X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pierwsza melduje miłego dnia ma być gorąco dzisiaj ;-)
    Wstałam o 4-30 i temperatura 36,8 dużawo i znowu się będę nakrecać, aż mnie cycki zaczęły boleć! :-D rozmarzyłam się że jestem w ciąży...zastanawiam się tylko czy brać duphaston lub luteine? Co byście radziły? Na moje pytanie doktorka poleca od dodatniego testu,mój ostatni wynik to 7, w 8 dniu po owulce...

Bliska 77, samira, ania.g, malgos741, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się jako druga temperatura też mi skoczyła a co do duphastonu to nie mam pojęcia bo nigdy nie miałam z nim do czynienia

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja trzecia :-)
    chałupa już ogarnięta, ogródek podlany okna pozamykane i przetrwać trzeba :-)
    Pepa, pewnie, że nakręcanie nic nie da, co do progesteronu, który z nich zalecił Ci lekarz?

samira lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, 4 dzien plamien mocniejsze dzisiaj, tempka o jedna kreskę w górę zobaczymy ;)

Bliska 77, samira, ania.g, malgos741, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dzien dobry, 4 dzien plamien mocniejsze dzisiaj, tempka o jedna kreskę w górę zobaczymy ;)
    myślę, ze jeszcze ze 2,3 dni i będzie wiadomo, trzymam kciuki

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam panie w tym gorącym dniu do zwariowania ;)

a u mnie duży spadek tempki ...to teraz alleluja i do boju zielona kropeczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 08:59

Bliska 77, peppapig, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam panie w tym gorącym dniu do zwariowania ;)

a u mnie duży spadek tempki ...to teraz alleluja i do boju zielona kropeczko :D
    powodzenia, oby bitwa była owocna :-)

samira, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    powodzenia, oby bitwa była owocna :-)
    <3

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Peppa, brałam luteinę i duphaston. Po styczniowych atrakcjach, lekarz postanowił zamienić luteinę na dupka za stwierdzeniem " zmieniamy taktykę". W aptece dowiedziałam się że dupek jest lekiem nowszej generacji od luteiny i troszeczkę jednak w składzie jest różnica.Niestety w cenie też.
    Peppa, Mega, trzymam kciuki <3
    A ja za chwilę startuję do ortodonty z młodszą. Czeka nas wyprawa na drugą stronę Warszawy do Wołomina. Wieczorem ok 20 USG połówkowe. Muszę dzisiaj załatwić sporo spraw to przynajmniej nie będę za bardzo o tym rozmyślać i czas szybciej zleci.

Bliska 77, samira, Reni, Mega, Pusurek, iwcia77, EwaT, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Peppa, brałam luteinę i duphaston. Po styczniowych atrakcjach, lekarz postanowił zamienić luteinę na dupka za stwierdzeniem " zmieniamy taktykę". W aptece dowiedziałam się że dupek jest lekiem nowszej generacji od luteiny i troszeczkę jednak w składzie jest różnica.Niestety w cenie też.
    Peppa, Mega, trzymam kciuki <3
    A ja za chwilę startuję do ortodonty z młodszą. Czeka nas wyprawa na drugą stronę Warszawy do Wołomina. Wieczorem ok 20 USG połówkowe. Muszę dzisiaj załatwić sporo spraw to przynajmniej nie będę za bardzo o tym rozmyślać i czas szybciej zleci.
    Ania, powodzenia, oby wszystko poszło jak z płatka :-)

samira, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Na tvn jest temat o niepłodności o naprotechnologii.

peppapig, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    witajcie, ja trzecia :-)

Pepa, pewnie, że nakręcanie nic nie da, co do progesteronu, który z nich zalecił Ci lekarz?
    Bliska :-) to moja pierwsza próba po poronieniu. W tym zaciażonym cyklu brałam luteine pod język 2*1 po owulce w 6 tyg pojawiły się plamienia dołożyli duphaston 3*1 potem 3*2 ale nic to nie pomogło...teraz nie wiem co robić doktorka proponuje ,,wspomaganie,,progesteronem od pozytywnego testu. Ja nie jestem pewna czy i kiedy była owulacja...wykres pokazuje wcześniej a na usg w pt.jajko miało 19mm.czyli 17 dnia cyklu lub 19 wg usg...eh lepiej czekać cierpliwie?
    Aa lekarz kazał przyjść z pozytywnym testem,hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:34

samira, Mega, Bliska 77, Mango, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ale tu pustki ostatnio :(

U mnie bez zmian , czekam i sezon na zagladanie w gacie rozpoczety :P

Ania na bank bedzie wszystko ok :) daj znac wieczorem
    Aga juz nie duzo zostalo dasz rade :)

A jak tam reszta naszych ciezarowek ?

Caffe jak maly , daje popalic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:48

peppapig, Mega, caffe, Bliska 77, iwcia77, EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bliska :-) to moja pierwsza próba po poronieniu. W tym zaciażonym cyklu brałam luteine pod język 2*1 po owulce w 6 tyg pojawiły się plamienia dołożyli duphaston 3*1 potem 3*2 ale nic to nie pomogło...teraz nie wiem co robić doktorka proponuje ,,wspomaganie,,progesteronem od pozytywnego testu. Ja nie jestem pewna czy i kiedy była owulacja...wykres pokazuje wcześniej a na usg w pt.jajko miało 19mm.czyli 17 dnia cyklu lub 19 wg usg...eh lepiej czekać cierpliwie?
    Literatura jak i moj gin zawsze mi mowila zeby progesteron brac 3 dni po owulacji.

peppapig, samira, Reni, Bliska 77, Simba, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, piszą że progesteron bierze się od trzeciego dnia wyższych temperatur. Ale nie wiem czy mierzysz temperaturę.

peppapig, samira, Reni lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Pepa a ta Twoja lekarka to studia na ESKK robiła? pierwsze słyszę, żeby progesteron brać od dodatniego testu.. skoro pęcherzyk może pęknąć do 36 godzin to na logikę bezpieczniej poczekać te 3 dni po teście
    może się mylę ale jak za wcześnie łykniesz progesteron to pęcherzyk nie pęknie
    na wykresie nie widać kiedy robiłas test ale jeśli chcesz łykać to może przynajmniej dwa dni po..
    Miśka będzie wiedziała :-)

ręce mi opadają z szelestem do samej ziemi jak słyszę takie rzeczy..
    jebane konowały
    peppapig wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:51

samira, Bursztyn, peppapig, Mega, Bliska 77, ania.g, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki polarmisiu, aniu ;-) mierze mierze temperaturę..tylko zastanawiam się czy zacząć już brać ten progesteron( mam duphaston i luteine w domu) czy czekać do pozytywnego testu..ale ciażowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:58

samira, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa testu ciążowego?
    peppapig wrote:
    Dzięki polarmisiu, aniu ;-) mierze mierze temperaturę..tylko zastanawiam się czy zacząć już brać ten progesteron( mam duphaston i luteine w domu) czy czekać do pozytywnego testu...

peppapig, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Slonce z deszczem na przemian, latem nie nazwalabym tego czegos...
    Ania.g powodzenia na usg
    kciuki za testujace dzisiaj (nie wiem nawet czy sa takie, stracilam rachube)
    Reni, pomyslnego IUI, trzymam za Ciebie mocno kciuki
    Simba, nie pamietam czy Ty dzis robisz bete? jesli tak to powodzenia

Reni, Mega, Bliska 77, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to dzis ?
    Kurcze znowu obiadu nie bedzie :) kciuki musze trzymac

peppapig, Reni, Mega, caffe, ania.g, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3561 3562 3563 3564 3565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ