X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźwa bóóóóóób na śniadanie?!
    wzięłam sobie do pracy a co tam... i chciałam spróbować tylko jeden a reszta na potem.. no i poleciało.. dlaczemu dlaczemu dlaczemu

witam się bo zapomniałam

Bozia3, Mega, samira, Sabina, polarmiś, inessa, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś z moją spostrzegawczością nie tak... albo nie ogarniam całego monitora tzn lewej strony bo dopiero zauważyłam, że Boźka awata zmieniła..
    no muszę Ci powiedzieć, że zgrabnie wyglądasz a i płuca masz spore
    łanie łanie :-)

Bozia3, Mega, Sabina, Bliska 77, inessa, Żanet lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d06879c00fd.jpg
    Bozia3 wrote:
    Nie każdemu wyłączenie cukru i ruszanie tyłkiem pomoże - Ty raczej nie masz problemów z łatwym przyrostem tłuszczu - po prostu zdrowo utrzymujesz stan swojej chudości...
    A ja jak Polarmiś - obrastam w tłuszcz bez większego problemu - dlatego niektórym potrzebne są bardziej drastyczne metody :).

Mega, samira, polarmiś, inessa, iwcia77, angela, Sabina, Dorka1979, Niuta, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d06879c00fd.jpg
    o to to - i wszystko na temat..:)

Reni, polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni :D

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Witam dziewczyny zabieram się za nadrabianie wczorajszego forum ;) oj ciężko będzie.
    Kropek ma już 12 mm ;) wczoraj byłam na usg ;)
    no bardzo ładnie ze strony kropka, ze tak rośnie :-)

samira lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja się lubię ruszać do lodówki i na kanapę ;-)
    no zawsze to jakiś ruch ;-)

Sabina, Reni, inessa lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to witajcie
    ja dzis krótko mówiac czuję się nawet nie do dupy, w nocy to już na serio myślałam, że coś zaczyna się dziać, spiąca jestem, i mam wszytko gdzieś a jeszcze dzis na 14 jadę do córki do przedszkola na jakieś tam zajęcia otwarte :-)
    idę spać
    miłego dnia

inessa, samira, Bursztyn, Mega, iwcia77, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    coś z moją spostrzegawczością nie tak... albo nie ogarniam całego monitora tzn lewej strony bo dopiero zauważyłam, że Boźka awata zmieniła..
    tak, płuca najważniejsze, w końcu oddychają za nas :-)

Reni, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50ae1dc8376d.jpg

Reni, Bozia3, samira, Bursztyn, Mega, iwcia77, mandragora, angela, Dorka1979, Niuta, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście BoZia masz ładny wydech :-) mieszkanko Kajetana też klasa :-)

Renek bob na śniadanie :-D będą baki? :-O ;-)

Bozia3, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pisze o tym ze dieta , ktora maja nie wplywa zle na jakosc ich zycia a diete maja podobna do tej proponowanej przez dukana.
    A skad to wiesz, ze niw wplywa? Spojrz na sta uzebienia. Tja, na pewno napiszesz, ze nie chodza do dentysty. Jakby mieli zdrowa diete, to by nie musieli.
    Dieta musi byc zbilansowana, inaczej o kant doopy ja potluc. Zawsze przewaga czegos nad czyms jest szkodliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty wiesz, ze ja tez nie? Ale ja to ledwo na oczy patrze, ostatnio mam poranne zamuly, ale tak to jest, jak sie budzi o 4, je sniadanie i idzie dalej spac. ;)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie każdemu wyłączenie cukru i ruszanie tyłkiem pomoże - Ty raczej nie masz problemów z łatwym przyrostem tłuszczu - po prostu zdrowo utrzymujesz stan swojej chudości...
    A ja jak Polarmiś - obrastam w tłuszcz bez większego problemu - dlatego niektórym potrzebne są bardziej drastyczne metody :). A Dukan nie jest dla każdego - to oczywiste - jest dla ludzi po prostu zdrowych...To tak jak alkohol... - jednemu szkodzi i popadasz w alkoholizm, a drugiemu służy wiele lat...;)
    To chyba nie do konca tak. Ja wlaczysz solidny ruch, to organizm przyspieszy i nie ma bata - bedzie spalal tluszcz. Tylko ruch musi byc porzadny, spacer po parku 2 razy w tygodniu czy przejazdzka rowerkiem to troche za malo. A duzo zdrowiej, bo inwestujesz w siebie, a kazda dieta w jakis sposob niszczy organizm.
    Ale rozumiem ludzi, ktorym sie ruszac nie chce i wola mniej zjesc, bo to sie moze wydaje latwiejszym rozwiazaniem.
    Ladny awatarek, btw, ale juz normalnie nie moglas nam pokazac calego golego brzucha? :P

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co bąka czymać w dupie niech polata po chałupie ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3215472670a.jpg
    Sabina wrote:
    Rzeczywiście BoZia masz ładny wydech :-) mieszkanko Kajetana też klasa :-)

Renek bob na śniadanie :-D będą baki? :-O ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:11

polarmiś, inessa, Bursztyn, Mega, iwcia77, Dorka1979, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A skad to wiesz, ze niw wplywa? Spojrz na sta uzebienia. Tja, na pewno napiszesz, ze nie chodza do dentysty. Jakby mieli zdrowa diete, to by nie musieli.
    Dieta musi byc zbilansowana, inaczej o kant doopy ja potluc. Zawsze przewaga czegos nad czyms jest szkodliwa.

Cytuje:

Einstein:
    Najmocniejsze zęby mieli dawni eskimosi. Donaldson badający ich czaszki w muzeum był tym zszokowany. Wśród setek eskimosów także Stefansson nie spotkał ani jednego z próchnicą.

Otóż eskimosi nie jedli w ogóle węglowodanów (owe jagody w tranie i mech z zołądków zwierząt to naleciałości kolonistów, Stefansson nigdy o tym nie pisał). Wg niego dożywali 100 lat bez chorób cywilizacyjnych, jedząc wyłącznie tłuste mięso i podroby.

Inni naukowcy nie dawali wiary w jego teorie, a niektórzy twierdzili nawet że to neandertalskie geny zapewniają eskimosom zdrowe zęby i kości(neandertalczycy mimo kompletnego braku higieny, również nie mieli nigdy próchnicy).

Teoria genowa szybko okazała się błędna, gdyż od pierwszego pokolenia kiedy eskimosi zaczęli jeść zboża, chleb, ziemniaki, owoce i cukier tak jak ludzie "cywilizowani" próchnica i osteoporoza stały się u nich powszechniejsze niż w krajach zachodu!

Nie zachęcam bynajmniej do jedzenia wyłącznie mięsa ale jedynie przedstawiam pewne fakty pod rozwagę. Konkluzją jest pytanie: Czy lepiej zwalczać objawy chemicznymi pastami, czy może wyeliminować przyczynę (nadmiar zbóż i innych węglowodanów) ?

inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dajmy juz spokoj tej dyskusji.ja nie twierdze ze inaczej to zle ale twierdze ze tak tez moze byc dobrze.

Pusurek, Rernia1975 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... ale to mięso, które jedli eskimosi też się inaczej odzywiało niż to, które możemu w sklepie kupić. Wybiegane było, antybiotyków ani żadnych dziwnych genetycznie modyfikowanych pasz nie dostawało. I nie były to swinki ani kurczaki pasione hormonami.

Witam się już z domu. Wypisali mnie wczoraj, bo stwierdzili, że nie ma jednak potrzeby robić zabiegu. I tak dopiero po porodzie dowiemy się, co tak naprawdę nie działa w tym układzie moczowym i co w związku z tym trzeba zrobić. Mała od razu trafi na oddział urologii dziecięcej do diagnostyki. Czuję się jak u Housa. A na razie za 2 tygodnie mam kontrolę.

Dziewczyny, czytam o tych środkach moczopędnych itd. i się trochę ciężarówkami zaniepokoiłam. Mam nadzieję, że nie eksperymentujecie na własną rękę. Pod kontrolą lekarza ok. To, ile pijemy jest ważne dla ilości wód płodowych. W ciąży powinno się pić 3 litry dziennie i to też mi każą monitorować. Mała ilość wód płodowych jest bardzo niebezpieczna, a nie wiem, czy i jak takie środki moczopędne mogą na to wpływać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:49

samira, polarmiś, Bozia3, Mega, caffe, Żanet, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    u nas piekna pogoda,słoneczko i coraz cieplej :)
    dziś umówilismy sie na rozmowe z psycholog w osrodku adopcyjnym na poniedziałek 30.06. DO tego mam informacje z urzedu unijnego iż w nastepnym tygodniu mamy spotkanie w innym miescie z psychologiem każdy indywidualnie czy nadaje sie do załozeniea firmy a potem dowiemy sie od kiedy mamy szkolenie. Jak ja kocham psychologów :P
    A jutro jedziemy po południu do moich rodziców nie bylismy u nich ponad miesiac - chociaz za bardzo nie mam ochoty przez sytuacje z moją mamą ale musze jechac bo załatwiamy sprawe z moją bratanicą którą jej matka bije :( :( :(

samira, Reni, Bozia3, iwcia77, caffe, Żanet, Lucky, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    po co bąka czymać w dupie niech polata po chałupie ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3215472670a.jpg
    Zaczadzisz dzisiaj szefowa:-)

Reni, inessa, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 3785 3786 3787 3788 3789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ