35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Antek - B. Prus
"— O, Boże święty, Ojcze nasz, któryś naród swój wyprowadził z ziemi egipskiej i z domu niewoli, który każdemu stworzeniu, co się rucha, dajesz pokarm,..."polarmiś wrote:Jak takie lektury mozna bylo serwowac malym dzieciom.polarmiś, EwaT, Mega, Bozia3, mysza1975, Sabina, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ha
kolejna perełka z ANtka...
"A potem, dokładając drew do ognia na kominie, mruczała sama do siebie:
— Tak to zawsze wdowie i sierocie na tej ziemi doczesnej! Żebym ja profesorowi miała dać z pół rubla, a nie czterdzieści groszy, to by mi chłopca od razu wziął. A tak, baraszkuje sobie z nim, i tyle
A Antek słysząc to myślał:
„No, no! Jeżeli on tak baraszkuje ze mną, to dopiero będzie, jak mnie uczyć zacznie!”"
polarmiś wrote:Reni a ty sobie tak spoczywasz na lezaczku na dzialce i
odtwarzasz lektury z dziecinstwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 16:22
polarmiś, Simba, EwaT, Pusurek, Mega, inessa, mysza1975, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
i kolejna..
"Et!… Cicho byście lepiej byli… Wy może myślicie, że dziewuszysko od gorąca tak sczerwieniało? To tak z niej choroba wylazła, ino że trochę za prędko, więc i umorzyła niebogę. To wszystko przecie z mocy boskiej."
już wtedy podpisywali deklaracje wiary
idę do domy
bye byeMega, inessa, Simba, EwaT, mysza1975, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:i kolejna..
"Et!… Cicho byście lepiej byli… Wy może myślicie, że dziewuszysko od gorąca tak sczerwieniało? To tak z niej choroba wylazła, ino że trochę za prędko, więc i umorzyła niebogę. To wszystko przecie z mocy boskiej."
już wtedy podpisywali deklaracje wiary
idę do domy
bye byeReni lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:To ja moze opowiem, skad sie wzial moj nick.
Zeby ciszy nie przedluzac. Pusur to po norwesku Garfield i to cala filozofia.
Moja corka od malego nazywana byla Pusurkiem. To se pozyczylam nicka.
Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNorwegia w ogole jest dziwnym krajem, jesli chodzi o tlumaczenie imion bohaterow bajek. No co im Garfield przszkadzal? Snoopy to Snoben. A Hogwart z Harrego Pottera to Galtvort. Klapouchy czyli Eeyore to Tussi. Itd. No i kto to ogarnie?
W Szwecji jest podobnie...Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Eee, fajnie miec pania, co sprzata. A ze w katy zaglada. Lepiej, zeby facet zagladal i myslal, ze brudaski jestesmy?
Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Norwegia w ogole jest dziwnym krajem, jesli chodzi o tlumaczenie imion bohaterow bajek. No co im Garfield przszkadzal? Snoopy to Snoben. A Hogwart z Harrego Pottera to Galtvort. Klapouchy czyli Eeyore to Tussi. Itd. No i kto to ogarnie?
W Szwecji jest podobnie...Pusurek, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Judyta imię dosyc mi się podoba...brałabym pod uwagę dla dziewczynki...tylko ta drętwa Judyta z Nad Niemnem....
dzień dobry wszystkim
widzę na wątku zgaduj -zgadula
oj Bozia widzę ze dawno się czytało czy nawet oglądało Nad Niemnem ,bo niestety lub stety nie było żadnej Judyty ale była JUSTYNABursztyn, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Też bym chciała mieć taką panią do sprzątania. Też już prawie sobie załatwiłem, ale musiała by przychodzić w godzinach gdy mężu w pracy żeby tego nie zauważył bo by się chyba spienił
Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Antek - B. Prus
"— O, Boże święty, Ojcze nasz, któryś naród swój wyprowadził z ziemi egipskiej i z domu niewoli, który każdemu stworzeniu, co się rucha, dajesz pokarm,..."polarmiś, Mega, Simba, ania.g, Reni, Dorka1979, moremi, Żanet lubią tę wiadomość