X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    znowu nie ma Wojtka
    Jezdem.
    U nas był długi weekend i wyszedł nam bardzo obfity towarzysko i w związku z tym wspaniały, ale tez udało mi sie przewiac głowę w naszym świetnym samochodzie bez klimy...
    Dzisiaj do roboty a juz w czwartek USG - jeszcze dwa razy spac.
    No i muszę Wam przytoczyć moja wczorajsza rozmowę przez skype, z siostra cioteczna:
    Ona: ale cie skroscilo!
    Ja: akurat chwilowo nie narzekam, myśle nawet ze jest trochę lepiej, bo mam bardziej sucha skore
    Ona: nie no widzę ze fatalnie - jeszcze jakies plamy masz!
    Ja: wiesz co? Moze przeczytaj sobie 10 rzeczy których nie powinno sie mowić kobietom w ciazy - to jest jedna z nich
    Ona: po prostu bardzo zle wyglądasz!
    Ja: zrozumiałam. Cos jeszcze? Bo nie chce mi sie z Tobą dłużej gadać.

No cóż :) czuje ze niektóre kontakty trzeba bedzie na pewien czas urwać ;)
    Miłego dnia babeczki!

polarmiś, Mega, ania.g, Dorka1979, Sabina, Bozia3, paszczakin, iwcia77, malgos741, Pusurek, Reni, Bliska 77, Mango, Bursztyn, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana, chociaż zaraz uciekam do łóżeczka spowrotem ;) cykl zakończony fiaskiem, rozpoczynam nowy pełna nadziei. Badania męża ok, chodzi dumny jak paw i banan z twarzy nie znika :D . Ja sie muszę umówić na monitoring w tym miesiącu. I tyle. Poza tym upał, słońce swieci, ptaszki ćwierkają, psy szczekają...

Simba, Sabina, paszczakin, iwcia77, malgos741, polarmiś, Aprilka, Bliska 77, mysza1975, Dorka1979, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezdem.
    U nas był długi weekend i wyszedł nam bardzo obfity towarzysko i w związku z tym wspaniały, ale tez udało mi sie przewiac głowę w naszym świetnym samochodzie bez klimy...
    Dzisiaj do roboty a juz w czwartek USG - jeszcze dwa razy spac.
    No i muszę Wam przytoczyć moja wczorajsza rozmowę przez skype, z siostra cioteczna:
    Ona: ale cie skroscilo!
    Ja: akurat chwilowo nie narzekam, myśle nawet ze jest trochę lepiej, bo mam bardziej sucha skore
    Ona: nie no widzę ze fatalnie - jeszcze jakies plamy masz!
    Ja: wiesz co? Moze przeczytaj sobie 10 rzeczy których nie powinno sie mowić kobietom w ciazy - to jest jedna z nich
    Ona: po prostu bardzo zle wyglądasz!
    Ja: zrozumiałam. Cos jeszcze? Bo nie chce mi sie z Tobą dłużej gadać.

No cóż :) czuje ze niektóre kontakty trzeba bedzie na pewien czas urwać ;)
    Miłego dnia babeczki!
    No rodzinka super ;) masz racje -ogranicz kontakty i niczym sie nie przejmuj ;)

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ania :-) :-) :-)
    Jesl chodzi o morze to dla mnie bezkonkurencyjny jest nasz Baltyk, nie znosze upalow, kiedy pisalam o tym, dwa razy wybralsmy sie na poludnie Europy i uwazam, ze o dwa za duzo, byl to wrzesien i zeby w miare normalnie funkcjonowac, z pokoju hotelowego mozna bylo wyjsc dopiero ok 16 , wylegiwanie na plazy w ukropie jest dla mnie zajebista meczarnia, swieze powietrze, piekne piaszczyste plaze, nadmorskie lasy idealne do spacerow stawiam ponad wszystko :-) zncorka bylsmy nad mrzem jak miala dwa miesiace, teraz, jesli nic nie stanie na przeszkodzie, tez wybieramy sie przelom sierpnia i wrzesnia oczywiscie nad nasze morze :-)
    Ja też lubię Bałtyk ale jest trochę rzeczy których nie znoszę, czyli: plaż z petami i śmieciami, cen i niewiadomej pogody. W tym roku moja siostra z przyczepą wybiera się do Rowów. Mają jakiś fajny tani kemping. Możliwe że my też dołączymy. Piszę możliwe bo w lipcu też mamy zaplanowany remont podczas urlopu. A na południe warto jechać we wrześniu. Wtedy jest chłodniej i taniej a morze super nagrzane.

Bozia3, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia cieszę sie ze z ciśnieniem w porządku :) ale naprawdę aż tak tesknisz za mdlosciami ? ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziewczyny! Ratunku!

Co na zaparcia?

Jakiś czas piłam siemię lniane i było ok, a teraz nic nie pomaga. Żadne suszone śliwki, ani woda z miodem z rana.
    Znacie jaki bezpieczny, mocniejszy specyfik?
    A może popij kiszone ogórki mlekiem...

Mega, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na chwilę i pędzę do szkoły.

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A może popij kiszone ogórki mlekiem...
    No to jest metoda na ekspresowe pozbycie sie zaparć, ale nie wiem czy to nie jest zbyt drastyczna metoda ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Napisalam, ze obciazenia genetyczne tez, owszem, ze mozesz predyspozycje do rozstepow odziedziczyc. Ale jak tyje sie 20 kg, to nawet bez predyspozycji bedziesz je miala i koniec.
    Ja nie mowie o kobietach, ktore przytyly 10 kg i maja rozstepy, mowie o tych, ktore przytyly 25 - 30 kg i sa rozzalone, ze przez ta ciaze to teraz zle wygladaja... Dla mnie to jest roznica.

Nie zgadzam się z tym.przytyłam w ciąży 28kg i nie mam ani jednego rozstępu,więc myślę ,że to bardziej sprawa genetyki i nie dbanie o siebie.
    Pozdrawiam z marca

Sabina, Bozia3, Mega, iwcia77, Bursztyn, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Jeny jaki juz upal .
    Nie mam dzis pomyslu na obiad cos polecicie , ale tak zeby sie nie narobic bo ostatnio mam lenia

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No to jest metoda na ekspresowe pozbycie sie zaparć, ale nie wiem czy to nie jest zbyt drastyczna metoda ;)
    Tak, to tak na expres. Co prawda na moją mamę nie działa.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Co za noc, gorąco, parno, w dodatku Małą pokąsały komary i nie mogła spac, tak ją swędziało. Mam fenistil, ale chyba słabo pomaga. Macie jakieś sparwdzone pomysły na łagodzenie skutków ukąszeń?
    Tak więc dziś cd uapłów, ja prawie nie spałam i jedyne o czym marze, to sen...

ps. Zapomniałam - mojej córce po raz pierwszy od 1,5 roku wyszedł jałowy posiew moczu! Cieszymy się straszliwe :D

paszczakin, malgos741, Bozia3, Reni, Mega, mysza1975, Simba, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

Jeny jaki juz upal .
    Nie mam dzis pomyslu na obiad cos polecicie , ale tak zeby sie nie narobic bo ostatnio mam lenia
    Ja też nie mam pomysłu a wena do gotowania zniknęła z miesiąc temu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

Jeny jaki juz upal .
    U nas wczoraj były pierogi z truskawkami - cudo.... Same się zjadły :D

kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, znalazłam w necie i wklejam. Może coś poskutkuje.
    7 sposobów na ugryzienie komara

Sposób 1: plasterek cytryny

Natrzyj miejsce ukąszenia grubym plastrem cytryny. Sok z cytrusa skutecznie złagodzi stan zapalny. Powtarzaj tę czynność kilka razy dziennie.

Sposób 2: natka pietruszki

Rozetrzyj natkę pietruszki i powstałą masę przyłóż na kilka minut na swędzącego bąbla.

Sposób 3: liść białej kapusty

Na zaczerwienioną skórę przyłóż kawałek świeżego liścia białej kapusty. Złagodzi on uczucie swędzenia.

Sposób 3: roztwór soli

Rozpuść 1 łyżeczkę soli w 250 ml wody. Następnie namoczony roztworem soli wacik przyłóż do ukąszonej części skóry. Czynność powtarzaj kilka razy dziennie.

Sposób 4: plasterek ziemniaka lub cebuli

Na ukąszone miejsce połóż plasterek surowego ziemniaka lub cebuli. Dzięki temu szybko zmniejszysz wielkość bąbla i dyskomfort spowodowany swędzeniem.

Sposób 5: olejek eukaliptusowy

Natrzyj rankę olejkiem eukaliptusowym, Ma on właściwości przeciwzapalne i szybko złagodzi ból i pieczenie.

Sposób 6: ocet lub perfumy

Ocet nie tylko skutecznie odstrasza komary, lecz także zmniejsza dyskomfort po ukąszeniu owada. Wystarczy, że przemyjesz miejsca ukąszenia kilkoma kroplami preparatu. Jeśli nie masz pod ręką octu, wypróbuj spirytus salicylowy, płyn po goleniu lub perfumy.

Sposób 7: węgiel z apteki

Aby pozbyć się bąbla po ukąszeniu komara, należy rozpuścić w wodzie kilka tabletek węgla aktywnego. Po wymieszaniu przyłóż preparat na zmienione chorobowo miejsce i przykryj gazą.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    U nas wczoraj były pierogi z truskawkami - cudo.... Same się zjadły :D

Tylko duzo roboty z nimi
    Ja chyba jakas zupe uwale , mam rosol z wczoraj i baza juz bedzie ;)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzieki :) Niech Ci Bozia wynagrodzi w dzieciach tłustych i rumianych :)

ania.g, Bozia3, Mango, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dzis na obiad bede jadal makaron z truskawkami - moj maz jak to widzi to sie krzywi i mowi ze to profanacja pasty :) a ja lubie i juz :D

witam z rana :)

ania.g, Bozia3, Mega, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kisia, moze mowilas, ale ja nie doczytywalam weekendu- wykres cudo, nie testujesz juz wiecej?

Czekam na cud :P jak nic- sie nie zmieni zatestuje w czwartek

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina - ania.g juz o tym wspomniala ale potwierdze bo od lat stosuje. Czysty olejek eukaliptusowy, zarwono pomaga na ukaszenia jak i przeciwdziala ukaszeniom. W krajach tropikalnych wszystkie dzieci od niemowlaka sa od stop do glow smarowane olejkie. W aptekach polskich do kupinia.

Sabina, Reni, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 3570 3571 3572 3573 3574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ