X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    czytałam, również sie z nią zgadzam, mimo że ja raczej ateistką jestem

raczej? :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny ja wam napisze co mnie sie zdarzyło zaraz po mojej stódniowce zmarła moja babcia,bardzo cierpiała..opiekowałam sie nią na koniec..karmiłam,kąpałam..kochałam ją ale nigdy tego nie powiedziałam...tak za nią teskniłam,mowiłam do niej na cmentarzu,płakałam czasem po nocach aż kiedyś przyśniła mi sie moja babcia taka kochana zdrowa ściskała mnie,tuliłam sie do niej tak bardzo realnie że ciagle to czuje i przestałam tesknić,dziwne ale takie realne i bardzo mnie uspokoiło.. A zdarzyło sie tak dwa razy już kiedy strasznie teskniłam..
    chciałaś mieć pewność że na "tamtym świecie" jest Babci lepiej, mam za sobą niejedno takie i inne przeżycie, uczestniczyłam kiedyś w tematycznych forach, w domu mam jeszcze sporo ksiazek o parapsychologii ale po różnych wydarzeniach i doświadczeniach postanowiłam, że nieco muszę przystopować, teraz pozostała sfera w moim życiu o której wiedzą tylko nieliczni, którym mogę zaufać coby m.in. nie stać się pośmiewiskiem

Bursztyn, Bozia3, EwaT, samira, peppapig, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale skoro nasza świadomość czy co tam żyje wiecznie, a ziemia to przystanek -to czy to oznacza, że dzieci, które sprowadzamy na ten świat też już gdzieś wcześniej wiecznie istnieją? Czy tworzymy zupełnie nowe byty energetyczne?
    moze one sa dla nas nowe

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    raczej? :)
    no raczej bo w 99%, ten 1% jest tam jakieś niepewności, ze może ..... :-)

Żanet lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny ja wam napisze co mnie sie zdarzyło zaraz po mojej stódniowce zmarła moja babcia,bardzo cierpiała..opiekowałam sie nią na koniec..karmiłam,kąpałam..kochałam ją ale nigdy tego nie powiedziałam...tak za nią teskniłam,mowiłam do niej na cmentarzu,płakałam czasem po nocach aż kiedyś przyśniła mi sie moja babcia taka kochana zdrowa ściskała mnie,tuliłam sie do niej tak bardzo realnie że ciagle to czuje i przestałam tesknić,dziwne ale takie realne i bardzo mnie uspokoiło.. A zdarzyło sie tak dwa razy już kiedy strasznie teskniłam..
    no więc właśnie cały czas osobiście nie daje to mi spokoju - czy np. taką scenę przytulenia i uspokojenia sama wygenerowałaś podświadomie, żeby poradzić sobie z uczuciem straty - czy rzeczywiście te byty nas odwiedzają..:)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba każdy z nas ma inne doswiadczenie i wybrażenie o tym co jest po śmierci wydaje mi sie,ze jest to normalne i zarazem bardzo piekne bo dla mnie to znaczy,ze nie bedzie tam nudy tylko wielorakosc jak tu na ziemi.
    Powiem Wam miałam wiele doswiadczen ale jedno zapadło mi najbardziej nie mówie o tym za wiele bo jest to dziwne doswiadczenie i ludzie różnie reagują do tego nie umiem tego opisać - przezyłąm śmierć kliniczną podczas cieżkeij choroby kilkanascie lat temu- powiem jedno nie chciałam stamtad wracać miałam niesamowity spokój w sercu i wielką radosc takiej tu na ziemi nigdy nie mialam wcześniej i potem. Nie umiem wiecej opisać zresztą nie mam na to słów - powiem tylko tyle,ze nie widziałam swiatełka w tunelu ale piekny krajobraz i niesamowite swiatło jakiego własnie tu na Ziemi nie doświadczyłam.
    To tyle z mojej strony :)

Bursztyn, EwaT, Bozia3, Bliska 77, ania.g, mysza1975, samira, Żanet, Mega, iwcia77, malgos741, peppapig, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    czytałam, również sie z nią zgadzam, mimo że ja raczej ateistką jestem
    ateizm Twoj dotyczy niewiary w Boga,jak sama nazwa wskazuje, ale wierzysz w zycie po zyciu ziemskim?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ateizm Twoj dotyczy niewiary w Boga,jak sama nazwa wskazuje, ale wierzysz w zycie po zyciu ziemskim?
    dokładnie tak a o ateizmie napisałam, bo wiele osób kwestionuje fakt, że będąc ateistką wierzę w życie po życiu ziemskim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 22:39

Bursztyn, Bozia3, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:27

Bliska 77, mysza1975, Kate 75 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale skoro nasza świadomość czy co tam żyje wiecznie, a ziemia to przystanek -to czy to oznacza, że dzieci, które sprowadzamy na ten świat też już gdzieś wcześniej wiecznie istnieją? Czy tworzymy zupełnie nowe byty energetyczne?

my ich nie tworzymy bo nie mamy takich możliwośći tworzenia/stwarzania
    myśle że pochodzą od Stwórcy
    napewno istniały od zawsze a co robiły pzred narodzeniem? wg zwolennikow reinkarnacji żyły w innym ciele fizycznym
    wg mnie -niekoniecznie, Stwórca ciągle poszukując nowych doświadczeń stwarza nas jako taką "mackę" tzn jestesmy jestesmy jego częścią w tym obszarze zbieramy doswiadczenia i umierajac ta macka wraca do niego pzrekazując mu ten bagaz doswiadczen..można powiedziec że nasza świadomosc to czesc Jego swiadomości , czyli my to On :) czyli kazdy z nas jest Bogiem :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czasami wystepuje w nerwicach, ale nie jest to "glowny komponent", czesto wystepuje tez i bez nerwicy, wiec nie skupialabym sie akurat na tym elemencie zeby zdiagnozowac nerwice :)
    w psychologii coraz czesciej mowi się o magazynie wiedzy utajonej, gromadzimy tam rozne info, wiadomosci ktore pozostaja poza nasza swiadomoscia

Zawsze wiedziałam, że nie ma ludzi normalnych - są tylko niezdiagnozowani.
    Na zasadzie dajcie człowieka a znajdziemy na niego paragraf... :)

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale nam się klimatycznie zrobiło

Bozia3, inessa, peppapig lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa ja właśnie o tym pisałam wcześniej - Twoje przezycie jedynie dla mnie dowodzi tego,ze smierc byc moze jest pieknym zjawiskiem- ze być może towarzyszą jej przyjemne odczucia, halucynacje - odczucia inne niż za życia...nawet orgastyczne...ale to może wytwarzac nasz własny mozg, ktory tak stworzyła natura...a może to nie mieć nic wspólnego z chórami i zastępem aniołow czy Boga, który tam na nas rzekomo czeka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 22:41

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:27

inessa, peppapig lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no więc właśnie cały czas osobiście nie daje to mi spokoju - czy np. taką scenę przytulenia i uspokojenia sama wygenerowałaś podświadomie, żeby poradzić sobie z uczuciem straty - czy rzeczywiście te byty nas odwiedzają..:)
    Zastanawiałam sie wiele razy...nie mam pojecia,to było takie realne, mam wiele takich przypadków z mojego życia..zmarł też moj tata miałam 16 lat, śnił mi się na boso, z ciezkim plecakiem i prosił mojego wujka by sie nami zajął, dziwne i nie pojete ale własnie ciotka z tym wujkiem ze snu zostali moimi opiekunami aż do pełnoletności..nigdy nikomu nie mowiłam o tym..

EwaT, Bozia3, inessa, Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    inessa ja właśnie o tym pisałam wcześniej - Twoje przezycie jedynie dla mnie dowodzi tego,ze smierc byc moze jest pieknym zjawiskiem- ze być może towarzyszą jej przyjemne odczucia, halucynacje - odczucia inne niż za życia...nawet orgastyczne...ale to może wytwarzac nasz własny mozg, ktory tak stworzyła natura...a może to nie mieć nic wspólnego z chórami i zastępem aniołow czy Boga, który tam na nas rzekomo czeka...

nic ci nie zastapi własnego doświadczenia
    cokolwiek bym nie napisała ja lub ktos inny zawsze będziesz dociekać bo taka ludzka natura

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wiesz nie wiem czy śmierć jest pieknym zjawiskiem raczej dla mnie nie jest. Za to pieknym jest doswiadczenie tgo co jest po za śmiercią.
    Rozumiem o co Ci chodzi ale wiesz własnie dlatego pisałam,ze nie opowiadam za wielu osobom o moim doswiadczeniu bo brakuje na nie,ze tak powiem ziemskich słów -to nie były przyjemne uczucia ale "COŚ"innego czego własnie nie da sie opisać. DO tego tak jak pisałam każdy ma prawo do własnej interpretacji tego co jest po za tym swiatem.
    Jako osoba wierzaca myślałam,ze spotkam tam Boga,anioły nie widziałam tego ale doswiadczyłam najbardziej POKOJU SERCA a to chyba dla nas ludzi jest bardzo ważne,
    Jest to trudny temat zwłaszcza dla mnie na noc i teraz po smierci tescia ale piekne dla mnie jest czytanie Waszych doswiadczeń i patrzenia na iiną rzeczywistosć :)

EwaT, Bozia3, Bliska 77, Bursztyn, Żanet, samira, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Boziu wiesz nie wiem czy śmierć jest pieknym zjawiskiem raczej dla mnie nie jest. Za to pieknym jest doswiadczenie tgo co jest po za śmiercią.
    Rozumiem o co Ci chodzi ale wiesz własnie dlatego pisałam,ze nie opowiadam za wielu osobom o moim doswiadczeniu bo brakuje na nie,ze tak powiem ziemskich słów -to nie były przyjemne uczucia ale "COŚ"innego czego własnie nie da sie opisać. DO tego tak jak pisałam każdy ma prawo do własnej interpretacji tego co jest po za tym swiatem.
    Jako osoba wierzaca myślałam,ze spotkam tam Boga,anioły nie widziałam tego ale doswiadczyłam najbardziej POKOJU SERCA a to chyba dla nas ludzi jest bardzo ważne,
    Jest to trudny temat zwłaszcza dla mnie na noc i teraz po smierci tescia ale piekne dla mnie jest czytanie Waszych doswiadczeń i patrzenia na iiną rzeczywistosć :)

wróciłas do domu ...:)

mysle że jezeli ktos pzrezył samo nawet zjawisko oobe zaczyna sie na serio zastanawiać nad konstrukcja tego świata :)

inessa, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam " Dowód" Ebena Alexandra. Ciekawa bo sam neurochirurg opisuje własne doświadczenia z pobytu po tamtej stronie.

Bliska 77, Bozia3, megan8, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A książka i film o których pisze ineska są świetne..pomogły po stracie mojego małego Franka ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3488 3489 3490 3491 3492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ