35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
agafbh wrote:Olena wrote:megan8 obejrzałam ten obrazek, gratulacje jeszcze raz, wydaje mi się, że coś tam widzę, nie jestem lekarzem. Najważniejsze , że potwierdzone , teraz tylko radość.
Techniczne pytanie do specjalistek z tego forum, po co mam szukać skoro jesteście - nigdy nie badałam progesteronu, lekarz mi nie zlecił. Czy powinnam zbadać i jak tak to w którym dniu cyklu. W sumie zawsze po owulacji temperatura się zwiększa (poza obecnym cyklem, gdzie są zawirowania temperatury) więc zawsze myślałam, że progesteron jest ok. Ale sama już nie wiem.
Czy robić badanie nasienia mojemu M. Staramy się od stycznia. Wcześniej nie liczę bo miałam niedoczynność tarczycy.
Jeśli robić to mam problem, bo nie wiem czy u mnie w mieście takie badania wykonują.
Badanie nasienia jak najbardziej a niedoczynność tarczycy wykryto u mnie w 2007 roku i nieustannie się leczę a ona odgrywa ogromną rolę w staraniach, niestety ale to na pewno wiesz
Z tarczycą narazie spokój, tzn tsh bardzo dobry wynik. Przeciwciała tarczycowe w dużych ilościach, nic z nimi nie zrobię. Myślę, że raczej nie są przeszkodą w staraniach.
To jak myślicie, badać ten progesteron?bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlena wrote:agafbh wrote:Olena wrote:megan8 obejrzałam ten obrazek, gratulacje jeszcze raz, wydaje mi się, że coś tam widzę, nie jestem lekarzem. Najważniejsze , że potwierdzone , teraz tylko radość.
Techniczne pytanie do specjalistek z tego forum, po co mam szukać skoro jesteście - nigdy nie badałam progesteronu, lekarz mi nie zlecił. Czy powinnam zbadać i jak tak to w którym dniu cyklu. W sumie zawsze po owulacji temperatura się zwiększa (poza obecnym cyklem, gdzie są zawirowania temperatury) więc zawsze myślałam, że progesteron jest ok. Ale sama już nie wiem.
Czy robić badanie nasienia mojemu M. Staramy się od stycznia. Wcześniej nie liczę bo miałam niedoczynność tarczycy.
Jeśli robić to mam problem, bo nie wiem czy u mnie w mieście takie badania wykonują.
Badanie nasienia jak najbardziej a niedoczynność tarczycy wykryto u mnie w 2007 roku i nieustannie się leczę a ona odgrywa ogromną rolę w staraniach, niestety ale to na pewno wiesz
Z tarczycą narazie spokój, tzn tsh bardzo dobry wynik. Przeciwciała tarczycowe w dużych ilościach, nic z nimi nie zrobię. Myślę, że raczej nie są przeszkodą w staraniach.
To jak myślicie, badać ten progesteron?
ja bym zbadałaa w którym dniu to zależy, najczęściej bada się ten wyjściowy ok 3-5dc, potem w okolicach owulacji i kilka dni po , tak około 22dc żeby sprawdzić czy i o ile sie podniósł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 12:05
inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
Olena, ja po poronieniu zapytałam lekarza czy powinnam zrobić badania hormonów (pomijam tarczycę oczywiście, bo miałam niski progesteron w ciąży. Powiedział, ze to teraz nie ma sensu, bo w ciąży inaczej się oznacza poziom hormonów, a w normalnych cyklach inaczej. I to, że coś działa teraz ok, nie oznacza, ze będzie działało potem (to już moje zdanie).
Powiem tak, zbadać się jest zawsze warto, jeśli dawno się tego nie robiło. Dla starających się poleciłabym badanie dot. różyczki, zółtaczki, toksoplazmozy i chorób wenerycznych. To jest bardzo ważne, chociaż toksoplazmozę już się leczy w ciąży.bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Nigdy jeszcze nie badałam progesteronu. Przypuszczam jedynie, że jest ok, ale może być odwrotnie. Czy progesteron jest potrzebny do zajścia, czy tylko (aż!) utrzymania ciązy. Bo tak sobie myślę, że może przez niego nie zachodzę. Raczej zbadam. Dzięki za odpowiedzi.
inessa, anna maria lubią tę wiadomość
-
samira wrote:iza37 wrote:megan8 wrote:no witajcie
byłam i lekarz potwierdził ciążę
to jednak nie były moje urojenia"
po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży
Super!!!Bardzo się cieszę,to juz masz 200% pewności.Ale extra.Dbaj teraz o siebie i maleństwo! A nie mówiłysmy????Jeszcze raz gratuluję z całego serca:)))
iza jak ci zmienić termin @ czy na ten sam dzień tylko w maju czy inny ??
nie mam pojęcia?poczekajmy aż okres się pojawi co?bo u mnie to loteria,mam bardzo nieregularne cykle kochana:)inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorka71 wrote:Aga dzieki za wyjaśnienia. Dziewczynki czy "normalny" gin może to stwierdzić i podjąć działanie czy mam szukać znowu prywatnie?
nie ma za co, "normalny" gin jak najbardziej może to stwierdzić na podstawie monitoringui dodatkowo ewentualnie badania hormonalne
caffe, inessa, Bursztyn, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Witajcie ja tylko na chwilke!!!
Nie musze robić testu dostałam @ w nocy tragiczny ból brzucha, @ taka sobie niż jak zwykle ale skrzepy już są i bardzo bolą mnie plecy
Izka idź na bete !!!
Do zobaczenia popołudniupamiętam o każdej
Inessa trzymaj się cieplutko i nie myśl o @inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymegan8 wrote:coś tam zrobiłam ,dodałam w ustawieniach ,powinno być pod wykresem
superwidziałam pęcherzyk spory a nawet już fasolka w nim
,pyci ale zarys widać
szkoda ze nie zeskanowałaś zdjęcia skanerem tylko zdjęcie ze zdjęcia wstawiłaś bo byłoby rozmiarów oryginalnych !!inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
Dorka71 wrote:w sumie jak patrzę to większość z Was nic nie bierze więc nie wiem czy czekać i próbować czy szukać wsparcia lekowego...jestem trochę w rozkroku jak ta żaba
a co rozumiesz przez nic nie bierze bo ja biorę
a co byś chciała brać masz ochotę na coś heheheinessa, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iza37 wrote:Ja już nie umiem życ bez tego forum,zaczynam i kończę z wami dzień
))Pierwszy raz w życiu tak się zaangażowałam w forum hehehe ale się cieszę że mam WAS bo już prawie miałam doła a tu parę słów i juz się uśmiecham:) uwielbiam was wszystkie za to że jesteście i z całego serca życzę wszystkim "maleńkich" niespodzianek:)))
na dzień dobry forum i na dobranoc forum i jest cudownie
iza humorek już ok?inessa, Bursztyn, iza37, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Tak, forum uzależnia
Ale co jest najfajniejsze, przynajmniej w naszym dziale, że nie ma tu sztucznego parcia na ciążę, tak jak się czyta na innych forach. jest obserwacja organizmu, analiza, ale nie sztuczne nakręcanie się, bo ono nikomu nie służy dobrze.
Wszystko jest wyważone i to mi odpowiada. Kobiety, które nie sa w ciąży nie czują się gorsze od tych, które w nią zachodzą, tylko cieszą się ich szczęściem. Oby tak dalejBursztyn, megan8, inessa, Mango, samira, grosza, Conducive, angela, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:no witajcie
byłam i lekarz potwierdził ciążę
to jednak nie były moje urojenia"
po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży
cześć kobietko widzę że i u ciebie jednak jest potwierdzenie , ale widać chyba u ciebie cosik w tym pęcherzyku , bo u mnie jak narazie nic tylko pęcherzyk i zaczynam sie już martwić czy cos tam wogole będzie , ja mam kolejną wizytę 15 maja i chyba do tego czasu to oszaleje z tych wątpliwości , ale odrazu lekarz powiedzial ze mam sie zachowywac jak bym była w ciąży a nie tak że ciąża to nie choroba . Nie biegać nie dzwigać i nawet już więcej nie serduszkować co nie jest teraz przeszkodą bo i tak nie jesteśmy teraz razem jakiś czas ihihihihih kurcze martwię się , w poprzedniej ciąży też tak było .Ale jednak był ten zarodek i się rozwijał . Mam nadzieję że tym razem też się pojawi i już donoszę go do końca . Niby 6 tydzien i 1 dzień i termin porodu z pęcherzyka na 23 grudnia Ciekawe czy przyjdzie ta gwiazdka na gwiazdkęcaffe, megan8, inessa, Mango, polarmiś, bliska77, wenus lubią tę wiadomość
-
Dorka71 wrote:chodzi mi o to, że raczej same wit i takie tam...a ja myślę o tych luteinach, progesteronach itd
dziewczynki ja nawet przeciwbólowych nie łykam więc proszę się nie dziwić...
Dorka ja przeciwbólowe biorę jak mam @ bo bym padła oraz moje migreny i już nie daję rady ale staram się ich unikać
tak jakoś jestem obecnie w desperacji i chciałam rozwinąć dietę wspomagaczy zwłaszcza na zagnieżdżenie się zarodka ; właśnie dostałam siemię ln.
a fakt jest taki że każda tableta/ziołko ma na nas wpływ ale przecież tego chcemy oby tylko był to korzystny wpływ a nie negatywnyinessa, Mango, samira, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość