X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No wlasnie. Masajowie to jakies 40 lat, Eskimosi tez 100 lat nie dozywali raczej.
    Ja przerobilam Dukana raz. Wiecej nie. Lepiej wylaczyc cukier i troche poruszac tylkiem. ;)
    to fakt, problem w tym, że rzadko której kobiecie chce się ruszać :-) ja na szczęście z samodyscypliną nie miałam problemu do tej pory, zobaczymy jak będzie po porodzie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanet, wrzuc na luz, zaopatrz sie w dobre ksiazki albo filmy, co tam wolisz i wlacz tryb chill out. Witaminki i leki pobieraj, no i zacznij byc w koncu kobieta w ciazy, co to lezy i pachnie. :)
    Trzymam kciuki, generalnie jest blizej niz dalej! :)

Bliska 77, Żanet, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzis obchodze 41.....ale ta cyfra brzydko wyglada, nie moge na to patrzec ;)
    Ja ostatnie urodziny obchodzilam - 39 potem zakza!

nick nieaktualny, Mega, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No wlasnie. Masajowie to jakies 40 lat, Eskimosi tez 100 lat nie dozywali raczej.
    Ja przerobilam Dukana raz. Wiecej nie. Lepiej wylaczyc cukier i troche poruszac tylkiem. ;)
    Srednia wieku eskimosow to 60 lat ale maja dostep do czystej wody pitnej, Masajowie nie. W sredniej zycia brane sa rozne wspolczynniki- wypadki ktorych tam nie malo, kobiety umierajace w pologu, malarie, pasozyty itp. Dlugo by liczyc. Brak dostepu do lekarza jak Ci lew wpierdzieli noge lub reke albo pasozyt wezre sie w cipke i umierasz sobie zgodnie z prawami natury.

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Srednia wieku eskimosow to 60 lat ale maja dostep do czystej wody pitnej, Masajowie nie. W sredniej zycia brane sa rozne wspolczynniki- wypadki ktorych tam nie malo, kobiety umierajace w pologu, malarie, pasozyty itp. Dlugo by liczyc. Brak dostepu do lekarza jak Ci lew wpierdzieli noge lub reke albo pasozyt wezre sie w cipke i umierasz sobie zgodnie z prawami natury.
    No pewnie, lwy, choroby itd. Ale i my Europejczycy nie jestesmy wolni od chorob i zagrozen. A jednak potrafimy dozyc ciut dluzej niz 60 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No pewnie, lwy, choroby itd. Ale i my Europejczycy nie jestesmy wolni od chorob i zagrozen. A jednak potrafimy dozyc ciut dluzej niz 60 lat.
    Bo masz doktora na kazde zawolanie. To nie chodzi o to kto dluzej zyje bo pierdzielnie sobie tableteczke ale czy zapadaja na choroby takie jak rak, zawaly serca, cukrzyca itp - tam ich nie ma a w Europie sa ale i sa tableteczki i doktory wiec zyje sie dluzej i komfortowo. Pisze o tym ze dieta , ktora maja nie wplywa zle na jakosc ich zycia a diete maja podobna do tej proponowanej przez dukana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:44

Bozia3, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    to fakt, problem w tym, że rzadko której kobiecie chce się ruszać :-) ja na szczęście z samodyscypliną nie miałam problemu do tej pory, zobaczymy jak będzie po porodzie
    dokładnie tak . po porodzie to z miłą chęcią na dwie godzinki będę znikać na siłownię , żeby się odstresować , a mężu będzie siedział z dzieckiem żebym tylko zgubiła te kilogramy. Albo babcia
    graphics-giga-smileys-698831.gif

Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja ostatnie urodziny obchodzilam - 39 potem zakza!
    kumpela miała taki zwyczaj , ze jak ktos pytał to ona cały czas mówiła że ma 26 lat i pewnego razu poszła gdzieś do jakiegoś urzędu coś załatwiać i kobietka pyta : ile ma pani lat? , a ona 26. babka paczy z wielkimi oczami co ona opowiada i mówi: ale z pani dowodu osobistego wynika co innego , że ma pani 39 . i był jeden wielki ubaw

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego nie wiemy
    polarmiś wrote:
    Srednia wieku na pewno jest nizsza ale to nie ma zwiazku z dieta a z brakiem dostepu do medycyny ( nie zwiazana z nereczkami ze wzgledu na diete).

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, podczytuje Was, ale tak mnie wieczorami "sieka", że co wieczór zasypiam na kanapie,siłą mnie później M. ciągnie do łóżka.
    jestem w Wami wszystkimi, nie raz, nie dwa łezka sie zakręci. trzymam za wszystkie kciuki, kochane.

Mamusie - czy Wy pamiętacie jak miałyście w 12 tc?
    bo mi właśnie przeszedł ból piersi i nie biegam w nocy do toalety, nagle sie skończyło, no i mam mega stresa czy wszystko gra, a lekarzy (tak, dwóch... wiem że to chore, ale nic na to nie poradzę) mam 8 i 9 lipca, a najchętniej bym pobiegła dzisiaj podejrzeć czy wszystko jest ok. biec, czy nie świrować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 07:32

nick nieaktualny, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry , dziś syn ma zakończenie roku szkolnego, a córka jutro i wakacje

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Skutki tej diety czasami wychodzą sporo po czasie.
    Heloł zaczynam was nadrabiać
    Chciałam powiedzieć iż dukanową diete stosowałam schudłam ze 12kg( z czego 6 wrociło) ale pare miesiecy później dostałam boleści...piasek na nerkach i laparoskopia woreczka żółciowego. Może zbieg okoliczności... Waga długo była ok znowu coś ruszyła w góre i znowu zastanawiam sie na dietą... Byłam też u dietetyczki p Anna Majka jak ktoś z Małopolski to słyszał. Miesiac stosowania dokladnie co wyliczyła a ja schudłam 1kg! Przy nadwadze słoniowej :( jeszcze mnie opieprzyła że nie możliwe bo powinnam z 6kg polecieć..
    Nastało lato i znowu jestem bojowo nastawiona, bedę chudła uwaga! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 07:53

Mega, nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, Reni, Bliska 77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim, mam dzisiaj seksualne nastawienie do wszystkiego a musze siedzieć w pracy caly dzień. Ale będę was podczytywac, miłego dnia. Pogoda niestety dzisiaj dołująca zimno i pada, hmmm leje deszcz..

mandragora, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    cześć Dziewczyny, podczytuje Was, ale tak mnie wieczorami "sieka", że co wieczór zasypiam na kanapie,siłą mnie później M. ciągnie do łóżka.
    jestem w Wami wszystkimi, nie raz, nie dwa łezka sie zakręci. trzymam za wszystkie kciuki, kochane.

bo mi właśnie przeszedł ból piersi i nie biegam w nocy do toalety, nagle sie skończyło, no i mam mega stresa czy wszystko gra, a lekarzy (tak, dwóch... wiem że to chore, ale nic na to nie poradzę) mam 8 i 9 lipca, a najchętniej bym pobiegła dzisiaj podejrzeć czy wszystko jest ok. biec, czy nie świrować?
    Viv wcale nie chore ;) tez mam dwóch. A jak cie coś niepokoi to leć, nawet do trzeciego ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa trzymam kciuki

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny zabieram się za nadrabianie wczorajszego forum ;) oj ciężko będzie.
    Kropek ma już 12 mm ;) wczoraj byłam na usg ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3, Mega, Bliska 77, nick nieaktualny, Viv78, iwcia77, EwaT, Żanet, gosia7122, ania.g, mysza1975, Rernia1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się lubię ruszać do lodówki i na kanapę ;-)
    Bliska 77 wrote:

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bliska 77, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, Niuta lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Mnie też minęło sikanie jakoś w tym okresie. Ja bym nie latała po lekarzach - bo to jak nałóg - uspokaja na chwilę - jutro znowu coś Cię zaniepokoi i znów będziesz szukać? Jeśli nic naprawdę niepokojącego się nie dzieje - to może się powstrzymaj...za kilka dni wszystkiego się dowiesz...No chyba, że musisz - inaczej się udusisz...to idź...;)

nick nieaktualny, Mega, Viv78, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    spsob dobr, ale wcale nie trzeba zaparzac :)
    ale szkoda marnować...;) zaparzyć, wypić, a potem się tym umyć - rewelka...:)

jak tam minęły urodziny? wiek 41 lat - to bardzo ładny wiek - zaczynasz nowy etap, że tak powiem...ehyehy....dojrzały taki...:)

Mega, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie każdemu wyłączenie cukru i ruszanie tyłkiem pomoże - Ty raczej nie masz problemów z łatwym przyrostem tłuszczu - po prostu zdrowo utrzymujesz stan swojej chudości...
    A ja jak Polarmiś - obrastam w tłuszcz bez większego problemu - dlatego niektórym potrzebne są bardziej drastyczne metody :). A Dukan nie jest dla każdego - to oczywiste - jest dla ludzi po prostu zdrowych...To tak jak alkohol... - jednemu szkodzi i popadasz w alkoholizm, a drugiemu służy wiele lat...;)

FZuMp1.png

‹‹ 3784 3785 3786 3787 3788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ