X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prowadze wykresow,nie mam na to glowy ,nie mierze temperatury to dla mnie za duzo stresu,wynikow meza tez nie umiem odczytac,lekarz tez nie wiedzial, jest tu ktos z niemiec?moze dziewczyny mialyscie tez badanie w niemczech i moglaby mi ktoras pomoc,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:28

Renia1975
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy AMH mozna zrobić w takim zwykłym laboratorium gdzie pobierają krew w Polsce ? I czy w dowolnym dniu cyklu? Dzięki :)

Aprilka
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony tak progesteron ułatwia zagnieżdżenie, ale jednocześnie zbyt wysoki je blokuje. Myślę więc, że niech ginekolog się tym zajmie ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rernia 1975! Ja na wynikach i tabletkach jeszcze sie nie znam wiec nie pomogę ale miło Cię poznać:)

Aprilka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzsiaj na badaniu AMH u ginekologa ciekawe co mi tam wyjdzie,mandragora niby tak ale norma to 10-27 te moje 13,6 jest wiec nisko bardzo,co myslicie kobietki

polarmiś lubi tę wiadomość

Renia1975
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Slash, cały czas trzymam kciuki <3
    Trzymaj kochana, na pewno się przydadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:40

klz98u696p33kjce.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    ja bylam dzsiaj na badaniu AMH u ginekologa ciekawe co mi tam wyjdzie,mandragora niby tak ale norma to 10-27 te moje 13,6 jest wiec nisko bardzo,co myslicie kobietki
    No skoro taki przedział to ja bym stwierdziła ze w normie ale nie jestem ekspertem :)

Aprilka
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mocno zaciska kciuki slash
    Zaciskaj kochana. Potrzebne mi każde szczęście.
    Zapytam o te witaminy.

polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny ile można maksymalnie wziąć magnezu? Pytam bo cały czas jestem na dawce 100 mg dziennie a dzisiaj po dwóch stresujących dniach skurcze wróciły. Wzięłam też nospę max i leżę i jest do bani. A mały dzisiaj bardzo aktywny i kopie po samym dole.
    Ja bralam 2X 300, teraz biore 1X 500.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys myslalam ze jak sie chce dziecko wystarczy sie nie zabezpieczac ,bylam naiwna ha ha,w wieku 35 lat nauczylam sie dopiero kiedy sa dni plodne ha ha

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy AMH mozna zrobić w takim zwykłym laboratorium gdzie pobierają krew w Polsce ? I czy w dowolnym dniu cyklu? Dzięki :)
    Nie kazde robi , musisz sie dowiedziec. Sa rozne szkoly jedna ze AMH robi sie 2-5 dc i druga szkola ze wszystko jedno w ktorym dniu. W zwiazku z tym ze wszystko jedno to zrobilabym pomiedzy 2-5 dniem :-)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować ;) a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Aprilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam takie pytanie....dziewczyny jakie badania powinnam wykonać na pierwszy ogień ? Dziękuje za info :)

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie kazde robi , musisz sie dowiedziec. Sa rozne szkoly jedna ze AMH robi sie 2-5 dc i druga szkola ze wszystko jedno w ktorym dniu. W zwiazku z tym ze wszystko jedno to zrobilabym pomiedzy 2-5 dniem :-)
    Misiu ja będę tylko 2 dni w Polsce i chciałabym pójść tam do labo i zrobic tych badań najwiecej jak mogę tylko nie wiem co mam jeszcze zrobic?! W sensie jakie jeszcze badania....:)

Aprilka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pecherzyki pekaja mi jak maja 19 czy nie malo?a tak wogole to moja ostatnia@ byla dziwna ,trwala trzy dni i przez pierwszy byla prawie czarna ,chyba sie juz koncze...

Renia1975
  • slash Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
    Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
    Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.

Żanet, Bliska 77, Dorka1979, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować ;) a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.
    aha no widzisz mialam robiony w 7 dniu po ,nic mi nie mowil zeby jeszcze badac

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    kiedys myslalam ze jak sie chce dziecko wystarczy sie nie zabezpieczac ,bylam naiwna ha ha,w wieku 35 lat nauczylam sie dopiero kiedy sa dni plodne ha ha
    To i tak dobrze bo ja w wieku 41 :-)

Zrob sobie w trzech cyklach progesteron w 7 dniu po owulacji bedziesz wiedziala jaka masz wydolnosc progesteronowa i zdecydujesz czy lykac duphaston. Wynik 13,6 ńie jest tragiczny ale szalu nie ma. Zajsc w ciaze mozesz ( ja zaszlam przy 7,3) ale jej nie utrzymalam przy konskich dawkach luteiny i czystego progesteronu w zastrzykach.

Rernia1975, peppapig, BISCA, mysza1975 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
    Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
    Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.
    masz racje moze trzeba spRobowac ,Dzieki kochana

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka na naszym forum w zakladce badania wstawilam chyba wczoraj najwazniejsze badania hormonalne i w ktorym dniu cyklu dobrze je zrobic.

Aprilka lubi tę wiadomość

‹‹ 3700 3701 3702 3703 3704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ