X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello!
    A ja juz mialam z rana pierwsze zderzenie z polska rzeczywistoscia w postaci sluzby zdrowia. Polecialam na badania krwi i zobaczyc, kiedy moj ginekolog ma wolny termin. Najblizszy wolny w listopadzie... Rozwazalam przez chwile zaliczenie wiyty popologowej, ale nie bedzie mi sie chcialo przylatywac. ;)
    Zatem platna wizyta, platne badania. Nie mam polskiej karty ciazy, pani poloznej bardzo sie podobala norweska, szczegolnie to, ze cos nawet zrozumiala, bo bylo po lacinie. :D
    Ale pozniej...Przy pobraniu krwi dziadki i babcie wpuscily mnie bez kolejki bez szemrania ( w No rownouprawnienie, wiec sobie kobito z brzuchem stoj ). Pani w Biedronce wylowila mnie z kolejki i obsluzyla jako pierwsza. Zapomnialam tez napisac, ze tak samo bylo w Wizzairze, panie mnie wylapaly na schodkach samolotu i posadzily w 2 rzedzie, wiec cool.
    Dzis testuje komunikacje miejska, musimy podjechac do dentysty tramwajem, zobaczymy, czy bede stala czy sie ktos zerwie ustapic mi miejsce. Bardzo ciekawe obserwacje socjologiczne, swoja droga. ;)
    Milego, upalnego dnia. :)

Bliska 77, Żanet, ania.g, Mega, iwcia77, inessa, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.
    Żanet szkoda że wcześniej nie wiedziałam, że będziesz w Lidzbarku bo byśmy się spotkały. :)
    Ewa powodzenia z cc.:)
    Nadrobiłam weekend na forum, dobrze że dużo nie pisałyście.
    Ja w sobotę i w niedzielę nie zaglądałam do Was bo byłam na weselu i poprawinach swojej przyjaciółki. Ale se popiłam jak nigdy. ;)
    ps. pierwszy kielonek poszedł mi nosem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 09:05

Bliska 77, Żanet, samira, Bursztyn, iwcia77, inessa, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mango Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja - życzę miłego dnia :)

Bliska 77, Mega, iwcia77, inessa, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Aprilka, może poobserwuj swoje cykle dłużej, jedno wahanie długości jeszcze o niczym nie świadczy. Będąc na OWU dowiedziałam się, że nie mam owulacji 14 lub 15 dnia cyklu jak myślałam tylko znacznie później 17 lub nawet 20 dnia cyklu. Wiele to wyjaśniło i dało mi do myślenia :) Na moje oko to owulacja była później niż wykres Ci zaznaczył, ale inne dziołchy wiedzą lepiej :)
    Dzięki Żanet, cykle obserwuje od jakiegoś czasu a tu jestem 1 cykl....zawsze mam idealnie 30-31 ten sie wydłużył nie wiem czemu moze stres moze przeziębienie chyba ze to cos innego....owulacje miałam z pewnością pózniej niż wyznaczył ovu gdzieś koło 21 -22 myśle ....no ale rezultat kiepski nie wiem tylko dlaczego ....będę próbować dalej...:)

Bliska 77, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam dziewczęta !

Mega, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczeta,
    Ja tylko pro forma, bo mam wujowy nastroj...
    Andzej oby wszystko poszlo gladko
    Paszczak - stowka z okazji urodzin :)
    Milego!

Bozia3, Bursztyn, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello!
    A ja juz mialam z rana pierwsze zderzenie z polska rzeczywistoscia w postaci sluzby zdrowia. Polecialam na badania krwi i zobaczyc, kiedy moj ginekolog ma wolny termin. Najblizszy wolny w listopadzie... Rozwazalam przez chwile zaliczenie wiyty popologowej, ale nie bedzie mi sie chcialo przylatywac. ;)
    Zatem platna wizyta, platne badania. Nie mam polskiej karty ciazy, pani poloznej bardzo sie podobala norweska, szczegolnie to, ze cos nawet zrozumiala, bo bylo po lacinie. :D
    Ale pozniej...Przy pobraniu krwi dziadki i babcie wpuscily mnie bez kolejki bez szemrania ( w No rownouprawnienie, wiec sobie kobito z brzuchem stoj ). Pani w Biedronce wylowila mnie z kolejki i obsluzyla jako pierwsza. Zapomnialam tez napisac, ze tak samo bylo w Wizzairze, panie mnie wylapaly na schodkach samolotu i posadzily w 2 rzedzie, wiec cool.
    Dzis testuje komunikacje miejska, musimy podjechac do dentysty tramwajem, zobaczymy, czy bede stala czy sie ktos zerwie ustapic mi miejsce. Bardzo ciekawe obserwacje socjologiczne, swoja droga. ;)
    Milego, upalnego dnia. :)

Pasur, całą ciążę do gienka, endokrynologa i poza ciąża do dentysty chodzę tylko prywatnie :) a w biedronce też mnie przepuszczają :)

Bursztyn, Mega, iwcia77, Pusurek, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Dzięki Żanet, cykle obserwuje od jakiegoś czasu a tu jestem 1 cykl....zawsze mam idealnie 30-31 ten sie wydłużył nie wiem czemu moze stres moze przeziębienie chyba ze to cos innego....owulacje miałam z pewnością pózniej niż wyznaczył ovu gdzieś koło 21 -22 myśle ....no ale rezultat kiepski nie wiem tylko dlaczego ....będę próbować dalej...:)

No i super lepiej tak niż łapać doły ;) bo to też może mieć wpływ, owocnego kolejnego cyklu !

Bliska 77, Aprilka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Pusurku, widze, ze fajne zstalas przywitana w PL, jesli chodzi o nasz cudowny nfz, to niestety, szara rzeczywistosc, moja mama dostala skierowanie w maju na rezonans, wpisane ma ze pilne, badanie uwaga pod koniec wrzesnia, bo gdyby nie bylo magicznego slowka pilne, to przykro ale nie w tym roku, dobrze ze nasze spoleczenstwo dopisuje, mnie poki co tylko raz pani wylowila z klejki a tak to wszedzie stoje i czekam grzecznie w kolejce :-)
    Aprilka, niestety, latwo nie jest ale najwazniejsze to sie nie poddawac.
    Ewa, trzymam kciuki :-) :-) :-)
    Dzis z corka urzeduje w domu, korzystamy z ostatnich chwil "we dwie", bo niebawem wszystko stanie na glowie, szczegolnie dla niej
    Milego dnia dziewczyny

Żanet, Bursztyn, Mega, iwcia77, Pusurek, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki.
    Żanet szkoda że wcześniej nie wiedziałam, że będziesz w Lidzbarku bo byśmy się spotkały. :)
    Ewa powodzenia z cc.:)
    Nadrobiłam weekend na forum, dobrze że dużo nie pisałyście.
    Ja w sobotę i w niedzielę nie zaglądałam do Was bo byłam na weselu i poprawinach swojej przyjaciółki. Ale se popiłam jak nigdy. ;)
    ps. pierwszy kielonek poszedł mi nosem ;)

Małgoś, Lidzbark piękne miasto :) spaliśmy w Krasickim, byłam pod wrażeniem, bo to przecież prawdziwy Zamek ;)

Bliska 77, malgos741, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Witajcie,
    Pusurku, widze, ze fajne zstalas przywitana w PL, jesli chodzi o nasz cudowny nfz, to niestety, szara rzeczywistosc, moja mama dostala skierowanie w maju na rezonans, wpisane ma ze pilne, badanie uwaga pod koniec wrzesnia, bo gdyby nie bylo magicznego slowka pilne, to przykro ale nie w tym roku, dobrze ze nasze spoleczenstwo dopisuje, mnie poki co tylko raz pani wylowila z klejki a tak to wszedzie stoje i czekam grzecznie w kolejce :-)
    Aprilka, niestety, latwo nie jest ale najwazniejsze to sie nie poddawac.
    Ewa, trzymam kciuki :-) :-) :-)
    Dzis z corka urzeduje w domu, korzystamy z ostatnich chwil "we dwie", bo niebawem wszystko stanie na glowie, szczegolnie dla niej
    Milego dnia dziewczyny

Aga, Do pobierania krwi na test obciążenia glukozą, zostałam przyjęta zgodnie z kolejką, bo przecież i tak swoje miałam do odsiedzenia ;)
    było to dla mnie okropne badanie, przyjechałam już głodna, a po pierwszym łyku mnie tylko zemdliło, siedziałam na niewygodnym krzesełku, jak chciałam wstać, bo myślałam, że mi kręgosłup pęknie to było mi słabo. Po pierwszej godzinie miałam dość i oznajmiłam pielęgniarkom, że jadę do domu, bo nie wytrzymam. Nie wypuściły mnie, tylko położyły na kozetkę w ustronnym miejscu, jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to przespałam następną godzinę :) dziś odbieram wyniki !

Bliska 77, Bursztyn, Mega, iwcia77, Pusurek, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na miasto a potem do roboty :) Miłego Dzionka Babeczki!

Bliska 77, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni co z prasowka! Tyle sie w Polsce dzieje, ze Wprost wysprzedal sie na pniu. Kioskarz powiedzial ze trzebabylo przyjsc o 7 a nie o 9 !!!!

Ewa mocno trzymam kciuki za lekki porod i zdrowego Tomaszka i duzo pokarmu i wielka tomaszkowa smółke!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:40

Bursztyn, Mega, Żanet, Reni, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Aga, Do pobierania krwi na test obciążenia glukozą, zostałam przyjęta zgodnie z kolejką, bo przecież i tak swoje miałam do odsiedzenia ;)
    było to dla mnie okropne badanie, przyjechałam już głodna, a po pierwszym łyku mnie tylko zemdliło, siedziałam na niewygodnym krzesełku, jak chciałam wstać, bo myślałam, że mi kręgosłup pęknie to było mi słabo. Po pierwszej godzinie miałam dość i oznajmiłam pielęgniarkom, że jadę do domu, bo nie wytrzymam. Nie wypuściły mnie, tylko położyły na kozetkę w ustronnym miejscu, jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to przespałam następną godzinę :) dziś odbieram wyniki !
    W takim razie trzymam kciku za wynik, oby wszystko bylo w granicach normy :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanet, jeszcze odnosnie biustu, najwazniejsze to sie smarowac i nie drapac jak swedzi, wiem, ze sie latwo mowi ale im bardziej sie czlowiek drapie tym bardziej swedzi :-) sama to przerabialam, a biust masz po prostu piekny, bez dwoch zdan :-)

Żanet, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie na chwileczkę - dorwałam kompa młodego i Was nadrobiłam...
    a ja nie mogę się wybrać na to badanie obciążone na cukier....
    najpierw był antybiotyk, miałam iść dzisiaj, ale wczoraj mielismy gosci i wpierdziliłam michę lodów.. Wic miałam isć jutro, ale własnie jadę do pracy - kolezanka robi przyjecie z okazji slubu jej, na którym byłyśy wszystkie w sobotę - znow zjem torta i nie wiem, czy jutro mogę iść po takim czymnś? Czy Dziewczyny wstrzymywałyście się ze słodkim dzień przed badaniem? Bo jutro kończę 27 tydzien - to juz czas najwyższy....to badanie robi się chyba między 24-28 tygodniem..
    Mam nadzieję, że ten 28 tydzień to włącznie..;)

Żanet, Mega, Bursztyn, Bliska 77, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba czemu masz wujowy nastroj???
    Reni - podbijam pytanie co z prasówka, ostatnio coś nie wywiazujesz sie ze swoich obowiązków ;)
    Ewa - powodzenia i nie stresuj sie, bedzie dobrze :D
    Pusur - a ty naprawde wierzylas ze wejdziesz z buta do przychodni i od ręki na NFZ załatwisz??? No prosze cię, taka duza a taka naiwna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:48

Żanet, Bliska 77, Simba, Mango, iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

U nas letni, sloneczny dzien- na te chwile, za moment wszystko sie moze zmienic. chlop moj mial wrocic dzis, ale nie wraca, w ogole nie wiadomo kiedy wraca,czyli norma. Temp. spadla o 0.3, mowilam ze po alkoholu pieknie idzie do gory, z tego wniosek- trzeba pic ;) bol brzucha jest, paracetamol przygotowany, jest git majonez ;)

Zanet, trzymam kciuki za wyniki!
    Ewka, jutro wielki dzien! spakowana, ogolona, wyprozniona? ;)
    Bozia, nie zalujesz sobie cukru... ;)
    Simba, cos sie stalo?

Mega, Simba, Bliska 77, Bozia3, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, szczerze? Ja bym sobie te wszystkie slodkosci darowala, przynajmniej wiekszsc z nich, i to nawet nie ze wzgledu na badanie ale na ciaze najogolnej rzecz ujmujac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:06

Bursztyn, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

U nas letni, sloneczny dzien- na te chwile, za moment wszystko sie moze zmienic. chlop moj mial wrocic dzis, ale nie wraca, w ogole nie wiadomo kiedy wraca,czyli norma. Temp. spadla o 0.3, mowilam ze po alkoholu pieknie idzie do gory, z tego wniosek- trzeba pic ;) bol brzucha jest, paracetamol przygotowany, jest git majonez ;)

Zanet, trzymam kciuki za wyniki!
    Ewka, jutro wielki dzien! spakowana, ogolona, wyprozniona? ;)
    Bozia, nie zalujesz sobie cukru... ;)
    Simba, cos sie stalo?
    Ty to masz z tym swoim chlopem :-). Dobrze ze alkohol jest

Bursztyn, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3667 3668 3669 3670 3671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ