35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nie prowadze wykresow,nie mam na to glowy ,nie mierze temperatury to dla mnie za duzo stresu,wynikow meza tez nie umiem odczytac,lekarz tez nie wiedzial, jest tu ktos z niemiec?moze dziewczyny mialyscie tez badanie w niemczech i moglaby mi ktoras pomoc,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:28
Renia1975 -
Rernia1975 wrote:ja bylam dzsiaj na badaniu AMH u ginekologa ciekawe co mi tam wyjdzie,mandragora niby tak ale norma to 10-27 te moje 13,6 jest wiec nisko bardzo,co myslicie kobietkiAprilka
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Dziewczyny ile można maksymalnie wziąć magnezu? Pytam bo cały czas jestem na dawce 100 mg dziennie a dzisiaj po dwóch stresujących dniach skurcze wróciły. Wzięłam też nospę max i leżę i jest do bani. A mały dzisiaj bardzo aktywny i kopie po samym dole.
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAprilka wrote:Dziewczyny mam pytanie czy AMH mozna zrobić w takim zwykłym laboratorium gdzie pobierają krew w Polsce ? I czy w dowolnym dniu cyklu? Dzięki
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować
a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.
-
polarmiś wrote:Nie kazde robi , musisz sie dowiedziec. Sa rozne szkoly jedna ze AMH robi sie 2-5 dc i druga szkola ze wszystko jedno w ktorym dniu. W zwiazku z tym ze wszystko jedno to zrobilabym pomiedzy 2-5 dniemAprilka
-
Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.
Żanet, Bliska 77, Dorka1979, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
mandragora wrote:Progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie . Żeby określić najlepiej zrobić profil czyli zbadać w 5, 7, 9 dpo. A później kombinować
a twój wynik świadczy o przebytej owulacji. Przy iui będziesz miała monitoring cyklu wiec pewnie lekarz wszystko powie.
Renia1975 -
nick nieaktualnyRernia1975 wrote:kiedys myslalam ze jak sie chce dziecko wystarczy sie nie zabezpieczac ,bylam naiwna ha ha,w wieku 35 lat nauczylam sie dopiero kiedy sa dni plodne ha ha
Zrob sobie w trzech cyklach progesteron w 7 dniu po owulacji bedziesz wiedziala jaka masz wydolnosc progesteronowa i zdecydujesz czy lykac duphaston. Wynik 13,6 ńie jest tragiczny ale szalu nie ma. Zajsc w ciaze mozesz ( ja zaszlam przy 7,3) ale jej nie utrzymalam przy konskich dawkach luteiny i czystego progesteronu w zastrzykach.Rernia1975, peppapig, BISCA, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Witaj Rernia, tutaj się dowiesz wielu rzeczy.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że dopóki tutaj nie zajrzałam to byłam taka zielona w temacie poczęcia dzidziusia że az wstyd się przyznać, ale taka jest prawda. Teraz uważam ze mam o wiele więcej wiedzy a mimo to cały czas i tak dopytuję i doczytuję.
Mnie bardzo stresowały wykresy, ale z czasem dałam sobie odpocząć i potem znów zaczęłam obserwować siebie i było już spokojniej. Możesz spróbować jeden miesiąć ale to będzie za mało, więc lepiej 3 bo po 3 juz trochę siebie poznasz, jeśli faktycznie strasznie Ciebie to będzie stresować to zaprzestań, jednak naprawdę możesz bardzo dobrze poznać swój organizm.
Renia1975 -
nick nieaktualny