X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no mam zdjątko ;D"

dajesz-wklejasz i podziwiamy <3

to musiało być przeżycie ekstremalne,chociażby ten pęcherzyk zobaczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 11:00

bliska77, anna maria, megan8, inessa, Bursztyn, polarmiś, Conducive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem ciekawa jak kuzynka z Łodzi bo miała mieć CC dzisiaj !!?? i powitać córeczkę :)

anna maria, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie
    byłam i lekarz potwierdził ciążę
    to jednak nie były moje urojenia ;D"
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

Super!!!Bardzo się cieszę,to juz masz 200% pewności.Ale extra.Dbaj teraz o siebie i maleństwo! A nie mówiłysmy????Jeszcze raz gratuluję z całego serca:)))

iza jak ci zmienić termin @ czy na ten sam dzień tylko w maju czy inny ??

anna maria, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak coś się zmieni do listy to pisać mi tam w poście !!!

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan super ze rozwialas swoje podejzenie o urojenie ciazy,ja mam dopiero Termin do Gina 10.maja

megan8, inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:57

samira, inessa, Mango lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:12

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Samira ,na awatar mam dać?

możesz przez to http://imageshack.us/ i potem skopiować link do zdjęcia albo kod i wkleić normalnie w poście to będzie lepiej widać niż w avatarku :)

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za bardzo miłe słowa, ja cieszę się że przylazła ta @ ale strasznie się boje zabiegu nie cierpie znieczuleń ogólnych brbrbrbrbrbrbr
    A dziesiejsza noc masakra dawno czegos takiego nie przeżyłam myślałąm,że umieram słabo mi się robiło raz zimno raz gorąco i tak straszny ból pleców i brzucha że masakra dziś moze spałam w nocy dwie godziny,nie wiem mam dosłownie wrażenie,że ten mięśniak tak zasłonił ujście,że nawet @ nie chce przejść ;)
    Megan suuuuuppppeeeerrr !!!
    Aga a u Ciebie tempka w góre poszła ;)
    Jutro prawie mnie tu nie będzie bo przyjeżdżają do nas moi rodzice i brat, bardz sięcieszę od świąt się nie widzieliśmy !!!

samira, Olena, bliska77, caffe, Bursztyn, grosza, Mango, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    szkoda ,że nie siedzisz obok !!!
    coś tam próbuję ! czarna magia

ja też próbuje i dupa ,podałam Ci to bo wiem ze dziewczyny przez to umieszczały zdjęcia czy adresy do zdjęć i szło zobaczyć ...

megan8, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, iza37, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:13

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ja widziałam Megan śliczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megan8, Bursztyn, Mango, anna maria lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:
    samira wrote:
    Reni wrote:
    a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
    co sądzicie o testach ovu i ciążowych, które są na allegro - takie sprzedawane po kilkadziesiąt sztuk?

testy ovu stres stres stres !!!

ogólnie testy ovu

"Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."

myślę ze one działają na podobnej zasadzie co większość testów ale te paskowe często zawodzą ja wczoraj zrobiłam dla sprawdzenia paskowy (ciążowy)pepino to taki jak z allegro i zamazany wyszedł..a ostatnio czyli jakiś tydzień temu miałam na nim cień cienia cienia i dupa...

Samira, pozytywne testy, zarówno ciążowe jak i ovu przy pewnych zaburzeniach i schorzeniach wychodzą pozytywne. Także jeśli któraś ma wymienione w ulotce te "rzeczy" to raczej nie powinna się sugerować testami, tylko bardziej wskazaniami lekarskimi.

o jakich schorzeniach mówisz...?

mi np super wyszły ovu w styczniu na testach ovulka jak byk tyle ze pęcherzyk chyba nie pękł..

Samira, czytałam że testy mogą być pozytywne także w przypadkach gdy kobieta nie ma owulacji w danym momencie lub nie jest w ciąży. Musisz sięgnąć do ulotek, bo ja już nie pamiętam co to konkretnie było.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny dzięki za bardzo miłe słowa, ja cieszę się że przylazła ta @ ale strasznie się boje zabiegu nie cierpie znieczuleń ogólnych brbrbrbrbrbrbr
    A dziesiejsza noc masakra dawno czegos takiego nie przeżyłam myślałąm,że umieram słabo mi się robiło raz zimno raz gorąco i tak straszny ból pleców i brzucha że masakra dziś moze spałam w nocy dwie godziny,nie wiem mam dosłownie wrażenie,że ten mięśniak tak zasłonił ujście,że nawet @ nie chce przejść ;)
    Megan suuuuuppppeeeerrr !!!
    Aga a u Ciebie tempka w góre poszła ;)
    Jutro prawie mnie tu nie będzie bo przyjeżdżają do nas moi rodzice i brat, bardz sięcieszę od świąt się nie widzieliśmy !!!

tak poszła w górę ale chyba właśnie @ się zaczyna ;-), no cóż (któryś cykl też taki był, że dzień przed @, tempka poszła w górę)
    Inessa, bądź dzielna, kurcze biedna jesteś, tyle się nacierpiałaś ale pomyśl, że już niedługo i będzie z górki.
    Mam nadzieję, że teraz lepiej się czujesz, odpocznij sobie w rodzinnym gronie :-)

Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, cudo aż się wzruszyłam :-) :-)

Bursztyn, Olena, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 obejrzałam ten obrazek, gratulacje jeszcze raz, wydaje mi się, że coś tam widzę, nie jestem lekarzem. Najważniejsze , że potwierdzone , teraz tylko radość.
    Techniczne pytanie do specjalistek z tego forum, po co mam szukać skoro jesteście - nigdy nie badałam progesteronu, lekarz mi nie zlecił. Czy powinnam zbadać i jak tak to w którym dniu cyklu. W sumie zawsze po owulacji temperatura się zwiększa (poza obecnym cyklem, gdzie są zawirowania temperatury) więc zawsze myślałam, że progesteron jest ok. Ale sama już nie wiem.
    Czy robić badanie nasienia mojemu M. Staramy się od stycznia. Wcześniej nie liczę bo miałam niedoczynność tarczycy.
    Jeśli robić to mam problem, bo nie wiem czy u mnie w mieście takie badania wykonują.

bliska77, inessa, megan8, Mango, anna maria lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    megan8 obejrzałam ten obrazek, gratulacje jeszcze raz, wydaje mi się, że coś tam widzę, nie jestem lekarzem. Najważniejsze , że potwierdzone , teraz tylko radość.
    Techniczne pytanie do specjalistek z tego forum, po co mam szukać skoro jesteście - nigdy nie badałam progesteronu, lekarz mi nie zlecił. Czy powinnam zbadać i jak tak to w którym dniu cyklu. W sumie zawsze po owulacji temperatura się zwiększa (poza obecnym cyklem, gdzie są zawirowania temperatury) więc zawsze myślałam, że progesteron jest ok. Ale sama już nie wiem.
    Czy robić badanie nasienia mojemu M. Staramy się od stycznia. Wcześniej nie liczę bo miałam niedoczynność tarczycy.
    Jeśli robić to mam problem, bo nie wiem czy u mnie w mieście takie badania wykonują.

Badanie nasienia jak najbardziej a niedoczynność tarczycy wykryto u mnie w 2007 roku i nieustannie się leczę a ona odgrywa ogromną rolę w staraniach, niestety ale to na pewno wiesz :-)

Olena, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ