X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, gratuluję :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie to da...że wypłukuje...:)
    widocznie nie dostatecznie wypłukuje,tez nie wiesz czy ci ludzie którzy zachorowali po tej diecie pili dużo czy mało ,ogólnie uważane jest ze ta dieta obciążą nerki i nigdy lekarze nie mówili ze picie dużo wody w tej diecie zapobiegnie odkładaniu się w nich białka (bynajmniej nie słyszałam o tym) :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Az sprawdze Twoj wykres czy masz powod byc zakrecona!
    na wykresie jeszcze nic nie ma ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    widocznie nie dostatecznie wypłukuje,tez nie wiesz czy ci ludzie którzy zachorowali po tej diecie pili dużo czy mało ,ogólnie uważane jest ze ta dieta obciążą nerki i nigdy lekarze nie mówili ze picie dużo wody w tej diecie zapobiegnie odkładaniu się w nich białka (bynajmniej nie słyszałam o tym) :)
    samirko odchudzaj się jak chcesz - przecież ja Cię do niczego nie namawiam. Mogę tylko pisać o własnych doświadczeniach, bo byłam na tej diecie rok - to wszystko. Schudłam 25 kg - znikł cellulit, poprawiły mi się wszystkie wyniki badań....stosowałam skrupulatnie zasady....jeśli masz lepszy, zdrowszy i bardziej skuteczny sposób to tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 19:35

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Skutki tej diety czasami wychodzą sporo po czasie.
    często tak jest ze skutki czegoś co zaniedbamy lub stosujemy wychodzą po paru miesiącach czy latach

tak jak skutkiem mojego lubienia słodkiego jest nadwaga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    samirko odchudzaj się jak chcesz - przecież ja Cię do niczego nie namawiam. Mogę tylko pisać o własnych doświadczeniach, bo byłam na tej diecie rok - to wszystko. Schudłam 25 kg - znikł cellulit, poprawiły mi się wszystkie badania....stosowałam skrupulatnie zasady....jeśli masz lepszy, zdrowszy i bardziej skuteczny sposób to tylko się cieszyć :)

wiem ze nie namawiasz,rozmawiamy tylko,po prostu ja bałabym się ją stosować :)

ale jak ktoś jak Ty stosował i nic mu nie jest a wręcz się czuje lepiej to subcio :D

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    na wykresie jeszcze nic nie ma ;)
    może jakoś urodzinowo - natankowo w tym cyklu się rozwiniecie...;) Bursztynku bo już się pogubiłam - ty skończyłaś dziś 40 czy 41 lat? yhyhy - sorki za takie pytanie...;)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Był owszem oskarżony (jak setki innych lekarzy), ale nie o dietę, tylko o stosowanie jakiegoś tam leku - który był normalnie dozwolonym lekiem do 2009 roku. Odebrali mu prawo do wykonywania zawodu tylko symbolicznie, bo rok wcześniej sam wystąpił z Izby Lekarzy. Był oskarżony również o to, że próbował propagować pewne idee u młodych osób - chciał, żeby do matury nie przystępowała młodzież z dużą nadwagą - najpierw schudnąć - bo to też trochę oznaka dojrzałości, no i żeby studenci mieli lepsze oceny Ci, którzy są szczupli..:) Trochę to zabawne, ale właśnie za to został oskarżony. Innych grzechów mu nie udowodniono....
    Ludzie zrypali sobie nerki, bo źle stosowali dietę....za mało pili....a zresztą nie znam nikogo osobiście, kto by się po tej diecie rozchorował....

Ja nikogo nie przekonuje do niczego - niech każdy łyka co chce i je co chce..:)
    Popieram. Bo w tej diecie jest wszystko i bialko i blonnik i warzywa . Nalezy duzo pic wody. Taki Eskimos cale zycie wpierd.....miecho i tluszcze zwierzece i nereczki ma spoko. Dieta masajow : krew, mleko lub miecho - warzywek nie jedza - nereczki maja zdrowe.
    Ja w diecie diukana nie widzialam nic zlego. Nigdy nie bylam glodna a to plus. Chludlam ladnie.

Bozia3, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale kwas foliowy bralas w 1 trymestrze, nie jadlas 5 kg brokulow dziennie? :P
    Bozia, ja nie jestem przedstawicielem handlowym, nie zamierzam tu nikomu wciskac preparatow, po prostu wierzymy w cos innego. Ja wierze w suplementy diety, nie wierze w to, ze w owocach i warzywach sa witaminy mogace pokryc zapotrzebowanie kobiety w ciazy. Jem witaminy i mam bardzo dobre wyniki, ale ponad rok temu miala duza anemie, wiec to nie do konca jest tak, ze bylam super zdrowa.
    Ja już przed zajściem zaczęłam brać "vita-miner prenatal" , kwas foliowy i omega3 , jak mi się skończy juz na dniach omega3 to kupie sobie olej lniany w kapsułkach bo ma wszystkie te kwasy omega , w aptece mówiła,że raczej lepszy od samej omegi3

samira, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, gratuluję, oby tak dalej :-)
    Tak Bursztynku, byłam na ktg, wszystko ok :)

ania.g, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia moje gratulacje

• Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam super sprawdzony sposob na cellulit ,zaparzyc pare lyzeczek kawy ,jak ostygnie dodajesz oliwe z oliwek,jakis zel do mycia ,cynamon lyzeczke i robisz pillingi tym,troche syf w lazience ale efekt cudowny,sprawdzony,nogi jak aksamit poprostu,robi sie co drugi dzien tak dlugo jak jest ochota i potrzeba

Bozia3, Reni, ania.g, Sabina, angela, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

Renia1975
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia tez gratuluje...

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9353ec4f818.jpg

Bliska 77, mysza1975, Bozia3, Reni, ania.g, Rernia1975, Sabina, Dorka1979, Mega, angela, Bursztyn, megan8, moremi, iwcia77, Niuta, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9353ec4f818.jpg
    to mi się podoba

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    dziewczyny mam super sprawdzony sposob na cellulit ,zaparzyc pare lyzeczek kawy ,jak ostygnie dodajesz oliwe z oliwek,jakis zel do mycia ,cynamon lyzeczke i robisz pillingi tym,troche syf w lazience ale efekt cudowny,sprawdzony,nogi jak aksamit poprostu,robi sie co drugi dzien tak dlugo jak jest ochota i potrzeba
    Jeszcze dodac lyzke miodu i kilka kropel cytryny. Podawalam kiedys ten przepis ale lazienka co drugi dzien do mycia.

Bozia3, ania.g, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja już przed zajściem zaczęłam brać "vita-miner prenatal" , kwas foliowy i omega3 , jak mi się skończy juz na dniach omega3 to kupie sobie olej lniany w kapsułkach bo ma wszystkie te kwasy omega , w aptece mówiła,że raczej lepszy od samej omegi3
    wcale omega 6 nie są takie dobre a nam brakuje omega 3 nie 6

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia...a jaka jest ich średnia wieku?

Ja miałam stosować dietę dukana..ale nie zdążyłam.. Moja koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu.. Też po diecie.. Wiec dałam sobie spokój..
    polarmiś wrote:
    Popieram. Bo w tej diecie jest wszystko i bialko i blonnik i warzywa . Nalezy duzo pic wody. Taki Eskimos cale zycie wpierd.....miecho i tluszcze zwierzece i nereczki ma spoko. Dieta masajow : krew, mleko lub miecho - warzywek nie jedza - nereczki maja zdrowe.
    Ja w diecie diukana nie widzialam nic zlego. Nigdy nie bylam glodna a to plus. Chludlam ladnie.

samira, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się wieczorową porą.
    Niestety ostatnio mało czasu jakoś mam, więc nie zdążyłam doczytać Waszych postów.

Ja wczoraj miałam badania krzywej cukrowej. Na szczęście jest ok. Za to zauważyłam, że czerwone krwinki i hemoglobina systematycznie spada. Teraz jeszcze w normie, ale za miesiąc mogą być poniżej normy.
    Jutro wizyta u gina,więc zobaczymy co mi zaleci.

ania.g, Sabina, malgos741, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale omega 6 nie są takie dobre a nam brakuje omega 3 nie 6

bardzo dobry artykuł ,przeczytajcie

Jednych za dużo, drugich za mało
    Istnieją jednak badania, z których wynika, że z kwasami tłuszczowymi omega-6 należy być ostrożnym. W magazynie „The International Journal of Cancer” pojawił się artykuł Emily Sonestedt ze szwedzkiego Uniwersytetu w Lund. Autorka pisze w nim, że duże spożycie kwasów omega-6 przy niedostatku kwasów omega-3 sprzyja rozwojowi raka piersi po menopauzie.

Badania dowiodły również, że zbyt duże spożycie kwasów omega-6 przy niedostatku kwasów omega-3 stymuluje wzrost nowotworów prostaty – odkrył to amerykański naukowiec zajmujący się tematyką nowotworów Yong Q. Chen.

Idealny stosunek kwasów

Badania dotyczące roli tłuszczów roślinnych i zwierzęcych przeprowadziła prof. Grażyna Cichosz z Katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, która w jednej ze swoich publikacji pisze: „Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-6 spożywane w nadmiarze są bardziej szkodliwe niż nadmiar kwasów tłuszczowych nasyconych. Kwasy nienasycone wbudowane w komórki organizmu wymagają dodatkowej ochrony antyoksydacyjnej, w przeciwnym razie wzrasta prawdopodobieństwo chorób nowotworowych. (…) Nadmiar eikozanoidów* syntezowanych z KT omega-6 prowadzi do zmian miażdżycowych, zakrzepowych, reakcji zapalnych, alergicznych oraz nowotworowych”.

Europejska Rada Informacji o Żywności (EUFIC) powołuje się na wyniki badań epidemiologicznych, z których wynika, że przez ostatnich 150 lat podaż kwasów omega-6 wzrastała, podczas gdy podaż kwasów omega-3 zmniejszyła się – równolegle doszło do wzrostu częstości występowania choroby niedokrwiennej serca. Stąd wywodzi się pojęcie „idealnego” stosunku podaży kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3 w pożywieniu.

:) Jaki powinien on być? :)

Dane epidemiologiczne dowodzą, że odpowiedni stosunek kwasów omega-6 do omega-3 powinien mieścić się w przedziale 5:1-4:1, co oznacza, że na 4-5 łyżeczek oleju słonecznikowego (kwasy omega-6) należy spożywać tylko jedną łyżeczkę np. oleju rzepakowego (kwasy omega-3). Tymczasem częściej sięgamy po oleje zawierające kwasy omega-6, bo są łatwiej dostępne i tańsze. W przeciętnej europejskiej diecie proporcje te są bardzo niekorzystne i wynoszą 20-30:1!

Zdaniem prof. Grażyny Cichosz optymalne proporcje kwasów omega-6 do omega-3 występują w oleju rzepakowym i lnianym, które – w niewielkich ilościach – powinny znaleźć się w naszej diecie.

Z danych opublikowanych w czasopiśmie „Journal of the American Heart Association” wynika, że 5-10 proc. dziennego zapotrzebowania na kalorie powinno pochodzić z produktów zawierających kwasy tłuszczowej omega-6.

:) Natomiast według norm europejskich osoba dorosła powinna spożywać dziennie 6 g kwasów tłuszczowych omega-6 oraz 1,5 g kwasów omega-3, co daje w sumie 7,5 g NNKT dziennie.

Nadmiar kwasów omega-6 w diecie może doprowadzić m.in. do zaburzeń pracy serca, układu krążenia, równowagi immunologicznej oraz trawienia, zaostrzenia stanów zapalnych, zwiększonego ryzyka zachorowania na nowotwory, zmian skórnych, problemów natury emocjonalnej czy rozregulowanej gospodarki hormonalnej. Pamiętajmy też, że nadmiar kwasów omega-6 obniża przyswajanie kwasów omega-3.

Zdaniem naukowców, którzy powołują się na liczne badania, za wzrastającą od ponad 30 lat zachorowalność na nowotwory w dużej mierze odpowiada spożywany w nadmiarze kwas linolowy. Obecny jest on głównie w olejach roślinnych; olej słonecznikowy ma go aż 71 proc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:21

‹‹ 3782 3783 3784 3785 3786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ