35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kuźwa bóóóóóób na śniadanie?!
wzięłam sobie do pracy a co tam... i chciałam spróbować tylko jeden a reszta na potem.. no i poleciało.. dlaczemu dlaczemu dlaczemu
witam się bo zapomniałamBozia3, Mega, samira, Sabina, polarmiś, inessa, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
coś z moją spostrzegawczością nie tak... albo nie ogarniam całego monitora tzn lewej strony bo dopiero zauważyłam, że Boźka awata zmieniła..
no muszę Ci powiedzieć, że zgrabnie wyglądasz a i płuca masz spore
łanie łanieBozia3, Mega, Sabina, Bliska 77, inessa, Żanet lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d06879c00fd.jpg
Bozia3 wrote:Nie każdemu wyłączenie cukru i ruszanie tyłkiem pomoże - Ty raczej nie masz problemów z łatwym przyrostem tłuszczu - po prostu zdrowo utrzymujesz stan swojej chudości...
A ja jak Polarmiś - obrastam w tłuszcz bez większego problemu - dlatego niektórym potrzebne są bardziej drastyczne metody.
Mega, samira, polarmiś, inessa, iwcia77, angela, Sabina, Dorka1979, Niuta, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
a tak w ogóle to witajcie
ja dzis krótko mówiac czuję się nawet nie do dupy, w nocy to już na serio myślałam, że coś zaczyna się dziać, spiąca jestem, i mam wszytko gdzieś a jeszcze dzis na 14 jadę do córki do przedszkola na jakieś tam zajęcia otwarte
idę spać
miłego dniainessa, samira, Bursztyn, Mega, iwcia77, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:coś z moją spostrzegawczością nie tak... albo nie ogarniam całego monitora tzn lewej strony bo dopiero zauważyłam, że Boźka awata zmieniła..
łanie łanieReni, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Pisze o tym ze dieta , ktora maja nie wplywa zle na jakosc ich zycia a diete maja podobna do tej proponowanej przez dukana.
Dieta musi byc zbilansowana, inaczej o kant doopy ja potluc. Zawsze przewaga czegos nad czyms jest szkodliwa. -
nick nieaktualnyReni wrote:coś z moją spostrzegawczością nie tak... albo nie ogarniam całego monitora tzn lewej strony bo dopiero zauważyłam, że Boźka awata zmieniła..
łanie łanieMega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Nie każdemu wyłączenie cukru i ruszanie tyłkiem pomoże - Ty raczej nie masz problemów z łatwym przyrostem tłuszczu - po prostu zdrowo utrzymujesz stan swojej chudości...
A ja jak Polarmiś - obrastam w tłuszcz bez większego problemu - dlatego niektórym potrzebne są bardziej drastyczne metody. A Dukan nie jest dla każdego - to oczywiste - jest dla ludzi po prostu zdrowych...To tak jak alkohol... - jednemu szkodzi i popadasz w alkoholizm, a drugiemu służy wiele lat...
Ale rozumiem ludzi, ktorym sie ruszac nie chce i wola mniej zjesc, bo to sie moze wydaje latwiejszym rozwiazaniem.
Ladny awatarek, btw, ale juz normalnie nie moglas nam pokazac calego golego brzucha?samira lubi tę wiadomość
-
po co bąka czymać w dupie niech polata po chałupie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3215472670a.jpg
Sabina wrote:Rzeczywiście BoZia masz ładny wydechmieszkanko Kajetana też klasa
Renek bob na śniadaniebędą baki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:11
polarmiś, inessa, Bursztyn, Mega, iwcia77, Dorka1979, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:A skad to wiesz, ze niw wplywa? Spojrz na sta uzebienia. Tja, na pewno napiszesz, ze nie chodza do dentysty. Jakby mieli zdrowa diete, to by nie musieli.
Dieta musi byc zbilansowana, inaczej o kant doopy ja potluc. Zawsze przewaga czegos nad czyms jest szkodliwa.
Cytuje:
Einstein:
Najmocniejsze zęby mieli dawni eskimosi. Donaldson badający ich czaszki w muzeum był tym zszokowany. Wśród setek eskimosów także Stefansson nie spotkał ani jednego z próchnicą.
Otóż eskimosi nie jedli w ogóle węglowodanów (owe jagody w tranie i mech z zołądków zwierząt to naleciałości kolonistów, Stefansson nigdy o tym nie pisał). Wg niego dożywali 100 lat bez chorób cywilizacyjnych, jedząc wyłącznie tłuste mięso i podroby.
Inni naukowcy nie dawali wiary w jego teorie, a niektórzy twierdzili nawet że to neandertalskie geny zapewniają eskimosom zdrowe zęby i kości(neandertalczycy mimo kompletnego braku higieny, również nie mieli nigdy próchnicy).
Teoria genowa szybko okazała się błędna, gdyż od pierwszego pokolenia kiedy eskimosi zaczęli jeść zboża, chleb, ziemniaki, owoce i cukier tak jak ludzie "cywilizowani" próchnica i osteoporoza stały się u nich powszechniejsze niż w krajach zachodu!
Nie zachęcam bynajmniej do jedzenia wyłącznie mięsa ale jedynie przedstawiam pewne fakty pod rozwagę. Konkluzją jest pytanie: Czy lepiej zwalczać objawy chemicznymi pastami, czy może wyeliminować przyczynę (nadmiar zbóż i innych węglowodanów) ?
inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Taa... ale to mięso, które jedli eskimosi też się inaczej odzywiało niż to, które możemu w sklepie kupić. Wybiegane było, antybiotyków ani żadnych dziwnych genetycznie modyfikowanych pasz nie dostawało. I nie były to swinki ani kurczaki pasione hormonami.
Witam się już z domu. Wypisali mnie wczoraj, bo stwierdzili, że nie ma jednak potrzeby robić zabiegu. I tak dopiero po porodzie dowiemy się, co tak naprawdę nie działa w tym układzie moczowym i co w związku z tym trzeba zrobić. Mała od razu trafi na oddział urologii dziecięcej do diagnostyki. Czuję się jak u Housa. A na razie za 2 tygodnie mam kontrolę.
Dziewczyny, czytam o tych środkach moczopędnych itd. i się trochę ciężarówkami zaniepokoiłam. Mam nadzieję, że nie eksperymentujecie na własną rękę. Pod kontrolą lekarza ok. To, ile pijemy jest ważne dla ilości wód płodowych. W ciąży powinno się pić 3 litry dziennie i to też mi każą monitorować. Mała ilość wód płodowych jest bardzo niebezpieczna, a nie wiem, czy i jak takie środki moczopędne mogą na to wpływać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:49
samira, polarmiś, Bozia3, Mega, caffe, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
u nas piekna pogoda,słoneczko i coraz cieplej
dziś umówilismy sie na rozmowe z psycholog w osrodku adopcyjnym na poniedziałek 30.06. DO tego mam informacje z urzedu unijnego iż w nastepnym tygodniu mamy spotkanie w innym miescie z psychologiem każdy indywidualnie czy nadaje sie do załozeniea firmy a potem dowiemy sie od kiedy mamy szkolenie. Jak ja kocham psychologów
A jutro jedziemy po południu do moich rodziców nie bylismy u nich ponad miesiac - chociaz za bardzo nie mam ochoty przez sytuacje z moją mamą ale musze jechac bo załatwiamy sprawe z moją bratanicą którą jej matka bijesamira, Reni, Bozia3, iwcia77, caffe, Żanet, Lucky, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny