X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Też mi radzono cyntrynę w przychodni, ale jak byłam w szpitalu i tam robiłyśmy badanie, pielęgniarki zabroniły uzywania cytryny, że wynik nie będzie miarodajny.
    Cytryna nic nie zrobi, nie zawiera cukru, nie pomoze tez glukozy rozlozyc - jest dla badania obojetna. Ale pielegniary czesto nie lubia, jak sie im badanie zmienia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:55

inessa, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Paszczak! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Pasur, całą ciążę do gienka, endokrynologa i poza ciąża do dentysty chodzę tylko prywatnie :) a w biedronce też mnie przepuszczają :)
    Dentysta tylko prywatnie, endo i gin w poprzedniej ciazy - polprywatnie. Gin bez ciazy - na nfz, bo ceny badan endo platne zabijaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:09

Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku 100 lat i spełnienia marzeń <3

peppapig lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza,wszystkiego naj!

peppapig lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a jaki mialam dzis sen... Pierwszy ze slynnych koszmarow ciazowych.
    Snilo mi sie, ze mozna bylo wyjac Adamka z brzucha, poprzytulac i odlozyc z powrotem do brzucha. I byl taki sliczniutki, blond wlosy, niebieskie oczka, jak corka. No i za ktoryms razem za mocno go wyjelam i urwalam pepowine. Widzialam, ze on sie wystraszyl, a ja wlozylam go z powrotem i udawalam, ze nic sie nie stalo...Cala przerazona.
    Ja ma mi sie tac snic do konca ciazy, to sie wprowadze w jakis stan bezsennosci chyba... Ja pierdziu, co za sen...
    Czy to znaczy, ze ze mnie ch... nie matka?? ;)

iwcia77, peppapig, samira, Mega, inessa, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak wszystkiego najlepszego :) spelnienia marzen <3

A ja juz z watkiem jestem na bierzaco :) doczytalam do mojego pojawienia sie tutaj

iwcia77, Mango, peppapig, Mega, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i juz po pogodzie, zaraz bedzie lalo, co za kraj....

Mega, Aprilka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ja już jestem w 32 tygodniu i jak dotąd żadnego koszmaru ciążowego nie miałam, więc to chyba przereklamowane. Jakos stresuję sie tylko na jawie.

W końcu udało się zakończyć ogarnianie pokoi i teraz zostały tylko szafki w kuchni i łazience i na koniec zakupy dla małej i dekoracje w jej pokoju. Jak patrzę na licznik, ile mi dni do porodu zostało, boję się, że nie zdążę. Nie mówiąc już o całej logistyce - co i jak zabierzemy do Łodzi.

iwcia77, Bursztyn, samira, peppapig, polarmiś, inessa, Pusurek, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobity
    Paszczakin sto lat i gromadke paszczaczków
    Pusurek ja nie w ciąży a sny podobne miewam,np z przezroczystym brzuchem :-O
    Kkisia to miałeś lekturę :-)
    Miłego dnia wszystkim zerkającym u mnie słońce

iwcia77, Mega, inessa, Pusurek, kkisia, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za radę -zjadłam jedno ciasto - i więcej dziś nie będę tykac słodkiego. Jutro pójdę na badanie - niech wyjdzie co ma wyjść, bez zaniżania wyników....

Simba - pomyślałam tak samo jak Bursztyn, że brakuje Ci wsparcia matki, która w obliczu Twojego złego położenia - zagrożenia czy strachu - byłaby przy Tobie - bo to ona Was uratowała z tej sytuacji....
    No ale teraz jesteś dużą dziewczynką i to Ty masz szansę stac się prawdziwie dorosłą istotą wspierającą i chroniącą swoje dzieci :)

Pusurek - a Ty może podświadomie chciałabyś już Adamka wyrwać z siebie, żeby było po wszystkim. Albo jeszcze inaczej - to dziecko było bardzo podobne do Twojej córki - może czujesz, że przychodzi czas, kiedy musisz ją od siebie oderwać, ale i ona i Ty się tego boicie....:)

Simba, Bursztyn, Pusurek, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam koszmary i ciekawe sny tak często, że musiałabym byc w ciąży przez większość życia...;)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Paszczak - spelnienia jeszcze niespelnionych marzen zycze :) 100 lat!
    Dołączam sie do życzeń -Paszczaku niech ci sie spełni to co chcesz najbardziej :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A ja w sobotę opiekowałam się bratanicą (2 lata 4 m-ce). Zabraliśmy ją z M do pizzerii, bo zgłodnieliśmy na spacerze ;) Mała kazała wsadzić się do krzesełka i czekała. Trochę wkurzał ją ;) gościu obok, bo wciągał frytki :) Doczekaliśmy się w końcu naszej pizzy, którą podano na dwóch talerzach. Stawiam więc talerz przed M i przed sobą, a ona spojrzała na to i mówi: Gdzie jest moja pizza? Normalnie skręciło mnie ze śmiechu :) Poprosiłam dodatkowy talerzyk, pokroiłam jej na mniejsze kawałeczki, a ona na to: A gdzie mój widelec? Kiedy wszystko miała tak jak należy wciągnęła aż miło :)Normalnie mnie rozwaliła ;) Śmialiśmy się z M cały wieczór :)Umie walczyć o swoje ;) I pomyśleć, że M był cały zestresowany tą opieką, bo nigdy nie miał okazji opiekować się takim maluchem. Powiem Wam, że zupełnie mu te lęki przeszły ;)
    No to mieliście fajne szkolenie, podstawy zaliczone... Teraz czas na .. ;)

peppapig, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki za uspokojenie ;)
    Ja sie obawiam, ze moja praca to jest stres dlugotrwaly. No ale jakos trzeba to bedzie minimalizowac..
    Taki stres mozna bardzo łatwo zminimalizować ;)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi cyknął fotkę w sobotę w Kościele na ślubie - to Wam tu wrzucę swoje gabaryty....;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82023bab6dbb.jpg

peppapig, Bursztyn, iwcia77, samira, Simba, Mega, Aprilka, Pusurek, Alis, gosia7122, Mango, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, a jaki mialam dzis sen... Pierwszy ze slynnych koszmarow ciazowych.
    Snilo mi sie, ze mozna bylo wyjac Adamka z brzucha, poprzytulac i odlozyc z powrotem do brzucha. I byl taki sliczniutki, blond wlosy, niebieskie oczka, jak corka. No i za ktoryms razem za mocno go wyjelam i urwalam pepowine. Widzialam, ze on sie wystraszyl, a ja wlozylam go z powrotem i udawalam, ze nic sie nie stalo...Cala przerazona.
    Ja ma mi sie tac snic do konca ciazy, to sie wprowadze w jakis stan bezsennosci chyba... Ja pierdziu, co za sen...
    Czy to znaczy, ze ze mnie ch... nie matka?? ;)
    Bosz... Normalnie masakrycznie te sny macie...

Pusurek lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam progesteron i wynosi 10, to lepiej niż było w zeszłej ciąży(7) biorę duphaston 1raz wieczorem. Jeśli bym zaszła :-D w co brak mi wiary podnoszę branie dupka i dołączam luteine. Czy warto powtórzyć jeszcze ten progesteron? Sprawdzić czy rośnie czy spada?

Mega, inessa, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagnelam snickersa. Niech dzieci maja cos od matki, a nie tylko zgryzoty...
    A teraz kolejny punkt dla szpitala. W srode mam pierwsza od kwietnia wizyte z profkiem ktory nas prowadzi przez IVF. W zasadzie wizyte kontrolna i podsumowujaca, po ktorej pewnie powiemy sobie bye bye. W czwartek z kolei mam kolejne USG. Zadzwonilam wiec do szpitala i pytam czy nie udaloby sie zgrac USG z wiyta u profka, zeby dwoch porankow na to nie blokowac. A Pan pomruczal, pomruczal i powiedzial ze ok, nie ma problemu. Mnie az zatkalo, bo wiem ile tam jest zawsze pacjentek i jak trudna jest koordynacja wizyt na tym akurat oddziale. Wiec z wielkim entuzjazmem zaczelam mu dziekowac, a ten na to: "nie ma za co - od tego jestesmy"
    Szok.

peppapig, Bursztyn, iwcia77, Mega, inessa, Pusurek, Mango, ania.g, Żanet, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, bardzo ladna fotka- szkoda tylko ze taka ciemna, gabaryty nie rzucaja sie w oczy, bardzo apetycznie wygladasz :)

peppapig, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3669 3670 3671 3672 3673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ