X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie umiem życ bez tego forum,zaczynam i kończę z wami dzień:)))Pierwszy raz w życiu tak się zaangażowałam w forum hehehe ale się cieszę że mam WAS bo już prawie miałam doła a tu parę słów i juz się uśmiecham:) uwielbiam was wszystkie za to że jesteście i z całego serca życzę wszystkim "maleńkich" niespodzianek:)))

caffe, bliska77, samira, polarmiś, inessa, megan8, anna maria, Bursztyn, Mango, Conducive, angela, gosia7122 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Ja już nie umiem życ bez tego forum,zaczynam i kończę z wami dzień:)))Pierwszy raz w życiu tak się zaangażowałam w forum hehehe ale się cieszę że mam WAS bo już prawie miałam doła a tu parę słów i juz się uśmiecham:) uwielbiam was wszystkie za to że jesteście i z całego serca życzę wszystkim "maleńkich" niespodzianek:)))

Doskonale Cię rozumiem, czuję dokładnie to samo, naprawdę :-)
    Iza, będzie dobrze, zobaczysz, w końcu musi być sobrze

iza37, samira, inessa, megan8, anna maria, caffe, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    samira wrote:
    Reni wrote:
    a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
    co sądzicie o testach ovu i ciążowych, które są na allegro - takie sprzedawane po kilkadziesiąt sztuk?

testy ovu stres stres stres !!!

ogólnie testy ovu

"Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."

myślę ze one działają na podobnej zasadzie co większość testów ale te paskowe często zawodzą ja wczoraj zrobiłam dla sprawdzenia paskowy (ciążowy)pepino to taki jak z allegro i zamazany wyszedł..a ostatnio czyli jakiś tydzień temu miałam na nim cień cienia cienia i dupa...

Samira, pozytywne testy, zarówno ciążowe jak i ovu przy pewnych zaburzeniach i schorzeniach wychodzą pozytywne. Także jeśli któraś ma wymienione w ulotce te "rzeczy" to raczej nie powinna się sugerować testami, tylko bardziej wskazaniami lekarskimi.

o jakich schorzeniach mówisz...?

mi np super wyszły ovu w styczniu na testach ovulka jak byk tyle ze pęcherzyk chyba nie pękł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:12

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dzięki dziewczyny. ja już sie pogubiłam.Przecież okres powinien juz byc 16 dni od owulacji a tu dupa blada:( Aguś masz rację jak cos to zaczniemy razem:)Mamy przecież jeszcze trochę czasu do wakacji no nie?I patrz jakbyśmy zaszły w maju to poród na luty,fajny czas:)Na wiosnę przyszłego roku kilkumiesięczna dzidzia ahhhh

Spokojnie i 16 dnia test może jeszcze nie wykryć ciąży. Najlepiej zrób Betę albo jeszcze chwilę poczekaj. Trzymam kciuk by jednak był plus.

samira, inessa, iza37, megan8, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tylko na chwilke!!!
    Nie musze robić testu dostałam @ w nocy tragiczny ból brzucha, @ taka sobie niż jak zwykle ale skrzepy już są i bardzo bolą mnie plecy :(
    Izka idź na bete !!!
    Do zobaczenia popołudniu :) pamiętam o każdej <3 <3 <3

samira, iza37, bliska77, megan8, anna maria, caffe, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Nie musze robić testu dostałam @ w nocy tragiczny ból brzucha, @ taka sobie niż jak zwykle ale skrzepy już są i bardzo bolą mnie plecy :(
    Izka idź na bete !!!

:-(

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi. Wierzę jednak, że po zabiegu usunięcia mięśniaka pójdzie już szybciutko i co rok to prorok i do 40-stki trójka będzie małych Inessek.

iza37, bliska77, samira, megan8, anna maria, inessa, Bursztyn, Mango, Conducive, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Izka idź na bete !!!

to może i dobrze bo wiem ze chciałaś żeby w końcu przyszła (chociaż bólu brzuszka współczuję :*),usuną to paskudztwo i Fasolka znajdzie miejsce w brzuszku na 9 miesięcy ,będę trzymać kciuki <3 <3 <3

iza37, megan8, anna maria, inessa, caffe, Bursztyn, Mango, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Izka idź na bete !!!

no właśnie te plecy, mnie aż pieką a u mnie to niezaprzeczalna zapowiedź @
    Inessa, bardzo mocno wierzę a właściwie jestem pewna, ze po zabiegu, będzie już dużo łatwiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 09:48

megan8, inessa, caffe, Bursztyn, Mango, angela lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze poczekam z tą betą i pójdę w razie "W" po majówce. Oststnio okres dostalam 18 dni po owulce, więc jeszcze dwa dni:( Własnie to sprawdziłam. Byłam u zielarki, kupiłam olej z wiesiołka i ona powiedziala, żeby wspomóc zajście w ciążę trzeba oczyścić organizm,brązowy ryż i woda przez trzy dni...Ciekawe? Pierwszy raz słyszę ale tak powiedziała, że ona się starała i w wieku 45 zaszła po oczyszczeniu:)

bliska77, samira, megan8, anna maria, inessa, caffe, Bursztyn, Mango, polarmiś, Conducive lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witajcie
    byłam i lekarz potwierdził ciążę
    to jednak nie były moje urojenia ;D"
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

iza37, bliska77, samira, Olena, anna maria, inessa, caffe, Bursztyn, iwka76, Mango, polarmiś, Conducive, angela, wenus, Monia37 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:56

anna maria, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:57

bliska77, anna maria, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bliska77, anna maria, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no witajcie
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

Super, Megan, teraz dbaj o siebie a właściwie o WAS :-)

samira, megan8, anna maria, inessa, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no witajcie

Super!!!Bardzo się cieszę,to juz masz 200% pewności.Ale extra.Dbaj teraz o siebie i maleństwo! A nie mówiłysmy????Jeszcze raz gratuluję z całego serca:)))

bliska77, megan8, samira, anna maria, inessa, caffe, Bursztyn, Mango, angela lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie

Super!!!Bardzo się cieszę,to juz masz 200% pewności.Ale extra.Dbaj teraz o siebie i maleństwo! A nie mówiłysmy????Jeszcze raz gratuluję z całego serca:)))

gratulacje :)

bliska77, megan8, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no witajcie

super !!! oby tak dalej :*
    a masz zdjatko z USG ;)

bliska77, megan8, anna maria, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:44

samira, bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ