X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za troskie Dziewczyny,
    nie nic sie nie stalo (chyba) tylko mialam okropna noc - sen wg scenariusza S. Kinga. Zostalam z matka uprowadzona przez psychopatycznego morderce, ktory kazal nam cwiartowac cialo jakiegos denata ktorego wczesniej zabil. W koncu moja matka zaczaila sie na tego morderce i wbila mu noz w szyje.
    A potem sie obudzilam i przyjechalam do pracy i tak mnie dwoch pracownikow wkurwilo, ze jednego wyrzucilam za drzwi. Strasznie sie zdenerwowalam i teraz siedze i boli mnie brzuch i w ogole marze o tym zeby isc na zwolnienie do konca ciazy, a potem tu nie wracac :(
    O!
    No i teraz martwie sie, czy taki stres dzieciarni nie zaszkodzil...

Bursztyn, Bliska 77, Mega, iwcia77, Bozia3, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ty to masz z tym swoim chlopem :-). Dobrze ze alkohol jest
    no! :) alko pomaga utrzymac wysoka temp., poprawia nastroj, wspomaga endo., a ze mozna sie od niego uzaleznic, to nic przeciez ;)

Simba, Mega, Bliska 77, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    witam sie na chwileczkę - dorwałam kompa młodego i Was nadrobiłam...
    a ja nie mogę się wybrać na to badanie obciążone na cukier....
    najpierw był antybiotyk, miałam iść dzisiaj, ale wczoraj mielismy gosci i wpierdziliłam michę lodów.. Wic miałam isć jutro, ale własnie jadę do pracy - kolezanka robi przyjecie z okazji slubu jej, na którym byłyśy wszystkie w sobotę - znow zjem torta i nie wiem, czy jutro mogę iść po takim czymnś? Czy Dziewczyny wstrzymywałyście się ze słodkim dzień przed badaniem? Bo jutro kończę 27 tydzien - to juz czas najwyższy....to badanie robi się chyba między 24-28 tygodniem..
    Mam nadzieję, że ten 28 tydzień to włącznie..;)

Bozia, mój gienek sugerował dietę mało cukrową na tydzień przed, bo mam dość wysoki cukier ( 98 ) czyli na granicy normy, która wynosi 100. Na rożnych forach piszą, aby nie zmieniać diety, bo wyniki nie będą miarodajne. Teraz to już specjalnie nie masz wyjścia, po prostu idź :). Na polepszenie smaku news od pielęgniarek - jeśli napój nie będzie Ci wchodził, tak jak mi to, możesz przynieść ze sobą cytrynę :)

Bliska 77, Bursztyn, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki za troskie Dziewczyny,
    nie nic sie nie stalo (chyba) tylko mialam okropna noc - sen wg scenariusza S. Kinga. Zostalam z matka uprowadzona przez psychopatycznego morderce, ktory kazal nam cwiartowac cialo jakiegos denata ktorego wczesniej zabil. W koncu moja matka zaczaila sie na tego morderce i wbila mu noz w szyje.
    A potem sie obudzilam i przyjechalam do pracy i tak mnie dwoch pracownikow wkurwilo, ze jednego wyrzucilam za drzwi. Strasznie sie zdenerwowalam i teraz siedze i boli mnie brzuch i w ogole marze o tym zeby isc na zwolnienie do konca ciazy, a potem tu nie wracac :(
    O!
    No i teraz martwie sie, czy taki stres dzieciarni nie zaszkodzil...
    dzieci pewnie nawet nie zauwazyly ;) nie unikniesz stresu, trzeba z nim zyc, tylko starac sie minimalizowac skutki i go rozladowywac, wiem ze to zabrzmi banalnie, ale innej rady nie ma

Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi radzono cyntrynę w przychodni, ale jak byłam w szpitalu i tam robiłyśmy badanie, pielęgniarki zabroniły uzywania cytryny, że wynik nie będzie miarodajny.

Bliska 77, Bozia3, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba! Co ty oglądasz przed snem ze takie sny masz!
    Ale masz debili w pracy no no, nie wolno sie denerwowac, nerwy w ciazy niewskazane, musisz na siebie uważać

Bliska 77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, sen faktycznie hardcorowy, uwazaj na siebie, wiadomo, ze stres nikomu nie sluzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:17

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzieci pewnie nawet nie zauwazyly ;) nie unikniesz stresu, trzeba z nim zyc, tylko starac sie minimalizowac skutki i go rozladowywac, wiem ze to zabrzmi banalnie, ale innej rady nie ma

No wiem...mam nadzieje ze nie zauwazyly..
    Myslalam ze zaczniesz interpretowac moj sen ;) Ale musze dodac jeszcze ze skonczylam w ten w-end czytac Ciemno prawie noc J. Bator (ogolnie nie polecam) i moze to stad.
    Natomiast jak masz swoja wersje, to jestem ciekawa ;)

Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    witam sie na chwileczkę - dorwałam kompa młodego i Was nadrobiłam...
    najpierw był antybiotyk, miałam iść dzisiaj, ale wczoraj mielismy gosci i wpierdziliłam michę lodów.. Wic miałam isć jutro, ale własnie jadę do pracy - kolezanka robi przyjecie z okazji slubu jej, na którym byłyśy wszystkie w sobotę - znow zjem torta i nie wiem, czy jutro mogę iść po takim czymnś? Czy Dziewczyny wstrzymywałyście się ze słodkim dzień przed badaniem? Bo jutro kończę 27 tydzien - to juz czas najwyższy....to badanie robi się chyba między 24-28 tygodniem..
    Mnie gin kazał się dzień przed badaniem wstrzymać ze słodkim, tzn. ze słodyczami, owocami, sokami, a nawet powiedział żeby nie słodzić kawy czy herbaty.

Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no! :) alko pomaga utrzymac wysoka temp., poprawia nastroj, wspomaga endo., a ze mozna sie od niego uzaleznic, to nic przeciez ;)
    no dokładnie z alko trzeba uważać

Bliska 77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wiem...mam nadzieje ze nie zauwazyly..
    Myslalam ze zaczniesz interpretowac moj sen ;) Ale musze dodac jeszcze ze skonczylam w ten w-end czytac Ciemno prawie noc J. Bator (ogolnie nie polecam) i moze to stad.
    Natomiast jak masz swoja wersje, to jestem ciekawa ;)
    brakuje Ci matki, ale takiej opiekunczej, ktora zajelaby sie Toba, wspierala, byla przy Tobie

Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę opiekowałam się bratanicą (2 lata 4 m-ce). Zabraliśmy ją z M do pizzerii, bo zgłodnieliśmy na spacerze ;) Mała kazała wsadzić się do krzesełka i czekała. Trochę wkurzał ją ;) gościu obok, bo wciągał frytki :) Doczekaliśmy się w końcu naszej pizzy, którą podano na dwóch talerzach. Stawiam więc talerz przed M i przed sobą, a ona spojrzała na to i mówi: Gdzie jest moja pizza? Normalnie skręciło mnie ze śmiechu :) Poprosiłam dodatkowy talerzyk, pokroiłam jej na mniejsze kawałeczki, a ona na to: A gdzie mój widelec? Kiedy wszystko miała tak jak należy wciągnęła aż miło :)Normalnie mnie rozwaliła ;) Śmialiśmy się z M cały wieczór :)Umie walczyć o swoje ;) I pomyśleć, że M był cały zestresowany tą opieką, bo nigdy nie miał okazji opiekować się takim maluchem. Powiem Wam, że zupełnie mu te lęki przeszły ;)

caffe, Simba, iwcia77, Alis, Mega, samira, inessa, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A ja w sobotę opiekowałam się bratanicą (2 lata 4 m-ce). Zabraliśmy ją z M do pizzerii, bo zgłodnieliśmy na spacerze ;) Mała kazała wsadzić się do krzesełka i czekała. Trochę wkurzał ją ;) gościu obok, bo wciągał frytki :) Doczekaliśmy się w końcu naszej pizzy, którą podano na dwóch talerzach. Stawiam więc talerz przed M i przed sobą, a ona spojrzała na to i mówi: Gdzie jest moja pizza? Normalnie skręciło mnie ze śmiechu :) Poprosiłam dodatkowy talerzyk, pokroiłam jej na mniejsze kawałeczki, a ona na to: A gdzie mój widelec? Kiedy wszystko miała tak jak należy wciągnęła aż miło :)Normalnie mnie rozwaliła ;) Śmialiśmy się z M cały wieczór :)Umie walczyć o swoje ;) I pomyśleć, że M był cały zestresowany tą opieką, bo nigdy nie miał okazji opiekować się takim maluchem. Powiem Wam, że zupełnie mu te lęki przeszły ;)
    fajna historia :) i lekcja dla Was ;)

Mango lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przeciez juz jestesmy umowione :)
    Pusurek wrote:
    A ze mna sie nie umowisz? ;)

Pusurek, Żanet lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, dużo siły życzę w jutrzejszym dniu <3 Żeby wszystko poszło zgodnie z planem :)

samira, Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, ogólnie ze stresem jest tak, żeby go jakoś specjalnie nie unikać. Chodzi o krótki stres, który kształtuje też emocje dziecka nienarodzonego. Niezdrowy jest stres długotrwały.

Simba, iwcia77, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Simba, ogólnie ze stresem jest tak, żeby go jakoś specjalnie nie unikać. Chodzi o krótki stres, który kształtuje też emocje dziecka nienarodzonego. Niezdrowy jest stres długotrwały.

Dzieki za uspokojenie ;)
    Ja sie obawiam, ze moja praca to jest stres dlugotrwaly. No ale jakos trzeba to bedzie minimalizowac..

caffe, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

udalo mi sie zalatwic szczepionke przeciw wsciekliznie z data 3.06. :) ha!, ale udalo mi sie tez ulokowac psinke u kolezanki w domu :) , wiec upieklam 2 pieczenie na jednym ogniu :) , pies zostaje w it a my z mezem 26 wybieramy sie do polandii :)

Mango, Pusurek, Bursztyn, Mega, samira, inessa, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Idz na to badanie Bozia, idz!
    Nie mozesz sie nazrec tortow dzien przed, bo wyniki moja wyjsc falszywe, ale dnia bez cukru tez sobie nie mozesz zrobic. No i nie wciagaj nic slodkiego na kolacje - to wazne.
    Jak nie dostarczysz organizmowi cukru dzien wczesniej, to wyniki wyjda tez falszywie niskie, a nie o to chodzi, zeby sie cieszyc dobrym falszywym wynikiem, tylko zeby zobaczyc jaki jest cukier naprawde.
    Corka cukrzyka Ci to mowi. ;)
    Ja ostatnio znowu na diecie bezcukrowej i daje rade. Chociaz tu jesr gorzej niz w No. Tam sa okropne ciasta i wypieki, a wczoraj u Grycana stalam przed lada z tortami i sie slinilam.... Skonczylo sie na 3 galkach sorbetow i kawie latte i cukier byl git. :) Da sie zatem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:15

Bozia3, Mega, inessa, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak - spelnienia jeszcze niespelnionych marzen zycze :) 100 lat!

Mega, Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3668 3669 3670 3671 3672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ