35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nie prowadze wykresow,nie mam na to glowy ,nie mierze temperatury to dla mnie za duzo stresu,wynikow meza tez nie umiem odczytac,lekarz tez nie wiedzial, jest tu ktos z niemiec?moze dziewczyny mialyscie tez badanie w niemczech i moglaby mi ktoras pomoc,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:28
Renia1975 -
No skoro taki przedział to ja bym stwierdziła ze w normie ale nie jestem ekspertemRernia1975 wrote:ja bylam dzsiaj na badaniu AMH u ginekologa ciekawe co mi tam wyjdzie,mandragora niby tak ale norma to 10-27 te moje 13,6 jest wiec nisko bardzo,co myslicie kobietki
Aprilka -
nick nieaktualnyJa bralam 2X 300, teraz biore 1X 500.ania.g wrote:Dziewczyny ile można maksymalnie wziąć magnezu? Pytam bo cały czas jestem na dawce 100 mg dziennie a dzisiaj po dwóch stresujących dniach skurcze wróciły. Wzięłam też nospę max i leżę i jest do bani. A mały dzisiaj bardzo aktywny i kopie po samym dole.
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie kazde robi , musisz sie dowiedziec. Sa rozne szkoly jedna ze AMH robi sie 2-5 dc i druga szkola ze wszystko jedno w ktorym dniu. W zwiazku z tym ze wszystko jedno to zrobilabym pomiedzy 2-5 dniemAprilka wrote:Dziewczyny mam pytanie czy AMH mozna zrobić w takim zwykłym laboratorium gdzie pobierają krew w Polsce ? I czy w dowolnym dniu cyklu? Dzięki

Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować
a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.
-
Misiu ja będę tylko 2 dni w Polsce i chciałabym pójść tam do labo i zrobic tych badań najwiecej jak mogę tylko nie wiem co mam jeszcze zrobic?! W sensie jakie jeszcze badania....polarmiś wrote:Nie kazde robi , musisz sie dowiedziec. Sa rozne szkoly jedna ze AMH robi sie 2-5 dc i druga szkola ze wszystko jedno w ktorym dniu. W zwiazku z tym ze wszystko jedno to zrobilabym pomiedzy 2-5 dniem

Aprilka -
Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.
Żanet, Bliska 77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
aha no widzisz mialam robiony w 7 dniu po ,nic mi nie mowil zeby jeszcze badacmandragora wrote:Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować
a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.Renia1975 -
nick nieaktualnyTo i tak dobrze bo ja w wieku 41Rernia1975 wrote:kiedys myslalam ze jak sie chce dziecko wystarczy sie nie zabezpieczac ,bylam naiwna ha ha,w wieku 35 lat nauczylam sie dopiero kiedy sa dni plodne ha ha

Zrob sobie w trzech cyklach progesteron w 7 dniu po owulacji bedziesz wiedziala jaka masz wydolnosc progesteronowa i zdecydujesz czy lykac duphaston. Wynik 13,6 ńie jest tragiczny ale szalu nie ma. Zajsc w ciaze mozesz ( ja zaszlam przy 7,3) ale jej nie utrzymalam przy konskich dawkach luteiny i czystego progesteronu w zastrzykach.
Rernia1975, nick nieaktualny, BISCA, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
masz racje moze trzeba spRobowac ,Dzieki kochanaslash wrote:Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.
Renia1975 -
nick nieaktualny