X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To i tak dobrze bo ja w wieku 41 :-)

Zrob sobie w trzech cyklach progesteron w 7 dniu po owulacji bedziesz wiedziala jaka masz wydolnosc progesteronowa i zdecydujesz czy lykac duphaston. Wynik 13,6 ńie jest tragiczny ale szalu nie ma. Zajsc w ciaze mozesz ( ja zaszlam przy 7,3) ale jej nie utrzymalam przy konskich dawkach luteiny i czystego progesteronu w zastrzykach.
    masz na mysli 3 kolejne cykle ? w 7 po owulacji dniu ?

Renia1975

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza coreczka ciagle sie pyta kiedy kupimy dzidziusia,mowie ze niedlugo coreczko ,niedlugo...jestesmy sami ja,maz i nasza coreczka to cala moja rodzina,tak bardzo chcialabym zeby nas bylo wiecej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:01

samira, polarmiś, peppapig, inessa, Bliska 77, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

Renia1975
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Aprilka na naszym forum w zakladce badania wstawilam chyba wczoraj najwazniejsze badania hormonalne i w ktorym dniu cyklu dobrze je zrobic.
    Idealnie dziękuje :) nie wiem co mi sie uda zrobic w dwa dni ale moze cos.....:)

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    moja coreczka ciagle sie pyta kiedy kupimy dzidziusia,mowie ze niedlugo coreczko ,niedlugo...jestesmy sami ja,maz i nasza coreczka to cala moja rodzina,tak bardzo chcialabym zeby nas bylo wiecej...
    To co czujesz czuje raczej tu każda z dziewczyn wiec sama nie jesteś :)

Bliska 77, peppapig, AsiaPoli lubią tę wiadomość

Aprilka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest mi tutaj z wami razniej,widzialam ile juz starszych jak ja kobietek zaszlo i to mnie baardzo cieszy ze mam jeszcze szanse,

Aprilka, iwcia77, polarmiś, Żanet, peppapig, ania.g, inessa, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    masz na mysli 3 kolejne cykle ? w 7 po owulacji dniu ?
    Tak.

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmis zrobie jak mowisz,madra z ciebie kobietka :)dziekuje za rade

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce6cc188afb2.jpg tak mnie dzisiaj na wisielczy humor wzielo.

peppapig, iwcia77, Rernia1975, Bursztyn, inessa, Mega, Żanet, Dorka1979, sjoanka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jest mi tutaj z wami razniej,widzialam ile juz starszych jak ja kobietek zaszlo i to mnie baardzo cieszy ze mam jeszcze szanse,
    Pewnie że mamy szansę trochę wiedzy,trochę szczęścia,dziewczyny co miesiąc kciuki trzymają a potem ile ciotek!

iwcia77, Rernia1975, Aprilka, Bliska 77, Mega, Dorka1979, Simba, Mango, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce6cc188afb2.jpg tak mnie dzisiaj na wisielczy humor wzielo.
    Miśku zlituj sie haha :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 22:35

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, genialne obrazki :)

Bliska 77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wróciłam o 20.30 ale piekłam ciasto jeszcze wiec dopiero teraz daje znać.
    Jestem po owulacji,piekne ciałko żółte :)
    lekarz powiedział,ze postara sie nam pomóc chociaż wiele nie obiecuje bo niestety te moje choroby immunologiczne bardzo utrudniają sprawe ale powiedział,ze dobrze iż nie poddajemy sie - mamy walczyć! przepisał mi luteine jak zajde wciąże to ma ją odrazu brać oraz Acard cały czas a wciaży ewntualnej On mi zwiekszy dawke ( pytał od kiedy biore ten Acard jak powiedziałam,ze od lipca ubiegłego roku to powiedział,ze już długo i to dobrze bo organzim zaczyna na niego reagować ) ale heparynyjuż nie.
    Zrobił mi też cytologie. Dziwił sie dlaczego nikt mniepo zabiegu nie zbadał.
    A pulmonolog zmieniła mi znów jeden lek oraz mam zalecenie znów isć do kardiologa bo zbyt dawno nie byłam a w EKG wyszły zmiany ( zwieksza sie mi arytmia)
    Dziekuje za wsparcie i życze udanego długiego weekendu :) :) :)

Bliska 77, samira, Mega, Aprilka, Żanet, Dorka1979, peppapig, polarmiś, Sabina, ania.g, malgos741, Bursztyn, Mango, sjoanka, iwcia77, gosia7122, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rernia, z nami bedzie Ci razniej i na pewno latwiej :-)
    Inessa, bardzo ale to bardzo mocno trzymam kciuki, swiatelko w tunelu zawsze jest :-)

inessa, samira, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie termometr obudził :-P
    Czuję wredote za rogiem to dam se spokój od mierzenia na tydzień. Melduję się i zastanawiam ciągle co u Ewki?
    U mnie siodma i piękne słońce każdej życzę pięknego dnia >"<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 07:25

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaże po ovu i wynalazł wykres Herber30 nie mogę skopiować z tableta ale Reniek tam zaglądał,kobita nie miała temperatury i jest w ciąży ;-)

Simba, Mango, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Łaże po ovu i wynalazł wykres Herber30 nie mogę skopiować z tableta ale Reniek tam zaglądał,kobita nie miała temperatury i jest w ciąży ;-)
    Gdybys uwazala na lekcji to kilka dni temu wkleilam m. In jej wykres. Ciaza bez owulacji!

Sabina, Simba, Mega, Bursztyn, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Sloneczko pieknie swieci az chce sie wstac :)
    Dzis na ogrodku bede upraciac lezing i smazing :)

Mega lubi tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,możecie pomóc z interpretacja wykresu,wygląda obiecująco :) ale ze mnie taki niedowierzaniem,już 10 miesięcy starań i nic.kiedy mogę najszybciej zrobić test,bo to czekanie mnie wykańcza,pozdrowienia z pochmurne Anglii.

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

A ja z G śmigam na Mszę a po niej na Procesję :)

Miłego Dnia :)

peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Zaszla w ciaze nie zyjac??? Tylko z tym mi sie kojarzy brak temperatury ;)

Bliska 77, ania.g, Mega, Pusurek, Żanet, Bursztyn, iwcia77, peppapig, Sabina, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3701 3702 3703 3704 3705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ