X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałam powiedziec, ze czasami unosze sie na obłokach z marzeń, opowiadam sobie jakies niestworzone historie, trochę koloryzuje...i wtedy przychodzi Bozia ze swoim realizmem, a nawet hiperrealizmem i jeb człowiekiem o glebę! :) No jak tak mozna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:33

mysza1975, Bursztyn, samira, Bozia3, Sabina, Żanet, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czy to na pewno zostało dowiedzione naukowo? Z ta nerwica?
    czasami wystepuje w nerwicach, ale nie jest to "glowny komponent", czesto wystepuje tez i bez nerwicy, wiec nie skupialabym sie akurat na tym elemencie zeby zdiagnozowac nerwice :)
    w psychologii coraz czesciej mowi się o magazynie wiedzy utajonej, gromadzimy tam rozne info, wiadomosci ktore pozostaja poza nasza swiadomoscia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:38

Simba, samira, Żanet lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Żeby było weselej to prywatny, skierowana zostałam przez prowadzącego.
    A jeszcze jedno niewygodne pytanie - kasę wziął?

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W ogóle chciałam powiedziec, ze czasami unosze sie na obłokach z marzeń, opowiadam sobie jakies niestworzone historie, trochę koloryzuje...i wtedy przychodzi Bozia ze swoim realizmem, a nawet hiperrealizmem i jeb człowiekiem o glebę! :) No jak tak mozna...
    nie wiem czy realizmem, Bozia ma takie poglady, Ty mozesz miec inne, a tak naprawde niewiadomo ktore sa tymi "slusznymi"...moze oba, moze zaden....

Simba, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czy to na pewno zostało dowiedzione naukowo? Z ta nerwica?
    "Niekiedy zjawisko deja vu może być wynikiem przemęczenia i stresu. Po prostu mózg nie pracuje prawidłowo i daje znać, że czas zwolnić i odpocząć. Deja vu bywa też objawem groźnych chorób. Częste, silne i długotrwałe odczuwanie deja vu może być objawem uszkodzenia pewnych okolic mózgu (np. po wylewie), przejawem ataku epilepsji lub sygnałem choroby umysłowej, np. schizofrenii."
    Nie wiem na ile udowodnione...pamiętam, jak miałam ataki paniki i byłam w stanie nerwicy, to wypełniałam tzw. objawówkę (pewnie Bursztyn wie o czym mówię) i tam jako jedno z objawów było właśnie takie zjawisko....

Żanet lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Słuchajcie, nie tak dawno, może rok temu, pewna kobieta, na moja prośbę, skontaktowała sie z moim niezyjącym ojcem, dodam że tej pani nie znam z realu ani ona mnie, żyje na drugim koncu Polski...musze przyznac że opisała nie tylko wygląd fizyczny mojego ojca ale również jego ulubiony ubiór , nie bede tutaj pisać o szczegółach i samej z nim rozmowie ..
    co Wy na to??
    ciekawe, jak dla mnie calkiem mozliwe

samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czasami wystepuje w nerwicach, ale nie jest to "glowny komponent", czesto wystepuje tez i bez nerwicy, wiec nie skupialabym sie akurat na tym elemencie zeby zdiagnozowac nerwice :)
    psychologii coraz czesciej mowi się więc o magazynie wiedzy utajonej, gromadzimy tam rozne info, wiadomosci ktore pozostaja poza nasza swiadomoscia
    Wiedziałam :) o mam deja vu. O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! Jaka nerwica? Kurwa ja pierdole! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz!

Reni, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ciekawe, jak dla mnie calkiem mozliwe

gdyby Tobie sie przytrafiło, wierz mi nie spałabyś z wrażenia

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Słuchajcie, nie tak dawno, może rok temu, pewna kobieta, na moja prośbę, skontaktowała sie z moim niezyjącym ojcem, dodam że tej pani nie znam z realu ani ona mnie, żyje na drugim koncu Polski...musze przyznac że opisała nie tylko wygląd fizyczny mojego ojca ale również jego ulubiony ubiór , nie bede tutaj pisać o szczegółach i samej z nim rozmowie ..
    co Wy na to??
    No ale jeśli jej nie widziałaś w realu, to chociaż z nią gadałas przez telefon? No bo jeśli nie, to jak byś sie porozumiała z ojcem?

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co Wy na to??
    Ja na to się pytam - po co chcesz takiego kontaktu....nawet jeśli inny świat istnieje - to został tak stworzony, by w niego nie ingerować - tak myślę....

Simba lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    "Niekiedy zjawisko deja vu może być wynikiem przemęczenia i stresu. Po prostu mózg nie pracuje prawidłowo i daje znać, że czas zwolnić i odpocząć. Deja vu bywa też objawem groźnych chorób. Częste, silne i długotrwałe odczuwanie deja vu może być objawem uszkodzenia pewnych okolic mózgu (np. po wylewie), przejawem ataku epilepsji lub sygnałem choroby umysłowej, np. schizofrenii."
    Nie wiem na ile udowodnione...pamiętam, jak miałam ataki paniki i byłam w stanie nerwicy, to wypełniałam tzw. objawówkę (pewnie Bursztyn wie o czym mówię) i tam jako jedno z objawów było właśnie takie zjawisko....
    tak, ale musi wystapic szereg innych objawow, samo deja vu od czasu do czasu nie swiadczy o chorobie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie wiem czy realizmem, Bozia ma takie poglady, Ty mozesz miec inne, a tak naprawde niewiadomo ktore sa tymi "slusznymi"...moze oba, moze zaden....
    Nie

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, w dodatku powiedział jej mój ojciec (bo chciałam dalszej weryfikacji) jakie miał hobby w zyciu ziemskim...tez sie zgadzało

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiedziałam :) o mam deja vu. O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! Jaka nerwica? Kurwa ja pierdole! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz! O! Znowu! O i jeszcze raz! O! I teraz!
    to masz wielokrotne deja vu, szkoda ze nie orgazm :)

Sabina, Żanet, Reni, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jeszcze jedno niewygodne pytanie - kasę wziął?
    No jasne że tak

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gdyby Tobie sie przytrafiło, wierz mi nie spałabyś z wrażenia
    pewnie tak, chociaz i bez tego czesto nie sypiam

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, ale musi wystapic szereg innych objawow, samo deja vu od czasu do czasu nie swiadczy o chorobie
    ja w tamtym okresie miałam ich naprawdę szereg...:) nikomu nie życzę....nerwica to paskudna przypadłość - coś okropnego

Simba, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No ale jeśli jej nie widziałaś w realu, to chociaż z nią gadałas przez telefon? No bo jeśli nie, to jak byś sie porozumiała z ojcem?

nie rozumiem..
    ona mi napisała o swoim doswiadczeniu i przekazała mi jego "przekaz"

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to masz wielokrotne deja vu, szkoda ze nie orgazm :)
    A co to jest orgazm? Eh....

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No jasne że tak
    ja bym go zrypała...przysięgam....naciągacz na kasę i nic więcej...skoro znał Twój tydzień ciąży i umówił CIę na spotkanie, a potem się wycofał, że za wcześnie - to jakim prawem wziął kasę??? No chyba, że za tydzień czy dwa obiecał Ci darmowe?

Bursztyn, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3485 3486 3487 3488 3489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ