X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Też mi radzono cyntrynę w przychodni, ale jak byłam w szpitalu i tam robiłyśmy badanie, pielęgniarki zabroniły uzywania cytryny, że wynik nie będzie miarodajny.
    Cytryna nic nie zrobi, nie zawiera cukru, nie pomoze tez glukozy rozlozyc - jest dla badania obojetna. Ale pielegniary czesto nie lubia, jak sie im badanie zmienia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:55

inessa, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Paszczak! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Pasur, całą ciążę do gienka, endokrynologa i poza ciąża do dentysty chodzę tylko prywatnie :) a w biedronce też mnie przepuszczają :)
    Dentysta tylko prywatnie, endo i gin w poprzedniej ciazy - polprywatnie. Gin bez ciazy - na nfz, bo ceny badan endo platne zabijaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:09

Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku 100 lat i spełnienia marzeń <3

peppapig lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza,wszystkiego naj!

peppapig lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jaki mialam dzis sen... Pierwszy ze slynnych koszmarow ciazowych.
    Snilo mi sie, ze mozna bylo wyjac Adamka z brzucha, poprzytulac i odlozyc z powrotem do brzucha. I byl taki sliczniutki, blond wlosy, niebieskie oczka, jak corka. No i za ktoryms razem za mocno go wyjelam i urwalam pepowine. Widzialam, ze on sie wystraszyl, a ja wlozylam go z powrotem i udawalam, ze nic sie nie stalo...Cala przerazona.
    Ja ma mi sie tac snic do konca ciazy, to sie wprowadze w jakis stan bezsennosci chyba... Ja pierdziu, co za sen...
    Czy to znaczy, ze ze mnie ch... nie matka?? ;)

iwcia77, peppapig, samira, Mega, inessa, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak wszystkiego najlepszego :) spelnienia marzen <3

A ja juz z watkiem jestem na bierzaco :) doczytalam do mojego pojawienia sie tutaj

iwcia77, Mango, peppapig, Mega, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i juz po pogodzie, zaraz bedzie lalo, co za kraj....

Mega, Aprilka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ja już jestem w 32 tygodniu i jak dotąd żadnego koszmaru ciążowego nie miałam, więc to chyba przereklamowane. Jakos stresuję sie tylko na jawie.

W końcu udało się zakończyć ogarnianie pokoi i teraz zostały tylko szafki w kuchni i łazience i na koniec zakupy dla małej i dekoracje w jej pokoju. Jak patrzę na licznik, ile mi dni do porodu zostało, boję się, że nie zdążę. Nie mówiąc już o całej logistyce - co i jak zabierzemy do Łodzi.

iwcia77, Bursztyn, samira, peppapig, polarmiś, inessa, Pusurek, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobity
    Paszczakin sto lat i gromadke paszczaczków
    Pusurek ja nie w ciąży a sny podobne miewam,np z przezroczystym brzuchem :-O
    Kkisia to miałeś lekturę :-)
    Miłego dnia wszystkim zerkającym u mnie słońce

iwcia77, Mega, inessa, Pusurek, kkisia, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za radę -zjadłam jedno ciasto - i więcej dziś nie będę tykac słodkiego. Jutro pójdę na badanie - niech wyjdzie co ma wyjść, bez zaniżania wyników....

Simba - pomyślałam tak samo jak Bursztyn, że brakuje Ci wsparcia matki, która w obliczu Twojego złego położenia - zagrożenia czy strachu - byłaby przy Tobie - bo to ona Was uratowała z tej sytuacji....
    No ale teraz jesteś dużą dziewczynką i to Ty masz szansę stac się prawdziwie dorosłą istotą wspierającą i chroniącą swoje dzieci :)

Pusurek - a Ty może podświadomie chciałabyś już Adamka wyrwać z siebie, żeby było po wszystkim. Albo jeszcze inaczej - to dziecko było bardzo podobne do Twojej córki - może czujesz, że przychodzi czas, kiedy musisz ją od siebie oderwać, ale i ona i Ty się tego boicie....:)

Simba, Bursztyn, Pusurek, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam koszmary i ciekawe sny tak często, że musiałabym byc w ciąży przez większość życia...;)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Paszczak - spelnienia jeszcze niespelnionych marzen zycze :) 100 lat!
    Dołączam sie do życzeń -Paszczaku niech ci sie spełni to co chcesz najbardziej :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A ja w sobotę opiekowałam się bratanicą (2 lata 4 m-ce). Zabraliśmy ją z M do pizzerii, bo zgłodnieliśmy na spacerze ;) Mała kazała wsadzić się do krzesełka i czekała. Trochę wkurzał ją ;) gościu obok, bo wciągał frytki :) Doczekaliśmy się w końcu naszej pizzy, którą podano na dwóch talerzach. Stawiam więc talerz przed M i przed sobą, a ona spojrzała na to i mówi: Gdzie jest moja pizza? Normalnie skręciło mnie ze śmiechu :) Poprosiłam dodatkowy talerzyk, pokroiłam jej na mniejsze kawałeczki, a ona na to: A gdzie mój widelec? Kiedy wszystko miała tak jak należy wciągnęła aż miło :)Normalnie mnie rozwaliła ;) Śmialiśmy się z M cały wieczór :)Umie walczyć o swoje ;) I pomyśleć, że M był cały zestresowany tą opieką, bo nigdy nie miał okazji opiekować się takim maluchem. Powiem Wam, że zupełnie mu te lęki przeszły ;)
    No to mieliście fajne szkolenie, podstawy zaliczone... Teraz czas na .. ;)

peppapig, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki za uspokojenie ;)
    Ja sie obawiam, ze moja praca to jest stres dlugotrwaly. No ale jakos trzeba to bedzie minimalizowac..
    Taki stres mozna bardzo łatwo zminimalizować ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi cyknął fotkę w sobotę w Kościele na ślubie - to Wam tu wrzucę swoje gabaryty....;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82023bab6dbb.jpg

peppapig, Bursztyn, iwcia77, samira, Simba, Mega, Aprilka, Pusurek, Alis, gosia7122, Mango, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, a jaki mialam dzis sen... Pierwszy ze slynnych koszmarow ciazowych.
    Snilo mi sie, ze mozna bylo wyjac Adamka z brzucha, poprzytulac i odlozyc z powrotem do brzucha. I byl taki sliczniutki, blond wlosy, niebieskie oczka, jak corka. No i za ktoryms razem za mocno go wyjelam i urwalam pepowine. Widzialam, ze on sie wystraszyl, a ja wlozylam go z powrotem i udawalam, ze nic sie nie stalo...Cala przerazona.
    Ja ma mi sie tac snic do konca ciazy, to sie wprowadze w jakis stan bezsennosci chyba... Ja pierdziu, co za sen...
    Czy to znaczy, ze ze mnie ch... nie matka?? ;)
    Bosz... Normalnie masakrycznie te sny macie...

Pusurek lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam progesteron i wynosi 10, to lepiej niż było w zeszłej ciąży(7) biorę duphaston 1raz wieczorem. Jeśli bym zaszła :-D w co brak mi wiary podnoszę branie dupka i dołączam luteine. Czy warto powtórzyć jeszcze ten progesteron? Sprawdzić czy rośnie czy spada?

Mega, inessa, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagnelam snickersa. Niech dzieci maja cos od matki, a nie tylko zgryzoty...
    A teraz kolejny punkt dla szpitala. W srode mam pierwsza od kwietnia wizyte z profkiem ktory nas prowadzi przez IVF. W zasadzie wizyte kontrolna i podsumowujaca, po ktorej pewnie powiemy sobie bye bye. W czwartek z kolei mam kolejne USG. Zadzwonilam wiec do szpitala i pytam czy nie udaloby sie zgrac USG z wiyta u profka, zeby dwoch porankow na to nie blokowac. A Pan pomruczal, pomruczal i powiedzial ze ok, nie ma problemu. Mnie az zatkalo, bo wiem ile tam jest zawsze pacjentek i jak trudna jest koordynacja wizyt na tym akurat oddziale. Wiec z wielkim entuzjazmem zaczelam mu dziekowac, a ten na to: "nie ma za co - od tego jestesmy"
    Szok.

peppapig, Bursztyn, iwcia77, Mega, inessa, Pusurek, Mango, ania.g, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, bardzo ladna fotka- szkoda tylko ze taka ciemna, gabaryty nie rzucaja sie w oczy, bardzo apetycznie wygladasz :)

peppapig, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3669 3670 3671 3672 3673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ