X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tzn. o ile za wczesnie?
    Teraz wiem że powinnam być 21/22 tydzień ciąży. Nie wiem po kij zapisali mnie teraz.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe oficjalnie mogę Ci pogratulować.. Ależ to zleciało..

mysza1975 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Teraz wiem że powinnam być 21/22 tydzień ciąży. Nie wiem po kij zapisali mnie teraz.
    Bo ktoś nie umiał policzyć ...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to ich blad. Spokojnie. Pojdziesz za tydzien i wszystko bedzie sie zgadzac.

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ania uspokój się! Na razie nie wiesz, że coś jest nie tak, więc nerwy i panikę schowaj do torby. To z pewnością dziecięciu nie służy :)

Po pierwsze dzieci tak rosną, moja zawsze miała kończyny dłuższe o 2 tygodnie, obwód głowy też. Poza tym specjalista też może być chujowy - lub sprzęt, więc się uspokój :) Pójdziesz jeszcze raz, będzie dobrze :) Słyszysz??
    Słyszę, ale nerw jeszcze nie przeszedł. Sprawdziłam właśnie na parenting.pl wymiary biometryczne płodu dla mojego tygodnia ciąży i poza brzuszkiem który jest na 5 centylu, reszta jest na 95 centylu ale nadal mieszczę się w swoim tygodniu a nie w 21.

Sabina, EwaT, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Słyszę, ale nerw jeszcze nie przeszedł. Sprawdziłam właśnie na parenting.pl wymiary biometryczne płodu dla mojego tygodnia ciąży i poza brzuszkiem który jest na 5 centylu, reszta jest na 95 centylu ale nadal mieszczę się w swoim tygodniu a nie w 21.
    No, ja w ciąży wqurwy miałam galante, dałam się, aż zdarzało mi się zachrypnąć, tak mnie hormony nosiły ;) Więc domyślam, się, że nerwy jeszcze masz ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się jutro dowiem że mam iść do tego samego barana, to zapiszę się na własną rękę do tego co byłam w ciąży z młodszą. Bo wtedy badanie było bardzo dokładnie przeprowadzone, opisane a szpital potem chwalił jakość wykonania i opisu usg.

Sabina, EwaT, Viv78, Simba, samira, mysza1975, Bliska 77, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wróciłam z wizyty wkurwiona i zdenerwowana. Okazało się podczas usg że na połówkowe jestem za wcześniej. Sami mnie tak zapisali. Dostałam kilka fotek z usg niepełne pomiary i żadnego opisu ( pewnie z racji tego że usg będzie powtarzane)Np. wymiary główki: ciemieniowy 20 tyg i 6 dni, obwód główki 20 tyg i 1 dzień, brzuszek ma wymiar z 19 tyg i 1 dzień a kość udowa 20 tyg i 4 dni. Nie znam długości ale podobno waży ok 350 gram. Nie sprawdzone ani budowa serduszka ani narządów wewnętrznych ani mózgu. Lekarz chrzanił trzy po trzy i już mam schizę że czegoś nie chciał mi powiedzieć. Jutro mam dzwonić dowiedzieć się kiedy konkretnie mam się zapisać żeby tym razem dało się wszystko sprawdzić. Jestem zdenerwowana tym że jest taka duża rozbieżność pomiędzy tyg ciąży według ostatniej @, że wymiar ciemieniowy jest taki duży a brzuszek mały. Ryczeć mi się chce. Teraz będę w napięciu czekać na następne badanie. Do dupy.

Ja mialam tez polowkowe w 19 tygodniu i mowy nie bylo, ze za wczesnie. Dupek jakis nie lekarz! To prywatny czy na NFZ? Wazne usg czyli polowkowe i potem to w 30 tyg warto zrobic prywatnie, zeby sobie oszczedzic niepotrzebnych nerwow.

Viv78, EwaT, Simba, Sabina, samira, ania.g, mysza1975, Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz moj zadzwonil i powiedzial mi ze jego kolega z pracy zostal ojcem, ma 44 lata, zona 43, oboje sa wege :)

Simba, samira, Bozia3, moremi, ania.g, EwaT, mysza1975, Bliska 77, Żanet, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Maz moj zadzwonil i powiedzial mi ze jego kolega z pracy zostal ojcem, ma 44 lata, zona 43, oboje sa wege :)
    Naturalnie czy z pomocą?

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Naturalnie czy z pomocą?
    tez go pytalam , ale nie wie -bo mu nawet takie pytanie nie przyszlo do glowy (niestety), kazalam uzupelnic info :)

Simba, samira, Viv78, Żanet, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez go pytalam , ale nie wie -bo mu nawet takie pytanie nie przyszlo do glowy (niestety), kazalam uzupelnic info :)
    Hehehehe:) faceci

samira, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Samira, ja ci polecam film na podstawie książki brazylijskiego medium Chico Xaviera - Nasz Dom
    o dzięki zapisze sobie tytuł i autora

EwaT lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    i jest tak ,wiele razy przyśnił mi się mój śp.brat a w jednym ze snów jego słowa były bardzo wymowne ,długo by opowiadać

przykre bardzo biedna zona i dziecko
    a tego to nie wie nikt..to, że się coś śni, czy pojawia - to żyje w Tobie - a niekoniecznie w innym wymiarze,,,i nie wiadomo, co jest po śmierci, bo nikt tego nie przekroczył....nawet CI z doświadczeniem śmierci klinicznej mogą produkować we własnym mózgu różne halucynacje...
    a w obliczu śmierci każdy chciałby wierzyć, że jest coś dalej..bo tak prościej..

samira, Reni, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - ogromne gratulacje - opisuj szczegółowo jak najszybciej..:)fajnie, że tak szybko poszło..:)

mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    smierc jest tylko przejciem do innego wymiaru istnienia
    a skąd taka pewność? :)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a skąd taka pewność? :)
    pewnosci nie ma zadnej, ja w to po prostu wierze :)

Simba, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no właśnie ja też trochę...ale zastanawiam się, na ile mi to po prostu ułatwia ogarnięcie sensu życia, a na ile tak naprawdę jest...:)

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Jak nie ma? To skąd ja wiem, ze w poprzednim wcieleniu byłam kotem z kreskówki?

Bozia3, samira, Bursztyn, ania.g, Pusurek, Reni, mysza1975, Bliska 77, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g nie martw się na zapas....mnie wprawdzie mówiono, że połówkowe się robi od 19-22 tygodnia, ale teorie mogą być różne...a to, że dziecko ma wymiary odpowiadające innym dniom , to też jest ok. Mi ginka mówiła, że tygodniowe różnice w rozmiarach są ok - bo raz dziecku rośnie główka szybciej, a raz brzuszek i to wszystko jest w porządku. Ja na każdym USG mam tak, że każdy wymiar pokazuje trochę inny wiek ciąży..

Bursztyn, Simba, ania.g, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3483 3484 3485 3486 3487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ