35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
kochana na "frasunek najlepszy trunek"
a co ja mam powiedzieć @ tez przylazła i to taka krótka skąpa ehhh życie ..
i stwierdziłam ze w tym cyklu jednak nie biorę CLO tylko lutkę żeby troszkę ten cykl wyregulować i chyba zawieszam staranka na 2-3 miechy...to tyle w teorii zobaczymy jak w praktyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 06:58
bliska77, caffe, iza37, polarmiś, inessa, Bursztyn, megan8, Conducive lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:caffe wrote:Cześć dziewczyny
U mnie kończy się @, jeszcze dzisiaj i jutro coś się pojawi i koniec
Wyprawiłam syna na długi weekend i będziemy sami, ale cóż z tego, bo to nie te dniA w następnym tygodniu przyjeżdża jego dziewczyna i wtedy to nam trochę pokrzyżuje plany...
Wczoraj mój mąż pokazał mi jak mu się muskuły powiększyły, bo ostatnio miał sporo pracy. Powiedziałam mu, że w tym miesiącu to mu się jeszcze powiększy ..... bo też będzie zapierniczał
następny cykl kochana i następna szansa i nadzieja:)Bardzo mocno będę trzymać kciuki.To już teraz zaczynacie staranka?
Izuś, to nasz pierwszy cykl po poronieniu, także jesteśmy znowu na starcie
W poprzednią ciążę też zaszłam od razu, przy pierwszym "strzale". Zobaczymy jak nam pójdzie teraz, a właściwie to zobaczymy jak działa mój organizm, czy będzie ovu itd.
Starania zaczynamy ok 12 maja, bo wtedy zaczynają się dni płodne, zakładając, że mój cykl tym razem znowu będzie miał 36 dni. Ale zamierzam badać się testami ovu, bo ja nie czuję ovu u siebie.samira, inessa, Bursztyn, megan8, Mango lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:iza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
pocieszcie mnie jakoś please....
Iza, przytulam Cię mocno, nie trać nadzieibliska77, samira, inessa, Bursztyn, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:iza37 wrote:caffe wrote:Cześć dziewczyny
U mnie kończy się @, jeszcze dzisiaj i jutro coś się pojawi i koniec
Wyprawiłam syna na długi weekend i będziemy sami, ale cóż z tego, bo to nie te dniA w następnym tygodniu przyjeżdża jego dziewczyna i wtedy to nam trochę pokrzyżuje plany...
Wczoraj mój mąż pokazał mi jak mu się muskuły powiększyły, bo ostatnio miał sporo pracy. Powiedziałam mu, że w tym miesiącu to mu się jeszcze powiększy ..... bo też będzie zapierniczał
następny cykl kochana i następna szansa i nadzieja:)Bardzo mocno będę trzymać kciuki.To już teraz zaczynacie staranka?
Izuś, to nasz pierwszy cykl po poronieniu, także jesteśmy znowu na starcie
W poprzednią ciążę też zaszłam od razu, przy pierwszym "strzale". Zobaczymy jak nam pójdzie teraz, a właściwie to zobaczymy jak działa mój organizm, czy będzie ovu itd.
Starania zaczynamy ok 12 maja, bo wtedy zaczynają się dni płodne, zakładając, że mój cykl tym razem znowu będzie miał 36 dni. Ale zamierzam badać się testami ovu, bo ja nie czuję ovu u siebie.
Jakoś mi się napisało, że w poprzednią ciążę zaszłam od razu czyli w tą też tak powinno byćbliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie mogę się "zawiesić" nawet na miesiąc...starość...muszę działac póki siła...chociaż już mam odpały...tym razem przecierpiał mąż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 07:11
caffe, bliska77, inessa, Bursztyn, anna maria, Mango, Conducive lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. ja już sie pogubiłam.Przecież okres powinien juz byc 16 dni od owulacji a tu dupa blada:( Aguś masz rację jak cos to zaczniemy razem:)Mamy przecież jeszcze trochę czasu do wakacji no nie?I patrz jakbyśmy zaszły w maju to poród na luty,fajny czas:)Na wiosnę przyszłego roku kilkumiesięczna dzidzia ahhhh
caffe, samira, bliska77, inessa, Bursztyn, megan8, anna maria, Mango, Conducive lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:iza37 wrote:iza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
Iza, przytulam Cię mocno, nie trać nadziei
dzięki, nie tracę choć czasami mam chwilę zwątpienia:(caffe, samira, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:caffe wrote:iza37 wrote:iza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
dzięki, nie tracę choć czasami mam chwilę zwątpienia:(
Iza, to naturalna reakcja, że czasami człowiekowi już ręce opadają, bo się stara, a efektów brak.
Ja mam jednak nadzieję, ze u Ciebie będzie teraz ok i poród będzie w styczniuinessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka71 wrote:Samira do ciebie jako ekspertki pytanie (zacznij pobierać prowizję
)
Jeżeli podejrzewam niepękający pęcherzyk jak to sprawdzić?wyczytałam coś o zastrzykach...o co chodzi?
co prawda ja nie Samira ale bezpośrednio znam ten problem, więc mogę Ci odpowiedzieć U mnie pęcherzyki nie rosną dlatego dostaję CLO i jak już urosną to nie pękają tylko w torbiele sie zamieniają i dlatego też po stwierdzeniu że pęcherzyk urósł odpowiednio, dostaję zastrzyk na jego pękniecie czyli ovitrelle lub pregnylWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 07:39
inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:iza37 wrote:caffe wrote:iza37 wrote:iza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
Iza, to naturalna reakcja, że czasami człowiekowi już ręce opadają, bo się stara, a efektów brak.
Ja mam jednak nadzieję, ze u Ciebie będzie teraz ok i poród będzie w styczniu
jesteś kochana uwielbiam Cię))))))
caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
co sądzicie o testach ovu i ciążowych, które są na allegro - takie sprzedawane po kilkadziesiąt sztuk?
jeżeli chodzi o testy owulacyjne ja sie w nie zaopatrzyłam na allegro i faktycznie wskazywały owulację,popartą monitoringiem, wiec myślę że są oki.Jeżeli chodzi o ciążowe to niewiem, zawsze mi pokazują,że nie jestem no i też mają rację haahhacaffe, Reni, inessa, Bursztyn, megan8, anna maria, Mango, Conducive, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Dzięki dziewczyny. ja już sie pogubiłam.Przecież okres powinien juz byc 16 dni od owulacji a tu dupa blada:( Aguś masz rację jak cos to zaczniemy razem:)Mamy przecież jeszcze trochę czasu do wakacji no nie?I patrz jakbyśmy zaszły w maju to poród na luty,fajny czas:)Na wiosnę przyszłego roku kilkumiesięczna dzidzia ahhhh
Właśnie i tak trzeba myśleć, będzie wszystko ok, zobaczysziza37, caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
co sądzicie o testach ovu i ciążowych, które są na allegro - takie sprzedawane po kilkadziesiąt sztuk?
testy ovu stres stres stres !!!
ogólnie testy ovu
"Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."
myślę ze one działają na podobnej zasadzie co większość testów ale te paskowe często zawodzą ja wczoraj zrobiłam dla sprawdzenia paskowy (ciążowy)pepino to taki jak z allegro i zamazany wyszedł..a ostatnio czyli jakiś tydzień temu miałam na nim cień cienia cienia i dupa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 07:30
bliska77, caffe, inessa, Bursztyn, iza37, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka71 wrote:Samira do ciebie jako ekspertki pytanie (zacznij pobierać prowizję
)
Jeżeli podejrzewam niepękający pęcherzyk jak to sprawdzić?wyczytałam coś o zastrzykach...o co chodzi?
tym razem Aga to super wytłumaczyłabliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
Reni, mnie zeszłym razem testy pomogły. Bo w przypadku kobiet, które nie wiedzą kiedy mają ovu, to one przynajmniej wskazują, że jest szansa. A czy dojdzie do niej, to już jest sprawa organizmu, ale one przynajmniej dają hasło, że coś się dzieje.
Także, ja się mam zamiar nimi wspomagać. Nie wiem jak działają te z allegro, bo ja kupowałam w aptece. Robiłam je przez 5 dni i druga kreska się pojawiała, ale ona nigdy nie była taka mocna jak testowa. Nie przeszkadzało mi to i działałam. udało się, ale na krótko...inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:caffe wrote:iza37 wrote:caffe wrote:iza37 wrote:iza37 wrote:Hej kochane no i zrobiłam ten test z Rossmana ale nie przyniósł mi szczęścia,dzisiaj 16 dni od owulacji,zero objawów, tylko ból piersi
((SZKODA......
Ja mam jednak nadzieję, ze u Ciebie będzie teraz ok i poród będzie w styczniu
jesteś kochana uwielbiam Cię))))))
To Ty jesteś kochanabliska77, iza37, inessa lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Reni wrote:a czy jest możliwość, że jest owulacja a test tego nie pokaże?
testy ovu stres stres stres !!!
ogólnie testy ovu
"Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby)."
myślę ze one działają na podobnej zasadzie co większość testów ale te paskowe często zawodzą ja wczoraj zrobiłam dla sprawdzenia paskowy (ciążowy)pepino to taki jak z allegro i zamazany wyszedł..a ostatnio czyli jakiś tydzień temu miałam na nim cień cienia cienia i dupa...
Samira, pozytywne testy, zarówno ciążowe jak i ovu przy pewnych zaburzeniach i schorzeniach wychodzą pozytywne. Także jeśli któraś ma wymienione w ulotce te "rzeczy" to raczej nie powinna się sugerować testami, tylko bardziej wskazaniami lekarskimi.bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny - no właśnie już mam miszung z tymi testami. Gin mi powiedział w 11 dc, że nie ma pęcherzyka dominującego - więc raczej nici z owulki, na dodatek piguła tak mi zrobiła cytologię, że krwawiłam 4 dni po niej. Ale od wczoraj chodzę jakaś nadęta jak na owulkę - i zrobiłam dziś test - grube dwie krechy... Na razie nie mogliśmy serduszkować - bo partner musi zrobić badania, zanim ja dostanę jakieś leki...
Jak to możliwe, że nie dominuje pęcherzyk - a organizm się szykuje do owulki? Stwierdzam, że im bardziej się sobie przyglądam - to mniej rozumię ten świat..
Nie ma to jak spontan w młodości - tam sobie wtedy nikt nie wtykał termometrów, nie sikał na papierki - a z facetem baraszkowało się dla przyjemności
Inessa - a jeśli u Ciebie ciąża - to możliwe jest podczas niej zrobienie zabiegu na tego mięśniaka?iza37, caffe, Reni, samira, polarmiś, inessa, megan8, anna maria, Bursztyn, Conducive, Mega lubią tę wiadomość