Po pierwsze dzieci tak rosną, moja zawsze miała kończyny dłuższe o 2 tygodnie, obwód głowy też. Poza tym specjalista też może być chujowy - lub sprzęt, więc się uspokój :) Pójdziesz jeszcze raz, będzie dobrze :) Słyszysz??

ania.g, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Faktycznie wkurzające.
    Ja nie wiem czy oni sobie nie zdają sprawy jak kobieta to przeżywa czy maja to w dupie.
    Postaraj sie nie denerwowa, jutro będziesz wiedziała kiedy termin USG

ania.g lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3482 3483 3484 3485 3486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ