X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek - B. Prus
    "— O, Boże święty, Ojcze nasz, któryś naród swój wyprowadził z ziemi egipskiej i z domu niewoli, który każdemu stworzeniu, co się rucha, dajesz pokarm,..."
    polarmiś wrote:
    Jak takie lektury mozna bylo serwowac malym dzieciom.

polarmiś, EwaT, Mega, Bozia3, mysza1975, Sabina, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a ty sobie tak spoczywasz na lezaczku na dzialce i odtwarzasz lektury z dziecinstwa?

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A stara szkapa,o janciu muzykancie . Jakies takie smutne te bajki.
    To byly lektury a nie bajki :)

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To byly lektury a nie bajki :)
    No tak ale okropne .

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha
    kolejna perełka z ANtka...
    "A potem, dokładając drew do ognia na kominie, mruczała sama do siebie:
    — Tak to zawsze wdowie i sierocie na tej ziemi doczesnej! Żebym ja profesorowi miała dać z pół rubla, a nie czterdzieści groszy, to by mi chłopca od razu wziął. A tak, baraszkuje sobie z nim, i tyle
    A Antek słysząc to myślał:
    „No, no! Jeżeli on tak baraszkuje ze mną, to dopiero będzie, jak mnie uczyć zacznie!”"
    polarmiś wrote:
    Reni a ty sobie tak spoczywasz na lezaczku na dzialce i
    odtwarzasz lektury z dziecinstwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 16:22

polarmiś, Simba, EwaT, Pusurek, Mega, inessa, mysza1975, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kolejna..
    "Et!… Cicho byście lepiej byli… Wy może myślicie, że dziewuszysko od gorąca tak sczerwieniało? To tak z niej choroba wylazła, ino że trochę za prędko, więc i umorzyła niebogę. To wszystko przecie z mocy boskiej."
    już wtedy podpisywali deklaracje wiary

idę do domy
    bye bye

Mega, inessa, Simba, EwaT, mysza1975, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Reni Reni :D

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i kolejna..
    "Et!… Cicho byście lepiej byli… Wy może myślicie, że dziewuszysko od gorąca tak sczerwieniało? To tak z niej choroba wylazła, ino że trochę za prędko, więc i umorzyła niebogę. To wszystko przecie z mocy boskiej."
    już wtedy podpisywali deklaracje wiary

idę do domy
    bye bye
    Ale wroc do nas z nowa lektura!

Reni lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja moze opowiem, skad sie wzial moj nick. ;) Zeby ciszy nie przedluzac. Pusur to po norwesku Garfield i to cala filozofia. :D Moja corka od malego nazywana byla Pusurkiem. To se pozyczylam nicka. ;)
    W życiu bym na to nie wpadła. Teraz jak będzie Garfield w tv to będę pytać młodszej czy ogląda Pusura :)

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam co tam dzisiaj szalejecie, ja próbuje zmienić zdjęcie na świnke pepe :D
    spadam do domu koniec pracy dziewuchy to pozdrowienia, zerknę wieczorem, paa

Mega, polarmiś, Simba, Bozia3, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę na jutro przygotować wypracowanie
    co autor miał na myśli - analiza i konkluzja

polarmiś, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Reni, czuje ze nauczyciele Twoich dzieci nie beda mialy z Toba latwo :)

Reni, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegia w ogole jest dziwnym krajem, jesli chodzi o tlumaczenie imion bohaterow bajek. No co im Garfield przszkadzal? Snoopy to Snoben. A Hogwart z Harrego Pottera to Galtvort. Klapouchy czyli Eeyore to Tussi. Itd. No i kto to ogarnie?
    W Szwecji jest podobnie...

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    proszę na jutro przygotować wypracowanie
    co autor miał na myśli - analiza i konkluzja
    A mozna uzywac google? :P

Reni, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Eee, fajnie miec pania, co sprzata. A ze w katy zaglada. Lepiej, zeby facet zagladal i myslal, ze brudaski jestesmy? ;)
    Też bym chciała mieć taką panią do sprzątania. Też już prawie sobie załatwiłem, ale musiała by przychodzić w godzinach gdy mężu w pracy żeby tego nie zauważył bo by się chyba spienił

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Norwegia w ogole jest dziwnym krajem, jesli chodzi o tlumaczenie imion bohaterow bajek. No co im Garfield przszkadzal? Snoopy to Snoben. A Hogwart z Harrego Pottera to Galtvort. Klapouchy czyli Eeyore to Tussi. Itd. No i kto to ogarnie?
    W Szwecji jest podobnie...
    Moze maja negatywna konotacje. We Francji np. Nie ma Pipi ( bo to siusiu) tylko Kiki.

Pusurek, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Moze maja negatywna konotacje. We Francji np. Nie ma Pipi ( bo to siusiu) tylko Kiki.
    Wlasnie nie. Ich imiona nie znacza nic, sa nazwami wlasnym i tyle.

polarmiś, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Judyta imię dosyc mi się podoba...brałabym pod uwagę dla dziewczynki...tylko ta drętwa Judyta z Nad Niemnem....

dzień dobry wszystkim

widzę na wątku zgaduj -zgadula

oj Bozia widzę ze dawno się czytało czy nawet oglądało Nad Niemnem ,bo niestety lub stety nie było żadnej Judyty ale była JUSTYNA :P

Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też bym chciała mieć taką panią do sprzątania. Też już prawie sobie załatwiłem, ale musiała by przychodzić w godzinach gdy mężu w pracy żeby tego nie zauważył bo by się chyba spienił
    Ja tez bym chciala ale glupio mi zatrudniac pańia do sprzatania skoro jestem w domu. Nie umialabym od tak siedziec i kontrolowac co robi a nie zostawilabym jej samej w domu.

Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Antek - B. Prus
    "— O, Boże święty, Ojcze nasz, któryś naród swój wyprowadził z ziemi egipskiej i z domu niewoli, który każdemu stworzeniu, co się rucha, dajesz pokarm,..."
    to ja na jutro do analizy rezerwuję ten fragment...zajmę się tym ruchaniem w odniesieniu do otrzymywanego pokarmu.....:)

polarmiś, Mega, Simba, ania.g, Reni, Dorka1979, moremi, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ